I aften er der Hockey Night på TV2 Zulu med et eksplosivt opgør mellem Esbjerg Energy og Bulldogs Odense. Læs om kampen og se eksperttippet.

Så er det tid til endnu en Hockey Night på TV2 Zulu, når målfarlige Esbjerg Energy tager imod formstærke Bulldogs Odense. Der er vigtige point på spil i Metal Ligaen, hvor Bulldogs Odense kan generobre 1.-pladsen, mens Esbjerg kan skabe noget luft ned til Rødovre på 6.-pladsen.

Kampen i aften

Begge hold har en del spillere, der kan score mål. Især Esbjerg Energy, der er det hold, der har scoret flest mål i ligaen i denne sæson. Hele 58 mål er det blevet til for vestjyderne, men lige så farlig som offensiven er, ligeså hullet er defensiven på vestkysten. Bulldogs Odense har en bedre defensiv, men også en del målfarlige spillere.

Esbjerg Energy - Bulldogs Odense over 6,5 mål til odds 2,55 hos Partybets

Esbjerg er typisk gavmild i begge ender - scorer en del og lukker en del ind. Bulldogs Odense har en stærk offensiv og en stor tro på egne evner for tiden. Læs hele analysen her.

BetXperts ishockey-ekspert Mike Larsen har et overskud på 18,85 units og en tilbagebetaling på 141% for de 46 kampe han er kommet med analyser på i denne nye sæson, der startede i slutningen af september. Samlet ligger Mike med en TBP på 115% efter 745 ishockeytips i sin karriere på BetXpert.

Et kig på Esbjerg Energy

Esbjerg Energy havde jeg nævnt som en farlig outsider, men det var mest grundet deres farlige offensiv, da defensiven ikke ser så god ud til sæsonen. Men det er også ligemeget, om man lukker 3-4 mål ind pr. kamp, hvis man tilsvarende scorer 5-6 mål selv. Sådan har det været i store dele af sæsonen i Esbjerg, hvor man har scoret mål på samlebånd.

Bl.a. har man vundet 7-4 på hjemmebane over Aalborg og 8-2 på udebane i Rødovre, så er man til offensiv hockey med masser af mål, så er det Esbjerg, som man skal tage ud at se.

Defensiven har vist, at den også KAN fungere, da man bl.a. har vundet 5-0 i Herlev samt 4-0 på hjemmebane over netop Herlev. Men forsvaret har haltet noget i flere af kampene, hvor man også har fået nogle gevaldige lussinger med bl.a. 1-7 i Herning i premieren samt på hjemmebane med 3-6 til Rungsted og 2-7 til SønderjyskE.

Man har hentet en japansk målmand til klubben, og han har haft lidt svært ved at vende sig til tempoet i ligaen. Men han har ikke selv været skyld i alle målene, da han flere gange er blevet svigtet af sine backs foran sig. Hvis backerne ikke rydder op foran ham, så er det ligemeget hvor god en målmand, at man har, så vil det koste mål i løbet af kampene.

Hockey Night-program: 

Onsdag 12/11: Blue Fox Herning - Aalborg Pirates 2-5 (1-1, 1-0, 0-4) 
Onsdag 19/11: UnibetStars Gentofte - Rungsted Ishockey 2-3 (0-1, 1-0 1-2)
Onsdag 26/11: Esbjerg Energy - Odense Bulldogs
Fredag 05/12: Frederikshavn White Hawks - Odense Bulldogs 
Fredag 12/12: Rødovre Mighty Bulls - Herlev Eagles 
Fredag 19/12: SønderjyskE Ishockey - Esbjerg Energy 
Fredag 26/12: Rungsted Ishockey - UnibetGentofte Stars 

Onsdagskampene: TV starter sendingen kl 19 med kampstart 19:15. Fredagskampene er med TV fra kl 20 med kampstart 20:15. 

Kommentatorer: Jimmy Bøjgaard og Lasse Degn

Defensiven er meget ung, og de laver fejl i de fleste situationer, men det er en god læringsproces, som de er igennem i det vestjyske. Man lukker en del mål ind i kampene, hvor det er blevet til 52 mål imod i 15 kampe. Det er kun Unibet* Stars Gentofte og Rungsted Ishockey, der har lukket flere mål ind pr. kamp end Esbjerg.

Defensiven ledes af tidligere landsholdsspiller, Kasper Jensen og japanske Shinya Yanadori, der har spillet flere VM-slutrunder.

Offensiven ledes af flere canadiske kanoner, hvor bl.a. Aaron Lee, Mark Derlago, Scott Howes samt Andrew Clark har lavet mål efter behag. En rigtig eksplosiv offensiv, der har scoret næsten 4 mål i gennemsnit pr. kamp. Det er ligaens mest målscorende hold i ligaen. Kigger man på topscorerlisten, så dominerer Esbjerg den på nydelig vis. Man har 2 af de 3 mest pointscorende spillere med Andrew Clark, der har lavet 36 point (14 mål + 22 assists) i 15 kampe, mens Mark Derlago har lavet 28 point (18+10) i 15 kampe.

Et kig på Bulldogs Odense

Bulldogs Odense har jeg nævnt som en meget farlig putsider til en guldmedalje i denne sæson, og man må sige, at det er noget, som de lever op til indtil videre. Efter 14 kampe, ligger man på en flot 2. plads, med 1 point op til SønderjyskE, der har spillet 2 kampe flere end fynboerne.

En solid arbejdsindsats i de seneste kampe har virkelig givet godt for fynboerne, der har vundet deres seneste 9 kampe i træk i enten ordinær eller forlænget spilletid.

I målet er Bulldogs godt besat med Chet Pickard, der ligger med en god redningsprocent i denne sæson på 90,40, men man har set til tider, hvor han er faldet igennem i kampene. Hvis backerne ikke er fokuseret, så lukker han hurtigt et par mål ind. Senest kunne man se det mod Aalborg, da kampen stort set var afgjort med 4-1 føring til Bulldogs, så lukkede han 2 mål ind, der ikke burde være gået ind.

Defensiven er stærkt på papiret, og man har fået en forstærkning ind på holdet i Slavomir Tomko, der kommer til at få en del spilletid. Man har en stærk defensiv, der dog tager en blunder en gang imellem. Det er blevet til 40 mål imod i de første 14 kampe i denne sæson, så det er små 3 mål imod pr. kamp.

Ligesom Esbjerg, så har Bulldogs Odense en stærk offensiv, der scorer en del mål i kampene. Bulldogs er det fjerdemest scorende hold i ligaen pr. kamp. Offensiven har flere gode kanoner som bl.a. Dale Mitchell og Ryan McDonough, der har scoret godt med point. Når Anthony Aquino kan holde sig i skindet, så er han også en stærk offensiv skytte, der kan score godt med mål.