BSV løb sidste sæson endelig med guldmedaljerne efter mange års tørsten. Men kan Peter Bredsdorff og co. leve op til nye, høje forventninger? Håndboldekspert Chipurin giver sit bud i denne optakt, hvor han analyserer samtlige herrehold i Håndboldligaen 2016/17 - i år kaldet 888Ligaen - og kigger på odds og spiltanker.

Den nye sæson for herrehåndbold er lige på trapperne, og vanen tro er det ambitiøse KIF Kolding KBH, som har favoritrollen.

De må også være særdeles sultne efter at mesterskabet glippede sidste år. Ja, faktisk kom de slet ikke i finalen.

Det er dog nærmest et forvandlet hold i år, da træner Carlos Ortega har fået lov til at sætte sit helt eget præg på truppen – de bliver utrolig spændende at følge.

Aalborg og Skjern har også noget at bevise, efter at begge hold skuffede fælt i slutspillet sidste år.

Og hvad med TTH Holstebro, der noget overraskende nuppede sølvet? De har ligesom KIF skiftet flittigt ud i truppen, og det kan sagtens koste i sæsonens første kampe.

Ligeledes bliver det spændende at følge de to oprykkere, Randers og TM Tømder.

Randers nuppede den direkte oprykning, men har skiftet en del ud på banen og ikke mindst på bænken.

Og hvad med TM Tønder, der på mirakuløs vis fik vendt et truende nederlag til en oprykning via en kortslutning fra NH-målmand Kristian Pedersen, som nok aldrig vil blive glemt i det nordsjællandske.

Vi går endnu en spændende sæson i møde.

Vinderodds på Håndboldligaen 2016/17

Hold øje med tips fra BetXperts håndboldeksperter.

Chipurin

Matias Mortensen

Odds på vinder af 888Ligaen

   
KIF Kolding KBH 2,50
Danske Spil
Bjerringbro-Silkeborg 6,00
Danske Spil
Skjern Håndbold 8,00
Danske Spil
TTH Holstebro 9,00
Jetbull
Aalborg Håndbold 12,00
888sport
Århus Håndbold 21,00
Jetbull
GOG 21,00
Unibet
HC Midtjylland 51,00
888sport
Ribe-Esbjerg HH 151,00
Unibet
SønderjyskE 151,00
Bet365
Mors/Thy Håndbold 201,00
Jetbull
Skanderborg Håndbold 301,00
Bet365

Randers HH

501,00
Jetbull
TM Tønder 501,00
Jetbull

Bjerringbro-Silkeborg: Ser lidt svækket ud

Der var smil og glade dage at spore, da Peter Bredsdorff og resten af BSV-holdet endelig hentede guldet hjem til JYSK Arena efter mange års tørke og flere finalenederlag. Til den kommende sæson står det så på Champions League, hvor gigantiske klubber som PSG, Veszprem og Barcelona kommer på besøg.

Efter en meget flot semifinalesejr over de forsvarende mestre fra KIF Kolding KBH ventede TTH Holstebro noget overraskende i finalen.

Det blev en ren magtdemonstration, da BSV smadrede holstebrogenserne i første finalekamp, og så var akt to i finaleserien intet problem. BSV nuppede guldet og står nu overfor deres første sæson nogensinde som forsvarende danske mestre.

Nu er forventningerne selvfølgelig i top i det midtjyske, og det bliver spændende at se, hvordan de klarer det pres. Denne sæson bliver det dog uden holdets OL-guldvinder, Mads Christiansen, der har skiftet tilværelsen i Silkeborg ud med tyske Magdeburg, hvor han kommer til at spille sammen med flere danskere - Jannick Green, Michael Damgaard og Jakob Bagersted.

Henter stort målmandstalent

Unge, talentfulde Jakob Lassen, der kommer fra nyoprykkede Randers HH, skal overtage Christiansens plads på holdet, men det bliver i første gang som 2. valg, da Nikolaj Øris stadig er at finde i BSV og må forventes at være 1. valget på højrebacken.

På målmandsposten har man hentet Sebastian Frandsen i Ribe/Esbjerg. Han er ligesom Lassen meget talentfuld, men havde i sidste sæson et mindre formdyk efter hans annoncering som kommende BSV-spiller. Det er dog ikke for sjov, at bl.a. FC Barcelona har haft snøren ude efter Frandsen, og mon ikke han også på sigt bliver rigtig god fangst for midtjyderne.

Med Frandsens tilkomst har man skilt sig af med Kasper Larsen, der rykker lidt nordpå til Mors/Thy.

Ligeledes har man skilt sig af med Dennis Kirkegaard, der rykker til storsatsende HC Midtjylland, mens den slovenske forsvarskæmpe, Peter Pucelj, har stoppet karrieren.

Mesterskabsforventningerne er selvfølgelig i top hos BSV, men holdet virker en lille smule svækket i forhold til sidste sæson. Og er truppen i virkeligheden bred nok til at kunne holde en hel sæson med mange store kampe i Champions League og den hjemmelige liga.

Holdet er svækket på højrebacken, hvor der nu hviler et stort ansvar på Nikolaj Øris, men han er skadet i sæsonstarten, og med hans skadeshistorik kan man sagtens få bange anelser – desuden er Jakob Lassen skadet de første 2-3 måneder i BSV-trøjen, hvilket ikke ligefrem hjælper på situationen.

Holdet besidder selvfølgelig en rigtig stærk start 7’er med Rasmussen, Hundstrup, Damgaard, Skube, Øris, Hansen og Knudsen. Der er oceaner af kvalitet hos midtjyderne, men sæsonen efter klubbens første mesterskab kan blive svær.

Spiltanker: Holdet kan få en svær start
Taget BSVs skadesproblemer på højreback i betragtning kan midtjyderne få en hård start på sæsonen. Markussen er eneste reele skytte i truppen - kig efter tætte kampe og få mål i efterået.

TTH Holstebro: Holdet på plads i det fine selskab

Det var en historisk god sidste sæson for TTH Holstebro, hvor herrerne endte med sølvmedaljer om halsen, mens

tog sig af bronzemedaljerne. På herresiden er der skiftet godt og grundigt ud i truppen, og Patrick Westerholm står overfor et stort arbejde med den nye trup, som i den kommende sæson optræder i håndbolds hellige land – Champions League.

Der er internationale ambitioner i det vestjyske, hvor klubben har ændret navn til den kommende sæson. I stedet for Team Tvis Holstebro hedder klubben nu TTH Holstebro. Det er gjort for at sætte Holstebro på det internationale landkort, nu hvor holdet er med i Champions League.

Modstanderne i turneringen er dog knap så velkendte som længere østpå, hvor BSV er havnet i fantastisk pulje. Det er nogle forfærdelig lange ture til Østeuropa, som står for døren. Og kan klubben formå at få de noget kræsne tilskuere i hallen til kampe mod Bucaresti, Motor og Besiktas? Lad os håbe det.

Stor udskiftning i truppen

På spillerfronten er der også sket en hel del.

Vi kan starte på målmandsposten, hvor de tre keepere fra sidste sæson alle er væk. Simon Gade til Lemvig, Jonas Hansen til Ribe/Esbjerg og Nikolaj Neupart til Odder. Det har gjort plads til stortalentet Torbjørn Bergerud, der er et stort talent, som allerede har norske A-landskampe på CV’et.

Han skal danne duo med den tidligere, mangeårige TTH-keeper, Rasmus Lind, der havde et kort afbræk sydpå til Ribe/Esbjerg. På stregen er Søren Tau væk, mens islandske Vignir Svarvarsson er hentet i HC Midtjylland.

I bagkæden er Sveinson(IBV), Larholm(Sävehof) og Bitsch(Skive) nu væk. Klubben har handlet endnu en landsholdsspiller i svenske Victor Østlund – en klassespiller med store kvaliteter i angrebsspillet.

Jonas Porup er hentet i Mors/Thy, specielt med henblik på at styrke defensiven med den massive fysik han besidder. Westerholm har været på dobbeltrov i HCM, hvor han også har hentet Martin Hansen.

Efter mange års tjeneste har Patrick Wiesmach søgt nye græsgange. Han er skiftet tilbage til barndomsklubben i Aalborg og vil uden tvivl blive savnet meget i Holstebro. Hans kvaliteter både offensivt og defensivt er ikke lige sådan til at erstatte.

Derfor er det en stor arv, som unge Kasper Kildelund skal løfte. Han er stadig flere niveauer under Wiesmach, og det må derfor betegnes som en klar svækkelse, at klubben ikke har Wiesmach til at løbe rundt på højrefløjen mere.

TTH Holstebro står – ligesom BSV – overfor en spændende sæson med CL og store forventninger i den hjemlige liga.

Peter Balling er stadig ude med en korsbåndsskade og må forventes at returnere på banen omkring juletid. Med Balling tilbage har TTH en meget spændende bagkæde.

Holstebro står overfor en hård første halvdel af sæsonen med mange kampe, som bliver uden holdets bedste skytte. Men som vi alle ved, så er det først i maj, at guldet bliver uddelt.

Spiltanker: Tætte kampe i vente

TTH går et hårdt efterår i møde med mange kampe, nye spillere og uden Peter Balling. Hold øje med tætte kampe.

GOG 2010: Satser på undgdommen

GOG hentede endelig metal igen efter mange års tørke. Holdet har været igennem en konkurs og tvangsnedrykning, men vandt i sidste sæson bronze efter en flot sæson. En stor præstation taget materialet i betragtning.

Nytilkommende Andreas Holst, der var hentet i Lemvig, storspillede kamp efter kamp og endte med at slå selveste Minik Dahl Høegh af på venstrebacken. Dog endte sæsonen grufuldt for netop Holst, der i semifinalen i Holstebro ødelagde sit korsbånd – en ærgerlig slutning på sæsonen, der ellers havde budt på A-landsholdsdebut for den hårdskydende bagspiller.

Minik Dahl Høegh valgte at søge nye græsgange. Han tørner i den kommende sæson ud for Århus Håndbold. Derfor har fynboerne hentet bagspilleren Gøren Johannesen i norske Viking Stavanger. Dog virker bagkæden en smule smal, da Aku Kreuztmann og Kenneth Dahl ligeledes er stoppet i klubben.

GOG har hentet endnu en nordmænd. Landsholdsaktuelle Magnus Jøndal valgte GOG som sin nye arbejdsgiver – han er virkelig dygtig og viste eksempler på sit store talent ved EM i Polen, hvor han virkelig gjorde en god figur. Han bliver et spændende bekendtskab i den danske liga.

Klublegende vender hjem

Sidst men ikke mindst har man hentet klubikonet Torsten Laen hjem til Gudme. Han spillede hele 10 år i GOG, før han skiftede videre til spansk håndbold og storklubben Ciudad Real.

Det er uomtvisteligt et stort navn at få hjem til Fyn. Han erstatter Lars Hald, der har valgt at prøve lykken i fransk håndbold.

GOG har mistet en del spillere og købt knap så mange ind. De har valgt at fokusere på deres ungdomsafdeling, hvor der uden tvivl er uendelig meget talent at finde.

I den første halvdel af sæsonen kommer unge Lasse Møller og Frederik Krabbe til at spille en del minutter, da holdets bedste skytte, Andreas Holst, som sagt er ude med en korsbåndsskade.

Spiltanker: Hold øje med under-linjerne

GOG er kendt for deres notorisk hurtige kontrafase, men der kan være en idé ved at kigge på målfattige kampe, da bagkæden mangler skytte - specielt i efteråret.  

KIF Kolding København: Revanchelysten storhold

Det storsatsende hold fra Kolding/København skuffede fælt i sidste sæson, hvor de endte med en knap så imponerende 4. plads i slutspillet.

Til den kommende sæson har holdets spanske træner Carlos Ortega så sandelig formået at sætte sit præg på holdet. Dog har der sneget sig lidt dansk islæt ind i trænerteamet. Simon Jensen er blevet assistenttræner, da Bilal Suman skal være bosnisk landstræner.

Kolding har hentet en del spillere ind til bagkæden, hvor man mistede stortalentet Lasse Anderson til Barcelona, mens Lukas Karlsson valgte Ribe/Esbjerg. Desuden er Enderleit og Irming også væk, hvorfor det virker meget logisk at forstærke sig i netop bagkæden.

Spansk invasion

Spanske Ortega har nemlig hevet to landsmænd til Kolding. Antonio Garcia er et scoop for den danske håndboldliga. Han var en del af det spanske landshold, der lammetævede Danmark i VM-finalen i 2013.

Han kommer fra Pick Szeged, men har også tørnet ud for franske PSG: Hans kompetencer på venstrebacken kan blive guld værd for Kolding, der desuden er bookmakernes storfavorit til guldet.

Niko Mendegia er den anden spanske spiller, som Ortega har haft hentet. Han kommer ligesom Garcia fra ungarske Szeged. Det er virkelig en kvalitetsspiller, som Kolding har gaflet. Den lynhurtige playmaker kommer til at sætte fart i Koldings angrebsspil, hvilket tidligere har været et problem for dem.

Kolding har også hentet den landsholdsaktuelle svensker Phillip Stenmalm, der tidligere har spillet for La Rioja. En spiller med stor skudkraft og fine defensive kvaliteter.

Desuden sætter KIF noget kulør på den danske liga, som vi sjældent har set. Ortega og co. har nemlig sikret sig brasilianske Fabio Chuffa, der ved VM i Qatar i ’15 og ved OL i Rio imponerede med sine mange iderige skudvarianter både fra højrefløjen, men bestemt også fra 7-meterpletten.

Han kan kendes på hans meget karakteristiske Bob Marley-lignende hårstil. Det virker til at være et fornuftigt køb, da Kolding de seneste par sæsoner har kæmpet meget med skader på netop den position.

Mortens Bjørnshauge og unge Nicolas Lundbye Kristiansen er også blevet hentet ind til at styrke bredden.

Det bliver meget spændende at følge Ortegas spanskprægede håndboldstil i dansk håndbold med store, tunge stregspillere samt en forsvarsstil, der lukker modstanderne ind mod midten i angrebsspillet.

Ortega og co. har dog også set stærke ud i kampene op til sæsonen. Bookmarkerne har forståeligt nok Kolding som værende storfavorit.

Spiltanker: Kommer buldrende fra start

KIF Kolding KBH har set skarpe ud op til sæsonstart og har nærmest haft hele truppen til rådighed i off-season. Det bør betyde en god start på sæsonen for KIF.  

Skjern Håndbold: Sammentømret trup skal levere

Skjern har bibeholdt en fast trup, hvilket kan komme dem til gode i denne sæson. De har skiftet meget lidt ud, men har

samtidigt hentet et par spændende spillere ind på holdet.

Skjern kunne meget vel gå en rigtig interessant sæson i møde, og motivationen bør være helt i top efter sidste sæson, hvor de skuffede fælt og missede semifinalerne. 

Vi starter på trænerbænken, hvor Henrik Kronborg gør Ole Nørgaard selskab. Henrik Kronborg er ansat som konsulent og altså ikke assistenttræner, da han ikke vil være til stede under alle holdets træninger. Det er dog en virkelig dygtig sparringspartner, Ole Nørgaard får sig.

Stortalentet Cornelius Kragh er hentet i Nordsjælland, hvor han igennem de to seneste sæsoner har været holdets helt store profil. Fødselsattesten siger 1995, så der er formegentlig stadig mulighed for, at Kragh kan videreudvikle sig i det vestjyske.

Man kan dog stille sig spørgende overfor, hvordan Cornelius Kragh kommer til at klare opgaven som marginalspiller – men klarer han det, kan det blive en fremragende signing, Skjern har gjort sig.

Tandri Konradsson og Lasse Hamann-Boeriths er også blevet hentet til. Konradsson er specielt udtænkt en rolle i defensiven, mens Hamann-Boeriths er et meget ungt talent, der skal suge alt den spilletid, han kan få til sig.

Kvalitet hele vejen rundt

Skjern truppen holder højt niveau over hele linjen. Hvilken dansk klub vil ikke gerne kunne råde over spillere som Lasse Mikkelsen, Bjarte Myrhol, Kasper Søndergaard og Markus Olsson?

Læg dertil Rene Rasmussen, Thomas Klitgaard, Morten Balling og Bjarke Christensen som også besidder store kvaliteter. Det ér bare en stærk trup, de har samlet i Skjern Håndbold.

Målmandsposten er (måske) holdets akilleshæl. Søren Pedersen og Magnus Dahl er bestemt dygtige målmænd, men på så vigtig en position halter de lidt i forhold til Kolding og BSV.

Daniel Svensson har med en fightervilje af Guds nåde igen kæmpet sig tilbage på håndboldbanen efter kræftsygdom – yderst imponerende! Hvis han formår at komme tilbage på et nogenlunde niveau, kan han blive en joker i foråret.

Skjern har beholdt kontinuerligheden i truppen, og med et par spændende indkøb ser de skarpe ud.

Spiltanker: Skjern kan gå hele vejen

Få udskiftninger i truppen og ingen Champions League kan betyde, at Skjern går et skarpt efterår i møde. Desuden virker odds 8,00 hos Danskespil og Bet365* på Skjern som mestre yderst interessant. Se spilforslaget her
Desuden virker et H2H-spil for grundspillet på Skjern over TTH meget interessant. Bet365* med 1,57 på dette. CV: 70% Betvalue: 109,9% 

Aalborg Håndbold: Flot sæson i møde

Endnu en klub med udskiftning på trænerbænken. Jesper Jensen blev fyret midt i sidste sæson, og assistentræner Stefan Madsen tog over for resten af sæsonen.

Nu har Jan Larsen og co. hentet den tidligere KIF Kolding KBH-træner Aron Kristjansson ind. Et stort træner-navn, som er meget respekteret rundt omkring i håndboldverdenen.

Kristjansson har hentet en landsmand med til det nordjyske. Venstrefløjen Stefan Sigurmannsson er hentet hos Rhein-Neckar Löwen, som i den forgangne sæson blev tyske mestre med den tidligere Aalborg-træner Nikolaj Jakobsen.

Sigurmannsson har et stort potentiale, men har på både klubplan og landsholdsplan stået i skyggen af verdensklassefløje. Gensheimer og Sigurdsson er nok ikke de nemmeste at tage spilletid fra. Sigurmannsson erstatter Tvedten, der indstillede sin gloværdige karriere efter sidste sæson.

På den anden fløj står det også godt til. Højrefløjen har igennem de seneste par sæsoner været holdets helt klare akilleshæl, men med tilgangen af Patrick Wiesmach ser det noget lysere ud end tidligere.

Wiesmach fandt ikke et interessant tilbud fra udlandet, som han ellers havde sat næsen op efter, og valgte derfor hjembyen Aalborg, hvor han havde sin håndboldopvækst. Et klassekøb, som styrker Aalborg markant på den position både offensivt og defensivt.

Stærkt islandsk indkøb

Den islandske koloni bliver forstærket af Aron Atlason, der vender tilbage til dansk håndbold efter en afstikker til fransk håndbold. Atlason var en del af det AG København hold, der spillede sig til Final4 i CL og vandt flere danske mesterskaber. Han er dog ikke en ung mand mere, men han bringer en masse erfaring til en ellers ung aalborgensisk bagkæde.

Tobias Ellebæk skal erstatte Emil Berggren på venstrebacken. En helt anden type, der kommer til at bringe en del mere fart i Aalborgs angrebsspil. Den tidligere Flensburg-spiller Olafur Gustafsson, der aldrig blev en succes i det nordjyske, er også væk – han er tilbage i islandsk håndbold.

På målmandsposten er man svækket en smule sammenlignet med sidste sæson. Andreas Palicka er rykket til Rhein-Neckar Löwen, mens svenske Mikkel Aggefors er hentet i Alingsås.

Aggefors har længe været blandt de bedste keepere i den svenske liga og har samlet sig en masse erfaring. I målmandsverdenen har han en perfekt alder(31) og bliver spændende at følge – han kommer til at danne duo med Søren Westphal.

Vigtigst af alt formåede Aalborg at holde på stjernskuddet Sander Sagosen endnu en sæson, inden han tager videre til PSG i fransk håndbold.

Han er ubestridt den største stjerne på Aalborgs mandskab og kan blive guld værd for nordjyderne. Alt i alt ser truppen ganske spændende ud, og kan de formå at få gang i deres keepere, kan Aalborg gå en meget interessant sæson i møde.

Spiltanker: Trimmet offensiv giver mål

Aalborg har fået mange spændende, offensive spillere ind i truppen. Kig efter mange mål i Aalborgs kampe.

Århus Håndbold: Legende skaber optimisme

Der var nok en del i det århusianske, der trak på smilebåndet, da Århus Håndbold præsenterede den islandske

Robert Gunnarsson, som tidligere har tørnet ud for de orangeklædte.

Det er nu 11 år siden, at Robert Gunnarsson lavede hele 241 mål på en sæson og var snublende tæt på at sende guldet til smilets by. Han har legendestatus i klubben, og der er store forventninger til den aldrende islændinge. Han erstatter store, stærke Morten Bjørnshauge, der er skiftet lidt sydpå til KIF Kolding KBH.

I bagkæden har man sikret sig endnu mere kvalitet. Grønlandske Minik Dahl Høegh valgte Århus til efter en periode i GOG med mindre spilletid end førhen. Han bringer en ordentlig portion skudkræft til bagkæden, som allerede har en rigtig fin bredde med bl.a. Petersen, Henneberg, Schytt og Krarup. 

Stortalent buldrer derudaf

Omar Magnusson gør Gunnarsson og Høegh selskab. Den bare 19-årige islændinge er flere gange blevet sammenlignet med en af verdens allerbedste håndboldspillere nogensinde nemlig Olafur Stefansson, der også huserede på højrebacken. Hans overblik og teknik er eminent og opvejer uden tvivl de manglende centimeter i højden, som Magnusson ikke har ifht. en normal bagspiller.

Magnusson skal sammen med den tidligere Odder-spiller Anders Kragh Martinussen overtage højrebacken, hvor Rune Ohm og Elijan Dzankovic begge er stoppet. Ohm er nu at finde i TMS, mens Dzankovic har stoppet karrieren. På højrefløj tiltræder Joachim Enggaard i stedet for Rasmus Nielsen. Det er altså rutinen, der er skiftet ud med ungt blod og masser af gå-på-mod. 

På målet har man hentet Niels Guldborg ind – en midlertidig løsning, da Emil Nielsen stadig kæmper med meningitis og ikke bliver klar til sæsonstart.

Desuden har direktør Jan ’Tromle’ Nielsen trukket i træningstøjet og skal agere backup, hvis Jens Fredgaard - mod forventning - ikke bliver klar til sæsonstart.

Alt i alt kan Århus Håndbold gå en meget spændende sæson i møde – specielt efter jul, hvor venstrebacken Torben Petersen forventes at være tilbage, hvilket ligeledes bør være tilfældet med Emil Nielsen. Og så bliver det meget interessant at følge Minik Dahl Høegh og Robert Gunnarsson. 

Spiltanker: Kan blive målrigt

Store målmandsproblemer hos Århus Håndbold. Du kan klogeligt kigge efter mange mål, i de kampe hvor holdet mangler Emil Nielsen og Jens Fredsgaard.   

HC Midtjylland: Spiller igen med musklerne

I det midtjyske er der blevet spillet med store muskler henover sommeren, hvor store navne har sat deres signatur på HCM-kontrakter. Det var dog lige ved at gå galt for de forsvarende pokalmestre i sidste sæson, hvor de blev presset gevaldigt i nedrykningskampene mod Odder Håndbold.

Ikke desto mindre formåede HCM at beholde deres ligaplads, og med stor økonomisk hjælp fra bl.a. Rød Billet kan HCM se frem mod en spændende sæson med store forventninger.

Den største profil, som HCM har lokket til, er uden tvivl den norske landsholdsspiller Espen Lie Hansen, der kommer fra et ophold i østrigsk håndbold. Han har et fantastisk skud og danner sammen med Rasmus Porup ligaens mest hårdskydende duo på venstreback. Den tidl. BSV-spiller er et scoop for HCM og den danske håndboldliga.

Potent offensiv

Bagkæden er også blevet forstærket med rutinerede Morten Slundt, der kan spille alle positioner i bagkæden. Rasmus Carlsen er blevet hentet i norsk håndbold, hvor han bombede mål ind på samlebånd for Halden. Carlsen blev topscorer i den norske liga i den netop overståede sæson.

Yderligere to spillere er blevet hentet i norsk håndbold. Det er Lars Egen Rismark og Eivind Tangen, der begge er hentet i Fyllingen. Sidstnævnte blev faktisk nr. 2 på den norske topscorerliste i sidste sæson. Det er altså nogle fyre med mål i armen, som HCM har hentet. Rismark er en talentfuld keeper, som dog kommer til at stå i skyggen af Winkler.

Defensivt kan man dog have bekymringer på midtjydernes vegne. Kæmpe store Vignir Svarvarsson er skiftet til TTH, uden at man har hentet en egentlig erstatning for ham. Det efterlader Gjessing og Østergaard som eneste defensive specialister.

I angrebet skal Østergaard også trække et stort læs efter Svarvarsson – og det virker ærligt talt lidt mærkeligt, at en spiller som Østergaard, der stort set kun har spillet i den ene ende i hele sin håndboldkarriere, skal til at være 1. valg på stregen i angrebet.

Spiltanker: Målene vil rasle ind i begge ender

Midtjyderne har forstærket sig markant offensivt, mens defensiven ser svækket ud. Det ligner et mere målrigt mandskab end førhen. 

Ribe -Esbjerg HH: Kan blive sæsonens overraskelse

REHH har ligesom HCM opjusteret i budgettet og satser benhårdt på at komme i slutspillet. Holdet virker bedre og bredere end nogensinde, og bør være en realistisk målsætning, esbjerggenserne har sat sig.

På trods af at have mistet spillere som Sebastian Frandsen, Rasmus Lind, Kasper Nielsen og Morten Vium virker holdet styrket frem mod den nye sæson. Rasmus Nielsen(Århus) og Sonny Landberg(Skive) skal erstatte Vium, der var holdets største profil i sidste sæson.

Sommerens klart største signing er uden tvivl den tidligere KIF Kolding KBH-spiller Lukas Karlsson, som har skrevet under på en 2-årig aftale med klubben.

Der vil selvfølgelig være store forventninger til Karlsson, som er tiltænkt den største rolle af alle i angrebet, hvor han får følgeskab af den eksplosive Aku Kreutzmann. Han kommer fra en tid i GOG, hvor spilletiden dog blev mindre og mindre.

Da Lind og Frandsen som tidligere nævnt er skiftet væk, har REHH erhvervet sig to nye keepere. Her er der tale om den tidl. TTH-spiller Jonas Hansen, der uden tvivl besidder et stort potentiale, hvilket dog aldrig blev forløst i TTH Holstebro.

Han skal danne duo med rutinerede Søren Haagen, der beundringsværdigt tager endnu en sæson som aktiv.

Tau bliver en forstærkning

Holdet har desuden sikret sig Søren Tau fra TTH Holstebro. Han er en markant styrkelse defensivt, hvor han igennem mange sæsoner har været en vigtig brik for vestjyderne. Han kommer til at danne et stærkt stregpar med Jonas Tidemand, der desværre var skadet store dele af sidste sæson.

Læg dertil spillere som talentfulde Jakob Holm, Pelle Schilling og Morten Nyberg, så har REHH en meget spændende trup – spørgsmålet er dog, hvor hurtigt cheftræner Claus Uhrenholt kan få de mange nye spillere til at spille sammen som et hold.

Spiltanker: De kan nappe point fra de fleste

REHH har fået et stærkt hold, som virkelig ser skarpe ud. De kan overraske og ende et par pladser højere end tidligere. REHH ligner en kandidat til slutspillet, og Danskespil belønner os med odds 2,50 på en top8-placering. CV: 45% Betvalue: 112,5%

SønderjyskE: Skadesramt optakt kan koste

Sønderjyske spillede sig i sidste sæson videre til slutspillet til glæde for de mange entusiatiske tilskuere i Sønderjylland.

Holdet formåede dog ikke at spille sig videre til semifinalerne, men de var bødlen overfor Skjern håndbold i to omgange, hvor de stjal point, hvilket resulterede i at Skjern ikke kom videre til semifinalerne. 

Op til denne sæson kæmper Sønderjyske virkelig på skadesfronten. Til flere træningskampe har cheftræner Morten Henriksen haft svært ved at sætte hold.

Specielt bagkæden har været hårdt ramt. Claus Keldgaard, Matthias Thynell og Aron Mensing har alle døjet med problemer og når muligvis ikke at blive klar til sæsonstart, hvilket Kasper Køser med sikkerhed ikke gør. 

Desuden har Christopher Fors og Jonas Samuelson, som begge spillede flot i den foregående sæson, kæmpet med skader i optakten. De mange skader har gjort det svært at implementere de nye spillere i truppen, om end der heldigvis ikke har været de store udskiftninger i truppen. 

Sønderjyske har sendt endnu en dygtig stregspiller til Tyskland. For et par år siden sendte man Anders Zachariassen videre til Flensburg, og denne gang blev det så Magnus Gulleruds tur - han er skiftet til Minden, der netop er rykket op i den bedste tyske liga.

Han har været holdets bedste spiller gennem de seneste to år, og bliver noget nær umulig at erstatte. Det skal Adam Nyfjäll forsøge, som er skiftet fra Haslum i norsk håndbold. 

Tabet af Gullerud er stort

På målmandsposten skal den tidligere ungdomslandsholdskeeper Thorsten Friis erstatte islandske Daniel Freyr Andrésson, der er skiftet til svensk håndbold. Det er altså kun to nye spillere, der skal spilles ind på Sønderjyskes hold, hvilket kan hjælpe deres proces. Og så har sønderjyderne hentet Alexander Hansen ind til højrebacken, hvor man i forvejen er godt besat med Simon Kristiansen. Hansen kommer fra TMS, hvor han har bombet mål ind på samlebånd - hele 132 blev det til i sidste sæsson. 

Den stærke hjemmebane skal igen i år sikre sønderjyderne størstedelen af deres point. Hjemmepublikummet er højlydt, og man får associationer til tysk håndbold, hvor stemingen er helt i top.

Gullerud vil blive savnet stort i begge ender af banen, og erstatningen er endnu ikke på samme niveau. Sønderjyske kan få svært ved at spille sig i slutspillet, da deres nærmeste konkurrenter har opjusteret på den økonomiske og spillermæssige front. 

Spiltanker: SønderjyskE kan få problemer

Sønderjyske mange skadesproblemer kan blive hårdt for dem i starten af sæsonen, hvor de kan løbe ind i flere nederlag end normalt.

Skanderborg Håndbold: Første sæson uden for "Cigaræsken"

Flere rynkede en smule i panden, da Skanderborg præsenterede selveste Kasper Irming som deres seneste spiller til 16/17-truppen. Men den var god nok.

Holdet fra 8660 har erhvervet sig en absolut topspiller, der dog har haft sine skadesproblemer over de seneste par sæsoner. Det skal dog ikke tage noget fra Skanderborg – det er en klasse signing.

Og så er det slut på en ære i Skanderborg – den legendariske ’cigaræske’, som Skanderborgs lille, intime hal bliver kaldt, bliver skiftet ud med en mere moderne hal. ’Cigaræsken’ har uden tvivl været med til at hjælpe Skanderborg til point flere gange, og det skal blive spændende at følge holdet i de nye omgivelser.

Holdets – med længder – bedste spiller i sidste sæson er skiftet til Kristianstad. Tim Sørensen var helt med fremme i kampen om topscorerprisen og blev fortjent tilbudt en kontrakt hos en større klub.

Han er nærmest umulig at erstatte med Skanderborgs budget. Derfor har man brugt en rigtig klassisk Skanderborgmetode og hentet en ung spiller ind. U21-landsholdsspilleren Mike Haack skal tage over.

Vigtig stregspiller ude

Holdet har skaffet sig af med Mads Thomsen, der længe har været styrmanden i defensiven. Dog er der kommet masser af fysik ind på holdet. Forsvarsspecialisten Jonas Jeppesen er hentet i TMS Ringsted, mens Jeppe Krogh er hentet hjem efter en tur i det norske. Og så er unge Frederik Ladefoged hentet ind. De to besidder rigtig meget fysik.

Holdets stregspiller Besard Hakaj, som var tiltænkt en kæmpe rolle i begge ender, måtte udgå fra en træning midt i august – det midterste ledbånd var sprunget, mens han også have fået en flænge i menisken. Han er ude af den første halvdel af sæsonen, hvilket er et stort tab for Skanderborg.

Skanderborg har også hentet lidt spillere til bredden i Kristian Bondefeld(Tønder), Jonas Eichwald(Odder) samt Thomas Christensen(Randers), som ikke er tiltænkt de største roller i den kommende sæson.

Skanderborg leverede mange overraskende sejre i sidste sæson – specielt i starten, hvor de på hjemmebane slog både Aalborg og BSV. Dét får de svært ved i de første halvdel af sæsonen, hvor de skal lære at spille uden Hakaj, Thomsen og Sørensen. Det er en ung trup, som ligaens yngste træner har til rådighed – det kan blive en lang sæson i 8660.

Spiltanker: Kan hakke lidt i starten

Skanderborg skal bygge et nyt hold op, hvor mange nye skal integreres. Dog virker de bedre stillet til sæsonen end Mors/Thy. Skanderborg ender over Mors/Thy i grundspillet til odds 1,85 hos Danskespil indeholder stor værdi. CV: 60% Betvalue: 111%. 

Mors/Thy Håndbold: Endnu engang for meget udskiftning

Status for MTH inden den kommende sæson er nærmest en genfortælling af sidste år. Holdet har mistet markante profiler og står muligvis overfor en svær sæson, hvor en del nye spillere skal trække et stort læs.

Holdets topscorer i sidste sæson er væk. Tobias Ellebæk har valgt at rykke teltpælene op for at bosætte sig lidt længere nordpå – nærmere betegnet Aalborg. Han vil uden tvivl blive savnet i barndomsklubben, men det var et naturligt valg af Ellebæk, der var klar til at prøve kræfter med noget store.

Marcus Mørk er også væk. Han er smuttet med kæresten til fransk håndbold. Jonas Porup er som tidligere nævnt skiftet til TTH Holstebro af samme grunde som Ellebæk. Det er med andre ord en helt ny bagkæde, som Jan Paulsen skal have spillet sammen. Og de nytilkommende virker ikke til at have samme kvalitet.

Point skal hentes på "Bette Balkan"

Jan Paulsen har været på rov i Skive, hvor han har hentet Nickolei Jensen – ikke just en spiller, der er et fryd for håndboldøjet. Han var i sidste sæson den spiller med tredjeflest tekniske fejl. Heldvis for Nickolei Jensen var han også at finde forholdsvis højt på assistlisten, hvor han endte som nr. 6.

Jens Christian Brauner er ligeledes blevet tilføjet til bagkæden. Han er hentet i 1. division, hvor han var med til at rykke ned sammen med Team Vesthimmerland. Ungarske Janos Stranigg kommer til, men er for mig er et helt ubeskrevet blad. Sidst men ikke mindst har Mors/Thy hentet Marcus Dahlin fra svenske Kristianstad.

På højrefløj erstattes Gudmundur Olafsson af Lasse Justesen, der skiftede fra HCM, hvor spilletiden ikke var blevet den samme, som den formegentlig bliver i MTH. Søren Haagen er skiftet ud til fordel for dygtige Kasper Larsen, der må siges at være et mindre scoop. Han kan sagtens få en rigtig stor rolle på Mors.

Alt i alt virker holdet svækket frem mod den nye sæson, hvor dygtige spillere er væk, mens nye skal spilles til. Dét kan tage tid, men med en hjemmebane som ’Bette Balkan’, så kan de fleste hold slås på en god dag. Jan Paulsen får bestemt sin sag for.

Spiltanker: Målene kommer til at mangle

Mange udskiftninger hos MTH bør betyde nogle hårde kampe + et målsnit, der er nedadgående uden Mørk, Ellebæk og Porup.  

TM Tønder: Ung men sammenspillet trup

Efter en fuldstændig vanvittig afslutning på oprykningsdramaet mellem Nordsjælland og Tønder, som meget sent vil blive glemt i dansk håndbold historie, endte sønderjyderne som sejrsherrer via en meget omdiskuteret situation.

Ja, jeg behøves vel nærmest ikke at beskrive den? For hvis du interesserer dig bare en lille smule for håndbold, så er det næppe gået din næse forbi.

Tønder har et meget ungt og uprøvet mandskab – og klubben har valgt at belønne langt de fleste spillere med den flotte oprykning ved at beholde store dele af truppen. En flot gestus af klubben.

Dog har de hentet en styrmand ind til forsvaret, hvilket var tiltrængt. Mads Thomsen er hentet i Skanderborg Håndbold, hvor han tager en masse ligaerfaring med sig. Hvilket er uvurderligt for så ung en trup som Tønders.

Stærk tilgang af højreback 

På højrebacken har man hentet U21-landsholdspilleren Nikolaj Enderleit, der skifter fra KIF Kolding KBH, hvor mulighederne for meget spilletid ikke så helt gode ud. Han har i en tidlig alder en rigtig god fysik og må trods alt have skrabet lidt rutine til sig fra flere Champions League-kampe, hvor han blev smidt for løverne.

Holdets angrebsspil bliver styret af dygtige Kristian Stoklund, der var manden, som scorede på det afgørende straffekast, der sendte Tønder i håndboldligaen.

Han har en stor håndboldhjerne og besidder et fint skud. Han bliver vigtig for sønderjyderne. Jimmy Elgaard på stregen er en af de få med mange års håndbold på bagen - han bliver også ekstremt vigtig. 

Og nej, så kommer vi heller ikke uden om ’Helvede i Syd’, som TM Tønders hjemmebane så populært bliver kaldt. Den kan sammenlignes en lille smule med Skanderborgs ’Cigaræske’ bare med flere mennesker og lidt mere larm. Det bliver ikke den nemmeste udebane at skulle besøge for bundholdene i ligaen.

Spiltanker: Kan holde kampene tætte

Få udskiftninger hos sønderjyderne. De kan måske stjåle point fra de hold med mange nye spillere her i starten af sæsonen.

Randers HH: Kometerne går hård sæson i møde

Efter en sublim slutspurt efter jul i 1. division nåede randrusianerne lige akkurat at overholde TM Tønder og derved nuppe den direkte oprykning foran flere tusinde tilskuere på hjemmebane. En historisk dag for klubben, som på rekordtid har skiftet 3. division ud med en ligaplads.

En kæmpe del af den ros skal cheftræner Ole Bitsch have. Han er ikke at finde i Randers mere, da han tidligere på året takkede ja til et tilbud fra liganedrykkerne fra Skive, hvilket må være en lidt ambivalent følelse at stå med.

Den tidligere Skanderborg-træner Jesper Holm har taget over, og han får sin sag for i den kommende sæson. Martin Hjortshøj skal danne par med Holm på sidelinjen.

Der er også skiftet en del ud i spillertruppen, som flere profiler har forladt. Holdets mest prominente navn – Jakob Lassen – er skiftet til guldvinderne fra BSV. Et nødvendigt skridt for den talentfulde spiller, der kommer fra netop Randers. Gustav Falholt skal erstatte Lassen, hvilket er et stort skridt ned på den position.

Stor udskiftning på banen og bænken

Anfører og forsvarsgeneralen Nicolai Pugholm er taget med Ole Bitsch til Skive, hvem man ikke har formået at erstatte med samme kvalitet. Bitsch har ligeledes gaflet Nikolaj Søndergaard med til Skive. En spiller, der kan spille både højreback og højrefløj i begge ender.

Joachim Enggaard, som var en af holdets allerbedste i sidste sæson, er også væk. Han er blevet erstattet af rutinerede Hans Martin Asmussen, som er et godt indkøb til højrefløjen. På venstrebacken har holdet hentet dygtige Simen Strømberg fra Bækkelaget ind sammen med hollandske Jorn Smits, som spiller samme position.

Ydermere er der blevet tilføjet to islandske navne til truppen. Her er der tale om højrebacken Viggo Kristjansson og målmand Arnor Stefansson. Rasmus Beck er også blevet hentet til målmandsposten – en rigtig dygtig keeper, der har erfaring fra tysk håndbold.

I bagkæden ligger der meget pres på Kasper Bonnesen, som igennem de seneste mange sæsoner har været holdets omdrejningspunkt (sammen med Lassen). På venstrefløjen skal den bomstærke og lynhurtige Lars Skaarup fortsætte sit gode spil fra sidste sæson.

Randers HH kan få det meget svært, og der venter et stort arbejde for de to nye trænere. Randers kunne ligne den største kandidat til den direkte nedrykning.

Spiltanker: Det kan blive grimt for Randers

Ny træner og mange nye spillere. Det skriger langt væk af lammetæv til randrusianerne her i starten af sæsonen. Randers kunne meget vel ligne 'Sorte Per' i ligaen. Danskespils odds 2,60 på det indeholder stor værdi. CV: 45% Betvalue: 117%