Som så ofte før i den spanske Primera Division er der lagt op til en duel mellem giganterne, Barcelona og Real Madrid. Atletico Madrid hentede på imponerende vis ligatitlen i sidste sæson, men har solgt topscorer Diego Costa og forventes endnu engang at være outsider til titlen, hvor Real Madrid og Barcelona – efter alvorlig oprustning – igen står som titelfavoritter.

Begge storklubber har handlet voldsomt ind, hvor hovednavnene er Luis Suarez hos Barcelona og VM-topscorer James Rodriguez hos Real Madrid. Med en meget ulige tv-aftale har de øvrige mandskaber i La Liga ikke haft samme muligheder, og størstedelen af klubberne har solgt ud for mere, end hvad der er hentet ind for.

Jeg vil i denne optakt se nærmere på de 20 klubbers transfers, idéelle startopstillinger, samt give mine forventninger til klubbernes præstationer i kommende sæson.

Almeria

Almeria overlevede med nød og næppe i sidste sæson og kommer formentlig til endnu engang at kæmpe om at undgå nedrykning. Holdet har mistet flere af sidste sæsons profiler og spørgsmålet er, om erstatningerne er stærke nok.

Bud: Nr 15-17

Sidste sæson: Nr 17

Francisco Rodriguez har til gengæld høstet noget erfaring som La Liga-træner, hvilket bør komme mandskabet til gode i kommende sæson.

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Julián – Macedo, Trujilio, Dos Santos, Mané – Verza, Corona – Wellington, Soriano, Dangda – Hemed

Sidste sæson

Almeria var i sidste sæson oprykkere i La Liga og kæmpede sæsonen igennem en kamp om at undgå nedrykning. Det lykkedes i sidste ende, da man trods nederlag i sidste runde lå fri af nedrykning med et enkelt point. Almeria havde en - til tider - ret naiv tilgang og forsøgte fra start med angrebsivrig fodbold, hvilket resulterede i mange målrige kampe og mange indkasserede mål.

I sæsonens første 10 opgør var Almeria uden sejr og lå i bunden med blot 3 point. Efterfølgende vandt man overraskende med 2-1 ude over Valencia, hvilket satte gang i maskineriet. Taktikken blev også med større fokus på organisationen, og Almeria lukkede knap så mange mål ind som i deres første La Liga-måneder.

Francisco Rodriguez overtog roret som 1. holdstræner efter et par sæsoner som træner for 2. holdet. Det krævede naturligvis noget tilvænning, hvilket også gjaldt for spillerne. Aleix Vidal på kanten og Rodri på toppen var blandt de største profiler hos oprykkerne med henholdsvis 6 og 8 scoringer. Begge spillere er dog fortid i klubben.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/almeria

Vigtigste

Ind: Wellington Silva (lån), Tomer Hemed, Thievy Bifouma

Ud: Rodri (lejeaftale slut), Aleix Vidal, Marco Torsiglieri (Lejeaftale slut), Esteban

Almeria har mistet et par vigtige spillere i transfervinduet. Topscorer Rodri var lejet fra Barcelona, hvor den unge angriber er returneret til. I sidste sæson stod Rodri for 8 mål, selvom han kun spillede ca. halvdelen af tiden. Aleix Vidal er solgt til Sevilla for lidt over 20 mio. kr. Kantspilleren stod for 6 scoringer i sidste sæson og var den bedste spiller for Almeria.

I defensiven er Marco Torsiglieri vendt retur til Metalist, mens rutinerede Esteban er rykket til Oviedo. Det betyder, at der skal nye kræfter til på målmandsposten, hvor det formentlig bliver Julian, der er 1. valg, idet Oscar Ustari også er smuttet. Julian har ingen erfaring fra Primera Division og er en ung herre på 23 år.

Ind er kommet Wellington Silva, som de sidste sæsoner har været lejet ud fra Arsenal til forskellige spanske klubber. Den hurtige kantspiller tørnede i sidste sæson ud for Murcia. Han kan være en god erstatning for Aleix Vidal med sin fart, men mangler målfarlighed. Derudover har man lejet Thievy Bifouma i Espanyol. Angriberen spillede få kampe for WBA i foråret og er en fysisk stærk herre.

Bifouma bliver dog sandsynligvis kun reserve for Tomer Hemed, som er hentet i Mallorca efter en skuffende sidste sæson i Segunda Division. Den israelske angriber har før vist målnæse i La Primera og ligner en fin signing til angrebet.

Før ny sæson

Almeria har spillet følgende træningskampe: 2-1 sejr over UCAM Murcia, 1-1 mod Muang Thong United, 3-1 sejr over Phuket, 2-1 sejr over Albacete og seneste 1-1 mod Cordoba.

Nøglespillere/Hold øje med

Tomer Hemed. Den israelske angriber har en fin fysik og en pæn målnæse, der kan passe godt ind på et hold, der kæmper om at undgå nedrykning. Tomer Hemed scorede 11 mål for Mallorca i forrige sæson, hvor ø-holdet endda rykkede ned.

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao hentede en fornem 4. plads i sidste sæson og spiller Champions League kvalifiaktion, hvor modstanderen hedder Napoli. Det bliver en svær nød at knække, men Ernesto Valverde har sat skik på holdet, som specielt er stærke hjemme på San Mames, hvor baskerne for alvor oplever en fordel.

Bud: Nr 4-6

Sidste sæson: Nr 4

Truppen er rimelig uændret, men måske en smule svækket, da den vævre midtbanespiller, Ander Herrera er solgt til Manchester United for små 300 mio. kr. Bilbao er pænt besat på midtbanen, men ikke af samme kvalitet som unge Herrera.

Bud på idealopstilling

(4-3-2-1) Iraizoz – Iraola, San José, Laporte, Balenziaga – Iturraspe, Beñat, Mikel Rico – Susaeta, Muniain - Aduriz

Sidste sæson

Athletic Bilbao havde en urolig sæson forrige år, hvor Fernando Llorrente og Marcelo Bielsa bl.a. skabte uenigheder, og spillet var bestemt heller ikke prangende. Llorente blev skibet afsted til Juventus på en fri transfer, mens Bielsa forlod klubben og blev erstattet af Ernesto Valverde.

Spanieren satte sit præg på tingene fra start, men bevarede alligevel den posessionbetonede spillestil. Holdet blev bedre og bedre som sæsonen skred frem og specielt på hjemmebane var baskerne stærke. I sidste sæson indviede man det nye San Mames, som skaber en formidabel ramme for de medlevende fans.

Selvom Athletic Bilbao mistede topscorer Llorrente, blev der handlet pænt ind og specielt bredden blev forbedret, mens flere unge tog et stort ansvar. Athletic sikrede en 4. plads og dermed kvalifikation til Champions League og må igen i år regnes blandt kandidaterne til top-4.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/athletic-bilbao

Vigtigste

Ind: Ingen nævneværdige

Ud: Ander Herrera

Ander Herrera var blandt de spillere som hævede sit niveau betragteligt under Ernesto Vaverde, om end han allerede havde lært en masse under Marcelo Bielsa og var en type, der passede godt ind i posessionspillet. Ander Herrera fylder ufatteligt meget på midtbanen, trods sin størrelse. Han løber rigtigt mange meter og spiller i et højt tempo.

Beñat kan erstatte på 10’er positionen, men er en anden type, der er kreativ og ofte har andensidste fod på målene. Han sparker solide frispark, men er ikke lige så løbevillig som Ander Herrera i positionen bag Aduriz. Beñat har dog vist sin klasse for Betis og var også landsholdsaktuel i forrige sæson, men fik det aldrig til at glide for sine nye klub i sidste sæson. Det kan blive hans år i år, og ellers er Oscar De Marcos også en mulighed på 10’er positionen.

Athletic Bilbao kan fortsat nå at handle ind, og det står og falder sandsynligvis med Champions League kvalifikationen og brugen for nye spillere. Trods salget af Ander Herrera ser truppen ret komplet ud med god kvalitet og fin bredde, og baskerne bør fortsat kunne drage stor fordel af en stærk hjemmebane.

Nu er holdet samtidig spillet sammen oven på en hel sæson med en ny træner og få udskiftninger i transfervinduet. Det må forventes, at Athletic Bilbao igen bliver en af kandidaterne til den vigtige top-4 placering, som giver kvalifikation til Champions League.

Før ny sæson

Athletic Bilbao har spillet en del træningskampe og bl.a. slået flere arabiske hold på en træningstur. Derudover har man senest spillet 2-2 med Werder Bremen, tabte 2-0 til Toulouse, 3-1 til Osasuna og slået Gladbach 3-1. Sidst spillede man 0-0 med Olympiakos.

Nøglespillere/Hold øje med

Ibai Gomez og Iker Muniain. De to unge kantspillere udgør en farlig trussel hos Athletic. De kan bringe fart og er begge målfarlige med henholdsvis 8 og 7 kasser i sidste sæson. Muniain har længe været et stort talent, men har lige manglet det sidste. I sidste sæson begyndte han at vise sit værd og var blandt profilerne i foråret. Kan disse to fortsætte med at øge niveauet, så bliver de meget vigtige for Bilbao-klubben.

Atletico Madrid

Diego Simeones tropper overraskede alt og alle, da man løb med mesterskabet foran de to store. Samtidig var lillebror blot sekunder fra at snuppe Champions League-trofæet og generelt har Atletico Madrid spillet sig ind blandt de store europæiske klubber med flotte resultater de seneste sæsoner.

Bud: Nr 3

Sidste sæson: Nr 1

Mestrene har solgt topscorer Diego Costa til Chelsea, hvor forsvarsprofilen Filipe Luis også er røget hen. Atletico Madrid har dog handlet solidt ind og erstattet salgene med kompetente spillere samtidig med, at Antoine Griezmann er hentet ind som en klar forstærkning. Den defensive 4-blok er uændret, men La Ligas bedste målmand, Thibaut Courtois er fortid i klubben, hvilket er en klar svækkelse.

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Oblak – Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira – Gabi, Mario Suarez – Koke, Arda Turan, Griezmann - Mandzukic

Sidste sæson

Atletico Madrid imponerede stort med mesterskabstitel og Champions League finale. Det var hovedsageligt en stærk defensiv, der sikrede titlen. Simeones tropper lukkede blot 26 mål ind i ligaen og var stærkest på den front af alle i ligaen. I Champions League slog madrilenerne så fornemme modstandere som Chelsea og Barcelona og var blot en overtidsscoring imod sig fra at sikre trofæet med de store ører.

På hjemmebane var Atletico Madrid ekstremt solide og sejrede i 15 af 19 kampe, hvor man undgik nederlag hele sæsonen igennem. Diego Costa var med 27 mål en vigtig brik i klubbens succes, mens Courtois i målet var en voldsomt stærk sidste skanse. Begge spillere er nu fortid i klubben og det store spørgsmål er, om Atletico kan fortsætte de flotte takter med nye spillere på positionerne.

Jeg synes Atletico Madrid har hentet fine erstatninger ind, og defensiven ser fortsat stærk ud. Samtidig tror jeg Mario Mandzukic’ målnæse passer fint ind i Atletico Madrids system, og offensiven ser ganske fin ud. Det største problem er den manglende bredde, som også var ved at koste i sidste sæson. Diego Simeone trækker store veksler på de samme spillere sæsonen igennem, og det kan blive dyrebart for 2. sæson i træk.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/atletico-madrid

Vigtigste

Ind: Mario Mandzukic, Antoine Griezmann, Jan Oblak

Ud: Diego Costa, Thibaut Courtois, Filipe Luis

Det store spørgsmål bliver om Mario Mandzukic kan få succes hos Atletico Madrid. Kroaten er en anden type end Diego Costa og skaber måske ikke chancer på egen hånd, som spanieren gjorde det. Mandzukic er stærkere i boksen og kan formentlig godt falde pænt ind i Atletico Madrids spillestil, hvor den defensive struktur er i højsædet og omstillinger er et godt våben.

På kanterne bliver man pænt besat med Griezmann og landsholdsaktuelle Koke, som begge kan bringe fart og være udfordrende. Courtois er et stort tab på målmandsposten og var i sidste sæson ligaens absolut bedste målmand. Jan Oblak har dog vist flotte takter for Benfica og ligner en pæn erstatning.

Filipe Luis var en angrebsivrig back, som erstattes af sin landsmand Guilherme Siqueria, som spillede en flot sæson for Benfica, hvortil han var udlejet fra Granada.

Før ny sæson

Atletico har slået Numancia 1-0, spillet 0-0 med San José, America og Galatasaray, hvilket man har efterfulgt med sejre på 5-1 over Wolfsburg, 1-0 over Cadiz og 2-0 over Sampdoria.

Blot et enkelt indkasseret mål i 7 venskabskampe, hvilket vidner om en fortsat stærk defensiv.

Nøglespillere/Hold øje med

Mario Mandzukic. Kroaten kan blive nøglen til succes, og omvendt kan han blive grunden til fiasko. Han har et stort pres på sine skuldre som erstatning for Diego Costa og med manglende konkurrence på angrebspositionen bliver han meget vigtig.

Antoine Griezmann. Den unge franskmand er blevet hentet i Real Sociedad, hvor han spillede en flot sæson, der også gav en VM-udtagelse. Kantspilleren/angriberen har god fart og en imponerende teknik og er tilmed målfarlig. Han kan meget vel blive en stor profil med sit finurlige offensive spil.

Barcelona

Barcelona er den klub i den spanske liga, som har investeret mest i sommerens transfervindue. Oven på en skuffende sæson har man brugt over 1 milliard kroner til at forstærke sig, hvor købet af Luis Suarez har været det dyreste, og det som har trukket størst overskrifter. Luis Suarez er dog stadig karantæneramt og må ikke spille kampe de første måneder for sin nye arbejdsgiver.

Bud: Nr 2

Sidste sæson: Nr 2

Samtidig har Barcelona hentet en ny træner, om end det er en gammel kending i form af Luis Enrique, der i 90’erne var en toneangivende spiller for catalanerne. Luis Enrique var i sidste sæson træner for Celta Vigo og vil gerne spille den form for fodbold, som Barcelona ynder.

Bud på idealopstilling

(4-3-3) Ter Stegen – Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Suarez, Messi, Neymar

Sidste sæson

Barcelona skuffede fælt i sidste sæson, da man ikke hentede nogle trofæer og tabte den eneste finale til Real Madrid i Copa del Rey. Det kostede også ”Tata” Martino jobbet i en sæson, hvor de to madrilenske klubber strålede over Barcelona.

Martino fik aldrig bygget en stabil defensiv op, og Barca lukkede ekstremt mange mål ind mod de mindre klubber. Samtidig var Messi ude med en skade af flere omgange, hvilket i korte perioder ødelagde spillet hos Barcelona, hvor Xavi og Iniesta heller ikke helt ramte niveau og med Spaniens dårlige VM også ligner spillere, der ikke er på deres topniveau længere. Nyindkøbte Neymar strålede kun i små perioder og selvom brasserstjernen var ydmyg overfor opgaven, så fik han det aldrig til at spille sammen med Messi i front.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/barcelona

Vigtigste

Ind: Marc Andre Ter Stegen, Ivan Rakitic, Luis Suarez, Jeremy Mathieu

Ud: Alexis Sanchez, Victor Valdes, Cesc Fabregas

Victor Valdes stoppede efter sidste sæson i Barcelona, men har endnu ikke fundet sig en ny klub. Han var dog skadet hele sidste sæson og på den baggrund må Barcelona siges at være forstærket, da de har hentet Ter Stegen i Gladbach og Claudio Bravo i Real Sociedad. Man er derfor meget stærkt besat på den position, men spørgsmålet er dog om den unge tysker kan stå for presset.

Puyol har stoppet karrieren og Jeremy Mathieu er hentet i Valencia til at styrke det centrale forsvar. Han er en dygtig spiller, men ikke voldsomt stærk i pasningsspillet og har i min optik også sine styrker på backpositionen, hvor han kan komme i drev.

Ivan Rakitic er hentet ind til midtbanen, hvor han i sidste sæson var den helt store profil hos Sevilla og blandt de bedste spillere i La Liga. Kroaten er stærk med bolden og har en ekstrem arbejdsradius. Han er en klassespiller, men spørgsmålet er om han passer ind i Barcelonas pasningsspil på små områder. Kroaten er dog en verdensklassespiller, der kan meget med bolden, sparker godt og er målfarlig.

Til gengæld er Cesc Fabregas smuttet til Chelsea, mens Alexis Sanchez også er endt i London, men hos Arsenal. Fabregas kunne godt have fået en pæn rolle i Barca, men han var utilfreds med sin plads på bænken og lignede ikke sig selv under sit ophold i Barcelona. Alexis var utroligt stærk i sidste sæson, men ønskede at skifte.

Luis Suarez er hentet ind som den helt store forstærkning. 600 mio. kr. blev Premier League topscoreren købt for og uruguayaneren starter med karantæne oven på sit stunt ved VM. Et stunt som også har givet ham en klausul i kontrakten. Luis Suarez kan blive en enorm forstærkning, hvis han får det til at spille med de andre offensive spillere. Med Zlatan i klubben havde Messi det svært, og det kan blive svært med endnu et kæmpe-ego i frontkæden.

Før ny sæson

Barcelona har slået Huelva 1-0, spillet 1-1 med Nice, tabt 1-0 til Napoli og slået finske HJK og Léon med 6-0.

Nøglespillere/Hold øje med

Messi. Han er den absolutte stjerne og holdets succes står og falder ofte med den lille troldmands form. Mange kunne nævnes på dette mandskab, hvor Neymar og Suarez også er blandt verdens bedste spillere, men Messi har igennem mange sæsoner været nøglen til succes hos catalenerne, og bliver det formentlig også i denne sæson.

Celta Vigo

Celta Vigo havde en meget succesfuld sæson sidste år, da man endte som nr. 9 i ligaen og var blandt de bedre hold på udebane. Luis Enrique styrede tropperne, men er nu endt i Barcelona qua de flotte resultater. I stedet har Celta hentet argentinske Eduardo Berizzo ind som træner. Han har senest stået i spidsen for O’higgins og tørnede selv ud for Celta Vigo i perioden 2001-2005.

Bud: Nr 10-12

Sidste sæson: Nr 9

Michael Krohn-Dehlis klub har været relativt sparsomme på transfermarkedet trods en flot sidste sæson.

Bud på idealopstilling

(4-3-3) Sergio – Hugo Mallo, Gomez, Fontas, Planas – Augusto, Krohn-Dehli, Pablo – Orellana, Larrivey, Nolito

Sidste sæson

Celta Vigo overlevede med nød og næppe i forrige sæson, da man endte et enkelt point over nedrykningsstregen. Derfor var det også ret imponerende, da klubben sikrede sig en 9. plads i sidste sæson under Luis Enrique, som skabte en stabil struktur, hvor man spillede fin posessionspil, men også accepterede sine mangler og formåede at spille på omstillinger i svære kampe.

Luis Enrique var samtidig dygtig til at trække på mange spillere i truppen, og til denne sæson har Eduardo Berizzo en endnu bredere trup at plukke fra. Nolito var lejet i Benfica og viste høj kvalitet sæsonen igennem med 14 kasser, mens nyindkøbte Segunda-topscorer, Charles også viste målnæse med 12 scoringer.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/celta-vigo

Vigtigste

Ind: Pablo Hernandez, Joaquin Larrivey, Nolito, Sergi Gomez

Ud: Yoel, Rafinha

Ernesto Berizzo har taget Pablo Hernandez med fra O’higgins. Det er ikke Pablo Hernandez, som vi kender fra Swansea, men en chilensk kantspiller med fart og styrke i pasningsspillet. Derudover er Rayo-topscorer, Joaquin Larrivey hentet ind på en fri transfer. I sidste sæson scorede den hovedstødsstærke argentiner 12 mål.

Nolito er ikke et nyt navn, men lejekontrakten er skiftet ud med en permanent aftale. Sergi Gomez er endnu et talent hentet i Barcelona, og spørgsmålet er, om han skal danne midterforsvar med et andet tidligere Barca-talent i form af Fontas, eller om rutinerede Cabral snupper pladsen.

Væk er målmand Yoel, som stod en fremragende sæson i Celta Vigo og nu tørner ud for Valencia. Rafinha var et andet lejemål fra Barcelona, og den kreative midtbanespiller er vendt retur og bliver et stort savn på Celta Vigos centrale midtbane.

Før ny sæson

Celta Vigo har spillet uafgjort med Norwich, Wolves og Burnley, mens Everton blev besejret 3-1 og Deportivo 2-0.

Nøglespillere/Hold øje med

Nolito. Den vævre spanier viste for alvor sit værd i sidste sæson. Han er målfarlig og hurtig og kan meget vel passe fint ind ved siden af fysisk stærke Larrivey.

 

Córdoba

Córdoba er blandt de tre oprykkere og ligner også en meget mulig nedrykker. Det var overraskende, at andaluserne endte i La Primera og med en skrantende økonomi har man ikke forstærket sig for en krone, men blot hentet spillere på frie transfers. Man er kommet styrket ud af vinduet, men kvaliteten og bredden i truppen ser ikke stærk nok ud til at spille med i den bedste spanske række.

Bud: Nr 18-20

Sidste sæson: Nr 7 i Segunda

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Juan Carlos – Pantic, Inigo Lopez, Deivid, Raul Bravo – Rossi, Ekeng – Cartabia, Matos, Fidel - Havenaar

Sidste sæson

Cordoba rykkede overraskende op i La Primera Division. Holdet blev nr. 7, men kom pga. Barcelona B (blev nr 3, men kan ikke rykke op) med i Play-off runderne og vandt overraskende semifinalen over Murcia, mens man på en overtidsscoring i finalen sikrede sig den samlede sejr via udebanemål over Las Palmas.

Cordoba var sæsonen igennem ret stabile både ud og hjemme. Specielt en stærk defensiv banede vejen for en topplacering og var også udslagsgivende i Play-off kampene. Cordoba er også ganske pænt besat i bagkæden, som indeholder masser af rutine. Det bliver sandsynligvis også tilgangen i den kommende sæson, hvor det ofte er fornuftigt at gribe fat i den defensive struktur og skabe en stærk organisation, hvis man vil overleve.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/cordoba-cf

Vigtigste

Ind: Inigo Lopez, Mike Havenaar

Ud: Pedro Sanchez

Inigo Lopez er hentet i PAOK og skal med sin erfaring fra flere sæsoner i La Liga skabe en stærk midterakse i det centrale forsvar. Mike Havenaar er hentet i Vitesse, hvor han de seneste to sæsoner har scoret henholdsvis 10 og 11 gange i den hollandske Æresdivision.

Pedro Sanchez er taget til Zaragoza. Han var vicetopscorer med 8 sæsonscoringer i sidste sæson.

Før ny sæson

Cordoba har slået Marbella 1-0, spillet 2-2 med Cadiz, slået Casablanca 2-0, tabt 2-0 til Sevilla, 1-0 til Lucena og spillet uafgjort med Mairena og Almeria. Mange målfattige kampe og en spillestil, der bærer præg af en defensiv tilgang.

Nøglespillere/Hold øje med

Mike Havenaar. Japaneren bliver formentlig førstevalg på angrebspositionen og en vigtig brik på et mandskab, der formentlig vil stå dybt i store dele af kampene. Han har ikke spillet i de store ligaer før, men har vist målnæse i Æresdivisionen. Der er dog et niveaumæssigt spring op til La Liga.

Deportivo La Coruña

I starten af dette årtusinde blev Deportivo mestre og spillede ofte med i Champions League. Siden da er det gået tilbage for nordboerne, som dog er tilbage i La Liga efter en oprykning fra Segunda Division. Truppen er dog ikke voldsomt stærk og ligesom de øvrige oprykkere har man været sparsomme på transfermarkedet og endnu ikke brugt penge på overgangssummer. Deportivo har dog hentet et par spændende forstærkninger på fri transfer eller leje, og man kan ikke helt afskrive dem i den kommende sæson.

Bud: Nr 16-18

Sidste sæson: Nr 2 i Segunda

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Lux – Laure, Lopo, Insua, Canella – Dominguez, Rodriguez – Cuenca, Fariña, Luisinho – Bastón

Sidste sæson

Deportivo rykkede direkte op, da man blev nr. 2 i Segunda Division. Det skete bl.a. fordi man var det stærkeste hold i rækken på fremmed græs og generelt tabte meget få kampe på hjemmebane. Deportivo havde rigtigt mange spillere i brug sæsonen igennem og har ganske fornuftig bredde i truppen, hvor man er besat nogenlunde med flere spillere på alle pladser.

Kvaliteten er naturligvis begrænset, men det er vigtigt i en lang sæson, at man ikke trækker for store veksler på de samme spillere. Specielt når det forventes, at man bliver mindst boldbesiddende i mange af kampene.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/deportivo-la-coruna

Vigtigste

Ind: José Rodriguez, Cuenca

Ud: Diego Ifrán

José Rodriguez er hentet fra Real Madrids castilla-mandskab. Den unge midtbanespiller er teknisk stærk, løbevillig og kan score mål. Han har dog ikke erfaring fra La Primera, men kan blive en stærk spiller. Cuenca har tidligere spillet La Liga for Barcelona og er med sin fart en pæn forstærkning på kanten og venter stadig på sit store gennembrud, som kan komme her.

Diego Ifrán blev lejet i Real Sociedad tilbage i Marts og scorede 4 mål for Deportivo. Angriberen var en god reserve og havde flere gode indhop. Deportivo er udmærket besat i front, men Ifrán ville styrke det yderligere.

Før ny sæson

Deportivo har tabt til Cali med 3-1, spillet 0-0 mod Academica, tabt 1-0 til Braga, slået Racing Ferrol 2-0, Nacional 3-0 og Sporting Gijón 1-0. Efterfølgende har man tabt 2-0 til Celta Vigo og 3-2 til Ponferradina.

Nøglespillere/Hold øje med

José Rodriguez. Den unge spanier har gjort en stærk figur hos Real Madrid B og er lejet ud til Deportivo, hvilket vidner om, at Real Madrid stadig ser et lys i midtbanespilleren. Han er ung og teknisk stærk og kan bringe noget gå-på-mod og fart på Deportivos midtbane.

Eibar

For første gang siden grundlæggelsen i 1940 er Eibar i den bedste spanske række. Forventningerne er da heller ikke store til oprykkerne, som har handlet en smule på transfermarkedet, men som en naturlighed er uden den store erfaring på allerhøjeste niveau.

Bud: Nr 16-19

Sidste sæson: Nr 1 i Segunda

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Irureta – Boveda, Ekiza, Raul Navas, Abraham – Derek Boateng, Dani Garcia – Capa, Javi Lara, Dani Nieto – Manu Del Moral

Sidste sæson

Eibar vandt meget overraskende Segunda Division og rykkede direkte i La Primera. Det skete bl.a. qua en stærk hjemmebane, men i særdeleshed også pga. en meget stærk defensiv. Eibar var uden sammenligning det bedste mandskab i rækken til at forsvare sig og lukkede blot 28 mål ind i 42 kampe, hvilket er ganske imponerende.

Forrige sæson så man Elche gøre noget lignende og samtidig holde fast i taktikken i La Primera, hvilket skaffede dem en overlevelse i La Liga. Elche har dog skiftet ud i de bagerste geledder, men har alligevel forcerne i den ende og skal som oprykker sandsynligvis satse på en ret destruktiv tilgang, hvor man først og fremmest forsvarer eget mål.

Jeg har dog min store tvivl på, om det er nok i den bedste række, men tror alligevel mere på Eibar end de øvrige oprykkere, da holdet spiller med en stærk organisation og god struktur i sit spil og samtidig har forstærket sig fremme, om end man har mistet sidste sæsons topscorer.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/eibar

Vigtigste

Ind: Manu Del Moral, Dani Nieto, Derek Boateng

Ud: Yuri

Manu Del Moral er muligvis den angriber, man står og mangler. Den tidligere Sevilla og Elche-angriber har tidligere vist, at han har mål i støvlerne og har med sin pæne fysik en god evne til at holde fast i bolden, hvorfor han kan blive vigtig for holdet.

Derek Boateng har erfaring fra La Primera og er en rigtig terrier inde på den centrale midtbane. Eibar vil sjældent være toneangivende i kampen, og der er en type som Boateng god til at bryde bolde og tage mange slagsmål. Samtidig er Dani Nieto hentet på leje i Barcelona og ligner et godt supplement til Boateng, da Nieto mere er en kreativ type, der er stærk med bolden og kan lave mål.

Før ny sæson

Eibar har i optakten slået Santander 2-1, tabt 2-1 til Numancia, slået Valladolid 1-0, tabt 4-0 til Deportivo Alaves, 1-0 til Real Sociedad og slået Osasuna 2-0.

Nøglespillere/Hold øje med

Dani Nieto. Den unge midtbanespiller har fået sin opvækst i Barcelona og skal nu for første gang tørne ud i landets bedste række. Han har et højt niveau, er en kreativ type med styrker fremad og er dygtig i pasningsspillet.

 

Elche

Elche kom i sidste sæson i ligaen som vinder af Segunda Division. Da havde man handlet en del ind og hentet mange nye på leje, men fik det alligevel til at fungere. Igen i år har der været gang i svingdøren, hvor mange nye navne er kommet til, mens andre er smuttet. Bl.a. har palmebysklubben fået dansk islæt i form af Tobias Christensen, som er hentet i FC København, men tiltænkt en rolle på 2. holdet.

Bud: Nr 16-20

Sidste sæson: Nr 16

Elche har solgt meget ud og flere profiler er solgt eller taget tilbage efter endt lejeophold. Specielt ser midtbanen tynd ud og dertil er flere fra den stærke midterakse sidste sæson forsvundet, hvilket kan give Elche store problemer i La Liga denne sæson, da man ellers byggede så flot videre på dette oven på oprykningen.

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Tyton – Damián, Enzo Roco, Pelegrin, Cisma – Adrian, Mosquera – Coro, Pasalic, Fajr – Jonathas

Sidste sæson

Elche kom som oprykkere til den bedste række i underdogrollen, men spillede klogt og havde en stærk organisation. Hjemme tog man ikke téten, men spillede ofte primitivt og stillede sig tilfredse med et enkelt point. Elche var det mandskab i La Liga, som lukkede klart færrest mål ind af de nederste hold. Omvendt scorede man heller ikke så mange, men den stærke defensiv gav dem tilstrækkeligt med point og rigtigt mange uafgjorte resultater, der til sidste rakte til overlevelse.

Elche har solgt voldsomt ud af den centrale akse, som stod så stærkt i sidste sæson, og det kan blive voldsomt problematisk for Fran Escribás tropper, der oven på en succesfuld sæson skal bygge en helt ny trup op. Det tager tid at få styr på organisationen og de defensive strukturer med så mange nye spillere, og det kan blive kostbart for Elche.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/elche

Vigtigste

Ind: Jonathas, Przemyslaw Tyto?, Pedro Mosquera, Mario Pasalic

Ud: Carlos Sánchez, Richmond Bokyae, Alberto Botia

Jonathas er hentet i Torino og har tørnet ud for forskellige Serie B klubber de seneste sæsoner. Den høje angriber skal afløse Bokyae i front. Midtbanen er svækket voldsomt og Pedro Mosquera er hentet ind som en af de få afløsere, der har La Liga-erfaring fra sin tid i Getafe. Tyton er hentet i PSV og den polske keeper forventes at blive 1. valg mellem stængerne, hvor han sandsynligvis får den del at se til.

Carlos Sanchez spillede et fremragende VM på den centrale midtbane for Columbia og er nu hentet til Aston Villa for 45 mio. kr. Samtidig er Ruben Perez og Fidel fortid i klubben, og de tre førstevalg til den centrale midtbane er altså væk.

Alberto Botia var lejet i Sevilla sidste sæson og var styrmand i den stærke bagkæde. Han kan blive et stort savn. Det samme kan Bokyae, som med tiden blev stærk i front og endte som topscorer for Elche med 6 scoringer, om end han i store dele af sæsonen blot var reserve.

Før ny sæson

Elche har i optakten slået Betis 2-1, spillet uafgjort med Alcoyano, Villarreal, Albacete og Rayo Vallecano, mens Casablanca og Tenerife blev besejret med henholdsvis 2-1 og 2-0

Nøglespillere/Hold øje med

Mario Pasalic. Den unge kroat er hentet i Hajduk Split og skulle være en meget kreativ offensivspiller, der pryder 10’er rollen og samtidig er målfarlig. Han scorede 11 mål for Hajduk Split i sidste sæson og er blot 19 år gammel.

Espanyol

Trods nyt stadion for nogle sæsoner siden har Barcelona-klubben ikke rigtigt formået at løfte sig, og det har været tyndt med nævneværdige resultater de sidste sæsoner. Espanyol har ageret meget stille på transfermarkedet denne sommer.

Bud: Nr 12-15

Sidste sæson: Nr 14

Det gælder både ind og ud, hvor klubben faktisk er listet uden betalte transfers indtil videre. Dermed kan forventninger til Espanyol heller ikke være meget anderledes end de seneste sæsoner, hvor det er endt med placeringer under midten af tabellen.

Bud på idealopstilling

(4-4-2) Casilla – Javi López, Colotto, Àlvaro, Fuentes – Montañes, Sánchez, López Salva, Sevilla – Sergio Garcia, Felipe Caicedo

Sidste sæson

Espanyol startede egentlig ganske pænt i sidste sæson, men faldt så i niveau og var egentlig på det jævne i store dele af sæsonen. Til slut var man sågar med i det store nedrykningsspil, der indebar rigtigt mange klubber. Espanyol endte som nr. 14, hvilket ikke er tilfredsstillende for klubben.

På hjemmebane var Espanyol egentlig ganske solide, hvor det nye stadion har skabt en mere euforisk kulisse, men på udebane tabte man hele 11 af 19 opgør og var ofte meget passive i tilgangen, hvilket kostede mange point.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/espanyol

Vigtigste

Ind: Felipe Caicedo, Salva Sevilla

Ud: Pizzi

Både Caicedo og Sevilla er hentet på fri transfer, men forventes begge at gå ind i start-11’eren. Caicedo har en voldsom fysik og kan med lidt formfremgang godt komme til at danne en giftig duo med Sergio Garcia. Salva Sevilla kommer til fra nedrykkede Betis og kan bidrage med noget erfaring og mål.

Pizzi er hentet tilbage til Benfica efter endt lejeophold. Den kreative offensivspiller slog dog ikke helt igennem og scorede for få mål i sidste sæson, men må alligevel betegnes som den vigtigste spillerafgang hos Espanyol.

Før ny sæson

I optakten har Espanyol spillet 0-0 mod Barcelona, 1-1 mod Casablanca, tabt 2-1 til Girona, slået Tenerife 1-0, spillet 1-1 mod Olot og tabt 1-0 til Sabadell.

Nøglespillere/Hold øje med

Sergio Garcia. Den rutinerede angriber var igen bedste spiller for Espanyol i sidste sæson og blev med 12 sæsontræffere topscorer. Han er manden, der kan skabe noget på egen hånd og er farlig i boksen. Meget af presset ligger samtidig på den rutinerede herres skuldre, da Espanyol ikke er synderligt godt besat i offensiven.

Getafe

Det er en smule imponerende, at Getafe sæson efter sæson har vist sit værd i Primera Division, selv om man har det laveste budget i ligaen. Madrid-klubben får sjældent den store opmærksomhed og er også den mindst besøgte klub i La Liga, hvor man ofte spiller for halvtomme tribuner.

Bud: Nr 14-17

Sidste sæson: Nr 13

Getafe har indimellem lavet flotte resultater og kvalificeret sig til europæisk fodbold, men truppen er næppe tilstrækkelig til at spille med i den gode halvdel af ligaen, og Getafe skal formentlig kigge mod bunden og gå efter at undgå nedrykning. Det forventer jeg dog også, at de har kvaliteten til.

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Guita – Valera, Alexis, Rafa, Escudero – Rodriguez, Michel – Pedro León, Sammir, Hinestroza - Vasquez

Sidste sæson

Getafe blev i sidste sæson nr. 13 i La Liga, og det er vel noget nær det samme man maximalt kan forvente i kommende sæson med en trup, der ikke ligefrem ser ud til at være blevet forstærket i sommerens transfervindue. Getafe imponerede sjældent i sidste sæson, men var stabile året igennem og hentede de sejrede, der var påkrævet og var ganske stærke på hjemmebane, hvor man sjældent tabte til andet en topholdene.

Det tidligere rumænske landsholdsspiller, Cosmin Contra, står igen i år i spidsen for Getafe.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/getafe

Vigtigste

Ind: Guaita, Fredy Hinestroza

Ud: Miquel Moyá, Lisandro Lopez, Pedro Mosquera

Målmand Moya er hentet til Atletico Madrid. Han er erstattet med Valencias 2. keeper, Vicente Guaita, som er en ganske stærk målmand og ligner en fin erstatning. Fredy Hinestroza er hentet i Equidad på en lejeaftale. Det er kantspillerens første kontrakt i Europa, og det er altid spændende, hvordan det løser sig. Han skulle være særdeles hurtig.

I forsvaret har man mistet Lisandro Lopez, som tog tilbage til Benfica efter endt lejeaftale, mens midtbanereserve, Pedro Mosquera er rykket til Elche på en fri transfer.

Før ny sæson

Getafe har i optaktskampene slået Red Bull Leipzig 3-2, tabt til Greuther Fürth med samme cifre, slået Gimnastic 3-0, tabt 2-1 til Mallorca og spillet 0-0 mod Sporting Gijón.

Nøglespillere/Hold øje med

Pedro Leon. Den tidligere Real Madrid-spiller er vel Getafes bedste. Han er kreativ og sparker virkelig fornuftigt. Det offensive spil starter ofte igennem den teknisk stærke kantspiller, og han bliver vigtig for Getafe i denne sæson, hvor truppen er relativt smal.

Granada

Granada har efter et par fornuftige sæsoner i La Liga etableret sig fornuftigt i den bedste spanske række, selvom man var dømt til nedrykning for få sæsoner siden, da man rykkede op. Granada har til denne sæson hentet ny træner. Joaquin Caparrós er kommet til fra Levante efter en succesfuld sæson, hvor han sikrede Valenciaklubben en top-10 placering.

Bud: Nr 15-18

Sidste sæson: Nr 15

Granada har haft gang i svingdøren dette transfervindue. Der er bl.a. igen handlet pænt ind i venskabsklubben Udinese, men ikke på et plan, der styrker truppen synderligt meget. Granada har solgt et par profiler og ser ikke helt så stærke ud som i sidste sæson, men jeg forventer alligevel en ret sikker overlevelse.

Caparrós skiftede ofte formation i Levante alt efter modstander og spillested. Det samme gjorde Granada, hvor den ofte hed 4-3-3 hjemme og 4-5-1 ude. Caparrós har ikke en specielt anderledes agenda i Granada end i Levante. Her handler det også om overlevelse, og derfor forventer jeg igen lidt afveksling i formationerne. Jeg tror hovedsageligt det bliver en 4-4-2/4-4-1-1.

Bud på idealopstilling

(4-4-2) Roberto – Nyom, Mainz, Murillo, Sissoko – Piti, Fran Rico, Iturra, Buonanotte - El-Arabi, Rochina

Sidste sæson

Granada var med i nedrykningskampen til det sidste, men slog Valladolid med 1-0 på udebane i sidste kamp og afgjorde tingene på egen hånd, så det blev til endnu en La Liga sæson. Granada lukrerede hovedsageligt på en stærk defensiv – specielt på eget græs. På udebane var man ekstremt sølle og lukkede mange mål ind.

Generelt var offensiv tynd og scorede ikke ret mange mål, hvorfor defensiven ofte var presset til at lukke af. Det gav en del målfattige kampe på hjemmebane, når ingen af holdene ville tage initiativet. Jeg forventer ikke at tilgangen i denne sæson bliver voldsomt anderledes.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/granada

Vigtigste

Ind: Daniel Larsson, Ruben Rochina

Ud: Yacine Brahimi, José Recio, Guilherme Siqueira

Daniel Larsson er hentet ind i Valladolid, som sidste sæson rykkede ned. Her var den svenske kantspiller blandt de spillere, der ofte gjorde en pæn figur. Ruben Rochina er hentet i Blackburn, hvor den fysisk stærke angriber aldrig rigtigt fik succes og i sidste sæson var udlejet til Rayo. Han er en type, som Caparrós godt kan lide, da man kan slå lange bolde og samtidig holde fast i dem.

Granada har solgt et par profiler, men ikke brugt de mange penge på gode erstatninger, da man fortsat ønsker at være den eneste gældsfrie klub i La Liga. Yacine Brahimi er solgt til FC Porto. Han var den mest kreative for Granadas offensiv i sidste sæson.

Guilherme Siqueira er røget til Atletico Madrid for at erstatte Filipe Luis, og han vil blive savnet hos Granada, da han var stærk begge veje. José Recio er taget til Malaga. Midtbanespilleren var del af 3-mands midtbanen i sidste sæson, men ville næppe have fået nogen central rolle under Caparrós.

Før ny sæson

Granada har spillet træningskampe mod Almuñecar, som man slog 8-0. Derudover slog man La Hoya Lorca 2-0, Huelva 2-0 og Moghreb 4-1 og spillede uafgjort 2-2 med Albacete.

Nøglespillere/Hold øje med

Youseff El-Arabi. Marokkaneren scorede i sidste sæson 12 gange for Granada og er klubbens klart farligste mand. El-Arabi blev bedre og bedre som sæsonen forløb og har altid holdt en pænt scoringssnit uanset, hvor han har spillet.

Levante

Levante har fået ny træner, da Joaquin Caparrós trods forlængelse med klubben ugen efter tog til Granada. Nu er José Mendilibar så træner for Valenciaklubben, der overraskede pænt i sidste sæson. Mendilibar har erfaring som La Liga-træner fra tidligere ophold i bl.a. Valladolid og Osasuna.

Bud: Nr 10-14

Sidste sæson: Nr 10 

Levante har ligesom mange af de øvrige spanske klubber ikke været så aktive på transfermarkedet. Keylor Navas blev solgt for hele 75 mio. kr. til Real Madrid, men pengene er ikke brugt på indkøb. Der er hovedsageligt hentet spillere på det frie transfermarked, men man har også formået at holde fast i stammen fra sidste sæson, om end bagkæden begynder at se meget gammel ud.

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Mariño – López, Vyntra, Navarro, Juanfran – Diop, Simao – El Zhar, Rubén, Ivanschitz - Barral

Sidste sæson

I sidste sæson imponerede Levante stort ved at ende i top-10. Mandskaber var bestemt ikke blandt de underholdene af slagsen, men spillede ofte primitivt og med de midler, de havde til rådighed. Levante var uden sammenligning det hold i top-10, som scorede færrest mål.

Hjemme var man dog ekstremt solide i defensiven og lukkede faktisk færre mål ind i sine hjemmekampe end Real Madrid. Dermed hentede man også mange point på hjemmebanen, og det bliver sandsynligvis samme takter man skal forsøge sig med i kommende sæson.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/levante

Vigtigste

Ind: Diego Mariño

Ud: Keylor Navas

Der er ikke de store afgange eller tilgange at berette om. Start-11 er relativt uændret. Levante solgte Costa Ricas VM-mirakelmager til Real Madrid for 10 mio. euro og har erstattet ham med Diego Mariño, som er hentet hos nedrykkerne fra Valladolid.

Før ny sæson

I optakten har Levante slået Heerenveen 1-0, tabt 2-0 til Den Haag og Albacete og spillet 0-0 med Elche.

Nøglespillere/Hold øje med

David Barral. Levante er ikke et hold fyldt med profiler. Her er holdet over spillerne og et sammentømret mandskab er vejen til succes. Egentlig burde man fremhæve den rutinerede defensiv, men skal man fremhæve en profil, så er det rutinerede David Barral, der i sidste sæson blev topscorer med 7 scoringer og igen i år bliver frontangriber for Levante.

Málaga

Sydkystbyen har hentet Javi Gracia, da Bernd Schuster fik ophævet sin kontrakt efter en skuffende sæson. Gracia rykkede ned med Osasuna i sidste sæson. Malaga har haft svært ved at spille med i toppen efter et par urolige år, hvor man først var eget af stenrige oliesheiker, som senere hen trak sig tilbage.

Bud: Nr 8-11

Sidste sæson: Nr 

Økonomien er derfor ikke så stærk hos Malaga, hvilket har betydet et transfervindue, der har skullet give plus på bundlinjen. Dermed bør forventninger til Malaga heller ikke være tårnhøje. En placering i den gode halvdel bør være en succes.

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Ochoa – Rosales, Sánchez, Weligton, Boka – Camacho, Darder – Luis Alberto, Horta, Duda – Santa Cruz

Sidste sæson

Bernd Schuster kunne ikke fremskaffe en placering i den bedste halvdel i sidste sæson, hvilket betød, at han nu er fortid i klubben. Malaga endte som nr. 11 takket være en elendig udebanestatistik samt alt for mange hjemmebanenederlag.

Malaga havde store problemer på fremmed græs, hvor man ikke skabte ret meget. Generelt manglede man farlige spillere, hvor Santa Cruz blev topscorer i klubben med sølle 6 scoringer.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/malaga

Vigtigste

Ind: Luis Alberto, Ricardo Horta, Arthur Boka, Ochoa

Ud: Jesus Gamez, Eliseu, Willy Caballero

Manuel Pellegrini har hentet den erfarne målmand, Willy Caballero til Manchester City. Willy var Malagas ubestridt bedste spiller i sidste sæson og reddede point for klubben adskillige gange. Ind som erstatning er hentet den mexicanske sprællemand, Ochoa, som efter et fantom-VM kunne signes gratis efter endt kontrakt i Ajjacio.

Jesus Gamez er hentet til Atletico Madrid, mens Eliseu er solgt til Benfica for et beløb der nærmer sig tyveri. Dermed er man svækket på de to backs, hvor Arthur Boka er hentet på fri transfer i Stuttgart og forventes at overtage venstre backen.

I offensiven har man forstærket sig med purunge Ricardo Horta, som sidste sæson spillede en god sæson for Setubal - med 11 mål til følge - i den portugisiske liga. Det tidligere Sevilla-talent, Luis Alberto, er lejet i Liverpool, hvor han aldrig har fået sit gennembrud.

Før ny sæson

Malaga har i optakten slået Adelaide 5-1, spillet uafgjort med Perth Glory, slået Newcastle 3-1, West Ham 2-0 og lidt nederlag på 2-0 til Fiorentina.

Nøglespillere/Hold øje med

Luis Alberto. Kantspilleren fik ikke succes i Malaga, men er en dygtig tekniker, der har vist sig målfarlig for både Sevilla og Barcelonas 2. hold. Han mangler dog endnu sit store gennembrud på topniveau, men det kunne meget vel komme her.

Rayo Vallecano

Den lille Madrid-klub er en evig nedrykningskandidat – især fordi Paco Jemez ynder at spille offensivt orienteret fodbold, selvom kvaliteterne ikke altid er der. Det betyder ofte mange indkasserede mål, specielt på udebane.

Bud: Nr 14-17

Sidste sæson: Nr 12

Budgettet er meget lavt hos Rayo, hvorfor man har lejet en hel del spillere i sommerens transfervindue, hvor man dog også har mistet sidste sæsons topscorer, Joaquin Larrivey.

Bud på idealopstilling

(4-2-3-1) Cobeño, Tito, Zé Castro, Amaya, Nacho – Trashorras, Kakuta – Pereira, Bueno, Licá - Baptistao

Sidste sæson

Rayo Vallecano startede sidste sæson forfærdeligt og havde efter 7 spillerunder blot 3 point. Holdet fik bedre styr på det i løbet af sæsonen og sluttede fremragende af i foråret, hvor man relativt tidligt sikrede sig overlevelse og endte helt oppe som nr. 12. Rayo var igen ufatteligt dårlige i defensiven og lukkede utrolige 80 mål ind. Omvendt var man også de mest scorende hold i den nederste halvdel, men de seneste sæsoner har man haft for vane at indkassere ekstremt mange mål. Specielt på udebane var man meget skidt og afgav oftest initiativet fuldstændigt.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/rayo-vallecano

Vigtigste

Ind: Antonio Amaya, Jonathan Pereira, Leo Baptistao, Gael Kakuta

Ud: Joaquin Larrivey, Saul

Antonio Amaya er ikke nogen klassespiller, men har trods alt en vis rutine som kan komme Rayo til gode, når de skal forsøge at forbedre defensiven bare en smule. Amaya er kommet til på en fri transfer fra nedrykkede Betis. Jonathan Pereira var i sidste sæson lejet i Valencia og var blandt de absolut bedste hos Rayo. Han er nu ejet af Villarreal, men er igen lejet af Rayo.

Leo Baptistao blev i forrige sæson vicetopscorer for Rayo med 7 mål. Efterfølgende blev han hentet til Atletico Madrid, hvor han ikke fik succes. Nu er han tilbage og kan igen gøre sig gældende i front hos Rayo. Han bærer også et vist ansvar, da han skal erstatte topscorer, Joaquin Larrivey, som sidste sæson scorede 12 gange, men nu er i Celta Vigo.

Den unge midtbanemand Saul spillede næsten fuld tid i sidste sæson og gjorde sig voldsomt bemærket som en af profilerne med sine bare 19 år. Han er nu i Atletico Madrid og vil blive savnet voldsomt, men er erstattet af Gael Kakuta, som er lejet i Chelsea og endnu leder efter sit endelige gennembrud efter flere lejeaftaler i forskellige klubber.

Før ny sæson

Rayo har i sommerens træningskampe slået Cartagena 3-1, tabt til Murcia med samme cifra, spillet uafgjort med Leganés og Cesena, mens Valladolid senest blev besejret med 2-1.

Nøglespillere/Hold øje med

Jonathan Pereira. Kantspilleren/Angriberen er en dejlig udfordrende type og løftede holdet voldsomt i sidste sæson, da han kom til på en lejekontrakt fra Valencia. Pereira er hurtig, driblestærk, udfordrende og målfarlig og kan afgøre kampe på egen hånd. På et offensivt mandskab som Rayo Vallecano vil han få meget frihed og blive spændende at følge.

Real Madrid

Champions League mestrene havde alle chancer for at snuppe the treble i sidste sæson, men snublede et par gange undervejs og måtte ”nøjes” med Copa del Rey og Champions League trofæerne. I sidste sæson så man voldsomt stærke ud, men til denne sæson har man forstærket sig yderligere, og man har forstærket sig markant. Det betyder også, at alles øjne hviler på Real Madrid, som er under et voldsomt pres i denne sæson, hvor man kan hentet 6 trofæer.

Bud: Nr 1

Sidste sæson: Nr 3

Det første er allerede vundet, da men slog Sevilla 2-0 i den europæiske Super Cup finale på to mål af Cristiano Ronaldo. Real Madrid har hentet VM-topscorer, James Rodriguez for 600 mio. kroner og offensiven nærmest flyder med klassespillere. Rygterne går da også på, at Angel Di Maria snart er fortid i klubben.

Bud på idealopstilling

(4-3-3) Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrao – Modric, Kroos, James – Ronaldo, Benzema, Bale

Sidste sæson

I sidste sæson spillede Real Madrid i store perioder formidabelt og lå stærkt i ligaen, men smed en føring i en afgørende kamp på udebane mod Atletico Madrid, hvor man kunne have bragt sig i spidsen med hele 7 point. Siden da tabte man hjemme til Barcelona og så endte det med skuffende 3. plads i ligaen.

Sæsonen blev dog en succes med Copa del Rey sejr over Barcelona finalen, mens man slog Atletico Madrid i Champions League finalen i et mega drama, hvor Sergio Ramos udlignede i overtiden og Real efterfølgende kørte sejren hjem i ekstra tid.

Carlo Ancelotti fik sat skik på tingene, og der var mindre uro i klubben. Defensiven med Pepe og Ramos var særdeles stærk og Real Madrid viste stor power og fart i omstillingerne, hvor Bale og Ronaldo viste verdensklasse.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/real-madrid

Vigtigste

Ind: James Rodriguez, Toni Kroos, Keylor Navas

Ud: Alvaro Morata, Diego Lopez

James Rodriguez blev hentet i Monaco for intet mindre end 600 mio. kr. Columbianeren spillede et fremragende VM og blev fortjent topscorer, hvilket sandsynligvis pressede prisen ekstra i vejret. I testkampene har James endnu ikke vist sit topniveau, men scorede dog i 1. opgør af den spanske Super Cup mod Atletico Madrid.

Toni Kroos er hentet i Bayern München og den sparkestærke midtbanemand har fra dag 1 vist sig som en leder på den centrale midtbane, hvor han spillet med en ro og arrogance, som om han havde været i klubben i adskillige sæsoner. Verdensmesteren ligner en kæmpe gevinst for Real Madrid.

Keylor Navas er hentet i Levante, men har indtil videre været bænket til fordel for Iker Casillas og bliver sandsynligvis blot 2. målmand i denne sæson. Sidste sæsons 1. målmand i ligaen, Diego Lopez, er taget til Milan, mens Alvaro Morata er rykket til Juventus. Angriberen fik aldrig sit gennembrud og havde lang vej til start-11.

Dermed ikke de store tab for Real Madrid, men Sami Khedira og Angel Di Maria ligner salgsobjekter i en bred og kvalitetsstærk trup. Di Maria var blandt de bedste Real Madrid-spillere i foråret og vil, ligesom Khedira, ikke stille sig tilfreds med en bænkplads. PSG og Manchester United har af flere omgange været meget interesserede, mens Chelsea og Bayern München har meldt sig på banen, når det gælder Sami Khedira.

Før ny sæson

Real Madrid spillede henover sommer Champions Cup i USA. Mange VM spillere fik dog pause, og truppen var ikke specielt stærkt ved denne turnering, hvor man spillede 1-1 med Inter, tabte 1-0 til Roma og 3-1 til Manchester United.

Siden da har man slået Sevilla 2-0 i Super Cup finalen i Cardiff, mens man efterfølgende tabte 2-1 til Fiorentina i en træningskamp. Senest spillede man 1-1 på Bernabeu i det første opgør af den spanske Super Cup. Real Madrid dominerede kampen, men lukkede et dumt mål ind til slut på en dødbold. Returen spilles i midtugen efter den første La Liga runde.

 

Nøglespillere/Hold øje med

Ronaldo. Rigtig mange spillere kunne nævnes. James bør blomstre i løbet af sæsonen, mens Toni Kroos allerede ligner en vaskeægte profil. Sergio Ramos var med stærkt forsvarsspil og mange mål en meget afgørende faktor i holdet succes i foråret og bliver igen en vigtig brik. Derudover har Gareth Bale lignet en spiller i topform. Han ser fit og powerfuld ud og har spillet gode kampe i optakten.

Alligevel er Ronaldo den altoverskyggende profil med sine mange mål for klubben. I sidste sæson døjede han med knæproblemer og Real Madrids spil var tydeligt afhængigt af verdens bedste fodboldspiller. Han er en afgørende faktor i Real Madrid vej til succes og den absolutte topscorer.

Real Sociedad

Nordboerne har etableret sig som et mandskab, man kan regne med i den bedste halvdel. I sidste sæson spillede man Champions League, men manglede bredde i truppen og skuffede i gruppespillet. Sociedad spiller en underholdene form for fodbold og har mange teknisk stærke spillere.

Bud: Nr 6-8

Sidste sæson: Nr 7

I dette vindue har man dog solgt den måske allerstørste profil i Antoine Griezmann og samtidig er Claudio Bravo røget til Barcelona. Real Sociedad har endnu ikke brugt de mange penge til indkøb, og man kan næppe forvente at Real Sociedad skal gøre sig gældende i kampen om Champions League kvalifikationsbilletter, om end de nok skal placere sig i øverste halvdel.

Bud på idealopstilling

(4-4-1-1) Zubikarai – Zaldua, Mikel G, Inigo Martinez, De La Bella – Bergera, Granero, Pardo, Zurutuza – Finnbogason/Agirretxe, Vela

Real Madrid var blandt de hold med klart mest udskiftning i truppen fra kamp til kamp. Bl.a. fordi man var ramt af skader, ændrede formation alt efter kamp og samtidig havde et tætpakket kampprogram. Det er derfor svært at byde ind med en idealopstilling hos Real Sociedad.

Sidste sæson

Real Sociedad kunne ikke følge op på den imponerende sæson forrige år, da man hentet en 4. plads og senere hen kvalificerede sig til Champions League-gruppespillet. Baskerne blev i sidste sæson nr. 7, hvilket et eller andet sted er, hvad man kan forvente af klubben, der ikke har nogen voldsomt bred trup, hvilket også gjorde sig gældende i sidste sæson, da man pludseligt også havde Champions League.

Real Sociedad var virkeligt stærke på eget græs, hvor man hentede 11 sejre og blot tabte 4 gange. I Europa League kvalifikationen slog man også russiske Krasnador 1-0 hjemme i første opgør. Det bliver vigtigt for Real Sociedad at bevare hjemmebanen som et stærkt fort.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/real-sociedad

Vigtigste

Ind: Alfred Finnbogason

Ud: Antoine Griezmann, Claudio Bravo, Haris Seferovic

Alfred Finbogasson er hentet ind til angrebet. Færingen med det sjove efternavn har de seneste to sæsoner scoret mere end 50 gange for Heerenveen i Æresdivisionen og er en særdeles målfarlig herre. Spørgsmålet er, om han kan bevare det høje niveau i en langt bedre liga.

Sidste sæsons store profil med 16 scoringer, Antoine Griezmann er solgt til Atletico Madrid for intet mindre end 250 mio. kr. Den unge offensiv profil var fantastisk i sidste sæson og blev udtaget til VM for Frankrig. Angrebsreserve Haris Seferovic er taget til Frankfurt. Han var hovedsageligt indskifter i sidste sæson, men scorede bl.a. et fantommål ude mod Lyon i den vigtige Champions League Play Off-kamp.

Keeper Claudio Bravo er solgt til Barcelona. Unge Geronimo Rulli er lejet i Estudiantes og har fået 1-tallet på ryggen. Indtil videre har sidste sæsons 2. målmand Zubikarai dog vogtet buret, men det er muligvis aftalen, at han tager kassen i cup-kampene.

Før ny sæson

Real Sociedad har i sommerens venskabskampe tabt 3-1 til Ajax, spillet 1-1 mod Feyenoord og slået NEC 1-0. Man har tabt 3-1 til Alaves, 1-0 til Newcastle og 2-0 til Chelsea, mens man besejrede Eibar 1-0.

I Europa League kvalifikationen slog man Aberdeen 2-0 hjemme og 3-2 ude, mens Krasnodar blev besejret 1-0 i første opgør på hjemmebane.

 

Nøglespillere/Hold øje med

Carlos Vela. Mexicaneren scorede i sidste sæson 16 mål og blev delt topscorer for holdet. Sæsonen igennem holdt den finurlige offensivspiller et meget højt niveau og var ofte kampafgørende. Med Griezmanns afgang bliver Carlos Vela endnu mere afgørende, og jeg havde egentlig forventet, at han var blevet skibet afsted denne sommer for en stor pose penge.

Sevilla

Sevilla har de seneste sæsoner været presset af en meget dårlig økonomi og er hver sæson nødt til at sælge ud af profilerne. I år er deres absolut bedste spiller igen røget, da Ivan Rakitic tog til Barcelona. Kroaten var meget afgørende for Sevilla i sidste sæson, som sluttede flot af og endte med en flot 5. plads og succes i Europa League, hvor Unai Emerys tropper hentede trofæet efter finalesejr på straffespark over Benfica.

Bud: Nr 4-7

Sidste sæson: Nr 5

Bud på idealopstilling

(4-4-1-1) Beto – Coke, Pareja, Fazio, Navarro – Iago Aspas, Krychowiak, Banega, Vitolo – Deulofeu, Bacca

Sidste sæson

Sevilla startede dårligt ud, men ramte en voldsom stime i foråret, hvor man ramte topniveauet på det helt rigtige tidspunkt. Alvaro Negredo og Jesus Navas var begge røget til Manchester City, og det tog tid før andre spillere begyndte at tage over.

Ivan Rakitic var stærk sæsonen igennem og den helt store profil, da man hentede en flot 5. plads i ligaen samt Europa League trofæet. Det lignede i store perioder en skidt sæson for Sevilla, men det endte med stor succes.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/sevilla

Vigtigste

Ind: Gerard Deulofeu, Ever Banega, Iago Aspas

Ud: Ivan Rakitic, Alberto Moreno

Alberto Moreno blev solgt til Liverpool for 135 mio. kr. mens Ivan Rakitic røg til Barcelona for 141 mio. kr. To store profiler, som vil blive savnet voldsomt. Moreno var stærk offensivt fra sin venstre back, mens Rakitic var Sevillas uden sammenligning bedste spiller sæsonen igennem. Han var løbestærk, teknisk velfunderet og målfarlig og ligner en uerstattelig spiller.

Sevilla har ikke hentet spillere end fra samme hylde, men har forstærket og af spændende offensive navne synes jeg Iago Aspas og Deulofeu bør fremhæves. Aspas slog ikke igennem i Liverpool, men har tidligere vist sin klasse i Celta Vigo, hvor han var en sand målscorer. Deulofeu var reserve i Everton, men det tidligere Barca-talent viste flere gange sine dribleevner frem og er en finurlig offensivspiller, som på gode dage kan være virkelig kampafgørende.

Ever Banega er tilbage i spansk fodbold efter et ophold i Argentina. Jeg synes Banega er en dygtig spiller, der bare ikke får nok ud af sit potentiale, fordi han ofte rager sig uklar med ledelse og trænere og ikke forstår at leve særligt professionelt. Han er dog teknisk stærk og en fin kreatør på midtbanen, som bør kunne finde ind i et pænt samarbejde med den defensivt orienterede og aggressive polske midtbanemand, Krychowiak, som er hentet i Reims.

Før ny sæson

Sevilla har spillet 0-0 med Lyon, slået Eintracht Braunschweig 2-1, tabt med samme cifre til Union Berlin, mens Hertha Berlin blev besejret 2-0. Man slog Fenerbahce og Cordoba 2-0 og tabte så med 2-0 til Sampdoria, hvilket blev efterfulgt af en 3-0 sejr over Cadiz. I mellemtiden tabte man 2-0 i den europæiske Super Cup finale mod Real Madrid.

Nøglespillere/Hold øje med

Deulofeu. Det er ikke engang garanteret, at den vævre offensivspiller får en startplads på Sevillas hold. Jeg vil dog fremhæve ham uanset hvad, da han har potentialet til at blive en stor stjerne med sine stærke dribleegenskaber.

Valencia

Valencia regnes altid som kandidat til en topplacering, men de seneste sæsoner har man været skuffende og denne sæson spiller man ikke engang europæisk. Klubbens økonomi er helt til hundene, og derfor har man været nødsaget til at sælge for væsentligt mere, end man har handlet for. Valencia-truppen ser heller ikke specielt stærk ud til kommende sæson, og jeg regner dem ikke for værende kandidat til en top-4 placering.

Bud: Nr 6-8

Sidste sæson: Nr 8

Til denne sæson har man hentet Nuno Santo som træner. Han er en ung herre, der blot har to års trænererfaring fra sin tid i Rio Ave. Det er et stort pres, han kommer til at stå overfor i Valencia og med meget lidt trænererfaring i bagagen.

Bud på idealopstilling

(4-5-1/4-3-3) Alves – Pereira, Mustafi, Otamendi, Gaya – Feghouli, Parejo, Gomes, Fuego, Rodrigo – Alcácer

Sidste sæson

Valencia skuffede fælt og blev blot nr. 8 i La Liga. Det kostede trænerfyring og intern uro i klubben, men resultaterne udeblev fortsat. Specielt på udebane var resultaterne kummerlige, hvor de kun hentede 3 sejre i hele 19 kampe. Kun nedrykkerne var dårligere på fremmed græs. Salget af Soldado var tungt for Valencia, der virkelig manglede en angriber med mål i støvlerne.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/valencia

Vigtigste

Ind: Juan Bernat, Jeremy Mathieu,

Ud: Rodrigo, Andre Gomes, Rodrigo De Paul, Skhodran Mustafi

Juan Bernat var fremragende på back/kant-positionen i sidste sæson og var blandt de mest spillende Valencia-spillere. Han er nu Bayern München spiller, mens en anden profil, forsvareren Jeremy Mathieu, er solgt til Barcelona for 150 mio. kr.

I Benfica har man købt Andre Gomes for små 70 mio. kr. Han forventes at blive en profil på midtbanen. Samtidig er Rodrigo lejet i Benfica. Det tidligere Barca-talent var reserve for den portugisiske storklub, mens viste sig ofte målfarlig og kan både spille på kanten og på spids.

Rodrigo De Paul er købt for 37 mio. i Racing. Han er blot 20 år og et ubeskrevet blad, men begår sig på højre kant og er sandsynligvis hentet ind som en fremtidens mand. Han har endnu ikke spillet i testkampene for Valencia.

Rami og Ricardo Costa er fortid i klubben og derfor er den tyske landsholdsspiller Skhodran Mustafi hentet ind på en fri transfer fra Sampdoria.

Før ny sæson

Valencia har tabt 3-1 til Nürnberg, 1-0 til Universidad, spillet uafgjort med Monaco og slået Benfica 3-1. Man blev besejret 2-1 af Manchester United, mens Milan blev slået med samme cifre.

Nøglespillere/Hold øje med

Sofiane Feghouli. Den hurtige og driblestærke kantspiller viste gode takter i sidste sæson, men var alligevel ikke helt målfarlig nok. Han ligner dog en spiller, der bliver bedre og bedre for hver sæson han spiller og han så skarp ud under VM, hvor han var en af de absolutte profiler for Algeriet. Han kan blive afgørende for Valencia, hvis de skal opleve lidt succes.

Villarreal

Villarreal var blandt de større overraskelser sidste år, da man som oprykker spillede med i toppen af rækken. Den gule ubåd har da også masser af La Liga erfaring og var normalt blandt topklubberne inden det gik galt med en nærmest mirakuløs nedrykning i forrige sæson.

Bud: Nr 6-9

Sidste sæson: Nr 6

Villarral skal forsøge at følge op på en flot sæson og har mulighed for at spille sig i Europa League gruppespillet. Villarreal har da også handlet ind for mere end, de har solgt for, i modsætning til størstedelen af klubberne i Spanien, men indkøbene har hovedsageligt været med henblik på fremtiden. Dog har Villarreal nærmest ikke solgt ud og holdt fast i stammen fra den succesrige sæson.

Bud på idealopstilling

(4-4-2) Asenjo – Mario Gaspar, Musacchio, Paulista, Costa – Cani Bruno, Trigueros, Cheryshev – Giovani, Uche

Sidste sæson

Villarreal overraskede stort ved som oprykker at blive nr. 6 i La Liga. Man handlede ikke engang særligt meget ind, da klubben ikke havde økonomi til at hente store navne. Folk som Giovani ramte dog topniveau og mexicaneren fik lidt af et gennembrud. Ellers holdt mandskabet et højt niveau sæsonen igennem og den posessionbetonede stil vandt frem og gav succes på El Madrigal.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/villarreal

Vigtigste

Ind: Denis Cheryshev, Jonathan Dos Santos

Ud: Jonathan Pereira

Denis er hentet hos Real Madrid castilla, hvor han i flere sæsoner har været en stor profil. Russeren har aldrig fået chancen på 1. holdet, men har bestemt niveau til La Liga og kan meget vel blive en god spiller for Villarreal. Den dygtige kantspiller passer fint ind i Villarreals struktur og kan udgøre en farlig kantduo med Cani på modsatte fløj.

Jonathan Dos Santos er hentet i Barcelona for 15 mio. kr. Han er lillebror til Giovani Dos Santos og har ligesom sin bror ikke kunnet slå igennem på Camp Nou. Dos Santos er formentlig tiltænkt en plads som reserve fra start, men det unge talent kan hurtigt komme til at gøre sig gældende og passer godt ind med sit stærke pasningsspil.

Villarreal har nærmest ikke solgt ud og eneste afgang af vigtig karakter er vel Jonathan Pereira, som egentlig er købt i Valencia, men samtidig lejet ud til Rayo.

Før ny sæson

Villarreal har ikke tabt i optakten og blot spillet en enkelt uafgjort kamp mod Elche. Ellers har man slået Middlesbrough 2-0, Swansea 3-0, Sassuolo 4-2, Zaragoza 2-1 samt Astana 3-0 i Europa League kvalifikationen.

Nøglespillere/Hold øje med

Giovani Dos Santos. Giovani har altid været udråbt til at være et stort talent, men han har aldrig fået det til at fungere i de store klubber. I sidste sæson fik Giovani dog et mindre gennembrud, da han i Villarral var en stor profil og i sæsonen lavede 11 mål. Under VM var Giovani fremragende spillende og er ofte stærk for Mexico.

Kan han bære formen videre til den kommende sæson, så bliver han igen en stor profil, og der er grund til, at mange større klubber henvendte sit til Villarreal omkring købsmulighederne denne sommer.