BetXpert ser odds- og trupmæssigt frem mod Europa League-kvartfinalen mellem Manchester United og FC København.

FC København skrev historie, da de i onsdags besejrede tyrkiske Istanbul Başakşehir med 3-0 i Parken. Sejren betød nemlig, at københavnerne gik samlet videre til kvartfinalerne i Europa League. Så langt er ”Løverne” aldrig før nået i en europæisk turnering. 

Manchester United er omvendt ikke helt fremmede overfor at nå langt og sågar vinde internationale pokaler. De har eksempelvis vundet Champions League tre gange – dog kun to, hvis vi fraregner sejren i 1968 – og har været i finalen ved to yderligere lejligheder. Europa League vandt de så sent som i 2016/2017-sæsonen. 

Ovenstående beskriver velsagtens kun svagt forskellen mellem de to klubber, når det kommer til størrelse og position i europæisk fodbold. Der er nemlig faktorer som økonomi, stadion, spillerbudget, spillermateriale, antallet af fans og ikke mindst ”levetid”, som adskiller de to klubber med flere lysår. 

Heldigvis er bolden rund, og alt kan ske, og intet er sikkert, og hvad vi ellers har af floskler. Fodbolden har som sportsgren set større overraskelser, end hvis det skulle lykkes FC København at få skovlen under mægtige Manchester United. Var der ikke noget med et fynsk hold, der engang spillede en kamp i Madrid?

Manchester United – FC København: De bedste odds

Herunder har vi opstillet de bedste odds på et udvalg af de mest gængse spil. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Manchester United 1,30
Uafgjort 6,05
F.C. København 11,50
Hvilket hold går videre? Højeste odds Bookmaker
Manchester United 1,12
F.C. København 6,55
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,62
Under 2,5 mål 2,40
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,08
Nej 1,80

OBS: Odds er fra fredag den 7. august klokken 15.00

Som det ses, så levner bookmakerne ikke FCK de store chancer for at klare opgaven. Det kan der vel næppe indvendes det store imod, selvom større overraskelser som nævnt før er set. 

Lige nu er oddsmarkedet imidlertid måske lidt i limbo, fordi man nok ikke føler sig helt sikre på, om englænderne kommer i absolut stærkeste opstilling, eller om de kommer med hele eller halve B-hold. Flere store danske betting-personer afgav for nyligt deres besyv på, hvordan oddsene bør eller kunne se ud til opgøret. Dette vel at mærke inden bookmakerne kom ud med odds. Her lå de flestes bud lidt højere på United-oddset, end oddset fås til i skrivende stund. 

Men hvorfor kan det overhovedet komme på tale, at Manchester United ikke vil stille i stærkeste opstilling til en europæisk kvartfinale? For det første har klubben allerede nået sit altoverskyggende mål for sæsonen: kvalifikation til næste sæsons Champions League. 

For det andet, som vel nok er det mest bemærkelsesværdige punkt, vil spillernes ferie bare blive mindre og mindre, jo længere de kommer i turneringen. Coronasituationen har gjort, at afslutningen på den netop overståede sæson og begyndelsen på den kommende sæson ligger tættere end normalt. Når der ikke er coronaforstyrrelser, plejer Premier League at begynde i starten af august og blive afsluttet i maj. I år begynder Premier League den 12. september, mens Europa League-finalen spilles den 21. august. 

En så kort ferie kan potentielt set få konsekvenser for forberedelserne til næste sæson, og det kan komme til at koste kræfter i de kommende turneringer. Hvad der alligevel kan tale for et toptændt og seriøst Manchester United-hold i stærkeste opstilling er, at det trods alt ”kun” er tre kampe, de skal spille, såfremt de når hele vejen til finalen. Herudover kommer, at de selvfølgelig altid gerne vil vinde et stort trofæ. Spørgsmålet er blot, hvor meget de er villige til at ofre for det.

Én ting er dog helt sikkert: Ståle Solbakken kommer til at stille med det mandskab, han føler er det absolut bedste til opgaven. Møder med Manchester United og europæiske kvartfinaler er ikke hverdagskost for "Løverne", så her lever man helt sikkert fint med en kortere ferie, skulle man skabe miraklet og gå videre.  

Spillerspecials: Manchester United - FC København
Vi har vanen tro udvalgt et par spillerspecials til kampen. 

Spillerspecials: Manchester United Højeste odds Bookmaker
Jesse Lingard scorer 4,50
Jesse Lingard scorer udenfor feltet 13,50
Odion Ighalo scorer 2,14
Odion Ighalo scorer på hovedstød 8,00
Paul Pogba scorer 4,10
Paul Pogba scorer på direkte frispark 35,00
Marcus Rashford scorer 2,00
Marcus Rashford scorer 2 eller flere mål 6,80
Bruno Fernandes scorer 2,35
Bruno Fernandes scorer udenfor feltet 5,80
Harry Maguire scorer 7,00
Spillerspecials: F.C. København Højeste odds Bookmaker
Jonas Wind scorer 5,40
Jonas Wind scorer og modtager et kort 34,00
Rasmus Falk scorer 15,00
Rasmus Falk scorer og laver assist 150,00
Carlos Zeca scorer 20,00
Carlos Zeca scorer udenfor feltet 55,00
Nicolai Boilesen scorer 35,00
Nicolai Boilesen laver en assist 12,50

OBS: Odds er fra fredag den 7. august klokken 14.50. 

Spil på Manchester United - FCK hos 888sport

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvordan Manchester United kommer til at stille op. Der bør dog umiddelbart være fine chancer for, at Jesse Lingard starter inde. Han har godt nok haft en rigtig skidt sæson, men han fik scoret i sidste runde af Premier League i udekampen mod Leicester, og han kom ligeledes på tavlen i onsdags mod LASK Linz. Lingard er med andre ord måske ved at ramme formen.

Hertil kommer også, at rygterne vil det, at Manchester United ønsker ham solgt. Derfor kan der være ræson i at lade ham spille lidt mere, så han kan vise sig frem for potentielle bejlere. 

Jonas Wind og Rasmus Falk var de mest iøjnefaldende spillere for FCK i onsdagens kamp. Førstnævnte scorede to mål, og han begynder generelt at vise noget af det høje niveau, han kom op på inden sin slemme skade tidligere i sæsonen. Det lover godt for den unge angriber. 

Rasmus Falk fik scoret en enkelt pind og var som sædvanligt det kreative omdrejningspunkt for københavnerne. Han var også stærkt impliceret i 1-0-målet, da han med en flot, lang aflevering fandt Guillermo Varela, som sendte bolden ind i panden på Jonas Wind. 

Trupnyt: Manchester United – FC København

OBS: Afsnittet er nu opdateret mandag morgen klokken 08.00.

Manchester United
Den norske Manchester United-manager, Ole Gunnar Solskjær, stillede meget alternativt op til returopgøret mod LASK Linz i onsdags. Ved den lejlighed så startopstillingen således ud:

Romero; B. Williams, Maguire, Bailly, Fosu-Mensah; Fred; D. James, Lingard, McTominay, Mata; Ighalo

Kun Harry Maguire kan siges at være fast mand af ovennævnte spillere. Ifølge Manchester Evening News' Manchester United-eksperter skal F.C. København ikke forvente så "let" modstand i aften. De er alle enige om, at Ole Gunnar Solskjær kommer i noget nær stærkest mulige opstilling. Dog med Sergio Romero på mål i stedet for David de Gea.

Manchester United (4-2-1-3):
Romero; B. Williams, Maguire, Bailly, Wan-Bissaka; Matić, Pogba; B. Fernandes; Rashford, Martial, Greenwood

To ud af tre af eksperterne regner med, at Eric Bailly starter i midterforsvaret sammen med Harry Maguire. En enkelt tror på, at det bliver svenske Victor Lindelöf. 

Den norske manager afslørede ikke meget om sin startopstilling på søndagens pressemøde, men han antydede, at Brandon Williams nok kommer til at starte på venstreback i fraværet af Luke Shaw. Herudover indikerede han, at det var et svært valg mellem målmændene David de Gea og Sergio Romero. 

Luke Shaw (venstreback – fast), Phil Jones (midterforsvar – reserve) og Axel Tuanzebe (centerforsvar – reserve) er alle ude med skader. 

F.C. København
F.C. København stillede således op mod Istanbul Başakşehir:

Johnsson; Boilesen, Bjelland, Nelsson, Varela; Zeca, Mudražija; Falk, Wind, Biel; Kaufmann

Det kan ved første instans være svært at argumentere for, at der skal ske de vilde ændringer i Ståle Solbakkens start-11’er til dette opgør, efter at de udvalgte gjorde det så flot mod tyrkerne. 

Der er dog alligevel et par positioner, man måske godt kan sætte spørgsmålstegn ved. For det første stod Mikkel Kaufmann ikke særlig stærkt i billedet. Han kunne eventuelt byttes ud med Mohamed Daramy. 

Daramy kunne også komme ind i stedet for Pep Biel, der ikke gjorde det helt store væsen af sig mod Başakşehir - hvis vi altså ser bort fra situationen, hvor han skaffer straffesparket, som Jonas Wind omsatte til 2-0.

Sidste mand, der nok heller ikke kan føle sig helt sikker på genvalg, er Robert Mudražija. Kroaten gjorde det ganske hæderligt i den seneste kamp, men han kan alligevel blive ofret på taktikbrættet, hvis Ståle Solbakken vil have mere defensiv styrke ind på den centrale midtbane. Her står Jens Stage med al sandsynlighed forrest i køen til at overtage pladsen, skulle det blive aktuelt.  

Buddet fra BetXpert kommer til at se således ud:

F.C. København (4-2-3-1):
Johnsson; Boilesen, Bjelland, Nelsson, Varela; Zeca, Stage; Falk, Wind, Biel; Daramy

Det danske hold må til kampen atter undvære Michael Santos (angreb – var fast indtil sin skade, men med Jonas Wind tilbage og købet af Kamil Wilczek er han nok tiltænkt en reservetjans, når han er klar igen). 

Herudover er Ragnar Sigurdsson (centerforsvar – reserve), Viktor Fischer (wing/angreb – fast, men er meget skadet) og Nikolaj Thomsen (kant/central midtbane – reserve) fortsat ukampdygtige. 

Kamil Wilczek (angreb - ny mand i truppen) er ikke spilleberretiget før i næste sæson.