Der resterer én spillerunde af La Liga. BetXpert giver dig her overblikket over, hvem der har noget at spille for. 

Det spanske mesterskab blev afgjort i midtugen, da Real Madrid vandt med 2-1 hjemme mod Villarreal. Det er også afgjort, at FC Barcelona tager sig af 2.-pladsen. Heldigvis resterer der endnu spænding om bronzemedaljerne samt Europa League-pladserne samt en enkelt nedrykningsplads. 

La Liga: Disse hold har noget at spille for

Guld- og sølvmedaljerne er delt ud til henholdsvis Real Madrid og FC Barcelona. Endnu er der spænding om, hvem der løber med bronzemedaljerne og Europa League-billetterne, samt hvem der som det sidste hold må en tur ned i Segunda División. 

Atlético Madrid og Sevilla skal have afgjort, hvem der vinder bronze. Begge er sikre på at ende i top-4, så der er ingen fare for, at de ikke skal spille i Champions League i næste sæson. 

Følgende hold spiller for en plads i Europa League:

Villarreal
Real Sociedad
Getafe
Valencia
Granada

Følgende hold kæmper for at undgå den sidste nedrykningsplads:

Celta Vigo
Leganés

Reglerne er således, hvis to hold har lige mange point:

  1. Antal point i indbyrdes opgør
  2. Målforskel i indbyrdes kampe
  3. Målforskel totalset i hele sæsonen

La Liga: Kampen om bronzemedaljerne

Atlético indtager 3.-pladsen inden den sidste spillerunde. Det står mellem dem og Sevilla, som har to point op til Diego Simeones mandskab. 

I sidste spillerunde møder begge mandskaber stærk modstand. Atlético Madrid tager hjemme imod Real Sociedad, som kæmper for en plads i Europa League. Sevilla tager hjemme imod Valencia, som også er på jagt efter en Europa League-plads. 

Sevilla er først og fremmest piskede til at vinde og dermed nå op på 70 point, hvis de vil have 3.-pladsen. Samtidig skal Atlético helst tabe til Real Sociedad. En uafgjort til de rød- og hvidstribede vil også bringe dem på 70 point, og det vil formentlig være nok til at sikre metallet. Det vil det, da kombattanterne står helt lige indbyrdes med to uafgjorte kampe, men Atlético har en bedre målforskel end Sevilla. 

Teoretisk set kan det godt lade sig gøre for Sevilla at erobre tredjepladsen, hvis Atlético spiller uafgjort. Det vil imidlertid betyde, at Sevilla skal vinde stort og indhente de fem mål, som Atlético lige nu er bedre i målforskel. Madrilenerne er i +24, mens Sevilla er i +19. 

Bedste odds på Atlético Madrid-sejr er i skrivende stund 2,20 hos Bethard. Bedste odds på tre point til Sevilla mod Valencia får du hos Cashpoint*, som tilbyder odds 1,88. 

Europa League: Heftig kamp om pladserne

Sevilla og Atlético Madrid kommer som nævnt helt sikkert til at udgøre de sidste to hold i top-4. På de følgende pladser er der imidlertid spænding, da der er Europa League at spille om. 

5.-pladsen giver direkte adgang til Europa League-gruppespillet, mens 6.-pladsen giver adgang til 2. runde af kvalifikationen. 

Vinderen af Copa del Rey får også en billet til Europa League-gruppespillet. Hvis vinderen samtidig kvalificerer sig til Europa League via ligaen, går liga-billetten videre til det øverste hold i tabellen, der ikke i forvejen har kvalificeret sig til europæisk fodbold. 

I år står finalen mellem Real Sociedad og Athletic Club. Det vil sige, at hvis Sociedad vinder Copa del Rey, og de i forvejen slutter som nummer fem eller seks, vil 7.-pladsen få adgang til Europa League-kvalifikationen. 

Der er imidlertid en krølle mere på halen. Copa del Rey-finalen skulle have været spillet den 18. april, men grundet COVID-19-situationen er den blevet udsat på ubestemt tid. UEFA har i den forbindelse været ude at sige, at hvis den ikke er spillet inden 3. august, så vil vinderen ikke få en plads i Europa League. 

Der har været snak om, at 7.-pladsen i givet fald vil blive begunstiget med den sidste Europa-plads. Der er med andre ord rigeligt med incitament til at gå efter 7.-pladsen i denne sæson. 

De hold, der kæmper om Europa League, er:

Nr. 
5. Villarreal: 57 point
6. Real Sociedad: 55 point
7. Getafe: 54 point
8. Valencia: 53 point
9. Granada: 53 point

Her er holdenes sidste kampe:

Villarreal – Eibar:
Eibar ligger på 13.-pladsen og har intet andet end æren at spille for. Villarreal er faktisk allerede sikret en plads i Europa League. Spørgsmålet er blot, om de skal kvalificeres direkte, eller om de skal ud i kvalifikationskampe. De er nemlig bedre indbyrdes mod Getafe, og derfor er det kun Sociedad, der kan overhale dem. Højeste odds på Villarreal-sejr mod Eibar er p.t. 1,55 hos Cashpoint*.

Atlético Madrid – Real Sociedad: 
Atlético Madrid har som nævnt 3.-pladsen at spille for, så det er langtfra sikkert, at Sociedad får de tre point foræret.

Bemærk, at oddsene i oddsboksene løbende opdateres automatisk. 

1X2 odds, Atletico Madrid - Real Sociedad, Søn. 19. jul. 2020 kl. 21:00

Levante – Getafe:
Levante har intet at spille for. De ligger på 12.-pladsen, og det bliver der uanset hvad ikke ændret på. Bedste odds på Getafe er lige nu 1,80 hos 888sport. 

Sevilla – Valencia: 
Sevilla har 3.-pladsen at spille for, men spørgsmålet er vel, hvor meget de tror på, at den er opnåelig. Bedste odds på Valencia i skrivende stund er 4,30 hos Bethard. 

Bemærk, at oddsene i oddsboksene løbende opdateres automatisk. 

1X2 odds, Sevilla - Valencia, Søn. 19. jul. 2020 kl. 21:00

Granada – Athletic Club: 
Athletic Club har intet at spille for. De kan højst blive nummer otte, så de tænker formentlig mere på at få spillet Copa del Rey-finalen engang – og gerne inden 3. august. Bedste odds på Granada er 2,10 hos Mr Green*

Nedrykningsgyser mellem Celta Vigo og Leganés

La Liga har fundet to ud af tre nedrykkere inden sidste spillerunde. Sikkert er det, at Mallorca får en returbillet til den næstbedste række. Og sikkert er det også, at Espanyol slutter sidst, hvorfor de selvfølgelig også må en tur ned i Segunda División. 

Det sidste hold, der skal en tur med elevatoren ned, bliver enten Celta Vigo eller Leganés. Førstnævnte har 36 point, mens sidstnævnte har 35 point. I tilfælde af pointlighed er det Celta Vigo, der trækker det længste strå. Begge hold har vundet en kamp hver i de to indbyrdes opgør. Begge sejre var på ét mål, så her er de helt lige. Derfor er det målforskellen for sæsonen, der bliver afgørende. Her har Celta -12, mens Leganés har -21.

Ergo skal Martin Braithwaites tidligere holdkammerater vinde, mens Celta Vigo skal tabe, hvis Leganés skal overleve. 

Celta Vigo skal en tur til Barcelona, hvor de møder Espanyol, der som bekendt allerede er rykket ned. Dermed kunne man fristes til at tro, det blot er en formsag med tre point til udeholdet. Bedste odds for en Celta Vigo-sejr er 1,70 hos Cashpoint*.  

Leganés tager hjemme imod de nykårede mestre fra Real Madrid, som kun har æren at spille for. Bedste odds for en Leganés-sejr er p.t. 3,00 hos Betfair Sportsbook*. Det kan lyde vanvittigt at spille på Leganés til så lavt et odds mod de spanske mestre. 

Det er dog ikke usædvanligt at se, at de nykårede mestre taber, lige efter de har sikret sig titlen. Det har vi blandt andet lige set i England med Liverpool og her i Danmark med FC Midtjylland. 

Hvem rykker ned? Højeste odds Bookmaker
Celta Vigo 9,00
Leganés 1,07

OBS: Odds er fra fredag den 17. juli klokken 22.22.

Tager man et kig på bookmakernes odds på, hvem der bliver det sidste hold, der må en tur ned i den næstbedste række, er der ingen tvivl om, at Leganés er storfavoritter til at lide torten.