Der er derbyweekend i Premier League, hvor den står på både North London-derby og Manchester-derby. BetXpert bringer her en optakt til Manchester City - Manchester United.

Landskampspausen er ovre, og nu står den igen på klubfodbold i en periode på cirka halvanden måned, inden VM i Qatar finder sted. I den kommende weekend er der store opgør i vente i Premier League, hvor Arsenal får besøg af rivalerne fra Tottenham, og i Manchester er der derby på søndag mellem City og United.


Manchester United har virkelig rejst sig flot siden 0-4-blamagen mod Brentford i midten af august. Siden da er det blevet til fire sejre i Premier League, og det mod hold som Liverpool og Arsenal. United har dog tabt en enkelt kamp siden den pinlige præstation i Brentford, og det skete hjemme på Old Trafford den 8. september mod Real Sociedad, hvor ten Hags tropper skuffende tabte med 0-1 i første spillerunde af Europa League 22/23.  

Hos Manchester City har tilføjelsen af Erling Haaland bare gjort dem endnu bedre, og nordmanden er allerede stukket af på Premier Leagues topscorerliste, hvor han i blot syv kampe har nettet 11 gange.

Haaland har allerede sat flere rekorder i sin korte tid hos Manchester City: Fx er han den spiller i Premier League-historien, der har scoret flest mål i sine første fem kampe i ligaen.

Spil på City - United og få et bonusbet, hvis du taber 

 • Gå til ComeOn.dk og log ind/opret en konto
 • Placer et væddemål på "Match of the Week", som i denne uge er Manchester City - Manchester United
 • Dit væddemål skal være pre-match
 • Minimumodds er 1,50
 • Taber du dit væddemål, refunderer ComeOn* din indsats op til 100 kroner i form af et bonusbet
 • Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig kampagnen; du skal blot lave et kvalificerende væddemål som beskrevet ovenfor
 • Bemærk, at du godt kan spille flere spil på kampen. Det er dit første tabte kvalificerende væddemål, du får indsatsen tilbage på
  • Fx: Du spiller først 100 kroner på over 2,5 mål og vinder. Herefter spiller du 100 kroner på Manchester City og taber. Du får nu et 100-kroners bonusbet for dit tabte væddemål på Manchester City
 • Du kan maksimalt få ét bonusbet i denne kampagne
 • Dit bonusbet er gyldigt i 7 dage efter krediteringen og kan bruges på alle sportsmarkeder

Hent tilbud hos ComeOn

Manchester City - Manchester United odds

Manchester City - Manchester United tørner sammen søndag klokken 15.00 på Etihad, og du kan se City - United direkte på See og Viaplay. 

1X2 Højeste odds Bookmaker
Manchester City 1,39
Uafgjort 6,15
Manchester United 9,60
Over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,46
Under 2,5 mål 2,85
Begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,75
Nej 2,24
Spiller scorer Højeste odds Bookmaker
Erling Haaland scorer 1,61
Kevin De Bruyne scorer 3,15
Riyad Mahrez scorer 3,15
Bernardo Silva scorer 3,40
Cristiano Ronaldo scorer 3,75
Bruno Fernandes scorer 5,50
Jadon Sancho scorer 7,50
Christian Eriksen 9,50

Odds er senest opdateret torsdag den 29. september klokken 10.15.

Spil på City - United hos LeoVegas

Som det ses herover, har bookmakerne Manchester City som store favoritter i søndagens rivalopgør.

BetXperts Premier League-ekspert Fønix tror på, at begge hold kommer på tavlen i søndagens Manchester-derby, og han tror heller ikke, at United får en øretæve. 

Manchester United +1,5 AH: Odds 1,95 hos Bet365*

Om dette spiltip til City - United siger Fønix: "Jeg vil mene, at meget afhænger af, om Rashford er klar eller ej. Rashfords fart og evner kan blive afgørende i denne kamp, som den var mod netop Liverpool og Arsenal. Hvis Rashford bliver klar, som jeg egentlig forventer, ligner det værdi i United +1,5 til odds 1,95. Det bunder primært i, at jeg finder det meget sandsynligt at United scorer et mål, da Citys forsvar på ingen måder ser usårligt ud."

Svante Wettergren: "Attitudeændring har været alfa og omega"

BetXpert har interviewet Svante Wettergren, der er stifter og medejer af Manchester United-mediet Djævlenes Advokater, om hvordan det står til i Manchester United netop nu, og hvordan holdet har udviklet sig siden det tidligere omtalte 0-4-nederlag mod Brentford.

- Siden Erik ten Hag kom til Manchester United, har der generelt været en større optimisme blandt klubbens fans. Det skyldtes både de historier, der blev fortalt om ham, hans optrædener i pressen, hvor han udviste meget stor selvsikkerhed og en virkelig lovende pre-season, hvor det både var klart, hvad han ville rent taktisk, men hvor det også var tydeligt, at der i truppen var en stemning, der ikke havde været til stede længe, siger Svante Wettergren og fortsætter:

- Det forsvandt fuldstændig efter sæsonens første to kampe mod Brighton og Brentford, der begge resulterede i nederlag. Bruno Fernandes beskrev forleden i et interview med The Athletic, hvordan det føltes, som om de var blevet sendt tilbage til sidste sæson. Så selvfølgelig foretog ten Hag nogle taktiske ændringer efter de nederlag, men jeg tror, det allervigtigste var at få ændret spillernes mentalitet og få dem opad det hul, de var røget ned i. Kender man ten Hag, ved man, at der er to ting, der er helt essentielle for ham:

1. Han forventer, at alle gør deres absolut bedste.

2. Det handler om kollektivet, og alle skal derfor løfte i flok.

- Efter nederlaget til Brentford kom der historier ud om, at han dagen efter - på spillernes fridag - havde beordret dem til at løbe 13.8 kilometer, hvilket var det antal kilometer, United havde løbet mindre end Brentford. Senere kom det så ud, at han ikke kun havde beordret spillerne til det, men selv deltaget i straffen. Beslutningen mødte kritik fra flere sider, fordi han bebyrdede spillere - der i forvejen skal komme igennem et hårdtpresset kampprogram - med ekstra træning. Men jeg tror, det sendte et vigtigt signal: 

- Både at minimumskravet er maksimal indsats, men også at ansvaret fra præstationerne påhviler alle - ham selv inklusiv. Hvorvidt det har virket, kan man kun gisne om. Men det var tydeligt, at spillerne kom ud til det efterfølgende opgør mod Liverpool med en helt anden attitude. Dét i sig selv er en præstation, når man så, hvor svært Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick i sidste sæson havde ved at få spillerne ud af den negative spiral. Selvom man også kunne spore taktiske justeringer, så tror jeg, at den attitudeændring har været alfa og omega for den kursændring, der er sket i Uniteds præstationer og resultater siden, fortæller Svante Wettergren.

"Manchester United er sværere at slå nu end tidligere"

Svante Wettergren ser frem til søndagens rivalopgør, men er samtidig nervøs. Det er dog ikke et dårligt tegn, mener han. 

- Jeg er spændt og hamrende nervøs, hvilket er et godt tegn. Manchester City, og særligt Erling Haaland, har været uhyggeligt gode i den her sæson. I hele sidste sæson ville jeg have mødt kampen med en vis ligegyldighed, fordi man i forvejen var klar over, at man skullet være vidne til et ydmygende nederlag. Jeg har ikke en forventning om, at United vinder, men efter overraskelser mod både Liverpool og Arsenal har jeg igen en tro på tingene og et håb om, at ten Hag og United-spillerne kan overraske. Manchester United går ind til kampen som underdogs, og de kommer nok også til at spille den sådan, fortæller Manchester United-supporteren.

- Hvordan tror du, at Erik ten Hag vil gribe kampen an taktisk?

- Jeg tror, at de fleste United-fans er blevet overraskede over, hvor pragmatisk og fleksibel ten Hag rent faktisk har været. Alle ved, at han foretrækker at spille den ud bagfra, men efter flere store svipsere fra David de Gea ændrede han tilgang. Han har droppet opbygningsspillet. I stedet spiller United den langt, forsøger at vinde andenboldene, og så har de rykket deres presspil en smule længere tilbage på bolden.

- Der er blevet joket med, at han har tilrettet sin spillestil til noget, der minder om det, vi så under Solskjær. Men der er en sandhed i det. United står dybere på banen og spiller i højere grad på omstillinger. Jeg tror også, at det bliver tilgangen mod Manchester City. Men med tanke på, hvor succesfuld Solskjær rent faktisk var mod de større hold, og særligt City, så er det nok ikke en helt skidt strategi.

- Men selvom spillestilen kan minde om Solskjærs, virker den også mere veludført nu. Solskjærs presspil var eksempelvis middelhøjt, men ikke særligt koordineret. Det virkede ret beset som om, at der ikke var en reel strategi for, hvordan det skulle udføres. Ten Hag har holdt fast i, hvor på banen presset indsættes, men det er langt mere koordineret nu, så spillerne ved, hvad de skal. Det gør, at Manchester United er sværere at slå nu end tidligere, lyder det fra Svante Wettergren. 

Fønix: "Intet er givet på forhånd"

BetXperts Premier League-ekspert Fønix kalder situationen i Manchester United for 'markant bedre', men han mener samtidig, at en top-4-placering er meget usikker for Uniteds vedkommende.

- Der er selvfølgelig positive vinde, men jeg tror, at fans af "De røde djævle" gør klogt i ikke at lade sig rive med. Hvilket jeg heller ikke tror, at de gør. United var uheldige i de første kampe, men har omvendt også være lidt heldige i den gode stime. Fx kunne Arsenal have været foran mod United, hvis ikke Eriksen havde fået et meget tyndt frispark. Men sejre giver selvtillid, og selvtillid har været en kæmpe mangelvare i United. Og den selvtillid kan ten Hag bygge videre på. Situationen er markant bedre, men en Champions League-plads er meget usikker, for der vil komme bump på vejen, fortæller Fønix. 

- Hvad forventer du dig af søndagens Manchester-derby?

- Det er rimelig straight forward. City vil være i kontrol, og United vil lure på kontraen som mod Liverpool og Arsenal. Den fælde er City flere gange faldet i, så intet er givet på forhånd. City er selvfølgelig markante favoritter, men i flere kampe har spillet ikke været for prangende. Fx mod Wolves, Villa og Newcastle.

- Kan du sætte nogle flere ord på Citys niveau i denne sæson og deres ikke-prangende spil mod Wolves, Villa og Newcastle?

- City startede ud med ikke at være dygtige nok til at finde og give plads til Haaland. Men nu er de måske for fokuserede på normanden. Det har betydet, at spillet er blevet mere direkte, hvilket går ud over deres kontrol med kampene. Villa burde de jo have most, og selv med en mand i overtal mod Wolves i totredjedele af kampen, havde de kun bolden 59,2 procent af tiden.

- Deres gennemsnitlige boldbesiddelse i sidste sæson var på 68,5 procent. Mod Newcastle var der defensive kvaler, især efter Aké gik ud, og det var der også mod Crystal Palace, der på grund af en dommerfejl ikke kom foran 3-0. Det er ikke den velkendte smooth sailing fra Pep Guardiola & Co, men som Pep flere gange har vist, så kan han få holdet tilbage efter mindre gode perioder, lyder det fra Fønix. 

Bud på startopstillinger

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Aké, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Silva, Haaland, Foden

Manchester United: De Gea - Dalot, Varane, Martínez, Malacia - B. Fernandes, McTominay, Eriksen - Antony, Rashford, Sancho

Ovenstående bud på startopstillinger er fra WhoScored.

Som Fønix er inde på i spiltanken længere oppe, så er Rashford tvivlsom til opgøret, men det forventes, at han bliver klar. Men om han bliver klar nok til at starte, bliver interessant at følge. Cristiano Ronaldo spiller formentlig fra start i stedet, såfremt Rashford ikke er fit nok til at starte.

Seneste møde mellem City og United fandt sted i marts, og dengang vandt Manchester City med hele 4-1 på Etihad. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvem viser City - United?

Du kan se Manchester City - Manchester United direkte på See og Viaplay. 

Hvornår spiller City - United?

Manchester-derbyet spilles nu på søndag klokken 15.00.