Værdi mod PSG og Lyon. Se spiltankerne om runde 35 i den bedste franske fodboldliga: Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Seneste runde gik stort set i 0 hvad mine tip angik, mens de løse spiltanker scorede pænt overskud. Stadig samlet overskud på begge dele.

I runde 35 har jeg diverse tip ude, inkl eet mod PSG, pariserklubben der på een og samme tid er et suverænt mesterhold og et kriseramt mandskab.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Strasbourg – Marseille
Spilles fredag 3/5 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Marseille har brug for 3 point, mens Strasbourg kan spille frit. Det har betydet svingende engagement i seneste kampe, men en hjemmekamp mod en storklub motiverer. Marseille uden Thauvin, men kan score uden. Dog formationstvivl. Værdi i Over? Jeg er fristet, men i tvivl.
Læs info-analyse
 
PSG – Nice
Spilles lørdag 4/5 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Nice +2 asian til odds 2,06 hos NordicBet

PSG er rystet efter elendig april, solide og kontrahurtige Nice er i form. Verratti er tilbage hos mestrene der nok søger revanche efter dårlige indsatser, men som har tirsdagskamp i benene og stadig mangler topscorer Mbappé + forsvarsstyrmand Silva.
Læs hele analysen

Bordeaux – Angers
Spilles lørdag 4/5 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Over 2,25 til odds 2,0 hos LeoVegas

Bordeaux tørster efter sejr, mens Angers med det tunge midterforsvar kan spille frit. Angrebet var blegt i seneste runde, men det var mod defensive Reims; der bør være mere plads mod et hjemmehold der vil vinde, og som mangler 2 faste forsvarere.
Læs hele analysen

Guingamp – Caen
Spilles lørdag 4/5 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Caen til odds 4,55 hos Betsafe

Caen har taget en række smalle sejre på det seneste og er pt fri af direkte nedrykning hvor Guingamp ser ud til at hænge fast. Hjemmeholdet (ellers fint topniveau) viser skidt form. Normannerne kan evt udnytte bretonsk desperation til lusket udesejr.
Læs hele analysen

Reims - Nîmes
Spilles lørdag 4/5 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Løse spiltanker: X til odds 3,5 hos Bet365

To oprykkere der begge ligger i top10: Glimrende sæson. Men efter lidt kadencenedgang er der nu reelt kun æren at spille for. Reims har et bedre forsvar, Nîmes en bedre offensiv. Hjemmeholdet skal være favorit, men det kunne såmænd godt blive til en pointdeler.

Trupnyt:
Reims: Tvivl om def-midtbanemand Romao samt angribere Dia og Chavarria – de misssede seneste runde. Venstreback Konan stadig skadet (januar-tilkommer Baba ret ustabil).

Nîmes: Klar efter karantæne: midterforsvarer Briancon (3 kampe). Klar efter skade: def-midtbanemand Ferri. Fortsat ukampdygtige (siden henholdsvis slut-marts og februar):  midterforsvarer Landre og angriber Depres (bedste frontløber; der er dog diverse andre dygtige offensivfolk der kan være vældigt giftige når i hopla).

Montpellier – Amiens
Spilles søndag 5/5 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Montpellier har lige slået PSG, men dén tirsdagskamp kan til gengæld sidde i benene. Klassisk hvis kraftangstrengelsen følges af en skuffelse. Amiens er bedst hjemme, men kan godt stå kompakt og drille på udebane. Mens hjemmeholdet stadig håber på en Europa-billet, skal Amiens have point for at holde sig på afstand fra stregen, så begge har motivation. Jeg tror ikke odds 1,74 (Bethard; har været i 1,83) for ettallet er spilbart, men er i tvivl om: Er der værdi i Amiens?

Trupnyt:
Montpellier: Skadet: højre wingback Aguilar (manglede også mod PSG hvor afløser Suarez kæmpede godt; næsten for godt; overtændt).

Amiens: Tvivl om højrekantafløser Cornette der har været ude i lang tid og nok stadig er det.

Nantes – Dijon
Spilles søndag 5/5 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Nantes har 4 sejre i træk, inkl mod storklubberne Lyon, PSG og Marseille, og er naturlig favorit hjemme mod et bundhold. Men indtil sidste weekends tætte kamp og snævre tab i bundbraget mod Caen viste Dijon glimrende form, og holdet er kun 1 point fra 3.-sidstepladsens playoff-position. Nantes har momentum, men har kun æren at spille for.Ettallet er faldet fra odds 2,1 til 1,94 hos Unibet* – er værdien væk? Det tror jeg.

Toulouse – Rennes
Spilles søndag 5/5 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: X til odds 3,35 hos Bethard

Toulouse har mest at spille for, men kan sagtens bruge 1 point i kampen for at holde sig fri af stregen. Tabte i Saint-Étienne i seneste runde, men har været solid hjemme på det seneste. Rennes er et bedre hold, triumferede mod PSG i pokalfinalen sidste lørdag og viste, trods mandefald, stor kontrastyrke mod Monaco onsdag, men selv om en række spillere er tilbage nu, må der være træthed hos dem der spillede begge kampe, nemlig hele forsvaret og midtbanemand/kantspiller Bourigeaud.

Trupnyt:
Toulouse: Klar efter karantæne: midterforsvarer Jullien. Stadig ukampdygtig: fløjindskifter Jean.

Rennes: Klar efter karantæne: midtbanemand Grenier samt offensivfolk Sarr og Niang. Desuden kreatør Ben Arfa der blev startsparet onsdag. Tvivl om def-midtbanemand André (manglede mod Monaco). Nok stadig ude: nogle marginalfolk, fx angriber Siebatcheu.

Monaco – Saint-Étienne
Spilles søndag 5/5 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: Over 2,5 mål til odds 1,8 hos Bet365

Monaco er skrøbelig defensivt, farlig fremme (især Falcao). Forsvarsstyrmand Glik tilbage fra karantæne, men han er langsom og har haft temmelig skidt sæson. Det øvrige hold har en onsdagskamp i benene, men holdet vil nok stadig søge sejren der vil lune gevaldigt i nedrykningskampen. Saint-Étienne viser stærk form og har et målsøgende hold. Forsvaret har også været godt efter langsomme Subotic blev sat af, men uerfarne Saliba kan godt få sit hyr med Falcao & Co.

Trupnyt: 
Monaco: Tilbage efter karantæne: midterforsvarer Glik. Tvivl: midtbanemand Fabregas (missede PSG og Rennes), målmændene Subasic og Benaglio (de missede Rennes hvor afløser Sy dog var ganske god; plejer ellers være dårlig). Ukampdygtig: angriber Jovetic (var lige vendt tilbage efter skade, scorede mod Guingamp og blev så igen alvorligt skadet mod Reims). Nok stadig ude: midtbaneafløser Vainqueur, fløjafløsere Nkoudou, Mbouela og Geubbels.

Saint-Étienne: Klar efter karantæne: forsvarer Kolo. Men startplads til ham? Talentfulde Saliba god i midterforsvaret i seneste kampe, og solide Polomat stærk på venstreback mod Toulouse. Nok tilbage efter skade: def-midtbanemand Benasser der missede Toulouse (hvor afløser Vada og makker Mvila var ret ringe). Det kan dog være at han ikke må spille mod Monaco der ejer ham. Nyt fravær: angrebsindskifter Diony. Stadig ukampdygtige: Venstreback Silva, kantafløsere Monnet-Paquet og Salibur.

Lyon – Lille
Spilles søndag 5/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Tip: Lille +0,5 til odds 2,28 hos Unibet

Lille har haft en bedre sæson end Lyon, og hurtige Pepe & Co kan gøre ondt på den vakkelvorne Gones-defensiv. Lyon-offensiven har højt topniveau (og har lige nu udvirket 2 gode sejre i træk), men er ustabil og møder nu rækkens næstbedste forsvar.
Læs hele analysen


Regnskab
 

Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 6
Overskud: 0,01
Tilbagebetalings%: 100
Tipodds-lukkeodds: fald 0,92

Løse spiltanker
Antal & indsats: 2
Overskud: -2,25
Tilbagebetalings%: 212,5
Tipodds-lukkeodds: stigning 0,57

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 71
Overskud: 4,63
Tilbagebetalings%: 107
Tipodds-lukkeodds: fald 1,71

Løse spiltanker
Antal & indsats: 63
Overskud: 19,71
Tilbagebetalings%: 131
Tipodds-lukkeodds: fald 3,71