Betsafe vakte i onsdags opsigt med det kække Facebook-opslag: "Tak til jer der tabte". Opslaget skal ses som nyt led i en mere frisk kampagne-strategi. Bookmakeren har stor tiltro til kundernes humor. "Men vi regner også med at få lidt igen," lyder det fra Betsafe.

"Det er ikke nemt at tjene penge på betting. Men det er nemt for os." Sådan lyder et opslag på Betsafes Facebook-side fra i onsdags ledsaget af teksten: "Tak til alle jer, der tabte i går."

Umiddelbart et lidt provokerende budskab at aflevere til sine kunder, men det skal tages med et glimt i øjnene, siger Thomas Holm, SB Business Manager, fra BetSafe.

"Det er en ny Facebook-kampagne, vi har sat i gang for at skille os lidt ud i stedet for altid at være så kedelig. Det er ligesom en del af Betsafe-brandet, at vi gerne vil være lidt "challenging", lidt kække og gøre nogle ting, som andre ikke gør," siger han og nævner blandt andet, at bookmakeren som den eneste har haft odds på, hvem der er "Den Hemmelige Socialdemokrat" (en bog skrevet af hemmelig socialdemkorat, som hudfletter sine egne, red.)

Derudover nævnes også det såkaldte Gumball-projekt, hvor Betsafe har allieret sig med de kendte og tidligere radioværter Peter Falktoft og Esben Bjerre.

Billedtekst: Sådan ser Betsafes Facebook-opslag fra i onsdags ud. Ledsaget af teksten: "Tak til alle jer, der tabte i går."

Thomas Holm anerkender dog, at det umiddelbart kan virke en smule stødende:

"Folk skal tage det, for det, det er. I Danmark er vi rimelig humoristiske, og jeg tror godt vores kunder kan klare det. I pressen er der altid de her historier om, at bookmakerne har tabt så og så mange penge. Det prøver vi lidt at gøre op med, for folk er heller ikke dumme, og de ved godt, at det er en forretning, og at vi vinder det meste af tiden," siger han.

Delte meninger

I kommentarsporet på Facebook er der delte meninger om opslaget. Nogle brugere hylder Betsafe for deres ærlighed og kækhed. Andre giver igen og spørger, om de også ville vinde så meget, hvis ikke de limiterede kunderne.

Det er dog kun godt med delte meninger, mener Thomas Holm. Og de er udmærket klar over, at de vil få lidt igen.

"Hvis man stikker snuden frem – så får man igen, og sådan skal det også være," siger han og udbyder desuden, at der ikke var nogen speciel kamp i onsdags, som de hverken tabte eller vandt mange penge på.

I er ikke bange for at træde på kunderne?

"Der er jo en grænse for al ting - og det er den balancegang, vi prøver at balancere på. Jeg har dog så stor tiltro til vores kunder, at de kan godt se, at det her er en gimmick – det er ikke for at træde på dem – overhovedet. Der var nok nogle lande, hvor vi ikke kunne gøre det her. Men humoren spiller så stor en rolle i det danske samfund, at jeg godt tror, at folk kan se ironien."

Er I blevet inspireret af Paddy Power og deres mere provokerende stil?

"Det er klart, at man kigger sig omkring og ser, hvad andre gør. Men det er nu ikke for at kopiere andre bookmakere. Vi gør tingene på vores egen måde i Betsafe," slår han fast.