Hverken stabilitet eller kvalitet har indtil videre været synonym med Manchester United under Ole Gunnar Solskjær. De dårlige resultater har betydet, at Ole Gunnar Solskjær står som en af to favoritter til at blive den næste manager i Premier League, der modtager en fyring. 

Begrebet ’krise’ er hyppigt brugt i sportens verden, og det skal endnu engang i brug, når snakken falder på den engelske storklub Manchester United. I midtugen tabte Manchester United 2-0 til Burnley hjemme på Old Trafford, hvilket ellers var en oplagt mulighed for at komme tættere på Chelsea og den vigtige fjerdeplads, som giver adgang til næste sæsons Champions League. Med nederlaget spekuleres der nu over, om Solskjær er næste manager i Premier League, der mister sit job. Og bliver det en trofæløs sæson for United? 

Spil på Solskjær-fyring hos NordicBet

Nedenfor kan du se nogle af de bedste specialspil vedrørende Manchester United.

Bliver Solskjær fyret som den næste manager i Premier League? Højeste odds Bookmaker
Ja 3,00
Hvor mange trofæer vinder Manchester United i denne sæson? Højeste odds Bookmaker
Ingen trofæer 1,17
Et trofæ 4,50
To trofæer 41,00
Ender Manchester United i nederste top 10? Højeste odds Bookmaker
Ja 14,00

Ole Gunnar Solskjær: Det var ikke godt nok

Kort efter kampen mod Burnley fortalte Solskjær til BT Sport, at præstationen ikke var god nok fra Uniteds side.

- Vi må række hænderne i vejret og sige, at det ikke var godt nok. I første halvleg skabte vi nogle halvstore chancer, men vi var ikke skarpe nok til at udnytte dem, lød det fra Ole Gunnar Solskjær efter kampen.

Resultatet mod Burnley var Uniteds andet nederlag på stribe i Premier League. United har nu tabt otte kampe i den bedste engelske række, hvilket langt fra er imponerende for en klub af Manchester Uniteds størrelse. 34 point er det blot blevet til efter 23 kampe, hvilket ikke er set dårligere siden 1990, hvor Liverpool sidst vandt mesterskabet. Dengang sluttede United som nummer 13 i tabellen. Så slemt ender det muligvis ikke i denne sæson, da andre normale tophold som Tottenham og Arsenal også er skidt kørende. Det skal dog nævnes, at United på femtepladsen kun har fire point ned til 14. Pladsen. Det siger lidt om, hvor tæt det er i midten af rækken i årets Premier League. 

Som Ole Gunnar Solskjær sagde efter gårsdagens nederlag, var det ikke godt nok. Det er også rimelig rammende ord, hvis man ser overordnet på Ole Gunnar Solskjærs tid som manager i United indtil nu. Siden Solskjær permanent tog over som manager og skrev under på en tre-årig kontrakt i marts 2019, har Manchester United faktisk tabt flere kampe, end de har vundet i Premier League. 12 nederlag er det blevet til, og kun 11 sejre har nordmanden og United-mandskabet hevet i hus. 

"Solskjær er ikke løsningen"

BetXpert har været i kontakt med formand for Manchester Uniteds danske supporterklub, Morten Kamper, og selvom han ikke ser Ole Gunnar Solskjær som værende Uniteds største problem, så er han heller ikke løsningen, mener Kamper. 

- Ole Gunnar Solskjær har ikke haft de letteste betingelser, men jeg er stadig i tvivl om hans taktiske formåen. Ja, han har fået unge spillere frem, men det måtte han også gøre med den tynde trup. Der er mangel på ledere og organisation på holdet, og det falder tilbage på Solskjær. Som jeg ser det, er Ole Gunnar Solskjær ikke det største problem, United har, men han er desværre bare heller ikke løsningen, fortæller Morten Kamper og fortsætter:

- Ole Gunnar Solskjær er ikke alene ansvarlig for, hvor Manchester United er pt. Som jeg ser det, var Manchester United ikke klar til både at miste Sir Alex Ferguson og David Gill samtidig. Fra et organisationssynspunkt blev alt revet ud af United. Klubben har brugt milliarder på spillertruppen, og der er ganske enkelt stadig kæmpehuller. Det falder tilbage på Ed Woodward, og det arbejde han gør, siger Morten Kamper. 

Morten Kamper ser Ed Woodward som en skarp forretningsmand, men han savner en rød tråd i det han foretager sig i en fodboldbmæssigt kontekst. 

- Klubben har prøvet alt. Fra Galácticos, unge engelske spillere og spillere på vej frem. Alt er nærmest mislykkedes. Truppen fremstår pt. tynd og i ubalance, hvilket er i skarp kontrast til de tunge lønudgifter, United har. Truppen er lønmæssigt blandt de dyreste i verden, og her må man også kaste et kritisk blik på Woodward, fortæller Morten Kamper. 

Næste opgave for Manchester United er derbyet i EFL Cup-semifinalen mod Manchester City den 29. januar. Om det er Ole Gunnar Solskjær, der står på grønsværen som Manchester United-manager til den kamp, kan kun tiden vise.