Sponsoreret indhold fra Danske Spil

Liverpool og Manchester City mødes søndag eftermiddag i et brag en Premier League-kamp, der i den grad kan være med til at afgøre, hvem der vinder det engelske mesterskab.

Liverpool fører pt. Premier League med 74 point for 33 spillede kampe – fire point foran Manchester City, der på tredjepladsen dog har spillet to kampe færre end Brendan Rodgers tropper.

Danske Spil* har Liverpool som marginale favoritter i den engelske topkamp.

- Det tegner uhyggeligt jævnbyrdigt mellem de to største mesterskabsaspiranter i Premier League. På papiret har Manchester City nok den stærkeste trup, men vi holder alligevel Liverpool som knebne favoritter. De har ikke tabt en Premier League-kamp siden december, og særligt hjemme på Anfield har de været forrygende kørende, fortæller Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil*.

Liverpool-sejr giver odds 2,40, mens det giver pengene 2,90 gange igen, hvis Manchester City napper de tre point. Uafgjort og status quo i toppen giver odds 3,45.

Gerrard og Touré får nøgleroller
Men hvem er det, der får de afgørende roller i mesterskabsbraget? Ifølge Danske Spil* kan det meget vel blive Liverpools Steven Gerrard og Manchester Citys Yaya Touré.

- Det er to meget centrale spillere. Gerrard har været i forrygende form i de seneste måneder, hvor han har spillet fantastisk og også lavet flere mål. Omvendt kan man sige, at Yaya Touré gennem hele sæsonen har været en af Premier Leagues absolutte profiler og lige nu fremstår som en af de mest komplette midtbanespillere i verden, siger Peter Emmike.

Touré er med hele 18 mål så langt i Premier League-sæsonen Manchester Citys topscorer, mens Gerrard står noteret for 13 scoringer. Men hvem af de to viser størst træfsikkerhed på søndag?

Danske Spil* har sat de to midtbanegeneraler over for hinanden i et direkte målspil – med Yaya Touré som favorit.

- Vi giver pengene fire gange igen på, at Touré scorer flere mål end Gerrard i kampen. Han har været målfarlig hele sæsonen, og så kommer City formentligt kun til at stille op med én decideret angriber. Gerrard kan også sagtens komme på måltavlen, men Liverpool kan rent offensivt også sætte deres lidt til både Luis Suarez og Daniel Sturridge, så der er flere om buddet. Derfor tror vi mest på Yaya Touré, forklarer Peter Emmike.

Netop Suarez og Sturridge har Danske Spil* også sat op mod hinanden i et målscorer-spil. Her er den nuværende Premier League-topscorer Suarez (29 mål) ikke overraskende favorit mod Sturridge (20 mål).

Flest Suarez-scoringer i kampen giver odds 3,10. Flest mål fra Sturridge giver odds 3,60, mens lige mange mål fra de to målfarlige angribere giver odds 1,95.

Udvalgte odds, Liverpool-Manchester City, på Danske Spil*:
1X2: 2,40-3,45-2,90
(0-1): 4,10-4,20-1,60
(1-0): 1,40-4,60-5,40
Under/over 2,5 mål: 2,35-1,52
Begge hold scorer: Ja, odds 1,40 – Nej, odds 2,75

Mesterskabsodds
Manchester City: Odds 1,70
Liverpool: Odds 2,75

Målscorerspil
Steven Gerrard-Lige mange mål-Yaya Touré: 4,25-1,60-4,00
Luis Suarez-Lige mange mål-Daniel Sturridge: 3,10-1,95-3,60