Julen er for alvor over os, og store dele af sportsverdenen byder i de kommende dage på relativt begrænset spille-udbud. Vi følger trop og lader også julefreden sænke sig over BetXpert. Næsten da... For mellem den larmende stilhed fra mange af sportens afkroge, er der enkelte steder hvor der mellem jul og nytår nærmest pr. tradition er heftig aktivitet.

Herunder bringer vi et kort overblik over hvad der rører sig i sportens verden frem til nytår, og benytter lejligheden til at ønske alle brugere af BetXpert en rigtig glædelig jul!

Fodbold resten af jul/nytår
I fodboldens verden er der lørdag d. 23. december fuld spillerunde i alle rækker i England, samt i de bedste rækker i Skotland, Italien, Frankrig, og Holland.

"De skøre briter" afvikler igen i år 4 fulde spillerunder henover jul og nytår, og i alle ligaer i England, samt i den skotske Premier League, går spillerne på banen igen tirsdag d. 26. og lørdag d. 30. december, inden det stramme juleprogram rundes af nytårsdag, mandag d. 1. januar 2007.

Hollænderne vil ikke stå tilbage for briterne, selvom de "kun" når op på 3 spillerunder henover jul og nytår. I Æresdivisionen er der efter jul fuld spillerunde d. 26.-27. og d. 29.-31. december.

Alle øvrige fodboldligaer er i regulær dvaletilstand indtil det nye år oprinder.

Anden sport resten af jul/nytår
Udover de traditionelle Copenhagen Masters i badminton og pokalkampe i dansk håndbold, er der hist og her også andre sportgrene der ikke just ligger på den lade side i juledagene.

Juletiden er tradition for løb i vintersportens World Cups, og i år står den bl.a. på kvindernes storslalom i Østrig d. 28., mændenes World Cup i Bormio i Italien d. 29.-30.. Og så er der d. 29. december premiere på langrends-løbernes "Tour de Ski", som vel er det nærmeste man kommer et Tour de France for skiløbere. Tour de Ski er 8 langrendsløb over 10 dage, og med så mange løb over så kort tid, gør man nok sig selv en tjeneste at holde et vågent øje med tips fra vores brandvarme vintersports-eksperter på http://www.betxpert.com/ekspert/vinter

På ishockey-banerne afvikler NHL kampe alle nætter (dansk tid) pånær natten til 1. juledag og natten til 2. juledag. De danske ishockey-arenaer bliver også betrådt to gange i juledagene; d. 28. og d. 30, ligesom også den svenske afvikler to spillerunder (d. 27. og d. 29.). Også i Tyskland, Rusland og Østrig er der enkelte kampe mellem jul og nytår.

I den amerikanske basketball-liga, NBA, er der bortset fra d. 24. og d. 26. næsten fuldt knald på bolden alle dage, og endelig afvikles næstsidste runde i regular season i NFL, med størstedelen af kampene lige midt i juleanden d. 24., samt en enkelt kamp sen aften 1. juledag, og én natten til 2. juledag.

Hvis man synes der er langt mellem kamp-udbuddet frem til nytår, ser man altså helt rigtigt - det bliver en noget spag affære at finde et par kampe at krydre julehyggen med, men de er der.

På http://www.betxpert.com/ekspert skal vi nok prøve at følge trop med analyser til de kampe der er interessante spilobjekter, men vi håber at I har forståelse for at eksperter (for det meste) også er almindelige dødelige der fejrer jul, og derfor nok ikke kan køre samme kadence på analyserne som normalt.

TV
Har man lyst til et par timers afslapning foran fjernsynet mellem jul og nytår kan man slå sig ned i sofaen og følge masser af direkte fodboldkampe fra det engelske og skotske. Både TV3+, Kanal 5 og Canal+ har masser af kampe på programmet. Se oversigten i vores TV-Guide: http://www.betxpert.com/tv.asp

GOD JUL!