I aften er der Hockey Night på TV2 Zulu med lokalbrag mellem SønderjyskE og Esbjerg Energy. Læs mere om kampen og se eksperttippet.

Så er det tid til endnu en Hockey Night på TV2 Zulu, når de danske mestre, SønderjyskE, tager imod eksplosive Esbjerg Energy. Der er vigtige point på spil i Metal Ligaen, hvor SønderjyskE kæmper med Bulldogs Odense og Blue Fox Herning i toppen af Metal Ligaen. Esbjerg kæmper med Frederikshavn om at få den sidste plads i top4.

Kampen i aften

De danske mestre, SønderjyskE, tager mod Esbjerg i et lokalbrag, hvor der burde komme en del mål. SønderjyskE er dog uden deres næsttopscorer, men man har flere spillere, der sagtens kan gå ind og score. Esbjerg ligger flot med i toppen, men de har typisk deres problemer mod de andre tophold, dvs når det kommer til SønderjyskE, Odense og Herning.

SønderjyskE vinder kampen med min. 2 mål til odds 1,89 hos Unibet*

Lokalbrag, hvor SønderjyskE tager mod Esbjerg. Som regel kommer der mange mål, men Esbjerg er svækket af skader og mangler, og dertil har man store problemer med top3 holdene i denne sæson. Værdien ligger på hjemmeholdet.
Læs hele tip-analysen her

BetXperts ishockey-ekspert Mike Larsen har et overskud på 15,89 units og en tilbagebetaling på 128% for de 57 kampe han er kommet med analyser på i denne nye sæson, der startede i slutningen af september. Samlet ligger Mike med en TBP på 114% efter 758 ishockeytips i sin karriere på BetXpert.

Et kig på SønderjyskE

De forsvarende danske mestre kan man ikke komme udenom, når man skal snakke om en mulig finaledeltager til foråret. På papiret har de et stærkt hold, og man har lige fået det forstærket med Warren Peters, der har spillet næsten 100 NHLkampe samt små 650 AHLkampe i løbet af karrieren. Når hans papirer kommer i orden, så bliver han en gevaldig forstærkning af holdet. Et stærkt hold på alle pladser til denne sæson, og man har samtidigt også flere gode danske spillere i klubben, så de er farlige på alle mulige måder.

I målet har man finske Pasi Häkkinen, der har masser af rutine at bidrage med, men man har ikke set det niveau, som man tidligere har set fra ham. Han ligger med en redningsprocent på 88,6, hvilket ikke just er fremragende som jeg ser det. Som backup er der en ung målmand, Jon Lee-Olsen, der nok skal få sine chancer i løbet af sæsonen.

Defensiven ser meget god ud, og de er også ganske produktive med point. Topscorer for backs er Tyler Gotto, der kun har lavet 2 mål, men han har fået hele 14 assists i løbet af sæsonen. Derudover har man rigtig gode danske backs, som Mads Bødker og Michael Eskesen, der ligger omkring landsholdet. En aggressiv back, som Anders Overmark, der nogle gange dog får en mindre hjerneblødning og tager dumme udvisninger.

Man har også forstærket defensiven med svenske Alexander Ribbenstrand, der fokuserer en del på de defensive pligter, men andre backs så kan tage de offensive pligter.

SønderjyskE har gode udenlandske kanoner, som Patrick Asselin, Cory Quirk og Nick Dineen, hvor især de første 2 har lavet masser af point. Quirk ligger med 32 point (12 mål + 20 assists) for 21 kampe, mens Patrick Asselin ligger med 29 point (10+19) for 19 kampe.

Ikke kun de udenlandske spillere, der laver mål for SønderjyskE. Man har også en spiller som Kim Lykkeskov, der er en kultspiller i klubben i stil med en Mike Grey i Frederikshavn, og Ronny Larsen i Aalborg. Han er en rigtig kriger, der stadig laver godt med point, hvor det er blevet til 23 point i 21 kampe.

Thomas Spelling er nok den bedste danske spiller i ligaen, og jeg mener, at han burde spille i en bedre liga end den danske, da han er en stor profil, der har en fremragende teknik, og så er han rigtig hurtig på skøjter. Det gør ham til en farlig spiller i hvert angreb. Han har laver 24 point i 21 kampe indtil videre denne sæson.

Ellers er der flere gode danske spillere som Steffen Frank, Mads Lund og Henrik Nielsen, der alle er krigere på isen, og giver sig 100% for holdet. Scorer de mål, så fedt nok, men det er sejren, der er deres vigtigste mål.

Et kig på Esbjerg Energy

Esbjerg Energy havde jeg personligt nævnt som en farlig outsider, da de har en meget farlig og eksplosiv offensiv, da defensiven ikke ser så god ud på papiret til sæsonen. Dog er der forlydninger om defensiv forstærkning til Esbjerg, hvilket må siges at være tiltrængt. Man kan også sige, at det er ligemeget, at man lukker 3-4 mål ind pr. kamp, hvis man tilsvarende scorer 5-6 mål selv. Sådan har det været i store dele af sæsonen i Esbjerg, hvor man har scoret mål på samlebånd. Dog vil man gerne holde nullet i egen ende, da det blev en masse selvtillid til de unge spillere i defensiven.

Defensiven har vist, at den også KAN fungere, da man bl.a. har vundet 5-0 i Herlev samt 4-0 på hjemmebane over netop Herlev. Men forsvaret har haltet noget i flere af kampene, hvor man også har fået nogle gevaldige lussinger med bl.a. 1-7 i Herning i premieren samt på hjemmebane med 3-6 til Rungsted og 2-7 til SønderjyskE. Man har lavet alt for mange fejl i kampene, og det efterlader målmanden i en svær situation.

Man har hentet en japansk målmand til klubben, og han har haft lidt svært ved at vende sig til tempoet i ligaen. Han har ikke været skyld i alle målene, da han op til flere gange er blevet svigtet af sine backs foran sig. Hvis backerne ikke rydder op foran ham, så er det ligemeget hvor god en målmand, at man har, så vil det koste mål i løbet af kampene.

Defensiven er meget ung, og de laver selvfølgelig fejl i de fleste situationer, men det er en meget god erfaring, som de får ud af det i det vestjyske. Man lukker en del mål ind i kampene, hvor det er blevet til 81 mål imod i 22 kampe. Det er kun Unibet* Stars Gentofte, der har lukket flere mål ind pr. kamp end Esbjerg. Men de lukker omkring 4 mål ind pr. kamp.

Defensiven ledes af tidligere danske landsholdsspiller, Kasper Jensen og japanske Shinya Yanadori, der har spillet flere VM-slutrunder. Derudover har man også en spiller som Wade Bergman, der har haft en af sine bedste sæsoner pointmæssigt. Han er en rimelig offensiv back, hvilket også efterlader et hul i defensiven, hvis det ikke dækkes ind.

Offensiven ledes af flere canadiske kanoner, hvor bl.a. Aaron Lee, Mark Derlago, Scott Howes samt Andrew Clark har lavet mål efter behag. En rigtig eksplosiv offensiv, der har scoret næsten 4 mål i gennemsnit pr. kamp. Det er ligaens mest målscorende hold i ligaen. Kigger man på topscorerlisten, så dominerer Esbjerg den på nydelig vis. Man har 2 af de 3 mest pointscorende spillere med Andrew Clark, der har lavet 50 point (16 mål + 34 assists) i 22 kampe, mens Mark Derlago har lavet 42 point (16+26) i 22 kampe.