Kindred Group, der blandt andet ejer Unibet*, har fået en enormt stor bøde på 100 millioner svenske kroner fra Swedish Gambling Authority (SGA). 

Kindred Group har modtaget et advarsels- og sanktionsgebyr på 100 millioner SEK fra den svenske spilmyndighed, da firmaet i starten af 2019 tilbød incitamenter, der ikke er i overensstemmelse med den nye svenske hasardlov. 

Det er Spooniker Ltd, der er et helejet datterselskab af Kindred Group (tidl. Unibet* Group), der har modtaget bøden på de 100 millioner svenske kroner, da de har tilbudt kunderne økonomiske incitamenter, der er i strid med ny svensk lovgivning. 

I forbindelse med en gennemgang af Spooniker Ltds hjemmesider i marts 2019 blev det bemærket, at virksomheden tilbød flere forskellige uautoriserede bonusser. Under nye kontroller i maj og juni 2019 blev yderligere bonustilbud, der var i strid med spilloven, bemærket, og ydermere at Spooniker Ltd også tilbød spil, der ikke var dækket af selskabets licens.

I sin beslutning fastlog Swedish Gambling Authority, at nogle af Spoonikers tilbud, konkurrencer og kampagner skulle betragtes som økonomiske incitamenter og derfor som bonusser. At tilbyde dette var ifølge SGA i modstrid til den nye svenske spillovgivning. 

Kindred Group havde anden fortolkning

Kindred Group havde oprindeligt en anden fortolkning af, hvad der betragtes som en bonus, og det er denne fortolkning, som SGA har bestridt. I løbet af foråret 2019 vedtog Kindred Group en mere restrikvtiv fortolkning af loven. Kindred vil i øvrigt appellere dommen. 

Sanktionsgebyret må ikke overstige ti procent af licensindehaverens omsætning. I betragtning af antallet af overtrædelser, og at de vedrører både bonustilbud og uautoriserede lotterier samt Spooniker Ltds høje omsætning, resulterer dette i det meget høje gebyr.

Spooniker Ltd er licenseret til kommercielt onlinespil og væddemål og leverer spil på hjemmesiderne unibet*.se, mariacasino.se, storspelare.se, bingo.se, igame.se

Kindred Group nævner i en pressemeddelelse, at de er af den opfattelse, at den svenske hasardlov, der blev vedtaget i januar 2019, har været vag på områder, der er relateret til kommercielle aktivitetet og derved har skabt unødvendig tvetydighed. Kindred nævner, at man glæder sig over mere klarhed på disse områder og udtrykker, at de fortsat vil forbedre sig for at sikre fuld transparens.