Da valgresultatet forelå i går aftes, og at det var en kendsgerning at Anders Fogh Rasmussen fortsætter som Danmarks statsminister, valgte Mogens Lykketoft at annoncere at han træder tilbage som Socialdemokraternes formand.

Den socialdemokratiske folketingsgruppe og hovedbestyrelse skal nu finde en afløser for Mogens Lykketoft, og flere kandidater spøger i kulissen.

Derfor har Ladbrokes udvalgt en række kandidater og tilbyder nu odds på hvem der bliver Socialdemokraternes nye formand.

Henrik Dam Kristensen er hos Ladbrokes svag favorit til at blive manden, der skal samle Socialdemokraterne til odds 2.00. Lige i hælene på ham ligger partiets ”kronprins” Frank Jensen til odds 2.50.

På de efterfølgende pladser kommer et felt af kvindelige socialdemokrater med

Helle Thorning Schmidt i spidsen til odds 5.00, Mette Frederiksen til odds 8.00 og Pernille Blach Hansen til 12.00 gange pengene igen.

Ladbrokes giver i øvrigt odds 34.00 hvis den tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen skulle gøre et overraskende comeback og blive valgt til Socialdemokraternes formand.

Ladbrokes danske manager, Richardt Funch udtaler ”Ladbrokes har aldrig oplevet en så stor interesse fra danskerne på politiske odds, som den vi oplevede på Folketingsvalget. Og i går fik vi så serveret en oplagt mulighed for at tilbyde danskerne nye politiske odds, da Mogens Lykketofts meddelte sin afsked som Socialdemokraternes formand. Vi har umiddelbart vurderet Henrik Dam Kristensen til at være den svage favorit til posten. Men det kan muligvis visse sig at være et problem at udnævne ham til manden der skal samle partiet, når han sidder i EU Parlamentet og ikke i Folketinget.”

Alle oddsene ser sådan her ud:
Henrik Dam Kristensen odds 2.00
Frank Jensen odds 2.50
Helle Thorning Schmidt odds 5.00
Mette Frederiksen odds 8.00
Pernille Blach Hansen odds12.00
Poul Nyrup Rasmussen odds 34.00

Oddsene kan findes på Ladbrokes.com under ”Specielle”.