Odds-langskud i college football er blevet mere interessante med introduktionen af 4-holds playoff. I denne artikel gennemgår ekspert Søren Larsen outsiderne og udpeger nogle spilobjekter.

Auburn tog alle på sengen sidste år. De var 3-9 i 2012, men med coach Gus Malzahn ved roret var de pludselig et helt andet hold i 2013 hvor de noterede sig for 12-1 og fik en plads i National Championship - sæsonens finale. En plads som ingen havde regnet med at de overhovedet ville være i nærheden af. De endte med at snuble på målstregen, men Auburn-eksemplet illustrerer ikke desto mindre hvor relevant det er at kigge på langskuddene til at vinde National Championship i 2014/15-sæsonen.

 

Det er blevet endnu mere relevant med det nye playoff-system der giver en lidt større mulighed for outsiders til at komme ind og vinde det hele. Det bliver dog nok stadig meget svært for hold uden for de fem store conferencer at kæmpe sig til en playoff-plads, så man skal hovedsageligt kigge i de fem store conferencer som er SEC, ACC, B1G, Big 12 og Pac-12

I denne optaktsartikel tager vi et kig på outsiderne til at vinde National Championship. Den næste artikel i serien bliver om de hold, som har en lidt større chance for at vinde titlen, og derefter kommer der en artikel om de allerstørste favoritter. Og så rundes der af med en artikel om favoritterne til at vinde Heisman-trofæet (går til årets bedste spiller).

Spænd hjelmen og forbered dig på en spændende sæson!

Odds og tips

Hold øje med vinderspil og H2H-tips fra BetXperts College Football-ekspert Søren Larsen der fik en tilbagebetaling på 116% (16 tips) i 2013/14-sæsonen.

Vinder

Bedste odds Bookmaker
USC 34,00
Bet365
Michigan 41,00
Ladbrokes
Stanford 41,00
Bet365
Wisconsin 41,00
Bet365
Texas 51,00
Partybets
Notre Dame  51,00
Partybets
Clemson 51,00
Bet365
Florida 67,00
Ladbrokes
Texas 81,00
Bet365
North Carolina 101,00
Bet365
Tennessee 126,00
Bet365

Primære outsidere

USC Trojans (Pac-12)

Sidste sæson var meget turbulent for USC. De startede med Lane Kiffin som head coach, og de fungerede slet ikke. De tabte to af deres første fem kampe. Den ene til Washington State, hvilket på ingen måde var acceptabelt. Lane Kiffin blev så fyret efter deres nederlag til Arizona State. Ed Orgeron tog over, og han fik vendt skuden rundt, og de endte med en respektabel record på 10-4.

Nu er USCs head coach Steve Sarkisian, og han overtager et hold med en masse talent. De kommer til at sprede deres offense mere ud med Sarkisian. Han vil gerne spille som Oregon og Baylor. Det er højt tempo og mange spil. Tre running backs vender tilbage i Buck Davis, Tre Madden og Justin Davis, så der er masser af muligheder for at føre den spillestil ud i livet. Det giver også quarterbacks Cody Kessler og Max Browne, hvem end af de to, som starter, bedre mulighed for at blive succesfuld, fordi defenses bliver nødt til at respektere løbet så meget. Når man så samtidig har en stjerne-receiver i Nelson Agholor, så ser det lyst ud for USC. De mister tre spillere på deres offensive linje, men med spillere som Chad Wheeler, Max Tuerk, Khaliel Rodgers og Aundrey Walker så kan det stadig blive en elite offensiv linje.

USCs defense var nr. 13 i total defense i 2013, og det var virkelig grunden til, at de kom tilbage i sidste sæson. Det defense mister en masse spillere, men de to vigtigste er der stadig. Det er defensive end Leonard Williams og linebacker Hayes Pullard. Der er et stort pres på Leonard Williams, da han virkelig skal være forsvarets stjerne og pass-rusheren på et defense, som mister en masse pass-rushers. Der er en masse talent i USCs secondary, men de tillod alt for mange store spil i 2013. Cornerback Josh Shaw bliver en nøgle, da USC skal spille mere man-coverage under deres nye defensive coordinator Justin Wilcow. Su’a Cravens kommer til at blive brugt som Shaq Thompson i Washington. Altså som en hybrid linebacker-safety. Justin Wilcox ønsker sit defense er aggressivt, og det er der næppe tvivl om, at dette USC defense kommer til at være.

Ikke kun på banen ligner næste sæson en succes for USC. Deres schedule er heller ikke så slemt. Deres nøglekampe i conferencen er Stanford, Arizona State og UCLA. Der er spørgsmålstegn hos alle disse hold. Stanford returnerer kun 5 spillere på deres offense plus Shayne Skov, Trent Murphy og Ed Reynolds på deres defense.  Arizona State mister over halvdelen af deres starters på deres rigtig gode defense fra 2013. Det samme gør UCLA, som mister fem fra deres frygtindgydende front-seven. Det kunne bestemt være langt værre for USC, som også skal op imod rivalerne fra Notre Dame i sidste spillerunde.

USC til odds 34 hos Bet365*

USC har så meget talent på deres hold, og nu også en dygtig head coach i Steve Sarkisian. Hvis han får installeret sit offense med det samme, og deres defense fortsætter stilen fra 2013, så kan de spille op med alle de store. CV = 3-4 %

 

Notre Dame Fighting Irish (Independent)

Notre Dame er et spændende hold, fordi de var på ingen måde dårlige i 2013, men man sad med fornemmelsen, at de lige var et par spillere fra at kæmpe med blandt de bedste. Heldigvis for dem, så er lige den spiller, som de har brug for, vendt tilbage. Quarterback Everett Golson, som førte dem til National Championship i 2012, er tilbage efter sin akademiske udelukkelse.

Everett Golson vender tilbage til et offense, som ikke var effektive nok i 2013. Bedste tilbagevendende receiver DaVaris Daniels greb under 50 % af de bolde, som blev kastet til ham, og top running back Cam McDaniel kunne ikke få bolden ind i endzone. Det er to områder, hvor Golson kommer til at hjælpe. Daniels var meget mere effektiv i 2012, da Golson var hans quarterback. I redzone er Golson også en stor hjælp. Det var det store problem for Notre Dames offense, og Golson var nøglen til at få bolden ind i endzone i 2012. Deres offensive linje mister to langtidsstartere i tackle Zack Martin og guard Chris Watt, men de har allerede spillerne klar til at tage over. Tackle Ronnie Stanley og guard Steve Elmer er blevet kørt i stilling til at kunne tage over uden tøven, og Notre Dames offensive linje kommer til at være rigtig god i den kommende sæson også. De kommer til at savne våben som receiver TJ Jones, tight end Troy Nicklas og running back George Atkinson, men det her offense har en masse potentiale med Golson ved roret. 

Introduktion til College Football:

College Football der i USA og Canada organiseres af National Collegiate Athletic Association (NCAA), er alderstrinnet lige før NFL.

Der er lidt andre regler end i NFL, fx at spillere kun skal have een fod inde på banen i forhold til to i NFL, og tiden bliver stoppet, hver gang et hold får en first down.  Overtid foregår ved, at hvert hold får en chance fra modstanderens 25 yard linje. Hvis holdene scorer det samme antal point, så prøver man igen, indtil man finder en vinder.

Der er 10 conferencer i den bedste division af college football. Heraf fem power-conferencer: SEC, ACC, B1G, Big 12 og Pac-12. Det er de største skoler, som spiller i disse conferencer. De sidste fem kalders non-power conferencer. De består af AAC, Conference USA, MAC, Mountain West og Sun Belt. Så har man også nogle uafhængige skoler, som ikke er medlem af en conference.

Hver hold spiller 12 kampe i grundsæsonen, og nogle spiller 13, hvis de kommer i deres conference-finale. Efter de kampe er spillet, så kommer bowl-season, som er en række finaler for de bedste hold. De bedste hold får de bedste bowl-kampe. Man skal vinde 6 kampe for at kvalificere sig til en bowl-kamp.

Man rangerer de bedste hold i en Top 25, som en udvalgt komité bestemmer. I den kommende sæson introduceres et playoff-system. Det vil sige, at de hold, som er rangeret fra 1 til 4 kommer med i playoffs. #1 møder #4, mens #2 møder #3. Vinderne af semifinalerne mødes i National Championship, som er College Footballs svar på Super Bowl.

Brian VanGorder er den nye defensive coordinator for Notre Dame, og han kommer til at skabe ændringer. De går over til en aggressiv 4-3, og de returnere kun 3 startere fra deres front-seven, så det kan blive en svær ændring i den kommende sæson. Defensive tackle Sheldon Day og middle linebacker Jaylon Smith kommer dog til at hjælpe, da de virkelig er to af de bedste spillere på deres position. Deres secondary bliver styrken på Notre Dames defense, da der virkelig er kvalitet at hente her. De har en fantastisk cornerback-trio i Matthis Farley, Cody Riggs og KeiVarae Russell. Sidstnævnte har haft det svært i Notre Dames zone-coverage, men han kommer til at elske VanGorders spillestil, som næsten har cornerback udelukkende i man-coverage. Deres safeties er samtidig også specialister i ikke at tillade store spil.

Notre Dames schedule er traditionen tro utrolig svært. Deres nøglekampe er Michigan, Stanford, North Carolina, Florida State, Arizona State og USC. Det er både en ulempe og en styrke for Notre Dame. En ulempe fordi, at det er utrolig svært for Notre Dame at vinde nok kampe til at komme i playoff. En styrke, fordi hvis de vinder nok kampe, så er det garanteret en plads.

Stanford (Pac-12)

Stanford har vundet Pac-12 to år i træk, og de er bare altid et relevant hold. Head coach David Shaw har gjort underværker i, at de næsten aldrig mærker, når topspillerne går i draften. Sådan kommer 2014-sæsonen også til at være, fordi de mister en masse startere, men som altid så har de spillerne til at erstatte dem.

Stanford er et klassisk pro-style offense, og de elsker bare at løbe modstanderne over. De mister stjerne-running back Tyler Gaffney, men der er en kamp lige pt om, hvem der skal overtage rollen som den primære running back. Det står mellem Remound Wright, Kelsey Young, Ricky Seale og Barry Sanders, hvor Kelsey Young og Barry Sanders nok er de mest realistiske. Stanford havde håbet på, at 2013-sæsonen ville blive quarterback Kevin Hogans helt store gennembrud, men det blev det aldrig helt.

Han havde en svingende sæson, og der kommer til at blive krævet større ting af ham i den kommende sæson, hvis de skal genvinde Pac-12. Heldigvis for ham, så har han en masse playmakers at kaste til. Ty Montgomery er blandt de bedste receivers i Pac-12, og så har han dybe trusler i Devon Cajuste og Michael Rector. Stanfords nøgle til succes på offense er deres offensive linje, og den mister 4 startere. Heldigvis så har de kørt erstatningerne i stilling, som alle kommer fra deres fantastiske 2012-recruiting class. Andrus Peat er det store navn på den offensive linje, og der bliver forventet store ting af ham og med god grund.

Stanfords defensive har haft et af de bedste 3-4 defenses i college i mange år nu, men de mister store stjerner i Shayne Skov, Trent Murphy, Ben Gardner og Ed Reynolds. Ikke nok med det, så har de også fået ny defensive coordinator, så det kan godt blive et rebuilding år for Stanfords defense. Deres pass-rush kommer til at afhænge af defensive end Henry Anderson og defensive tackle David Parry, og det er bestemt ikke dårlige spillere at afhænge af. Linebackers Shayne Skov og Trent Murphys produktion bliver svært at erstatte, men AJ Tarpley var en af de bedste run-stoppere i 2013. Stanfords secondary bliver deres styrke i den kommende sæson, og hvilken trio de har. Safety Jordan Richards og cornerbacks Alex Carter samt Wayne Lyons udgør en af de bedste secondaries i college football. Carter har desværre bøvlet med skader her i foråret, men han bliver forhåbentlig klar til starten af sæsonen.

Stanford har fået et hårdt Pac-12 schedule med conference-modstandere i USC, Oregon og UCLA. Det er de tre bedste hold i Pac-12, hvis man ikke tæller Stanford med. Udover det så har de også Notre Dame, så det er et udfordrende program, men det er på ingen måde umuligt, og man kommer ikke i playoff, hvis man har et alt for let schedule.

Wisconsin Badgers (B1G)

Wisconsin står over for en sæson, hvor der er utrolig mange spørgsmålstegn. Der er kun 8 startere, som vender tilbage til 2014-sæsonen, men de to ting, som Wisconsin lever af er tilbage. Stjerne-running back Melvin Gordon og den offensive linje er intakt, så deres fantastiske løbespil kommer forhåbentlig til at være uændret.

Som sagt så vender det 8. bedste løbespil fra 2013 tilbage til Wisconsin, men der et problem. Wisconsin mister deres store playmakers på receiver-positionerne. Jared Abbrederis og Jacob Pedersen er begge kommet videre, og det var de to spillere, som holdte defenses ærlige. Altså kunne Wisconsins modstandere ikke bare lukke af for løbet, fordi så ville quarterback Joel Stave bare kaste til sine våben. Dem har de ikke længere, og hvis de ikke hurtigt finder dem, så kan det komme til at gå ud over løbespillet. De receivers som vender tilbage stod for 28 catches i 2013, og en af dem skal træde frem. Hvis Wisconsin skal udfordre til Big Ten-titlen og måske gå hele vejen til playoff, så skal de skabe plads til Heisman-kandidat Melvin Gordon. Han var ustoppelig i 2013, og det kommer til at være alle holds nr. 1 mål mod Wisconsin at stoppe ham. Joel Stave vender tilbage som quarterback, og det bliver uden hans yndlingsreceiver Abbrederis. Stave skal blive en mere pålidelig quarterback, hvis han ikke skal miste sin plads som starter.

Wisconsins offense skal nok komme til at fungere. Problemet for Wisconsins er deres defense, som mister størstedelen af deres front-seven. De største tab kommer til at blive defensive end Pat Muldoon, nose tackle Beau Allen og linebacker Chris Borland. De har talentfulde spillere, som var back-ups sidste sæson, men det kommer til at blive et fokus for defensive coordinator Dave Arandu at få disse back-ups til at blive stjerner. Den defensive linje var dominerende i 2013, og det kommer den ikke til at blive i 2014 uden Muldoon og Allen. Det er samtidig umuligt at erstatte Chris Borlands 2013-produktion med det samme, men spillere som Marcus Trotter, Derek Landisch og Vince Biegel passer ind i Wisconsins aggressive stil. De har været gode til at recruite linebackers, så selvom der ikke er meget erfaring, så er der masser potentiale. Wisconsins secondary er heldigvis et lyspunkt. De returnere alle spillere i deres secondary undtagen Dezmen Southward, som kommer til at blive erstattet af Nate Hammon uden, at det kan mærkes. Sojourn Shelton er den store playmaker, men han har brug for lidt hjælp til at skabe de store spil i 2014. Han var den eneste med over en interception på Wisconsins hold.

Wisconsin er ikke det bedste hold på denne liste, men deres schedule er let. De har LSU i allerførste kamp, hvilket allerede bliver afgørende for Wisconsins chancer for at komme i playoff. Efter LSU-kampen er deres sværeste modstandere Nebraska og Maryland, så det er realistisk for Wisconsin at gå ubesejret, hvis de slår LSU, som har mistet en masse talent til NFL samt deres quarterback. Indtil Big Ten Championship Game bør Wisconsin maksimalt have et nederlag.

Texas Longhorns (Big 12)

Charlie Strong er den nye head coach i Texas, og selvom mange ikke mente, at han var et stort nok navn, så byggede han et godt program i Louisville. Texas har brug for det samme. De er nede at skrabe lige for tiden, og de har de sidste par år spillet uden et system. Det har været en masse talentfulde spillere, som nærmest spillede for sig selv. Det kommer til at ændre sig med Strong, men der er bestemt spørgsmålstegn, før sæsonen går i gang.

Det største spørgsmålstegn er quarterback-positionen. David Ash virkede til at være svaret, men hans karriere kan snart være ovre. Han har haft store problemer med hjernerystelser, og han sidder pt ude med en brækket fod. USC-quarterback Max Wittek var på vej, men Texas bakkede ud. Det efterlader sophmore Tyrone Swoopes og kommende freshman Jerrod Heard. Swoopes har været ringe hver gang, han har fået chancen som starter, så det er svært at være optimistisk omkring ham. Jerrod Heard er spændende, da han ligner en stjerne i et read-option offense. Han er hurtig og træffer gode beslutninger. Det kommer lidt an på, hvilket offense Strong vælger at køre. Hvis Ash er tilbage, så forvent, at han er starter og Heard bliver redshirted. Det gode for Texas er, at Strongs offenses plejer at være baseret meget på løbespillet, og der har Texas en fænomenal running back i Malcolm Brown. Texas mister en masse talent på den offensive linje, hvilket nok kommer til at sætte en lille dæmper på løbespillet. De skal erstatte tre langtidsstartere, men de har talentfulde spillere nok til at gøre det til en lidt nemmere overgang.

På defense har Texas en masse talent, og den nye defensive coordinator Vance Bedford må virkelig se muligheder. De mister sack-leader Jackson Jeffcoat, men defensive end Cedric Reed er klar til at tage over som den førende pass-rusher, og så er det forventet, at Shiro Davis tager endnu et skridt op i sin udvikling og bliver en stabil pass-rusher. Defensive tackle Malcom Brown er også en rigtig god, så den defensive linje bliver en styrke i 2014. Det er mere, når vi går længere tilbage, at det bliver et problem. Texas’ linebackers har erfaring, men de havde store problemer med at tackle i 2013. Det er et problem, som Bedford arbejder på at få rettet op, inden starten på den nye sæson. Det er talentfulde spillere, som bare lige har brug for lidt teknisk træning. Texas secondary burde ikke blive et problem. Endnu en gruppe spillere med masser erfaring, og lederen Quandre Diggs valgte at blive et år til. Charlie Strong er kendt for at skabe stærke defenses, så han skal nok skabe noget spændende med disse spillere.

Der er ingen grund til at tro, Texas ikke kommer til at blive et meget konkurrencedygtigt hold i den kommende sæson. De har masser talent, og Charlie Strong er god til at få det bedste ud af sine spillere. De har dog et meget hårdt schedule med modstandere som UCLA, Baylor, Oklahoma, Oklahoma State og TCU, så det er svært at se dem gå ubesejret igennem.

Clemson Tigers (ACC)

Clemson har haft nogle fantastiske sæsoner på det seneste, og de har vundet 32 kampe på de sidste tre år. De kommer friske efter en Orange Bowl-sejr mod Ohio State, men Clemson mister en masse talent på den offensive del, så de skal have fundet deres nye brikker, hvis deres succes skal fortsætte i den kommende sæson.

Clemsons offense mister en masse spillere, som bidrog i 2013. Tajh Boyd var en af de bedste quarterbacks i Clemsons historie, og han er nu i NFL. Det samme er receivers Sammy Watkins og Martavis Bryant. 1000-yard running back Roderick McDowell er også videre. Heldigvis for Clemson så blev offensive coordinator Chad Morris, og han er nøglen til deres offensive succes. Quarterback-positionen er spændende at følge frem til starten af sæsonen. Chad Kelly er blevet smidt ud af skolen, så han er ikke længere blandt de mulige. Nu er der senior Cole Stoudt og kommende freshman Deshuan Watson tilbage. Stoudt har spillet godt, når han har fået chancen, og han er også favoritten til at blive stater. Deshaun Watson er dog en spændende mulighed, og han kan starte allerede som true freshman. DJ Howard ser ud til tage over som running back, men Clemson har en masse spillere, som kan bidrage til løbespillet. Receiver-positionen har også en masse talent ført an af Adam Humphries, men de har ikke et Sammy Watkins-talent længere. Så længe Chad Morris er offensive coordinator for Clemson, så kommer de til at have et godt offense.

Den defensive del ser ud til at blive meget stærkt i 2014 med stjerner som defensive end Vic Beasley og linebacker Stephone Anthony. Det er to af de bedste defensive spillere i college football. Linebacker Kellen Jones er også tilbage fra en skade, som satte ham ude næsten hele 2013. Deres front-seven kommer til at blive en magtfaktor. Spørgsmålstegnet på den defensive del er deres secondary, som ikke har særlig meget erfaring, og der er ikke særlig meget dybde bag starterne. Det ser ud til, at redshirt freshman Mackensie Alexander og sophomore Cordrea Tankersley kommer til at starte som cornerbacks. Clemson starter sæsonen med Clemson og Florida State indenfor de første tre kampe, så den uprøvede secondary kommer til at blive testet med det samme, og det bliver spændende at se, om den kan holde. Defensive coordinator Brent Venables har en masse talent at arbejde med, men han skal have fundet den mest effektive måde at bruge sin uerfarende secondary på.

Clemson schedule starter hårdt ud med Georgia i week 1 og Florida State i week 4. De kan sagtens komme ud af det med en 1-2 record, men efter det så burde de være favoritter i alle kampe indtil South Carolina i sidste spillerunde. Det bliver en turbulent tid, men de kommer stadig til at blive et top 25 hold i 2014, og de har talent til at kunne overraske.

Texas A&M (SEC)

Texas A&M mister trioen Johnny Manziel, Mike Evans og Jake Matthews, som alle sammen blev valgt i første runde af 2014-draften. Det er tre meget svære spillere at erstatte, men A&M har en masse uprøvet talent, som er klar til at tage over, og der er potentiale til, at de endnu engang kan blive en faktor i SEC.

Johnny Manziel, en af de bedste college spillere nogensinde, er væk, og det er tid til livet efter ham. Det er en spændende kamp om at tage over som startende quarterback. Det er en kamp mellem sophomore Kenny Hill og kommende freshman Kyle Allen. Lige pt er kommende freshman Kyle Allen den førende i ræset, og han er samtidig også den mest spændende løsning. Han var en eftertragtet spiller ud af high school, og han kan meget vel blive den næste i rækken af quarterbacks, som Kevin Sumlin har været head coach for. Det er i hvert fald ikke våben, som den nye quarterback kommer til at mangle. De har store receivers i Ricky Seals-Jones og Edwards Pope på 195 cm, og så har de mindre, lynhurtige receivers i Speedy Noil og Sabian Holmes blandt flere.  A&M har de sidste par år ikke løbet bolden så meget, men det kommer de nok til i 2014 uden Manziel med Tra Carson og Trey Williams. Den offensive linje er også som altid hos Texas A&M fyldt med stjerner, så hvis Kyle Allen eller Kenny Hill kan være produktiv allerede i den kommende sæson, så er dette offense igen i top 20.

Problemet for Texas A&M har i en længere periode været deres defense. Det har simpelthen ikke kunne stoppe SEC-offenses, og det har holdt dem fra at vinde de helt store ting med Johnny Manziel som quarterback. Det gode er, at de returnere otte startere på defense, så der er en masse erfaring. Det er dog lidt svært at se det fulde billede af, hvordan A&Ms defense kommer til at se ud, da de har haft rigtig mange spillere suspenderet pga anholdelser. Defensive tackle Isaiah Golden og linebacker Darian Claiborne er heldigvis for A&M kommet tilbage. De kan ikke undvære Darian Claiborne, som er playmakeren på dette defense.  Den defensive linje skal finde en pass-rusher, og det ligner, at det bliver defensive end Gavin Stansbury. Kommende freshman Myles Garrett kan også bidrage allerede i hans første sæson. A&Ms secondary er styrken på dette defense ført an af cornerback Deshazor Everett. Der er ikke brug for, at dette defense bliver shutdown, men det skal blive bedre, hvis de skal vinde noget.

Texas A&M har et typisk SEC-schedule med kampe imod Alabama, LSU, South Carolina og Auburn, som på ingen måde er let, men Alabama og LSU skal finde sig en ny quarterback, og det kan blive Texas A&Ms held. Det er dog meget at forlange af Kyle Allen, hvis han bliver starter, at han skal dominere på udebane mod Alabama og Auburn. 

Andre outsidere

Michigan Wolverines (B1G)

Da vi kom til november sidste år, stoppede Michigan med at flytte bolden. Deres offense kunne ikke få bolden frem. Det var nok et resultat af en af de dårligste offensive linjer i hele college football sidste år. Det kan for Michigans vedkommende ikke blive dårligere angrebsmæssigt end sidste år. Hvis deres offensive linje bare kan præstere lidt bedre, så har de store talenter som quarterback Devin Gardner, running back Derrick Green og tight end Devin Funchess. Hvis den offensive linje ikke bliver bedre, hvilket bestemt er en mulighed, så kommer dette offense til at have en forfærdelig sæson igen.

Sidste år havde Michigan et meget uerfarent defense, og det førte til alt for mange fejl. De havde store problemer med at stoppe kastespillet, og det endte med at koste dem i nogle kampe. Nu har de et års ekstra erfaring, og det bør hjælpe dem rigtig meget. Linebacker Jake Ryan forventes også at spille hele året efter, at han missede det halve af 2013. Han er lederen og playmakeren på det defense, så det betyder meget.

Oddset er så lavt på Michigan, fordi de har mange spændende elementer, men de mangler at sammensætte dem. Deres store problemer i 2013 var grundet deres offensive linje, deres secondary og et uerfarent defense. Hvis de kan få rettet bare lidt op på de tre ting, så kan de bestemt overraske. Deres schedule har 4 nøglekampe i Notre Dame, Penn State, Michigan State og Ohio State.

Florida Gators (SEC)

Florida havde en af deres værste sæsoner i nyere tid i 2013. De tabte til et hold fra en lavere division, som ikke kastede bolden en eneste gang. Det siger alt. Quarterback Jeff Driskel er tilbage efter en skadesplaget sæson, og Florida har også en ny offensive coordinator i Kurt Roper. Han bringer et up-tempo offense med sig, hvilket passer perfekt til Jeff Driskel. De har fine receivers i Andre Debose, Demarcus Robinson og Quinton Dunbar, men de mangler en running back, som de kan stole på. Det er ikke nogen god kombination med, at deres offensive linje på ingen måde er pålidig.

Florida returnerer størstedelen af en front-seven, som var rigtig god imod løbespillet, men der er bare ingen playmakers. De snittede 1.50 sacks pr. kamp i 2013, og det skal blive bedre i den kommende sæson. Deres secondary skal også genopbygges, da man mister Marcus Robersen, Loucheiz Purifoy og Jaylen Watkins, men det bliver lidt lettere, når man har en af de bedste cornerbacks i Vernon Hargreaves. Det er ham, som deres defense skal bygges op omkring. Allerede som freshman var han den bedste spiller på dette defense.

Floridas schedule er svært. De starter sæsonen med tre lette kampe, men bagefter hedder deres kampe: Alabama, Tennessee, LSU, Missouri, Georgia, Vanderbilt, South Carolina, Eastern Kentucky og Florida State. Med en undtagelse af Vanderbilt og Eastern Kentucky, så er det meget svære kampe at vinde for Florida. De tre bedste hold de sidste par år, Alabama, LSU, Florida State, er alle på deres schedule.

North Carolina Tar Heels (ACC)

Der er store forventninger til dette North Carolina-hold. De startede sidste sæson forfærdeligt med 5 nederlag i de første 6 kampe, men så sluttede de sæsonen med 6 sejre i de sidste 7 kampe. Der er 14 startere, som vender tilbage til North Carolina i 2014. Med deres up-tempo spread offense kommer North Carolina til at have et af de mest eksplosive offenses i den kommende sæson. Især quarterback Marquise Williams og receiver Quinshad Davis er spændende at følge. Receiver Ryan Switzer vil de også prøve at give bolden lidt mere. Han er en af de mest eksplosive spillere, og han deler rekorden for flest punt return touchdown på en sæson med 5.

Problemet med North Carolina er ikke deres offense, men nærmere deres defense. Deres defensive system er 4-2-5, hvilket er et af de mere utraditionelle, og det har heller ikke givet de store resultater indtil videre. Nu går de ind i år 3 for dette system, og det begyndte at se godt ud i slutningen af sidste sæson. De tillod kun 19 point pr. kamp i de sidste 7 kampe. De mister deres to bedste secondary-spillere fra 2013 i Tre Boston og Jabari Price sammen med deres bedste pass-rusher i Kareem Martin, men udover det så vender 7 defensive spillere tilbage, og det er realistisk at forvente en fremgang på defense.

North Carolina har været så heldige at slippe udenom Florida State på deres 2014-schedule, og deres schedule ser rimeligt ud. Der er ingen kampe, som de ikke kan vinde. Deres nøglekampe er imod Clemson, Virginia Tech, Miami og Notre Dame. Hvis de kan slå Clemson, Miami og Notre Dame, så bør de være favorit i resten af kampene.

North Carolina til odds 101 hos Bet365*

North Carolina er et hold, som er på vej fremad. De er et meget velbalanceret hold, som både har et dynamisk offense, men også et defense, som virkelig forbedrede sig i 2013. Nu skal de fortsætte udviklingen og tage det sidste skridt. CV = 1-2 %

Tennessee Volunteers (SEC)

Tennessee er et af de yngste hold i college football, men de har en god blanding af unge talenter samt erfarende kræfter. Deres offense kommer til at blive meget ungt. Kommende freshman-receiver Josh Malone er et af de varmeste navne lige for tiden, og han forventes at bidrage med det samme. Det samme er kommende freshman-running back Jalen Hurd. Quarterback Joshua Dobbs er samtidig også en af de mest atletiske quarterbacks i SEC. De er en fantastisk trio, men problemet for Tennessees offense er, at de mister alle 5 startere på deres offensive linje. Det kommer til at blive deres helt store spørgsmålstegn på offense.

Ligesom på den offensive linje, så mister den defensive linje også alle 4 startere, hvilket ikke giver grund til optimisme. Bag den defensive linje er Tennessee dog stærke. Senior linebacker AJ Johnson er lederen på et meget ungt defense. Styrken på dette defense er deres secondary ført an af cornerback Cameron Sutton og safety LaDarrell McNeil.

Tennessee har ikke haft en vindende sæson i mange år, og deres schedule er bestemt også svært i 2014. De skal møde Oklahoma, Georgia, Florida, Ole Miss, Alabama, South Carolina og Missouri, så de får bestemt intet foræret.