Sponsoreret indhold fra NordicBet

Det diskuteres i øjeblikket, om turneringsstrukturen skal ændres i Superligaen for at skabe mere spænding i både top og bund. Nu viser mål-statistikkerne også, at der kan være brug for nytænkning. Ifølge bookmakeren NordicBet er vi på vej mod en historisk målfattig superligasæson.

FC Midtjylland bliver næsten helt sikkert dansk mester, mens kun et mirakel kan redde FC Vestsjælland og Silkeborg fra nedrykning. Er man på jagt efter spænding i resten af Superliga-sæsonen, kan man efterhånden kun håbe på masser af mål. Men også her er Superligaen på vej til at blive rekord-kedelig. Langt over halvvejs inde i turneringen er der scoret blot 2,31 mål pr. kamp, hvilket er det laveste pointgennemsnit nogensinde i Superligaens historie. Spørger man bookmakeren NordicBet, fortsætter det på den måde sæsonen ud, og den negative målrekord fra sæsonen 2009/10 (2,60 mål pr. kamp) ser dermed ud til at blive slået. Sker det, er der blot odds 1,15 at hente hos NordicBet.

"Superligaen er en af de ligaer i hele Europa, hvor den største procentdel af holdene rykker ned. Med 8-9 hold i farezonen før hver eneste sæson er holdene tvunget til at stå godt på banen i alle kampe. Stort set alle hold er blevet bedre organisatorisk og satser først og fremmest på at "holde nullet", mens sidelinjen er domineret af trænere med en udpræget defensiv tankegang. Ingen af delene skaber sprudlende angrebsfodbold med masser af mål. Der skal scores 3,11 mål i snit i de resterende kampe, hvis rekorden skal bestå. Det har vi meget svært ved at forestille os," siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen, der også kobler udviklingen til diskussionen om en ny turneringsstruktur for den bedste række.

"I den nuværende truktur er der meget lidt udskiftning blandt holdene i den bedste række. De samme hold møder hinanden igen og igen sæson efter sæson. Alle kender efterhånden hinanden så godt, at det bliver svært at overraske modstanderne. Samtidig har de bedste hold ikke råd til så dyre trupper mere, mens de næstbedste er blevet en tand bedre. Derfor er jævnbyrdigheden stor og målene tilsvarende få," forklarer Tonni Munk Jensen.

Slår Superligaen negativ målrekord i 2014-15 med højest 2,59 mål i snit?

Ja 1,15

Nej 4,60

Find spillet på www.NordicBet.dk under Odds - Fodbold - Danmark - Sæsonspil