BETandWIN.com Interactive Entertainment AG, der i 1999 trådte ind på markedet som en ny udbyder af online sportsspil med en årsomsætning på 5,4 mio. euro, har igennem de sidste 7 år udviklet sig til et af verdens førende online-spillesteder på internettet. I den periode har markedet – på grund af den teknologiske og øvrige udvikling – ændret sig, hvilket også har ændret kravene til selve varemærket.

Dermed har det funktionelle og beskrivende navn ”bet and win” (væd og vind) i en tid ikke længere været en passende beskrivelse for et underholdningsudbud, der i dag omfatter sportsspil, poker, casinospil, soft-games samt live lyd- og videostreams.

Navnet opfylder heller ikke længere behovet for at skille sig ud fra konkurrenterne. Ligesom betandwin har talrige online-gaming-firmaer valgt ordet „bet“ som en del af deres varemærke: Betfair*, Bet24, Bet365*, Sportingbet, Centrebet, Betsson*, Canbet og bet-at-home for at nævne et par stykker.

Ved internationale sponsoraktiviteter har navnets længde og dermed læsbarhed været begrænset i sammenligning med Nike, Sony og IBM, hvilket har haft inflydelse på effektiviteten af reklame ved sådanne arrangementer.

Det var nødvendigt at udvikle af en klarere formuleret strategi for et varemæke, der dækker alle produkter i porteføljen. Der blev lagt vægt på at opretholde eksisterende værdier og bibeholde den visuelle og følelsesmæssige genkendelighed fra det eksisterende logo. Gennem en markedsundersøgelse blev forskellige forslag undersøgt.

Dertil erklærede Manfred Bodner, bwin* Co-CEO: “Igennem en to-årig periode er det lykkedes os at skabe en kommunikationsbasis, der har hjulpet med at ændre betandwin til den nye mærkeplatform bwin*, som dækker et bredt produktportefølje. bwin* er ikke bare mere generisk og lettere at huske, men tillader os også at kommunikere hurtigere end tidligere. bwin* er, med hensyn til alle vores krav, derfor det rigtige valg for et paraplymærke.”

Udviklingen fra varemærket Betandwin til bwin* er baseret på en omfattende analyse af styrker og svagheder i det budskab mærket sendte. Målet var at så vidt muligt udnytte mærket betandwin’s potentiale og samtidig udvikle gode betingelser for den fremtidige udvikling.

Lanceringen af det nye varemærke vil begynde den 1. august 2006.