Australian Open 2015 har budt på en lang række overraskelser hidtil hos både herrer og damer. Nu er det kvartfinaletid, og overraskelserne kan måske fortsætte. Tennistipper har kigget på de resterende kampe og vurderer chancerne spiller for spiller.

Herrer

Damer

Vi er gået ind i anden uge af Australian Open. Og for mange også uge 2 med natteroderi og søvnige øjne, da kampene jo sendes midt om natten, tidlig morgen dansk tid. På den måde er alt ved det gamle. Alt er dog ikke helt som det plejer i årets første Grand Slam. Der har nemlig været bemærkelsesværdigt mange fald blandt favoritterne, særligt blandt kvinderne.

I løbet af artiklen vil vi komme med bud på interessante odds, der kan indeholde værdi. De er bygget på Tennistippers umiddelbare vurdering og lægger op til debat. Og det kan derfor ikke afvises, at der rent faktisk kommer deciderede eksperttips. Følg med på BetXpert.

Herrer

Men lad os starte ved herrerne, hvor den største overraskelse fandt sted, da en vis Roger Federer måtte pakke tennistaskerne ned efter et chokerende 3. rundenederlag til italienske Andreas Seppi. Det var også enden på en exceptionel 11 år lang stime, hvor Federer som minimum havde spillet sig i semifinalen ved Australian Open.

Vi har kigget kvartfinalekampene igennem kamp for kamp:

Tomas Berdych – Rafael Nadal

De to mødes for 23. gang, og det er ikke historikken, der er på tjekkens side. 19 gange har han tabt til spanieren, og det kan blive en mental hurdle for den lange tjekke, der ellers har spillet en flot turnering hidtil og satte en fed streg under sin gode form med en 3-0 sejr mod Tomic. Der var ellers lagt op til, at Berdych skulle presses for første gang i turneringen, men det blev gjort til skamme, da Berdych mildest talt kørte hen over australieren.

Nu står han så overfor Nadal. Spanieren var ikke langt fra at blive ekspederet ud i 2. runde, da amerikanske Tim Smyczek kunne have leveret en af de største overraskelser i Grand Slam-sammenhæng i nyere tid. Den udeblev dog, og siden har Nadal spillet sig mere og mere varm. Først med en komfortabel sejr mod Sela og senest med en solid sejr mod Kevin Anderson, der vel på papiret var spanierens første rigtige test.

Det ligner en tæt affære og skal Berdych sejre mod Nadal, så virker det til, at det skal være nu. Dog skal Rafa aldrig undervurderes, og han bliver altid farligere, jo længere han kommer i turneringen – i år i Melbourne er absolut ingen undtagelse.

Berdych - Nadal. Over 3,5 sæt til odds 1,51, Unibet*

Det ser meget åbent ud, og jeg hælder mest til, at det er en kamp, der ikke bliver afgjort i tre sæt, men strækker sig over adskillige timer. Odds 1,51 indeholder ok værdi. Se spiltippet her

Andy Murray – Nick Kyrgios

Australiernes sidste håb er Nick Kyrgios. Det farverige stortalent sendte Federers overmand, Andreas Seppi, ud af turneringen, i en kamp som italieneren ellers havde under kontrol. Men et flot comeback sørgede for, at hjemmepublikummet i den grad har noget at glæde sig til i kvartfinalen.

Men om han kan slå Murray er tvivlsomt. Murray har mere rutine på dette niveau end Seppi, og briten ved, hvad der skal til. Han viste svaghedstegn til tider mod Dimitrov, men efter kampen kunne man samtidig se, hvor motiveret han er for at levere i Melbourne, og jeg tror det kan blive en afgørende faktor, hvis han ellers kan holde styr på hovedet og finde et spillemæssigt stabilt niveau. Murray har nemlig set bundsolid ud op til kampen mod Dimitrov, og ser man objektivt på det, så er han den af de otte kvartfinalister (givet at Djokovic slår Muller), der står med de klart bedste kort på hånden i forhold til en semifinale.

Jeg tror, Kyrgios er for svingende til for alvor at presse Murray, men samtidig kender vi udmærket til austalierens topniveau, der er nærmest skræmmende. Finder han det, og får han hylet Murray ud af den, så har han publikum massivt i ryggen, og så kan alt ske. Jeg tror ikke, det er umuligt at Kyrgios tager et af slagsen, og odds 2 hos Unibet* ser egentlig okay ud, selvom det er et spil, der 90% kommer til at afhænge af Kyrgios´ stabilitet – eller mangel på samme.

Værdi? Murray - Kyrgios. Over 3,5 sæt – odds 2, Unibet*

Jeg hælder, som i Berdych – Nadal, mest til minimum fire sæt. Men jeg er i tvivl om chancevurderingen. Hvad synes du?

Stanislas Wawrinka – Kei Nishikori

Måske det mest jævnbyrdige kvartfinaleopgør på papiret. Den regerende mester mod japanske Nishikori, der bare bliver skarpere og skarpere og ligner en alvorlig kandidat til at snuppe en Grand Slam-titel.

Wawrinka er gået lidt ubemærket hen i år – måske fordi han ikke rigtig er blevet testet endnu med modstandere i form af Ilhan, Copil, Nieminen og Garcia Lopez. Ikke spillere der har voldt Wawrinka problemer, om end han var ret presset mod sidstnævnte i 4. runde. Jeg tvivler dog på, at han kan gentage kunststykket fra sidste år, og kvartfinalen bliver den første test – og den bliver en vanskelig en af slagsen.

Nishikori er stormet igennem turneringen, og bliver skarpere og skarpere for hver kamp. Han mødte første rigtige test i form af Ferrer i 4. runde, og spanieren blev fejet til side med 3-0 i sæt – en understregning af, at japaneren for alvor er en, man skal regne med i Grand Slam-sammenhæng. Han slog nærmest vindere efter behag, og hans fysiske form er uhyggelig, og en der kan vinde ham mange kampe.

For mig ligner det en japaner, som den ene del af den ene semifinale, og jeg tror Nishikori kan vinde på stor stabilitet. Det kan blive rigtig tæt, og bliver det formentlig også. Sidst de to mødtes var i kvartfinalen i US Open hvor Nishikori sejrede i 5 sæt.

Værdi? Wawrinka - Nishikori. Nishikori til 1,83, Betsafe

Jeg er fristet af Nishikori, da jeg synes, han ser mest stabil ud. Men er odds 1,83 tilstrækkeligt? Hvad mener du?

Værdi? Vinderspil: Nishikori til at vinde Australian Open. Odds 13, Bet365*

Jeg overvejer at tage chancen med en skarp Nishikori til odds 13 hos Bet365*. Det kræver en chancevurdering på 8 procent. Og der er jeg også tæt på at være. 

Milos Raonic – Novak Djokovic

Den sidste kvartfinale hos herrerne står mellem  Raonic og Djokovic. Canadieren har set ganske skarp ud og fungerer serven og det aggressive spil, så bliver han et ubehageligt bekendtskab.

Djokovic har været stabil som altid, og han er igen godt på vej mod endnu en flot turnering. Raonic er dog ikke uden chancer mod serberen, men det kommer til at kræve et særdeles højt niveau fra canadieren gennem hele kampen, hvis han skal presse den absolutte storfavorit til titlen.

Værdi? Raonic - Djokovic. Djokovic -5,5 partier til 1,86, Unibet*

Jeg tror mest på Djokovic her, og en forholdsvis komfortabel sejr kan jeg sagtens se. 1,86 for sejr på minimum seks partier er fristende. 

Damerne

I damerækken er favoritterne faldet på stribe. Vi nævner i flæng Ana Ivanovich, Kvitova, Wozniacki og Radwanska. Der er i den grad lagt op til en spændende afslutning. 

Vi har kigget lidt nærmere på kvartfinalerne:

Ekatarina Makarova – Simona Halep

Ingen af de to er for alvor blevet testet i de første fire runder i turneringen - ikke hvis man kigger på papiret i hvert fald. Samtidig har begge spillere set solide ud, og det er to spillere i god form, der tørner sammen.

Jeg skal dog blankt erkende, at jeg ikke tror ret meget på Makarova her. Russeren er for ustabil til at true Halep, der trods problemer i enkelte sæt er kommet tilbage og fortsat ikke har afgivet et af slagsen. Rumæneren har fundet formen igen, og hun ligner en spiller, der mener det alvorligt i Melbourne.

Makarova skal finde sit højeste niveau frem, hvis hun skal vinde, og det tror jeg ikke på, hun kan en hel kamp igennem mod en så stabil spiller som Halep. Samtidig har rumæneren som en af de få en stor taktisk forståelse, og det kan blive effektivt mod Makarova, der som oftest vil trykke hårdt på offensivknappen.

Værdi? Makarova - Halep. Halep -1,5 sæt til 1,90 Betsafe

Mit bedste bud på værdispil er her Halep til at vinde i to sæt rent. Er dog ikke sikker på, om odds er højt nok. Hvad mener du?

Eugenie Bouchard – Maria Sharapova

Russeren har været lidt op og ned i turneringen og haft gevaldige udsving i flere kampe – blandet andet mod Panova, der havde matchbolde. Dog må man sige, at hun er kommet efter det og har udraderet Diyas, og efter lidt problemer i første sæt mod Peng, også udraderet hende. Hun skal dog finde et mere stabilt niveau, hvis hun ikke skal komme i vanskeligheder mod Bouchard. Canadieren ser ud til at finde mere og mere form, og rammer Sharapova samme manglende stabilitet, så bliver det med sikkerhed straffet.

Bouchard gik gennem de første tre runder uden de store problemer, men stødte ind i første hårde test mod Begu. En anelse overraskende, men her viste Bouchard dog stor mental styrke, og kom igennem til kvartfinalen. Dagsformen bliver altafgørende her, men skal jeg anbefale et spil, så tror jeg det bliver tæt, og et overspil virker umiddelbart som en god løsning.

Værdi? Bouchard - Sharapova. Over 20,5 partier til 1,88, Sportingbet

Bedste bud er her tæt kamp med tre sæt eller to lange af slagsen. Om det er til decideret værdi, ved jeg ikke. 

Vinderspil: Sharapova til at vinde Australian Open. Odds 4,50, Unibet*

Oddset på Sharapova er ikke faldet så meget siden starten af turneringen, og kommer hun forbi Bouchard, begynder det at ligne noget. Derfor er 4,50 hos Unibet* efter min mening udmærket på russeren, der nok ikke er faldet mere grundet lidt manglede stabilitet. Se det oprindelige spiltip her

Serena Williams – Dominika Cibulkova

Den lille slovak ser ud til at fortsætte, hvor hun slap sidste år i Melbourne. En fin sejr mod Azarenka har banet vejen for en kvartfinale mod Serena Williams.

Amerikaneren har tabt sæt i de to seneste kampe mod Svitolina og Muguruza, og det viser måske, at kan en spiller finde et bare lidt højere niveau, så kan overraskelsen indtræffe. Dog skal vi to år tilbage, før Cibulkova pressede Williams – det var i Miami i 2013, hvor Serena vandt i tre sæt. Sidst de to mødtes var i Brisbane sidste år, hvor Williams vandt med to gange 6-3.

Men der et eller andet over Cibulkovas motivation i turneringen. Hendes niveau er højt, og fortsætter hun med samme tro på egne evner, så er det ikke umuligt, at Williams på ny kan blive presset. Hun har vist, at hun er til at tale med, og samtidig kommer Cibulkova med god selvtillid efter at have besejret Azarenka.

Værdi? Cibulkova - S. Williams. Cibulkova +5,5 partier til 1,92, Betsafe

Jeg tror godt, at Cibulkova kan drille Williams, men er det nok til at dække spreadet på 5,5 partier? Hvad mener du?

Venus Williams – Madison Keys

Turneringens store overraskelse Madison Keys skal ud i andet rene amerikanske opgør i træk. Denne gang mod Venus Williams. Williams gjorde det af med Radwanska i tre sæt, mens Keys var i stand til at følge op på sin flotte sejr mod Kvitova med en komfortabel sejr mod Brengle.

Det ligner umiddelbart en rigtig god mulighed for Williams for en semifinale, men Keys har vist, at rammer hun dagen, så er hun farlig. Med sine bare 19 år er der dog meget at lære endnu, og hendes manglende rutine kunne jeg godt se blive udslagsgivende mod en særdeles rutineret landsmand.

Værdi? Keys - V. Williams. Williams til 1,66, Unibet*

Jeg tror ikke Williams lader denne chance forpasse, og jeg går efter en sejr til rutinen. Men jeg er oprigtig i tvivl, om oddset er højt nok.