Endnu en weekend i SAS-ligaen – hvad gik der galt?

Lad mig starte ud med at præsentere mig selv: Mit navn er Rasmus Olesen, og som det allerede er offentliggjort så er jeg ny ekspert på SAS-ligaen her på BetXpert.com. Jeg har været på siden siden marts 2003, og nogle af jer kender mig nok fra den spanske Primera Division hvor jeg huserede som ekspert i i 2002-03. De helt hærdede brugere mindes muligvis også foråret 2002, hvor jeg debuterede på den østrigske liga med 5 ud af 6 rigtige ;-)

Nok om mig, nu til SAS-ligaen og det store spørgsmål om, hvad der lige gik galt. Denne lille leder skal ikke ses som et forsøg på at bortforklare de missede tip, men som en mandagshistorie om hvor lunefuld og uforudsigelig den bedste danske række kan være.
Lørdag mødtes Brøndby og OB, og kampen igennem måtte Laudrups tropper anses som spilstyrende. Men OB var lige ved og næsten…Fernando Derveld udlignede og der var igen håb i denne skribents hjerte. Få minutter senere får samme Derveld en hjerneblødning og koster reelt muligheden for sejr. Der røg den første kamp…

Søndag havde vi fuldt hus på analyserne, og igen var det hele lige på nippet. Vi kan starte i Herfølge, hvor Randers trådte i spinaten, og hvor Martin S Jensen i særdeleshed ikke så godt ud ved et afgørende mål. Han plejer at være en stabil målmand, men søndag eftermiddag var han ikke gearet til at fange grise må man sige. En vildfaren bold smutter mellem benene på den tidligere OB’er og så var den kamp ovre. Vi havde forudset at den var svær at spå om, og vi håber at vores brugere holdt sig fra den (ja lige medmindre de havde spillet Herfølge).
Weekendens lyspunkt var Esbjerg, som Anders ramte rigtigt. Altid godt med nogle point på tavlen, og det var både fortjent og tiltrængt, at esbjergenserne fik 3 point med hjem, selvom det kunne have endt helt galt, da FCN satte en slutspurt ind.
I Århus havde man besøg af AaB, og de som havde trodset efterårsvejret og indfundet sig på stadion fik en seværdig forestilling, hvor især Tobias Grahn funklede. Han har fået godt gang i sin karriere igen, efter et lidt mislykket ophold i Malmø, og i Århus glæder man sig over dette. Men spørgsmålet er om han rent faktisk spiller for godt? Hans storartede form kan være det der er udslagsgivende i om GF får ham eller ej. Kampen ender 2-2, og så måtte denne aalborgenser erkende, at der ikke kommer noget godt ud af at spille mod eget hold. Ris til egen røv som man siger. Havde Grahns fantastiske langskud været 3 millimeter lavere så havde man haft AaB i sækken og odds 2,25 var gået hjem. Dog kan nordjyske brugere og tilhængere glæde sig over det ene point.
I domkirkebyen i det rigtige midtjylland, mødtes Viborg og FC Midtjylland i en jævnbyrdig affære. Hjemmeholdet lagde godt ud, FCM udlignede og så så det ud til at det kryds ellers stille og roligt gik hjem. Men det der er forskellen på Viborg anno 2004 og Viborg anno 2003 er, at man ikke lægger sig ned og giver op. Hvad Ove Christensen har gjort i det midtjyske er svært at sige, men faktum er, at man nu ligger nummer 2 i SAS-ligaen, efter 2-1 sejren over FCM. Hvem havde troet, at Viborg ville blande sig i andet end nedrykningskampen i denne sæson?

Søndagens sene kamp var værd at vente må, chokerede de fleste, men var dog noget vi har set før. Silkeborg, oprykkerne som spiller bedst når ingen tror på dem, slog de regerende mestre med 4-1. Københavnernes målmandsproblemer ser ud til ingen ende at tage og det skulle ikke undre mig om Kihlstedt snart er en færdig mand. 2 gange kostede han i går – netop de 2 mål som knækkede de dyre drenge fra hovedstaden.

Men alt i alt endnu en lunefuld runde i SAS-ligaen, og det er netop dette der tiltrækker mig ved den. Man ved ikke hvad man får serveret søndag eftermiddag. Der er altid nogen der skuffer eller overrasker, og derfor er SAS-ligaen altid et stort samtaleemne i grupperummene her på Aalborg Universitet, hvor jeg sidder i skrivende stund. Jeg skulle godt nok have haft noget opgaveregning omkring design af brugergrænseflader, men ordene om SAS-ligaen pressede sig på, og jeg kunne ikke dy mig for at sende dem ud til brugerne.

For at opsummere, så tager vi lige de væsentligste højdepunkter fra weekenden og gætter derefter på hvad der sker i den kommende uge:

- Brøndby lægger sig i front for SAS-ligaen, og nærmeste reelle forfølger i det lange løb ligger 6-7 point efter (Viborg holder ikke over 33 kampe).
- OB taber igen og det ser heller ikke ud til at blive i år det skal være…
- FCN taber hjemme på ny og man ligger igen til nedrykning. Det ligner samme situation som sidste år.
- FCK taber et vigtigt skridt i mesterskabskampen – der ser ud til at gå Real Madrid i den. Penge er ikke alt – men hvad er det så man mangler i hovedstaden? Klubfølelse, ny træner eller bare 6-9 point?

Med weekendens hændelser in mente, så tror jeg at der i denne uge vil ske følgende:
- Tobias Grahn historien fortsætter. Der vil blive gættet på hvor manden ender efter jul. Jeg tror ikke AGF får lov at beholde ham.
- Jakob Friis-Hansen kan muligvis erstatte Christian Andersen på bænken hos FCN, men dette er spekulationer. Men har C. A. ikke efterhånden fået lang nok snor? Den går bare ikke længere…
- I FC København har man en anden træner som efterhånden også ser lidt skidt ud. Og hvis man ikke kan vinde kampe med den trup man har til rådighed, så må man enten skifte spillere ud – eller fyre træneren. Førstnævnte er prøvet, og man har en supertrup. Så er der kun en mulighed tilbage…oddset falder på Backe helt frem til Flemming Østergaard hytter ham ud.
- Også i FCK: Kihlstedt bliver bænket, hvem sætter man ind i stedet? Supporterne kræver ny målmand – men hvad gør man på sigt? Karim Zaza bliver vist ledig?

Det var SAS-ligaen vurderet med en nordjydes øjne på en kedelig og grå mandag morgen…håber det har været fornøjelig læsning. Hvis man vil have en rask SAS-liga debat kan jeg træffes på Messenger på [email protected]