Optakt fra kvindernes X Games 2017 i Aspen, hvor Martin Berg Klenow har flere vilde valuebets klar. Bliv klædt på til turneringen her.

Et valuebet på 210 procent!

Det er såmænd, hvad vi kan tilbyde i denne optakt fra kvindernes X Games i Aspen, som afvikles 26.-29. januar.

Jamie Anderson kan fås til odds 7 i kvindernes Slopestyle-konkurrence, hvor hun på det seneste er blevet udfordret af Enni Rukajärvi og Anna Gasser.

Men odds 7 er simpelthen alt for meget, så her er et solidt valuebet.

UPDATE: NordicBet* og Betsafe tilbyder pt det højeste odds på Anderson, hvilket er 4,50.

I kvindernes superpipe forventes Chloe Kim at fortsætte den enorme dominans, der startede sidste år. Her var hun flere niveauer over de andre deltagere.

I Big Air-konkurrencen ser det hele meget åbent ud.

Vi kigger på det hele i denne grundige optakt. Hvis ikke du vil læse fra a-z, så brug navigationen i højre side og gå til de afsnit, du ønsker.

Læs også herrernes optakt til X Games 2017, hvor der også er masser af valuebets.

Læs også mere generelt om X Games, de forskellige discipliner og udtryk i herreoptakten.

Vinderodds på Superpipe, kvinder  Bedste odds Bookmaker
Chloe Kim 1,30
Bwin
Arielle Gold 5,00 Bwin
Kelly Clark 9,00 Bwin
Xuetong Cai 11,0 Bwin
Hannah Teter 21,0 Bwin
Jiayu Liu 26,0 Bwin
Elena Hight 34,0 Bwin
Maddie Mastro 51,0 Bwin

UPDATE: Bwin* har ændret til odds 1,25 på Kim, men til gengæld har NordicBet* og Betsafe odds 1,35. Bwin* har nu odds 6,00 på Gold. NordicBet* og Betsafe har odds 12,0 på Cai og odds 25,0 på Teter.

Favorit

Chloe Kim

16-årig amerikaner, goofy stance. I en ganske ung alder er Kim allerede dominerende som ganske få. Hun er flere niveauer over konkurrenterne.

Hun har en amplitude/højde der er større end alle andre, ja hun går faktisk højere end nogle af mændene. Hun har også den bedste stil hos kvinderne. Kim fik sidste sæson puttet et run sammen, hvor hun fik sat back to back 10’ere (altså to 10’ere i træk).

Det var der ingen andre der kunne hamle op med. Dette run gav hende sidste sæson den famøse perfect score på 100 ved US Grand Prix of Snowboarding i februar, guld ved X Games Oslo og en US Open titel. Tidligere i 2016 vandt hun også X Games Aspen. 2016 var dermed tæt på perfekt for Kim.

Kim har grabs inde over sine 10’ere, men kan stadigvæk arbejde med at holde dem længere og gøre dem endnu mere stilede. Desuden travellede hun en del ned gennem pipen og fik kun 4 hits ind mod de normale 5 hits for kvinderne. Der er også andre der kan sætte 10’ere, men de er markant mindre stilede, uden grabs og de kan ikke sætte to i træk. 

Chloe Kim til odds 1,30 hos Bwin*

Kim debuterede ved X Games Aspen som bare 13-årig i 2014 med en sølvmedalje. Hun var ikke med til OL samme år, da hun var for ung. Året efter vandt hun sit første X Games guld. I år virkede hun endnu bedre taktisk da hun satte et saferun uden 10’er først, der i øvrigt ville have været nok til at slå de andre. 

Derefter satte hun et run med en 10’er og 5 hits. Kim skal være ganske klar favorit til vinde sit 4. X Games guld. Bwin* startede i 1,40, men slashede til 1,30. Til sammenligning gav bookmakerne sidste år 1,17 på hende. Chancevurdering: Ca. 80-85 % og dermed er der stadigvæk lidt værdi at hente. UPDATE: Bwin* har ændret til odds 1,25 på Kim, men til gengæld har NordicBet* og Betsafe odds 1,35.

Outsidere

Cai Xuetong

23-årig kineser, goofy stance. Xuetong har udviklet sig rigtig flot fra at være ganske gymnastisk, til at have en ganske fin stil, hvor hun får grabs ind. Hun kan dog stadigvæk arbejde med at holde dem længere. Det tekniske niveau er også fint med 9’ere. Hun er også en af dem, der normalt går rigtig højt.

Efter 6. pladsen ved debuten ved X Games i 2012 er det blevet til en 5. plads i 2015. I Sochi blev hun nummer 6 og ved Dew Tour 2015 blev hun nummer 5. Ved Burton US Open har hun en 4. plads fra 2015, mens hun sidste år vandt en sølvmedalje. Senest blev det til bronze ved Laax Open.

Chancevurdering: Ca. 5 % 

Arielle Gold

20-årig amerikaner, regular stance. Gold plejer at have en ganske fin højde på sine tricks og er også god til at få grabs ind, hvilket bidrager til at hun har en fin stil. Det tekniske niveau er rigtig fint hos Gold, hvor hun er i stand til at sætte 9’ere endda ofte med ganske fin stil. Det er muligt hun forsøger at sætte 10’ere i denne sæson.

Gold havde en ganske god sæson sidste år, hvor hun vandt Laax Open, vandt sølv ved X Games Aspen, bronze ved X Games Oslo og blev nummer 4 ved Burton US Open. Ellers har hun bronzemedaljer fra X Games debuten i Aspen i 2013 og samme år i Tignes. Ved Laax Open i år havde hun lidt problemer med at sætte sit run, men lykkedes i 3. forsøg og fik sølv.

Chancevurdering: Ca. 5 % 

Kelly Clark

33-årig amerikaner, regular stance. Clark er efterhånden en gammel rotte med et imponerende CV.  Hun er den mest vindende kvinde ved X Games med 14 medaljer heraf 7 af guld. Hun har helt klart været med til at udvikle halfpipe hos kvinderne. Hun er kendt for at gå stort og have et godt teknisk niveau med sin 10’er uden eller med kort grab som det mest tekniske.

Hun mangler netop at få den gode stil med på de store rotationer. Hun kan godt sætte mindre tekniske tricks med ok stil. Clark dominerede fra 2011-2014, hvor hun tog sig af samtlige 5 guldmedaljer ved X Games. I 2015 måtte hun nøjes med sølv efter Chloe Kim. Dominansen er slut og hun er blevet overgået på alle parametre af Chloe Kim.

Sidste år blev det til en 5. plads ved X Games Aspen, en sølvmedalje ved X Games Oslo og en bronzemedalje ved Burton US Open. Clarks første store konkurrence efter skaden var Laax Open, hvor hun blev nummer 4. Clark er dog stadigvæk en podiekandidat.

Chancevurdering: Ca. 4 % 

Langskud 

Jiayu Liu
24-årig kineser, regular stance. Liu debuterede sidste år ved X Games Aspen med en 4. plads. Hun har vundet Dew Tour i 2015 dog under vanskelige forhold. Hun har deltaget 2 gange ved OL. Det blev til en 4. plads i 2010 i Vancouver og en 9. plads i 2014 i Sochi.

Kineseren kan sætte nogle ret tekniske tricks, men mangler noget på stilen på de store rotationer, hvor hendes udførelse ser lidt rodet ud, når hun misser sine grabs. Hun kan også have problemer med at holde højden på sine tricks ned gennem pipen. Senest blev det til en 5. plads ved Laax Open, hvor hun havde en 10’er med, men den var ikke så pæn.

Chancevurdering: Ca. 2 %

Maddie Mastro
16-årig amerikaner, regular stance. Mastro debuterede ved X Games Aspen sidste år, hvor hun blev nummer 7. Ved X Games Oslo blev hun nummer 4. Af andre resultater kan nævnes en 2. plads ved US Grand Prix of Snowboarding sidste år, hvor hun slog Kelly Clark.

Mastro træner sammen med Chloe Kim. Stilen er fin hos Mastro hvor hun ser rigtig kompakt ud i luften og for det meste får holdt sine grabs fint. Hun er noget svingende i forhold til at få god højde på sine tricks, noget som skal være konsistent hvis hun skal være med i toppen.

Mastro er heller ikke den mest tekniske rider, men hellere god stil og mindre teknik end omvendt. Hun har dog fremtiden for sig og med tiden kan hun nok godt tage podieplaceringer i de største konkurrencer.

Chancevurdering: Ca. 2 %

Elena Hight
27-årig amerikaner, goofy stance. Historisk set var Hight den første til at sætte en frontside 900 i en konkurrence og også den første til at lande en backside rodeo. Hun havde ikke en rigtig svær sidste sæson.

Hun har nogle ret tekniske rotationer i sit run, hvor hun kan sætte back to back 9. Hun mangler meget på stilen, hendes rotationer ser meget kaotiske og ukontrollerede ud og hun får for det meste ikke sine grabs ind. Hight kvalificerede sig ikke til finalen ved Laax Open.

Chancevurdering: Ca. 1 %

Hannah Teter
29-årig amerikaner, goofy stance. Teter var med helt i toppen gennem en del år, men har ikke været det de sidste par år, så hun er ved at være over the hill. 

Amerikaneren er dog stadigvæk med, når det kommer til stil, hvor hun får det til at se rigtig godt ud på de mindre teknisk krævende rotationer. Netop teknikken er dog begrænset, hun har ikke fået sat hverken 9’ere eller invertede spins med grabs. Højden er også markant lavere end hos de andre ridere. 

Chancevurdering: Ca. 1 % 

Vinderodds Slopestyle, kvinder Bedste odds Bookmaker
Enni Rukajärvi 2,50
Bwin
Silje Norendal 5,00 Bwin
Hailey Langland 5,00 Bwin
Spencer O'Brien 7,00 Bwin
Jamie Anderson 7,00 Bwin
Anna Gasser 9,00 Bwin
Julia Marino 21,0 Bwin
Katie Ormerod 26,0 Bwin
Klaudia Medlova 51,0 Bwin

UPDATE: Bwin* har sænket deres vinderodds på Anderson til 3,50, derfor er NordicBet* og Betsafe højest nu med 4,50. Bwin* er nu i odds 4,00 på Rukajärvi, 9,00 på Norendal, 11,0 på Ormerod og 26,0 på Medlova. NordicBet* og Betsafe tilbyder pt odds 5,50 på Langland og odds 20,0 på Marino (Bwin* har sænket deres odds på Marino til 15,0).

Favoritter

Jamie Anderson

26-årig amerikaner, regular stance. Anderson er klart den rider, der har præsteret mest stabilt de seneste år. Hun er olympisk mester i Slopestyle og er også den mest vindende rider i X Games Slopestyle med 10 medaljer, 4 af guld. 4 af sølv og 2 af bronze. Sidste år blev det til en sølvmedalje ved X Games Aspen, hvor hun blev slået af Spencer O’Brien.

Det var den eneste gang, hun ikke fandt sit vanlige gode bundniveau, da det ellers blev til en forsvaring af titlerne ved Laax Open og Burton US Open sidste sæson.

I denne sæson har hun vundet Jib konkurrencen ved Dew Tour ganske overlegent. Hun måtte dog nøjes med en 3. plads ved Laax Open, der netop er blevet afviklet. Hun manglede den vante sikkerhed og fik ikke landet det run hun gerne ville.

Anderson har en fabelagtig god stil både på rails og på kickers. Hun ser ubesværet ud og har normalt ganske let ved at sætte et saferun, hun kan bygge videre på. Det var det med at sætte et godt 2. eller 3. run, der var problemet ved Laax Open. Teknisk er hun helt i toppen specielt på rails er hun førende.

I Big Air befandt hun sig ikke godt på stilladshoppet ved X Games Oslo sidste år. Hun fik ikke landet nogle af sine to forsøg. I december vandt hun dog Big Air konkurrencen ved US Grand Prix of Snowboarding Copper Mountain. Her vandt hendes fantastiske stil over de andres større rotationer.

Jamie Anderson til odds 7,00 hos Bwin*

Bwin* undervurderer Jamie Anderson her. Måske lægger de for meget i hendes seneste præstation. Hun bør dog klart være med i favoritfeltet og odds 7 er for højt. Chancevurdering: Ca. 30 %. UPDATE: Bwin* har sænket deres vinderodds på Anderson til 3,50, derfor er NordicBet* og Betsafe højest nu med 4,50. 

Enni Rukajärvi
26-årig finne, regular stance. Rukajärvi har været skadet og ude et stykke tid, men var tilbage ved Burton US Open sidste år, hvor hun ikke fik landet et helt run. Det blev til en 5. plads for hende i Jib konkurrencen ved Dew Tour i

, hvor det så fint ud. Rukajärvi er generelt god på rails.

Hun blev nummer 2 i Big Air ved US Grand Prix of Snowboarding Copper Mountain i december. Rukajärvi vandt senest Laax Open med et rigtig fedt run. Hun havde en fremragende stil, var rigtig god på rails og havde et fint teknisk niveau. Rukajärvis største resultater er sølvmedaljen fra OL 2014 i Sochi og X Games guldet som rookie tilbage i 2011.

Chancevurdering: Ca. 20 %

Anna Gasser
24-årig østriger, regular stance. Gasser startede først med at snowboarde i 2010, men var tidligere på det østrigske landshold i gymnastik, så hun har rotationerne. Sidste år blev hun ikke inviteret til hverken X Games Aspen eller Oslo, men nu er hun tilbage. Hun deltog ellers første gang ved X Games i 2014, hvor hun blev nummer 5, mens hun i 2015 blev nummer 8. Topplaceringer blev det dog også til i 2015 med en 2. plads ved Burton US Open og en sejr ved Dew Tour. 

Gasser undervurderet?

I denne sæson har Gasser vundet en mindre konkurrence i slopestyle i Kreischberg foran Silje Norendal. Hun så rigtig god ud ved Laax Open, hvor hun vandt sølv. Stilmæssigt er hun rigtig godt med og også på rails så det godt ud. Teknisk er hun rigtig god. Hun viste allerede i 2013 til træning, at hun kunne sætte en cab double underflip. Dette trick satte hun også ved Laax Open. Min chancevurdering er ca. 15 %.

Outsidere

Spencer O'Brien
28-årig canadier, regular stance. O’Briens største resultat er uden tvivl sejren ved X Games Aspen i 2015. Hun er normalt rigtig god på rails. Det så man til dels også ved denne sæsons Dew Tour, hvor hun blev nummer 3 i Jib konkurrencen. Hun virkede dog til at være et stykke efter Anderson og Langland. Det var også det man så til Burton US Open sidste år. Spencer nåede ikke engang semifinalen ved Laax Open.

Hun går ganske stort på kickerne og har et teknisk niveau, der er helt i top. Hun landede i 2015 som den første kvinde en 9’er i en X Games konkurrence. Hun har dog tendens til at slippe sine grabs for tidligt, hvilket påvirker hendes stil negativt. I denne sæson blev hun nummer 7 ved Big Air konkurrencen ved US Grand Prix of Snowboarding Copper Mountain.

Chancevurdering: Ca. 10 %

Hailey Langland

16-årig amerikaner, regular stance. Langland er det nye amerikanske stortalent i slopestyle. Hun er rigtig god på rails, hvor hun har en glimrende teknik, hvilket hun viste med en 2. plads ved Dew Tour Jip konkurrencen i december.

I sidste sæson blev det til en 8. plads ved Burton US Open 2016. Her fik hun det ikke til at fungere på kickerne, men stilen så rigtig fin ud, når hun huskede at få grabbene ind.

Dette så man senest ved Laax Open hvor det blev til en 6. plads. Teknisk er det også fint på kickerne hendes unge alder taget i betragtning. Langland snuppede bronze i sin X Games debut sidste år i Aspen. Ellers har hun en 3. plads ved Dew Tour 2015 og en sejr ved US Grand Prix of Snowboarding Mammoth i 2015. 

Chancevurdering: Ca. 7 % 

Julia Marino
19-årig amerikaner, goofy stance. Marino debuterer i X Games sammenhæng. Hun er ganske god på jumps, hvor hun har en god teknik. Det har hun vist ved flere Big Air konkurrencer.

Sidste sæson vandt hun US Grand Prix of Snowboarding Fenway Park og i denne sæson blev hun nummer 4 ved US Grand Prix of Snowboarding Copper Mountain. Ved denne sæsons Dew Tour, så det også fornuftigt ud for hende på rails, hvilket resulterede i en 4. plads.

I Slopestyle sammenhæng er hendes største resultat en 4. plads ved Laax Open i år. Samme placering som hun fik ved Burton European Open tilbage i 2014. Her fik hun vist godt teknisk niveau med et cab double underflip og også god stil.

Chancevurdering: Ca. 7 % 

Klaudia Medlova
23-årig slovak, regular stance. Medlova debuterede sidste år ved X Games Aspen, hvor hun blev nummer 7. Hun er en all or nothing rider, der satser alt på at sætte store rotationer på kickerne. Hun landede som den første kvinde en double backside rodeo i 2015. Hun landede den første double cork 1080 ved Big Air konkurrencen US Snowboarding Grand Prix Copper Mountain, hvilket gav hende en 3. plads. 

Medlova kan overraske

Teknisk er Medlova altså rigtig godt med. Hun er tidligere gymnast, hvilket man tildels kan se. Stilistisk er Medlova meget svingende. Nogle gange er hendes stil fin, hvor hun husker at grabbe andre gange er hendes stil ikke så god.

Det var tilfældet til Laax Open i år, hvor hun lavede et run med fin stil, der gav hende en 5. plads og et run med dårlig stil. Medlova er bedre på jumps end på rails, hvilket også kunne ses til Dew Tour, hvor hun blev nummer 8 i Jib konkurrencen. Derfor er forventningerne til hende større i Big Air konkurrencen. Ikke desto mindre ligger min chancevurdering på ca. 7 %

Langskud

Silje Norendal
23-årig nordmand, regular stance. Norendal har kæmpet en del med skader på det seneste. Sidste år blev hun

og var derfor langtfra topformen ved både Laax Open og X Games Aspen.

Alligevel blev det til 4. pladser ved begge konkurrencer, selvom hun virkede mere usikker end normalt. Derefter blev hun så skadet op til X Games Oslo, hvor hun brækkede håndleddet. Disse skader er hendes første store skader, så det er første gang, hun skal forsøge at komme tilbage.

Den umiddelbare vurdering er, at hun er tilbage i nogenlunde form, men endnu ikke topform. Der har ikke været mange konkurrencer i denne sæson, men ved Dew Tour blev det til en 7. plads i Jib konkurrencen, hvor hun ikke ramte det vante niveau. Ved Laax Open kom hun ikke videre til semifinalen.

Hun var ellers inde i en fantastisk periode ved X Games med 3 gange guld i Tignes 2013, Aspen 2014 og Aspen 2015. Her var det en lige duel mellem hende og Jamie Anderson.

På nuværende tidspunkt er hun umiddelbart kommet et stykke efter de bedste på rails og skal også arbejde med sin stil og sørge for at holde alle sine grabs. I Big Air deltog hun senest ved US Grand Prix of Snowboarding Copper Mountain med en 17. plads til følge.

Chancevurdering: Ca. 5 % 

Katie Ormerod 

19-årig britte, goofy stance. Ormerod debuterede ved X Games Aspen sidste år, hvor det blev til en 6. plads.  Ormerod er tidligere gymnast. Dette kunne man se til Burton US Open sidste år, hvor hun var i stand til at sætte ganske store rotationer.

Desværre var udførelsen ikke så pæn, da hun manglede grabs på de store rotationer og derfor kom til at se ukontrolleret ud. Hun var den første kvinde til at lande en backside double cork 1080 i 2014. Dog i træning, men her var stilen bedre og hun blev nødt til at have et grab ind, og holdt det også fint, for at få cork rotationen ind. Det er dog ikke sikkert, at hun forsøger at sætte den her.

Ormerod blev nummer 5 i Big Air konkurrencen ved US Grand Prix of Snowboarding Copper Mountain i december. Hun blev nummer 6 i Jib konkurrencen ved Dew Tour i denne sæson, hvor hun ikke fik det til at fungere optimalt. Ormerod kvalificerede sig ikke til semifinalen ved Laax Open.

Chancevurdering: Ca. 5 % 

 

Vinderodds Big Air, Kvinder

Bedste odds Bookmaker
Anna Gasser 2,00
Bwin
Jamie Anderson 4,50 Bwin
Julia Marino 6,00 Bwin
Hailey Langland 6,00 Bwin
Klaudia Medlova 8,00 Bwin
Cheryl Maas 21,0 Bwin
Spencer O'Brien 26,0 Bwin
Kjersti Østgaard Buaas 34,0 Bwin

Beskrivelser af de fleste af snowboarderne findes under Slopestyle. Denne konkurrence er sværere at vurdere end de andre, derfor er der større usikkerhed på mine chancevurderinger her.

Favoritter

Jamie Anderson

Chancevurdering: Ca. 24 %

Anna Gasser

Chancevurdering: Ca. 20 %

Outsidere

Klaudia Medlova

Chancevurdering: Ca. 14 % 

Julia Marino

Chancevurdering: Ca. 14 %

Spencer O'Brien

Chancevurdering: Ca. 8 % 

 

Hailey Langland

Chancevurdering: Ca. 8 % 

Langskud

Cheryl Maas

32-årig hollænder, goofy stance. Maas fik sin første X Games medalje i 10 forsøg med Big Air guldet i Oslo sidste år. Her fik hun landet det største trick med en nogenlunde stil, hun fik dog sluppet sit grab lidt tidligt. De 9 andre gange har hun deltaget i Slopestyle med en 6. plads i 2010 som bedste resultat.

Maas er bedst i Big Air, hvor hun kun skal koncentrere sig om et hop. På slopestyle coarsen virker hun til at befinde sig bedst på rails. Når der er flere kickeers mister hun nogle gange koncentrationen og har svært ved at få landet et ordentligt run.

Hun glemmer at holde sine grabs og derfor kommer det nemt til at se rodet ud og hendes rotationer bliver lidt revet og tvunget rundt. Maas har ellers et rigtig godt teknisk niveau, hun var den første til at lande en 9’er i en Slopestyle konkurrence.

I slutningen af sidste sæson blev hun nummer 3 i Slopestyle ved Burton US Open. Her kunne man se at hun er blevet bedre til at få grabs ind, men hun holder dem ikke så længe. Maas kvalificerede sig ikke til semifinalen ved Laax Open.

Chancevurdering: Ca. 5 %

Kjersti Østgaard Buaas

35-årig nordmand, regular stance. Buaas fik sidste sæson en bronzemedalje i Big Air på hjemmebanen ved X Games Oslo. Her fik hun måske lidt hjemmebanefordel, selvom hun lavede en fin stilet rotation og en god landing. Hun har deltaget 14 gange tidligere ved X Games.

Udover bronzen fra sidste år har hun 2 bronzemedaljer i Slopestyle fra 2013 i Tignes og 2012 i Aspen.  I denne sæson blev det senest til en 6. plads i Big Air konkurrencen US Grand Prix of Snowboarding Copper Mountain. Ved Laax Open kvalificerede hun sig ikke til semifinalen i Slopestyle. Buaas har deltaget i 4 OL, med en bronzemedalje fra 2006 i Halfpipe som bedste resultat.

Chancevurdering: Ca. 5 %