José Mourinho eller Pep Guardiola; hvem vinder mon Slaget om Manchester? I kan her få spilforslag og oddsoversigt, når fodboldekspert Frank Pilantra kigger nærmere på søndagens Premier League-topbrag på Old Trafford mellem Manchester United og Manchester City.

Der mangler stadig at blive afviklet en masse kampe i denne Premier League-sæson, men dette Manchester-derby - og i det hele taget december-måned - kan vise sig at blive yderst afgørende for topstriden i det bedste engelske række.

Topstilling i PL
1. Man City 43 point
2. Man Utd 35 point
3. Chelsea  32 point
4. Liverpool 29 point
5. Arsenal 28 point

Indtil videre har det været sololøb fra ubesejrede Manchester City, der jo nærmest virker ustoppelige i denne sæson med en spildominerende taktik fra Pep Guardiola.

Mens Manchester City er spurtet fra forfølgerne med 14 sejre i de 15 spillerunder,  så er også rivalerne Manchester United kommet ganske stærkt fra startblokken. Men presset er på United, der skal have en sejr i søndagens topkamp for at hale ind på City´s forspring inden det store, hektiske Premier League-juleprogram.

Værdien er på Manchester United- men det bliver tæt

Det er samtidig to forskellige fodboldfilosofier, der mødes på Old Trafford.

Man kommer ikke udenom, at José Mourinho er en genial manager, men han er også kontroversiel og Mourinho kender alle de psykologiske tricks i gamet.

I perioder med modgang er den rutinerede portugiser suveræn til at tage al fokus; ofte ved at påpege dommerfejl, så medierne skriver om Mourinho´s udtalelser og dermed bliver spillere skærmet for kritik.

Det er nærmest blevet et varemærke for José Mourinho, at han sætter taktikken efter modstandernes kvaliteter og er indstillet på at stille sig ned i en kompakt defensiv og overlade initiativet til modstanderne, når det er nødvendigt.

I det blå ringhjørne stoler Pep Guardiola mere på holdets kvaliteter, så Manchester City skifter ikke væk fra den possession-baseret spillestil. Det så vi bl.a i Champions League-ottendelsfinalerne, hvor City blev elimineret med samlet 6-6 af Monaco på reglen om flest scorede mål udebane; trods massiv engelsk boldbesiddelse i begge opgør.

Søndag den 10. december 2017 kl. 17:30 (Se MatchCenter)

Uafgjort Manchester City
3,60 2,25
Betfair Sportsbook
Bet365
Under 2,5 mål 2,01 Bet365

Manchester United-Manchester City:
Uafgjort eller United vinder med 1 mål til odds 2,11 hos Betfair/Unibet

Det ligner en tæt kamp, hvor Manchester City ser ud til at være gjort til for store favoritter hos bookmakerne.

Manchester United har vundet samtlige 7 hjemmekampe i denne sæson (målscore 20:1) og selvom José Mourinho har fået kritik for at ´parkere bussen´, så har De Røde Djævle altså hamret 35 bolde i netmaskerne i denne sæson, hvilket kun er overgået af Manchester City.

Manchester City har vundet deres 7 udekampe og hvis det lykkes at hente sejren, så kan City skabe et forspring på hele 11 point. Og Manchester United mangler både Eric Bailly i forsvaret og karantæneramte Paul Pogba, mens City dog må se bort fra midterforsvarer John Stones.

Uafgjort: odds 3,60 hos Betfair Sportsbook*
Manchester United (-1) X: odds 5,10 hos Unibet*

Masser af specialspil til Manchester-derby

Bookmakerne har sikret, at vi er godt dækket ind på alle fronter og der er dækket op med adskillige forskellige spilvarianter til dette topopgør.

Her kan man til tider være heldig og fange bookmakerne på det forkerte ben, hvis man roder dybt nok ned i odds-bunken.

Vincent Kompany (City) får kort til odds 2,87 hos Bet365* CV:40%

Det er lykkes for City-anfører Vincent Kompany at få tildelt hele 4 gule kort i de blot 6 kampe, han har spillet i denne Premier League-sæson.

Manchester United har adskillige hurtige profiler, der kan presse Kompany til at begå professionelle frispark i omstillinger.

Med en aggressiv indstilling får den temperamentsfulde belgiske forsvarskaptajnen ofte sørget for, at holdkammeraterne er på tæerne fra start og følger trop.

Kompany vil næppe frygte at skulle tilbringe en dag i karantæneboksen, når City i næste runde møder bundproppen Swansea.


Læs ekspertanalyse fra Thomas Schyth her

Vores Premier League-ekspert Thomas Schyth har udover kort-spillet til Vincent Kompany og set nærmere på oddsene for Antal kort i kampen:

"Jeg synes, at linjen på 5 kort i kampen virker meget høj. Jeg er med på at her er tale om et intenst derby, men odds 1,90 hos Bet365 for under 5 kort asian virker alligevel ganske godt.

Michael Oliver er en rutineret og rolig dommer, der vil forsøge at holde ro på spillerne i løbet af kampen. Blot 1 enkelt af de seneste 5 indbyrdes opgør er gået over denne linje, så selvom der formentlig bliver gået til den, er der fine chancer for at vi holder os under 5 kort."


Man kan hente odds 2,025 hos Bet365* for Under 5 kort asian; altså odds 1 ved præcis 5 kort i kampen.

Se her en række andre specialspil.

Manchester United-Manchester City: Udvalgte specialspil

Bedste odds Bookmaker
Begge Hold Scorer i Kampen: Ja 1,68
Unibet
Begge Hold Scorer i Kampen: Nej 2,15 Danske Spil
Flest kort (1X2): Manchester United 2,25 Bwin
Flest kort (1X2): Uafgjort 4,75 Bet365
Flest kort (1X2): Manchester City 2,35 Unibet
Over 5,5 kort i kampen 2,25
Bwin
Under 5,5 kort i kampen 1,72 Bet365
Der scores på hovedstød 2,10 Danske Spil
Der kommer et rødt kort i kampen 4,00 Danske Spil
Begge hold får et rødt kort 23,00 Betfair Sportsbook
Der dømmes straffespark 4,00 Betfair Sportsbook
Der kommer selvmål i kampen 9,00 Danske Spil
Flest hjørnespark (1X2): Manchester United 2,55 Unibet
Flest hjørnespark (1X2): Uafgjort 8,00 Betfair Sportsbook
Flest hjørnespark (1X2): Manchester City 1,85 Bwin
Over 10,5 hjørnespark 2,10 Bwin
Under 10,5 hjørnespark  1,90 Betfair Sportsbook
Manchester United: Boldbesiddelse over 36,5% 2,05 Unibet
Manchester United: Boldbesiddelse under 36,5% 1,70 Unibet

Kom gerne med jeres input og spilforslag.