EM-slutrunden går nu ind i sin afgørende fase, og vi skal have fundet de første tre af otte hold, der skal udgøre turneringens kvartfinaledeltagere...

Indtil videre har vi haft en slutrunde, hvor det har kunne betale sig, at spille afventende og forsigtigt. Nu kommer de afgørende knockout-kampe dog, og her er det kun sejrene, der tæller. 

I første omgang skal vi har fundet de første tre hold, der går videre til kvartfinalen. I den tidlige kamp har vi Lewandowski og Polen mod Schweiz, mens det bliver et britisk opgør i den første aftenkamp. Den kamp, som flest dog ser frem til, må være den sidste kamp på programmet.

Her venter Kroatien - Portugal. Det bliver Ivan Perisic, Ivan Rakitic og måske Luca Modric mod Cristiano Ronaldo og co. Kroaterne har indtil videre trukket mange tilhængere på grund af deres offensive spillestil, men er det nok til at stoppe Ronaldo, der fandt nettet to gange i den seneste kamp? Lad os se nærmere på det hele.

Kl. 15:00: Schweiz - Polen (DR1)

Den første kamp i knockoutfasen, er Schweiz mod Polen. Umiddelbart ikke den mest sexede kamp ved dette EM, men ikke desto mindre en god kamp, hvor vi kan få profiler som Robert Lewandowski, Granit Xhaka m.fl. i spil. Jens Bøye har en info-analyse ude på opgøret, mens Frank Pilantra har fundet værdi i, at Breel Embolo ikke får fuld spilletid i opgøret. Det gør han på baggrund af flere argumenter, herunder disse to:

  • Breel Embolo har endnu ikke fået fuld spilletid under EM, og har ikke for alvor grebet chancen, når han har fået spilletid.
  • Angriberen er ikke just hamrende målfarlig, og måske ikke løsningen på Schweiz' målproblemer. 

Kl. 18:00: Wales - Nordirland (DR1)

Wales må siges at være favoritterne i dette opgør mod Nordirland, men umiddelbart har Jens Bøye ikke kunne finde værdi i kampens hovedmarked. Gareth Bale har været flyvende indtil videre, og med et par kasser mere har han en solid chance for at blive EM-topscorer - men i hovedet kører nok mest af alt tanken om, at man meget gerne vil avancere til kvartfinalerne. Det ville være historisk for begge hold.

Kl. 21:00: Kroatien - Portugal (DR1)

Kroatien har været et af de bedst spillende hold ved dette års EM, mens det har set mindre positivt ud for Cristiano Ronaldo og Portugal, der først fik gang i målscoringen i den seneste runde af gruppespillet. Estadisticas har analyseret opgøret, og han har fundet værdi i at Portugal går videre fra dette opgør. Blandt argumenterne kan man læse:

  • Den portugisiske defensiv har været stærk, hvis man ser bort fra Ungarns tre (heldigt afrettede) mål.
  • Portugal fik langt om længe gang i offensiven i deres seneste kamp, og særligt Cristiano Ronaldo kom i gang med to mål og en assist.