Få overblik over hvad du skal holde øje med når du vælger ny bookmaker - og brug BetXperts nye værktøj så du kan rate bookmakerne ud fra DINE behov...

Odds, spiludbud, bonusser, livebetting... Der er mange ting at tage stilling til når man skal vælge en ny bookmaker, og for både nybegynderen og den mere trænede, kan valgmulighederne være lidt af en jungle at finde rundt i.

Vi tager derfor her et kig på hvilke kriterier man kan bruge, og hvad man skal gøre op med sig selv, inden valget falder på en ny bookmaker.

I første omgang skal du overveje hvad der er vigtigst i din omgang med bookmakeren. Går du op i et stort og varieret spiludbud eller har du primært fokus på små og mindre sportsgrene? Er det vigtigt at ind- og udbetalinger foregår på en bestemt måde og i et bestemt tempo? Er du til live- eller prematch-betting? Og er det en effektiv support eller de bedste odds, der vægtes højest? Måske foretrækker du at hjemmesiden er udformet på en bestemt måde, eller at det er muligt at placere væddemål via mobilen?

Når du har overvejet ovenstående og gjort op med dig selv hvordan profilen på din ønskede bookmaker ser ud, kan vi efterhånden begynde at tage et kig på de forskellige muligheder på det danske marked.

BetXperts tilpassede ratings-værktøj

I vores bookmakerguide (http://www.betxpert.com/bookmakere) er de gennemgåede bookmakere alle blevet vurderet på otte kriterier og den totale rating vi har tildelt dem, er et udtryk for en lige vægtning af disse otte kategorier.

Alle kategorier vægtes dog ikke lige højt af alle, for nogle er enkelte kategorier vigtigtere end andre, når man skal udvælge sig den bookmaker man vil åbne sin konto hos.

Derfor har vi udviklet et nyt værktøj hvor du selv kan angive hvilke kategorier der skal tælle højest. Disse vægtes på en skala fra 1-10, og når dette er gjort, ender du med en oversigt over hvilke bookmakere der scorer højest på din helt personlige ratingliste - og som altså passer bedst til netop dine behov.

Det tilpassede ratingsværktøj finder du her: http://www.betxpert.com/bookmakere/mine-ratings

De otte kategorier

Har man lidt svært ved at vurdere sine præferencer talmæssigt, er der også andre muligheder. Her gennemgås de otte kategorier én ad gangen med tilhørende forslag til valg af bookmaker:

Spiludbud

Et godt spiludbud kan være flere ting. Ønsker man sig en bookmaker der dækker bredt og har odds på alt fra europæisk fodbold til vintersport og cykelløb, springer Unibet* i øjnene. Udvalget på vintersport og cykelløb er flot, fodbold dækkes i en lang række lande til ned de sekundære ligaer (også de mindre profilerede lande), og der er også blevet plads til en række mere eller mindre eksotiske sportsgrene.

Udvalget hos Bet365* er også stort. Den engelske bookmaker udmærker sig desuden ved at udbyde en lang række specialspil på ikke bare fodbold, men f.eks. også de amerikanske sportsgrene.

Leder man efter en bookmaker der har odds på de mindre markeder, er Nordicbet* et godt bud. Her kan man finde odds på skandinaviske fodboldkampe helt ned på serieniveau, hvilket gør bookmakeren ret unik.

Spiltyper

Som nævnt er Bet365* blandt de ypperste på markedet når det kommer til specialspil og de udmærker sig ligeledes ved handicapspillene, hvor det er muligt for brugeren at justere på handicappet og dermed påvirke oddsene. Bet365* har desuden asian handicap-spil.

En anden bookmaker med mange specialspil er Sportingbet. På kampe fra de mere populære ligaer, er op imod 90 forskellige spil ikke ualmindeligt og på næsten alle fodboldkampe er der typisk 30 forskellige spiltyper.

Odds og tilbagebetaling

Ved valg af bookmaker kommer man næppe uden om de udbudte odds og den gennemsnitlige tilbagebetaling.

Her er spillebørsen Betfair* blandt de ypperste, da oddsene er sat af kunder der handler med hinanden, ikke af oddssættere som hos de regulære bookmakere.

Bet365* hører dog også til i den bedre ende hvad asiatiske handicap-væddemål angår: tilbagebetalingen er oppe på 96-97%, og Bet365* er tilmed blandt de første med odds på markedet.

Har man fokus på én bestemt liga/sportsgren, kan man benytte sig af vores sammenligningsværktøj til at finde ud af hvilken bookmaker der opererer med højeste tilbagebetaling på netop dette område:http://www.betxpert.com/bookmakere/tilbagebetaling/sammenlign/

Livebetting

Er man til livebetting er Bet365* igen svær at komme uden om. Bookmakeren holder sig ikke kun til liveodds på fodboldkampe, men åbner også ofte for spil på golf, skisport, curling og meget andet.

Centrebet er også rigtigt godt med når det kommer til livebetting, hvor både fodbold, håndbold, snooker, basketball mm. er at finde på programmet. For en typisk fodboldkamp finder man på livebetting i omegnen af 10-20 spiltyper.

Også Betsafe og Betsson* har en livebetting fremstår som én af de mest aktive - både hvad angår spiludbud og udvalget af spiltyper.

Website

Designet af hjemmesiden er som ofte en smagssag og hvad der falder i én brugers smag, kan være et turn-off hos en anden. Alligevel er der nogle bookmakere der med deres valg af design og features springer i øjnene.

Hos Partybets er navigationen mellem de forskellige ligaer under hver sportsgren nem og ligetil via en dropdown-menu. Man har ligeledes mulighed for at danne sig et overblik over en speciel væddemålstype på tværs af rundens kampe - f.eks. over/under-spil for samtlige kampe i en given liga.

Nordicbets forholdsvis nye design gør det muligt for brugeren at personificere hjemmesiden så den passer til ens specifikke behov - man kan f.eks. udpege favoritter og dermed få et-klik-adgang til den sport, liga eller klub man spiller mest på.

Ind- og udbetalinger

Hvis man ønsker at slippe for gebyr på ind- og udbetalinger, er Ladbrokes det rette sted. Den britiske bookmaker dækker alle de gængse betalingsformer og ekspederer som regel udbetalinger via bankoverførsel på 1-2 bankdage.

Også hos Bet365* og MermaidBet er ind- og udbetalinger gebyrfrie.

Support

Er en god support en med hurtig responstid, mange kontaktformer eller danske medarbejdere? Uanset hvad der vægtes højest, har man gode muligheder for at få opfyldt sine behov.

Fx hos Sportingbet/Centrebet og Betsson/Betsafe der har en dansk afdeling og mange kontaktmuligheder.

Indsatspolitik

Spiller man for store beløb eller på andre måder risikerer at komme i limit-farezonen, er Betfair* det rette sted at søge mod. Her er der ingen deciderede limits, men i stedet er det likviditeten på markedet der afgør indsatsens størrelse. På de store markeder kan man få næsten umenneskelige beløb igennem, mens det på de mindre markeder godt kan knibe med at få matchet et stort beløb.

Hos MermaidBet kan man som kunde altid kan se hvilke max-indsatser der accepteres på de enkelte kampe. Som udgangspunkt ligger max-indsatsen ganske pænt på de fleste markeder, sportsgrene og ligaer, flere steder oppe i 4-cifrede Euro-beløb.

Hos Danske Spil opereres der os bekendt ikke med personlige limits, men online kan man dog max spille for 10.000 kr. pr. dag og skal sætte sit spil ad flere omgange, da man max kan spille for 500 kr. pr. kupon. Går man til en landbaseret forhandler er det dog muligt at spille for mere end 10.000 kr. pr. dag.

Mobil betting

Ønsker man at sætte sine bets via mobilen eller sin tablet, er der flere muligheder.

Betfair* har en mobil-applikation til både iPhone/iPad og Android og Bet365* og Scandic har en mobilvariant af deres hjemmesider.