Transfervinduet i Premier League er nu åbnet, og det svirrer allerede med diverse rygter. Premier League-eksperten Thomas Schyth analyserer de engelske tophold og kigger på, hvor de kan forstærke sig - og ikke mindst hvor der kan være saftige transferodds at hente.

Spekulationerne har kørt i månedsvis, og nu kan klubberne endelig handle. Er James Rodriquez på vej til Chelsea - er Griezmann på vej til United?

Januars transfervindue, som løber fra 1. til 31. januar, er en svær størrelse, fordi rygterne er så mange, og spillernes agenter har alle mulige interesser i at lække oplysninger til pressen.

Alle klubber vil ligeledes gerne forstærke sig, men ingen vil sælge bærende spillere midt i sæsonen. Det kræver store omrokeringer og omstillinger at miste en af sine bedste spillere, og derfor er det ekstra udfordrende for klubberne at lokke netop de bedste stjerner til sig.

Når det er sagt, så har de engelske klubber med den nye TV-aftale et enormt budget. Samtidig er der flere rigmænd i ligaen end nogensinde før, og den medfølgende økonomiske slagkraft gør, at man godt kan forvente, der kommer opsigtsvækkende handler.

Premier League er nået lige over halvvejs i sæsonen, og klubberne har udkæmpet første del af slaget om den eftertragtede titel, og de eftertragtede europæiske pladser. Seks hold er så småt begyndt at stikke af i toppen af rækken, men de bør samtidig have opdaget egne styrker og svagheder.

En oplagt mulighed for at gøre noget ved svaghederne er det igangværende transfervindue. Her har klubberne mulighed for at skille sig af med overflødige spillere, samtidig med at de kan hente forstærkninger.

Hvilke spiller mangler de forskellige hold i top 6? Hvad bør de gøre? Hvilke muligheder har de? Hvilke rygter florerer? Og ikke mindst: Hvor er der værdi for os andre? Vi analyserer holdene én for én.

Chelsea: Mangler venstre wingback

Topholdet i ligaen virker suveræne og har et godt funderet hold på samtlige pladser. Største svaghed for holdet er umiddelbart venstre back, hvor kvaliteten i Alonso er svingende, og hvis han bliver skadet, har man umiddelbart ikke noget alternativ.

I forsvaret ser man generelt stærke ud, men igen kan bredden blive et problem, da man ikke har kvalificerede afløsere til de 3 startende centerbacks.

Også i angrebet er dette tilfældet, hvor man er meget afhængig af Costa, for når han er væk, spiller man hellere med falsk 9’er end med den oplagte afløser Batshuayi. Med det nylige salg af Oscar til Kina for 60 millioner pund bør der være rigeligt penge i kassen til at kunne forstærke holdet, og Conte har da også udtalt, at han vil gå efter at styrke truppen.

Svagheder/Mangler

Venstre Wingback, Centerback, Angriber/offensivspiller.

Det bør de gøre

For at forstærke start 11’eren bør Conte kigge efter en venstre wingback som det første. Herudover er det mest presserende en angriber/offensivspiller, der kan dække ind, hvis man er uden Costa. Enten en decideret angriber, eller en type der kan passe ind i en falsk 9’er position. I forsvaret har man Terry på vej tilbage fra skade, og det gør en midterforsvarer mindre nødvendig.

Rygter

James Rodriguez (Offensivspiller, Real Madrid), Ricardo Rodriguez (Venstre Back, Wolfsburg), Alex Sandro (Back, Juventus), Ghoulam (Venstre Back, Napoli).

Transferodds

James Rodriguez til at skrive under med Chelsea inden starten 1. februar. 4,50 hos Unibet*. Rodriguez ville være ideel styrke af bredden i Chelsea, da han både kan spille 8’er, 9’er 10’er og fløj. Til sammenligning er samme spil udbudt til blot 1,83 hos Betfair*.

Liverpool: Mangler klasse-målmand

Liverpool har været flyvende i det offensive spil i denne sæson. Særligt presspillet har fungeret fremragende, og Klopp har samlet et hold af typer, der passer ind i hans filosofi.

En stor svaghed har været målmandsposten, hvor man har forsøgt både Mignolet og Karius. Efter en række miserable kampe blev Karius erstattet af Mignolet, der dog heller ikke umiddelbart besidder klasse nok til at være førstekeeper i en topklub i England.

Svagheder/Mangler

Målmand, Forsvar.

Det bør de gøre

Liverpool bør være på udkig efter en målmand, som har bevist sit værd, så det ikke blive et ”gamble”. Derudover kunne forsvaret eller angrebet styrkes i bredden.

Rygter

Raul Jimenez (Angriber, Benfica), Forsberg (Offensivspiller, Leipzig), Joe Hart (Keeper, Torino), Van Dijk (Forsvarsspiller, Southampton), Aubameyang (Angriber, Dortmund).

Transferodds

Hos bookmakere med dansk licens er det blot Betfair* der har odds ude på en keeper til Liverpool, og her er tale om Joe Hart til ods 3.00. Hart har bevist sit værd i Premier League og ville være en fin tilføjelse til holdet. Spørgsmålet er, om Torino vil af med deres førstekeeper her midt i sæsonen, og om Hart er interesseret i et skifte til Liverpool efter sine mange år i Manchester.

Et langskud kunne være Aubameyang til odds 26 hos Betfair*. Han kender Klopp fra deres tid sammen i Dortmund, har kender systemet der spilles og passer perfekt ind. Der er dog efter sigende store og dyre bud fra bl.a. Kina, og her kan Liverpool nok ikke være med økonomisk.

Tottenham Hotspur: Mangler angriber

Tottenham har et ungt og stærkt hold, der også har en god bredde på flere positioner. I sommerens vindue forstærkede man bredden i angrebet med Vincent Janssen, der dog slet ikke har kunnet få det til at fungere i klubben, og virker for tung og udynamisk til spillestilen under Pocchetino.

Det har vist sig at være problematisk for Spurs, når Kane ikke er klar, og her mangler man i den grad en angriber, der kan tilføre samme grad af dynamik. Tottenham lider også under, at både Alli og Eriksen på den offensive midtbane er meget humørspillere, og de kan have lange perioder hvor spillet ikke fungerer.

Daniel Levy er generelt en mand, der holder pengene tæt til kroppen, og ofte sker der ikke meget i januars transfervindue for Spurs, så man skal heller ikke forvente det sker i år.

Svagheder/Mangler

Angriber, Offensivspiller.

Det bør de gøre

Tottenham bør fokusere på at hente en dynamisk angriber til klubben, der i spillestil minder lidt om Kane. Derudover bør man være på udkig efter en offensiv midtbanespiller, der kan spille sammen med, eller aflaste, Eriksen og Alli når de har perioder med svagt spil.

Rygter

Wilfried Zaha (Offensivspiller, Crystal Palace), Barkley (Midtbanespiller, Everton), Isco (Offensivspiller, Real Madrid), Bruma (Wing, Galatasaray).

Transferodds

Med Tottenhams mangel på en dynamisk angriber, og deres enorme interesse WBAs Berahino tidligere, er det oplagt at kigge mod den unge angriber til odds 15.00 hos Unibet* (11.00 hos Betfair Sportsbook*).

Det kunne også være oplagt at kigge mod en Ross Barkley, der passer på profilen af spillere, Spurs normalt er interesserede i, og som ikke har været favoriseret af Koeman i Everton. Hvis han kan lokkes væk midt i januars vindue, og hvis Spurs er villige til at åbne pengepungen virker odds 7,5 hos Betfair Sportsbook* interessant. 

Manchester City: Forsvaret skal forstærkes

Ligaens nr. 4 startede som lyn og torden, men har siden været mere svingende. Særligt forsvaret har set mangelfuldt ud, med Kompany der konstant er skadet, Otamendi der konstant laver fejl, og Stones der stadig er ung, og mangler en styrmand ved siden af sig.

På målmandsposten er Bravo ofte usikker, men han er samtidig headhuntet af Guardiola, så han erstattes nok ikke. Offensivt har man allerede fået tilgang af Jesus, og selvom Guardiola har udlagt hints om, at han først vil styrke forsvaret til sommer, så slår man nok alligevel til hvis muligheden byder sig.

Svagheder/Mangler

Forsvar.

Det bør de gøre

De bør virkelig gå efter en forsvarsspiller. Gerne nogle backs, men mest primært en rutineret centerback. Badstuber (Forsvar, München) kender Guardiolas spillestil, har kontraktudløb til sommer og bliver ikke benyttet i München. Han er en type, der kunne være en mulighed.

Rygter

Van Dijk (Forsvar, Southampton), Bonucci (Forsvar, Juventus), N’Zonzi (Midtbane, Sevilla), Lucas Hernandez (Forsvar, Atletico Madrid).

Transferodds

Van Dijk er et af de bedste bud blandt licensbookmakere. Hans skifte til City står i odds 6,00 hos Unibet* (2,4 hos Betfair*), men det bliver nok svært at lokke en bærende spiller væk fra en Premier League topklub midt i sæsonen.

Arsenal: Mangler breddespillere

Arsenal har generelt en stærk og bred trup, men har været meget præget af skader. Wenger har ikke for vane at slynge om sig med store beløb, og da slet ikke i januars transfervindue.

Arsenal virker ofte meget afhængige af få offensive spilleres kvaliteter, og kunne med fordel bruge en dygtig playmaker, der kunne aflaste bl.a. Alexis i den kreative del af spillet.

Derudover er man ok besat, men det kunne blive nødvendigt med en back til at styrke bredden, da Debuchy efter udtalelser omkring Wenger pt. ikke er i kridthuset, og Jenkinson har ikke været god.

Svagheder/Mangler

Midtbanespiller/playmaker, back.

Det bør de gøre

Arsenal bør hente en midtbanespiller både til at styrke bredden, nu hvor Cazorla er skadet, men det skal samtidig være en spiller, der kan styrke holdet i startopstillingen. Derudover bør man hente en back der kan styrke bredden på holdet.

Rygter

Pjanic (Playmaker, Juventus), Payet (Offensivspiller, West Ham), Gaya (Venstre Back, Valencia), N’Zonzi (Midtbanespiller, Sevilla), Pereira (Back, Porto).

Transferodds

Pereira virker i øjeblikket som et rigtig godt bud, da han er franskmand, og kan spille begge backs. Der er dog pt. ikke odds på ham hos licensbookies, så det kan måske i stedet være en idé at kigge i retning af Seamus Coleman til odds 9.00 hos Betfair*, eller Ross Barkley til midtbanen til odds 19.00 hos Betfair*.

Manchester United: Skal styrke forsvaret

Manchester United har styrket sig markant inden sæsonen, men har stadig millioner i banken der kan fyres af. Man har været åbne om, at en del spillere kan forlade klubben i vinduet, og det vil af samme grund blive vigtigt at hente spillere ind, så man ikke bliver for sårbare i bredden.

Man har en stærk start 11’er, men kunne styrkes på backpositionen, på den centrale midtbane samt bredden i forsvaret generelt.

Svagheder/Mangler

Back, midtbanespiller.

Det bør de gøre

Manchester United bør være aktive i dette vindue med flere spillere på vej væk. De bør hente en back, der kan styrke bredden i begge sider af banen samt en midtbanespiller.

Rygter

Lindelof (Forsvarsspiller/Back, Benfica), Manolas (Forsvar, Roma), Calhanoglu (Midtbanespiller, Leverkusen), Griezmann (Angriber, Atletico Madrid), Isco (Offensivspiller, Real Madrid), James Rodriguez (Offensivspiller, Real Madrid).

Transferodds

United er allerede tæt på at have forstærket sig med Lindelof i forsvaret, men ham er der ikke odds på hos licensbookmakere.

Det kunne dog friste at kigge i retning af Coleman fra Everton til odds 3,00 hos Betfair*. Schneiderlin og Depay er efter sigende på vej til Everton, og det ville være oplagt at ”bytte” med en Coleman den anden vej. Mere offensivt kunne man kigge imod Griezmann, som nok er svær at lokke fra Atletico, men United har millionerne og Betsafe har odds 6,00 på det sker. Til sammenligning er der odds 4,33 hos Betfair*.

Hold desuden øje med Everton

Everton er overtaget af forretningsmanden Farhad Moshiri, der har tilført enorme summer til klubben. Man har masser af penge at bruge, man har før vist, at man gerne benytter sig af januars transfervindue til forstærkninger, og Koeman har mangler på stort set samtlige positioner af holdet.

Man kan let forestille sig, at Everton bliver en af de mest aktive klubber i Premier League i løbet af vinduet.

Rygter

Schneiderlin (Midtbanespiller, Manchester United), Depay (Offensivspiller, Manchester United), Van Dijk (Forsvarsspiller, Southampton), Chris Smalling (Forsvar, Manchester United), Fellaini (Midtbanespiller, Manchester United), Snodgrass (Midtbanespiller, Hull), Berahino (Angriber, West Bromwich Albion).

Transferodds

Mange Manchester United-spillere er sat i forbindelse med Evertor. Af interessante transferodds kan nævnes Schneiderlin. Everton har allerede fået afvist et bud, og siden hævet deres bud. Han kender og respekterer Koeman, og Mourinho har givet ham grønt lys til at forlade klubben. Odds 1,40 hos Unibet* er ikke højt (1,33 hos Betfair* og 1,30 hos Betsafe), men med en meget sandsynlig transfer måske alligevel spilbart.

I samme ombæring bør Depay også nævnes, som også kender Koeman fra Holland, og som også har fået grønt lys til at forlade United. Samtidig har Koeman bekræftet at man søger en erstatning for Bolasie, og her ville Depay passe perfekt. Odds 1,55 hos Unibet* virker udmærket (odds 1,50 hos Betsafe).

Bemærk at limits på transferodds kan være små.