BetXpert har fundet de bedste odds til kampen mellem Island og Danmark. Opgøret, der spilles på søndag, har to hold, som er sultne efter den første sejr i Nations League Gruppe A, Pulje 2. 

OPDATERING: Island vandt kampen mod Rumænien torsdag aften. Dermed skal holdet spille EM-playoff-finalekamp på udebane mod Ungarn i næste måned. 

Danmark jagter den første sejr i Nations League A-gruppespillet. Det skal gå ud over Island, når de danske spillere gæster vulkanøen på søndag. 

Hvis tingene går, som de plejer, når vi møder vores nordiske fætre fra nordvest, så er der imidlertid også lagt i kakkelovnen til en dansk fest. I de hidtidige ti opgør de to nationer imellem har Danmark endnu ikke tabt til Island. Faktisk har vi vundet ni og spillet en enkelt uafgjort. 

Kasper Hjulmands tropper fik tilmed en god optakt til opgøret mod Island. Onsdag aften blev Færøerne nemlig nedlagt med 4-0 på MCH Arena i Herning. Ved den lejlighed var der endda hele tre debutanter i den danske startopstilling. Mere om det senere. 

Få et 49 kroner live freebet til Island - Danmark 

 • Gå til ComeOns hjemmeside og log ind eller opret en bruger - det tager under 5 minutter
 • Spil for 49 kroner prematch på Nations League-kampen mellem Island og Danmark
 • Bemærk, at du skal spille til minimum odds 1,80 for at få del i kampagnetilbuddet
 • Væddemål foretaget med byg-selv-funktion kvalificerer også til tilbuddet
 • Du har nu sikret dig et 49 kroner live freebet til den vigtige Nations League-kamp
 • Der er ingen omsætningskrav forbundet med freebettet
 • Der ingen krav om minimumsodds forbundet med freebettet
 • Kampagnen er for eksisterende såvel som nye kunder

Hent tilbud hos ComeOn

De bedste odds til Island – Danmark

Herunder finder du de bedste odds, som markedet tilbyder til UEFA Nations League-kampen mellem Island og Danmark. Opgøret spilles på søndag den 11. oktober klokken 20.45.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Island 4,45
Uafgjort 3,75
Danmark 1,90

Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,06
Under 2,5 mål 1,85
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,93
Nej 1,95
Målscorerspil Højeste odds Bookmaker
Kolbeinn Sigthorsson scorer 4,20
Gylfi Sigurdsson scorer 4,30
Gylfi Sigurdsson scorer mindst to mål 29,00
Jón Dagur Thorsteinsson scorer 7,20
Kasper Dolberg scorer 2,70
Kasper Dolberg scorer ikke 1,40
Andreas Cornelius scorer 2,80
Andreas Cornelius scorer ikke 1,40
Yussuf Poulsen scorer 3,00
Christian Eriksen scorer 4,00
Christian Eriksen scorer mindst to mål 23,00
Andreas Skov Olsen scorer 4,20
Robert Skov scorer 6,50
Specialspil Højeste odds Bookmaker
Christian Eriksen scorer direkte på frispark 21,00
Gylfi Sigurdsson scorer direkte på frispark 24,00
Robert Skov scorer direkte på frispark 32,00
Christian Eriksen scorer fra en position udenfor feltet 5,10
Gylfi Sigurdsson scorer fra en position udenfor feltet 11,50
Andreas Skov Olsen scorer fra en position udenfor feltet 42,00
Christian Eriksen scorer og laver assist 12,00
Yussuf Poulsen scorer og laver assist 21,00
Thomas Delaney scorer og får et kort 15,00
Thomas Delaney får et kort 3,20
Robert Skov får et kort 6,00
Pierre-Emile Højbjerg bliver vist ud 28,00

OBS: Odds er fra torsdag den 8. oktober klokken 12.37.

Spil på Island - Danmark hos Mr Green

ISLAND
Selvom Island har gjort det uovertruffen godt de seneste år, så har bookmakerne trods alt stadig Danmark som favoritter. Selv på islændingenes hjemmebane. Dette til trods for, at Island med deres blot 364.000 indbyggere som nævnt har skabt store resultater de senere år. 

Det helt store klimaks kom i 2016, da svenske Lars Lagerbäck førte holdet helt frem til kvartfinalen ved europamesterskaberne. Her blev værtsnationen Frankrig dog endestationen i en underholdende 5-2-kamp. 

Herefter kvalificerede holdet sig på fornem vis til VM 2018. Succesen fra slutrunden to år tidligere udeblev dog i Rusland, hvor det kun blev til ét point i gruppen med Argentina, Nigeria og Kroatien. 

Nu er den lille nation imidlertid tæt på at gøre det igen; kvalificere sig til nok en slutrunde. I aften skal de nemlig op imod Rumænien i UEFA Nations Leagues semifinale-playoff-opgør om at komme med til EM-slutrunden næste sommer. Kampen spilles hjemme i Reykjavik, og vinder Island, mangler de blot en finalekamp på udebane mod enten Bulgarien eller Ungarn i næste måned.

Med vigtigheden af aftenens kamp in mente kan man derfor godt spekulere i, om Island vil sætte alle sejr ind på dén kamp og så måske spare sig lidt mod Danmark på søndag. Prioriteringen bliver i hvert fald næppe omvendt. 

Foruden kampene mod Rumænien og Danmark skal Island også spille hjemme mod Belgien i Nations League på onsdag. Dette er selvsagt yderligere brænde på bålet i spekulationerne om, hvorvidt Islands landstræner, svenske Erik Hamrén, vil spare nogle spillere mod Danmark. Der er selvfølgelig også den mulighed, at Hamrén ser kampen mod Danmark som en fin mulighed for at få point i Nations League, hvorfor han også vælger at stille med sit absolut bedste hold til det opgør. 

Den lille ø-nation har uanset hvad brug for point i gruppen, hvis den vil gøre sig forhåbninger om at blive i det fineste selskab. Island har nemlig tabt deres to første kampe, 0-1 hjemme mod England og 1-5 ude mod Belgien. 

Islands dyreste spiller og vel nok største profil er Gylfi Sigurdsson. Everton-spilleren har dog ikke været fast mand på holdkortet i Premier League indtil videre i denne sæson. Det er blevet til tre indhop og senest fuld spilletid i 4-2-sejren hjemme mod Brighton. Her blev det til en assist. 

Foruden Gylfi Sigurdsson skal Danmark også have et vågent øje med blandt andre den spændende 21-årige offensivspiller Arnór Sigurdsson. Han spiller til dagligt i den russiske storklub CSKA Moskva. Her leverede han fire mål og to assists i 22 kampe i sidste sæson. I denne sæson er han indtil nu mest brugt som indskifter. 

DANMARK
Danmark har heldigvis sit på det tørre; Vi skal til EM næste sommer. Derfor kan vi koncentrere os 100 procent om Nations League i disse dage. Og her er nok at se til, selv hvis målet blot er er overleve i A-gruppen. Det er som bekendt kun sidstepladsen, som ryger en tur ned i B-laget, og lige nu ser det ud til at blive en kamp mellem Island og Danmark at undgå billetten ned til næstøverste niveau. 

Danmark står med ét point efter to kampe, mens islændingene som tidligere nævnt har nul. Nu får Kasper Hjulmand og kompagni imidlertid to kampe indenfor fire dage til at rette op på den magre pointhøst. Samtidig kan holdet trække fra Island i kampen om at undgå sidstepladsen. 

Første stik i den mission skal hives i land på søndag. Stikket skal ikke mindst komme i hus via den gode optakt, som holdet fik til kampen. Onsdag aften var Færøerne på besøg i Herning, og de blev sendt hjem med et 0-4-nederlag. Dét endda mod et dansk mandskab, som havde hele tre debutanter i startopstillingen: Andreas Skov Olsen, Mathias Jensen og Philip Billing. 

Særligt førstnævnte gjorde god reklame for sig selv. Et tilkæmpet straffespark, et mål og en assist blev det til for Bologna-spilleren, som også er startet fornuftigt ud på den nye sæson i Serie A. Det begynder for alvor at ligne noget for det tidligere FC Nordsjælland-talent. 

Foruden Andreas Skov Olsen gjorde en anden næsten-debutant en god figur. Her er tale om Joakim Mæhle, som spillede sin blot anden landskamp. Han fik både spilletid på først venstre back og siden højre back. En solid indsats, som blev krydret med et mål til 3-0. 

Til kampen mod Færøerne stillede Danmark op med fire-seks spillere, som nok ikke skal forvente at starte inde i denne kamp mod Island. Her er tale om Jannik Vestergaard, Mathias "Zanka" Jørgensen, Henrik Dalsgaard, Philip Billing, Mathias Jensen og Martin Braithwaite. Intet er dog sikkert, og vi må vente og se, hvordan landstræner Kasper Hjulmand vælger at blande kortene. 

Slutteligt skal det også med, at sejren mod Færøerne selvsagt var på en lidt billig baggrund. Det skal også siges, at Danmark langtfra sprudlede i alle 90 minutter. Særligt efter pausen var tempoet til tider meget lavt. 

Efter søndagens opgør mod Island venter der endnu en Nations League-kamp på onsdag. Her møder vi England på Wembley Stadium. 

Få et 100-kroners live freebet på Nations League hos Unibet*

 • Gå til Unibet.dk og log ind/opret konto
 • Spil 100 kroner på Nations League og få derefter et live freebet på 100 kroner til turneringen
 • Du modtager automatisk dit freebet, når du har placeret dit kvalificerende væddemål
 • Eventuel gevinst inkluderer ikke indsatsen

Hent tilbud hos Unibet

Trupnyt og forventede startopstillinger

Island har p.t. ingen skader eller meget få skader. Til aftenens kamp mod Rumænien kan Island i hvert fald stille i noget nær stærkeste opstilling. Det siger Guðni Bergsson, formand for det islandske fodboldforbund, til det islandske medie Morgunblaðið. 

Det forventes, at Island stiller nogenlunde således op mod Rumænien (4-4-2):
Halldorson; Magnusson, R. Sigurdsson, K. Arnason, Hermannsson; Traustason, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Gudmundsson; Sightorsson, Finnbogason

Så er spørgsmålet blot, om Island også kommer i stærkeste opstilling på søndag mod Danmark. 

Også Danmark skulle gerne have et hold, som er fri for skader. De gode præstationer fra Andreas Skov Olsen og Joakim Mæhle kan meget vel kaste endnu et par startpladser af sig. Omvendt er der som tidligere påpeget en række startende spillere mod Færøerne, som nok må vige pladsen for andre til denne kamp. 

Dermed kunne Danmark tænkes at stille op således (4-3-3):
Schmeichel; R. Skov, ”AC”, Kjær, Mæhle; Delaney, Eriksen, Højbjerg; Y. Poulsen, Dolberg, Skov Olsen

Skulle Danmark få besvær med at åbne det islandske forsvar, sidder der heldigvis nogle såkaldte ”dåseåbnere” på bænken. Her tænkes der ikke mindst på Pione Sisto og Jonas Wind. Sidstnævnte er godt nok ikke typen, der afdribler den ene mand efter den anden. Han er dog god til at tage bolden med sig med ryggen mod målet, hvilket godt kan skabe overtalssituationer. FCK-spillerens primære egenskab i forhold til at lirke forsvar op skal imidlertid findes i hans blik for spillet og hans medspillere. 

Pione Sisto er en mere traditionel ”dåseåbner” i ordets oprindelige fodboldforstand. Han har fart i fødderne og har samtidig også den nødvendige teknik til at sætte sine modstandere. Den nu tidligere Celta Vigo-spiller har ikke vist meget af dette spil det seneste års tid, men efter hjemkomsten til FC Midtjylland er han så småt begyndt at blomstre op igen. Forhåbentlig kan udviklingen også forsætte på landsholdet. 

Tidligere indbyrdes opgør mellem Danmark og Island

Som nævnt har Danmark krydset klinger med Island ved ti foregående lejligheder. Ni gange har vi  vundet, mens en enkelt kamp er endt uafgjort. Aldrig har vi tabt til Island. 

1981: Danmark - Island: 3-0 (venskabskamp)
1988: Danmark - Island: 1-0 (venskabskamp)
1991: Island - Danmark: 0-0 (venskabskamp)
2000: Island - Danmark: 1-2 (VM-kvalifikationskamp)
2001: Danmark - Island: 6-0 (VM-kvalifikationskamp)
2006: Island - Danmark: 0-2 (EM-kvalifikationskamp)
2007: Danmark - Island: 3-0 (EM-kvalifikationskamp)
2010: Danmark - Island: 1-0 (EM-kvalifikationskamp)
2011: Island - Danmark: 0-2 (EM-kvalifikationskamp)
2016: Danmark - Island: 2-1 (venskabskamp)