På lørdag spilles Champions League-finalen 2020/2021 mellem Manchester City og Chelsea. BetXpert bringer her en optakt med odds til klubfodboldens største fodboldkamp, der for andet år i træk spilles i Portugal.

For anden gang på blot tre år er to engelske hold klar til Champions League-finalen. I 2019 mødtes Liverpool og Tottenham, og i år er det så Manchester City og Chelsea.


Manchester City har allerede vundet Premier League og Carabao Cuppen i denne sæson, og Guardiolas tropper har dermed muligheden for at sikre sig The Treble. Det sker, hvis de vinder lørdagens Champions League-finale mod Chelsea. Hvis City vinder, vil det være anden sæson i træk, at en europæisk klub vinder The Treble. Sidste år lykkedes det Bayern München, der vandt Bundesligaen, den tyske pokalturnering og Champions League. 

Odds på Champions League-finalen 2021

Herunder finder du markedets bedste odds på Champions League-finalen 2021 mellem Manchester City og Chelsea. Kampen spilles lørdag den 29. maj med kickoff klokken 21.00. Du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay med optakt fra klokken 19.00.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Uafgjort 3,60
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,29
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,06
Nej 1,80
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Sergio Agüero scorer 2,85
Phil Foden scorer 4,00
Kevin De Bruyne scorer 4,00
Timo Werner scorer 4,70
Bernardo Silva scorer 4,75
Hakim Ziyech scorer 5,50
Mason Mount scorer 5,60
Rúben Dias scorer 12,00
Reece James scorer 15,00
N'Golo Kanté scorer 19,00

Champions League-finalen odds er senest opdateret onsdag den 26. maj klokken 11.37. 

Spil på Champions League-finalen hos LeoVegas

Ifølge bookmakerne er City pæne favoritter til at tage pokalen med de store ører lørdag aften i Porto. Du kan i skrivende stund få odds 1,90 på City-sejr i ordinær tid. Tror du på uafgjort, ligesom BetXperts Premier League-ekspert Fønix, kan du få odds 3,60 på dette hos Cashpoint*

Det er første gang nogensinde, at Manchester City står i en Champions League-finale. Til forskel fra City har Chelsea før prøvet at løfte pokalen med de store ører. Det gjorde de tilbage i 2012, hvor de vandt en dramatisk finale på Allianz Arena mod Bayern München efter straffesparkskonkurrence.

For andet år i træk spilles Champions League-finalen på portugisisk græs, og for andet år i træk er det på grund af coronapandemien. Det var ellers planlagt, at den skulle spilles på Atatürk Stadium i Istanbul, men på grund af de britiske rejserestriktioner er den flyttet til Estádio do Dragão i Portugal.

Sidste års Champions League-finale blev spillet uden tilskuere, men det er heldigvis ikke tilfældet i år, da 6.000 tilskuere fra hvert hold vil være til stede på stadion under årets finale. 

UEFA-præsident Aleksander Čeferin sagde følgende om beslutningen i en pressemeddelelse for et par uger siden:  

- Fans har gennemgået mere end 12 måneder uden mulighed for at se deres hold live, og Champions League-finalen er klubfodboldens højdepunkt.

- At frarøve disse tilhængere chancen for at se kampen på stedet var ikke en mulighed, og jeg er glad for, at vi har fundet dette kompromis, lød det fra Aleksander Čeferin. 

Kan Tuchels Chelsea slå City for tredje gang?

Tyske Thomas Tuchel kom til Chelsea i slutningen af januar, hvor han tog over efter Frank Lampard som manager i London-klubben. Det skifte må siges at have været en succes, da The Blues under Tuchel har 18 sejre, seks uafgjorte og fem nederlag i alle turneringer.

Det har dog ikke set alt for godt ud på det seneste, hvor Chelsea har tabt tre ud af deres seneste fire kampe. De tabte også sæsonens sidste Premier League-kamp i weekenden ude mod Aston Villa, og det nederlag kunne meget vel have kostet dem top-4, men da Leicester smed deres føring mod Tottenham, lykkedes det alligevel Chelsea at snuppe en af de meget eftertragtede pladser i top-4. 

Mens Chelsea tabte 2-1 til Aston Villa, sejrede City med hele 5-0 mod Everton hjemme på Etihad Stadium i Premier Leagues 38. spillerunde. Dermed sluttede Guardiolas City-hold på 86 point, og de var også det hold, der scorede flest mål og indkasserede færrest i sæsonen. 

Tuchels Chelsea har dog haft et godt tag på City i de hidtidige to indbyrdes møder, hvor det er blevet til to sejre til The Blues. Spørgsmålet er, om de kan gøre det for tredje gang på stribe. 

Fønix: Tror på en tæt kamp

BetXpert har talt med sitets Premier League-ekspert Fønix om lørdagens Champions League-finale. Fønix vurderer, at Chelsea med deres to sejre mod City, vil gå ind til kampen med tro på egne chancer, men samtidig tror han også, at de er bevidste om, at City ikke spillede i stærkeste opstilling, da de senest stod over for hinanden den 8. maj. 

- For Chelsea betyder de to sejre, at de burde have lidt tro på deres egne muligheder. Men jeg tror også, at de er fuldt ud bevidste om, at City i den sidste indbyrdes kamp ikke viste deres fulde potentiale. Dels var der en del spillere med, som ikke starter på lørdag. Og dels testede Pep en formation, 3-1-4-2, som han sandsynligvis ikke vil benytte. Derimod vil Pep nok benytte den formation, han startede med i Paris, 4-3-3, med De Bruyne som falsk 9'er. Den formation er til for at kontrollere kampen bedst muligt, fortæller Fønix.

Fønix spår en tæt kamp, og han vil ikke blive overrasket, hvis den går under 2,5 mål og potentielt i forlænget spilletid. Chelseas syv seneste kampe i Champions League er fx gået under 2,5 mål. 

- Da Chelsea har vist sig ganske ferme defensivt også, tror jeg, vi får en tæt kamp at se. Oddset på under 2,5 mål er allerede faldet en hel del, imens oddset på City er nogenlunde stabilt, hvilket er fair, for City ER favorit set over det seneste halve års tid. Men Tuchel har rykket Chelsea enormt, og de haler ind på City, så jeg tror sagtens, at kampen kan gå i forlænget og måske straffe - især fordi de to hold kender hinanden så godt.

Det er som bekendt to klubber fra samme land, der mødes i Champions League-finalen 2021. Fønix tror, at det kan få betydning for kampens forløb, da holdene kender hinanden godt, og at frygten for at tabe er større end normalt. 

- I de syv CL-finaler, hvor holdene er kommet fra samme liga, er de fire endt i X (Chelsea-Man Utd, Milan-Juventus og to gange Atlético og Real Madrid). I to ud af de tre seneste var der et uligt forhold mellem Real Madrid og Valencia og mellem Liverpool og Tottenham.

- I den tredje kamp scorede Robben i det 89. minut, da Bayern slog Dortmund. Det er statistik og kan sikkert ikke bruges til noget som helst. Men den understreger min pointe om, at når to hold, der kender hinanden så godt som Chelsea og City gør, og betydningen af kampen ikke kan overgås, ja, så kommer frygten for at tabe til at blive større end normalt.

- Begge hold har evnerne til at komme foran, bevares, men også til at udligne. Og skulle stillingen være lige sent i anden halvleg, da tror jeg, at de vil fokusere på IKKE at indkassere et dræbende mål. Derfra vil det være tilfældighedernes spil. Jeg har stadig City som favorit i den forlængede, men på straffe har jeg en fidus til Mendys vingespænd, lyder det fra Fønix.

Fønix har også et spilforslag til Champions League-finalen 2021, og det lyder på uafgjort. Du kan læse hele spilforslaget her

Bud på startopstillinger

Manchester CityEderson - Walker, Stones, Dias, Zinchenko - Bernardo Silva, Rodri, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Foden 

ChelseaMendy - Azpilicueta, T. Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kanté, Chilwell - Ziyech, Mount - Werner

Ovenstående bud på startformationer er fra WhoScored.

Set med danske briller kan man håbe på en plads til Andreas Christensen i Chelseas startopstilling, men 'AC' har ikke spillet siden 8. maj, hvor han måtte udgå med en skade mod netop City. Den danske landsholdsspiller var med på bænken i Chelseas sidste ligakamp i denne sæson, så der er om ikke andet gode chancer for, at han er med på bænken til lørdagens store finale. 

Manchester City har alle spillere til rådighed til finalen. 

Seneste ti års CL-finaler

Nedenfor kan du se, hvordan det er gået i de seneste ti Champions League-finaler. 

2011: Barcelona - Manchester United: 3-1. I 2011 vandt Pep Guardiola sin hidtil seneste Champions League-titel. Det skete på Wembley, hvor han som Barcelona-manager kunne se sit daværende hold besejre Manchester United med 3-1 i en opvisning. 

2012: Chelsea - Bayern München: 1-1 (a.e.t.) Som nævnt vandt Chelsea finalen i 2012 over Bayern München på den tyske storklubs eget græs efter straffesparkskonkurrence. Fire år tidligere tabte Chelsea Champions League-finalen til Manchester United efter straffesparkskonkurrence, men i 2012 endte det altså lykkeligt, og Didier Drogba blev den store helt, da han først udlignede til 1-1 sent i kampen og senere hen afgjorde finalen i straffesparkskonkurrencen.  

2013: Bayern - Dortmund: 2-1. Bayern München var i finalen igen året efter på Wembley i den rent tyske finale mod Dortmund, og denne gang blev det til Bayern-triumf. Arjen Robben blev matchvinder i det 89. minut, da han fik skovlet bolden ind over stregen bag Roman Weidenfeller. 

2014: Real Madrid - Atlético: 4-1 (a.e.t.) I 2014 var der endnu en finale med to klubber fra samme land, og denne gang tilmed et derby, da Real Madrid og Atlético stod over for hinanden på Estádio da Luz. Her lignede det længe en sejr til Simeones Atlético, men en sen scoring fra Sergio Ramos dybt inde i overtiden fik kampen ud i forlænget spilletid, hvor Atlético faldt sammen, og Real Madrid scorede tre mål.

2015: Barcelona - Juventus: 3-1. FC Barcelona var i sin seneste Champions League-finale i 2015, og dengang vandt de de deres femte Champions League-titel efter finalesejr over Juventus på Olympiastadion i Berlin. 

2016: Real Madrid - Atlético: 1-1 (a.e.t.) I 2016 havde Atlético muligheden for finalerevanche mod rivalerne fra Real, men endnu engang sejrede Los Blancos - denne gang efter straffesparkskonkurrence. 

2017: Real Madrid - Juventus: 4-1. For første gang nogensinde lykkedes det et hold at vinde Champions League to år i streg i denne historiske finale på Millenium Stadium i Cardiff, hvor Real Madrid sejrede stort. Finalen huskes dog især også for Mario Mandzukics vidunderlige mål. Juventus har ikke været i en finale siden, og de er med syv finalenederlag det hold i Champions League-historien, der har tabt flest finaler. 

2018: Real Madrid - Liverpool: 3-1. Zidanes suveræne Real-hold skrev lige endnu et kapitel til historiebøgerne, da de her tog den tredje finalesejr på stribe. De fleste husker nok finalen for Loris Karius' mareridtskamp og Gareth Bales smukke saksesparksmål. 

2019: Liverpool - Tottenham: 2-0. Champions League-finalen i 2019 er et godt bud på den kedeligste i nyere tid. Klopps Liverpool kom foran allerede efter to minutters spil, da Salah scorede fra straffesparkspletten. Origi cementerede sejren i det 87. minut. 

2020: Bayern - PSG: 1-0. Den første finale præget af corona. Finalen blev spillet den 23. august foran nul tilskuere, og Bayern vandt 1-0 på et mål af Kingsley Coman.