Elsker du at spille på gule kort, så kan lørdag aftens London-brag i Premier League mellem Chelsea og Tottenham blive en god oplevelse. Se odds her.

Lørdag aften klokken 18.30 på TV3+ spiller Chelsea og Tottenham mod hinanden i en kamp, der kan være særdeles interessant set med odds-øjne.


Seneste kamp mellem de to blev spillet 2. maj, og her endte det med kæmpe tumult efter kampen mellem spillere, trænere og reserver på vej mod spillertunnellen.

Forud var gået en kamp, der er gået over i historien, som den måske brutale Premier League-kamp nogensinde. Dommer Mark Clattenburg beholdt godt nok helt uforståeligt alle 22 spillere på banen, men han fik uddelt 12 gule kort, og der kunne sagtens være givet flere og hårdere straffe. Se blot på nedenstående kampforløb.

KAMPFORLØB CHELSEA-TOTTENHAM - SENESTE INDBYRDES OPGØR 2.MAJ 2016
- John Obi Mikel og Mousa Dembele slår ud efter hinanden
- Mousa Dembele træder på liggende Cesc Fabregas, der sparker ud efter Dembele
- Kyle Walker sparker ud efter liggende Pedro
- Jan Vertonghen river Diego Costas trøje i stykker, og Costa giver albue tilbage
- Danny Rose giver Willian en albue, og Willian skubber tilbage, før Maurizio Pochettino skiller parterne ad og selv bliver holdt væk af Branislav Ivanovic, mens Harry Kane holder ophidset Diego Costa væk
- Mousa Dembele prikker Diego Costa i øjet
- Erik Lamela saver Cesc Fabregas over på sidelinien og træder ham bagefter over hånden
- Diego Costa holder fast i Kyle Walkers ben, og Walker kaster snot efter Costa
- Eric Dier saver med tilløb Eden Hazard over i knæhøjde, så John Obi-Mikel, Diego Costa og Cesar Azpilicueta overfalder både Dier og dommeren
- Harry Kane laver tilbageløb og saver Willian over i knæhøjde
- Eric Dier saver igen Cesc Fabregas over, da et andet frispark ikke bliver dømt
- Ryan Mason flæsker Eden Hazard bagfra i farligt løb mod mål

Og det hele endte altså med ballade foran spillertunnellen, så der er muligvis noget, der skal hævnes i lørdagens opgør, hvor de to hold tørner sammen for første gang siden kampen i maj. Dengang kom Chelsea tilbage fra 0-2 og fik 2-2 og ødelagde dermed Tottenhams mesterskabsdrømme definitivt.

Så meget står ikke på spil lørdag, men arbejdes der med sorte bøger i Premier League, så er der helt sikkert et regnskab eller to, der skal betales tilbage i i kampen, der er en topkamp i Premier League.

Det kunne derfor godt ligne en kamp med mange frispark, mange gule kort og muligvis også røde kort.

I denne artikel gennemgår vi odds udelukkende efter statistikken. Husk dog, at statistik sjældent kan stå alene.

Stor forskel på odds på røde kort

BetXpert har taget et kig på de seneste 10 års interne opgør mellem de to mandskaber, og her er der i alt spillet 23 kampe - (se alle 23 kampe i nederste del af artiklen).

I de 23 kampe er der i alt givet fire røde kort. De tre af udvisningerne er faldet til Chelsea, mens Younes Kaboul står for Tottenhams eneste udvisning. Den faldt 8. marts 2014 og er samtidig det seneste røde kort i de indbyrdes opgør. Siden da er spillet fem opgør uden røde kort, selvom der altså burde være givet op til flere i seneste indbyrdes opgør i maj.

Falder der rødt kort i kampen på lørdag, så giver det odds 4,60 hos Danske Spil*, mens det hos Bet365* er nede i 3,50.

Har man fidus til, hvilken spiller der får rødt kort, så kan der også være gode penge at hente. Diego Costa giver for eksempel 40 gange pengene hos Danske Spil*, mens han giver 34 gange pengene hos Bet365*. Og hos Unibet/888sport er han nede i odds 21, som den næstmest sandsynlige udviste spiller - kun overgået af Victor Wanyama til odds 19, der giver mægtige odds 50 hos Danske Spil*, selvom han i sidste sæson fik hele tre røde kort for Southampton.

Wanyama er dog ny i opgør mellem Chelsea og Tottenham, så med tanke på tidligere opgørs, så er Costa måske alligevel et bedre spil, hvis der skal gives tilbage på episoderne med Dembele, Walker, Kane, Dier og Vertonghen fra seneste opgør.

Diego Costa har dog ikke fået rødt kort siden sin tid i Atletico Madrid. John Terry med fire røde kort, og Branislav Ivanovic og Nemanja Matic med to røde kort hver har været de spillere, der har fået de røde kort i Chelsea. Udvisning til Terry giver 29,00 hos Unibet/888sport og hele odds 50 hos Danske Spil*. Også rødt til Ivanovic såvel som Matic giver 50 gange pengene hos Danske Spil*, mens Matic er nede i 23,00 hos Unibet/888sport.

I denne sæson har hverken Chelsea eller Tottenham endnu fået rødt kort, men på listen over flest røde kort i Premier Leagues historie, så er Chelsea nummer fem med 75 røde kort kun overgået af Arsenal, Blackburn, Everton og Newcastle. Her er Tottenham længere nede med blot 59 udvisninger.

Værd at bemærke er det, at alle fire røde kort i de seneste 10 års indbyrdes opgør er faldet til udeholdet, hvilket kunne tale for Wanyama. Tror man på rødt kort til begge hold, så giver Danske Spil* odds 20.

Tottenham får flest gule kort

Vil man hellere spille på gule kort, så er det værd at notere sig, at Tottenham har fået flest gule kort i 10 af de 23 indbyrdes opgør de seneste 10 år, mens Chelsea kun har fået flest seks gange. Og af de seneste 11 opgør har Tottenham otte gange fået flest gule kort. Bet365* giver odds 1,85 på Tottenham til at få flest kort.

Ser man på antallet af gule kort i samme kamp, så er kampen i maj den klart mest beskidte med de 12 gule kort. Det mest normale er, at der kommer fire gule kort, hvilket er sket hele syv gange efterfulgt af tre gule kort med fire gange. Seks gange er antallet af kort gået over linien på 5,5, ni gange over 4,5 og 16 gange er den gået over 3,5 gule kort. Scandic/Sportingbet/Bet365 giver 1,90 for over 5,5 og 1,80 for under 5,5. Hos Bet365* er der også 1,70 på over 5 gule kort, mens der er odds 2,10 på under.

ANTAL GULE KORT ANTAL GANGE - INDBYRDES OPGØR
12 gule - 1 gang
8 gule - 1 gang
7 gule - 2 gange
6 gule - 2 gange
5 gule - 3 gange
4 gule - 7 gange
3 gule - 4 gange
2 gule - 2 gange
0 gule - 1 gang

Hvem får gule kort? Super-odds at hente

Har man tiltro til, at man kan finde frem til, hvilke spillere der får de gule kort, så er der gode penge at hente.

Branislav Ivanovic er med fem gule kort den spiller, der har fået flest gule kort i de indbyrdes opgør, og han fik da også gult i opgøret i maj. Han har været lidt ude af holdet på det seneste, men får han gult lørdag, giver det 4,50 hos Danske Spil*.

Også Jan Vertonghen kunne være et godt spil. Han har fået gult kort i de seneste to indbyrdes opgør og i fire af de seneste otte indbyrdes opgør. Og så står han noteret for fire gule kort hidtil i sæsonen. Han giver 3,75 hos Unibet/888sport.

Også Harry Kane har tradition for gule kort mod Chelsea. Hans tre gule kort er kommet i de seneste fire indbyrdes opgør, og han har præcis som Vertonghen set gult i begge de seneste to. Kane giver 5,00 hos Unibet/888sport, men hele 7,00 hos Danske Spil*.

Også Kyle Walker har fået gult kort i de to seneste opgør og har fået tre kort i indbyrdes opgør i alt. Desuden er det i denne sæson allerede blevet til tre gule kort. Får han gult igen giver det 3,50 hos Unibet/888sport og 3,75 hos Danske Spil*.

John Terry har ikke spillet meget på det seneste, men han har tre gule kort i de indbyrdes opgør. Det er godt nok ved at være et stykke tiden sidst, og det er også kun blevet til et gult kort i sæsonen, men er han med, og får han gult igen, så giver det 4,00 hos Danske Spil* og 4,50 hos Unibet/888sport.

Både Eric Dier og Willian har fået gule kort i to af de seneste tre indbyrdes opgør. Dier kommer desuden til at stå over for enten Eden Hazard eller Diego Costa i kampen lørdag, og det er to af de spillere, der tiltrækker flest
frispark. Ser Dier gult er der 3,35 hos Unibet/888sport og 4,00 hos Danske Spil*, mens der endnu ikke er odds på Willian.

Diego Costa var med i meget tumult i det seneste opgør mod Tottenham, men han fik ikke kort og har aldrig fået det mod Tottenham. Fire gule kort i sæsonen gør ham dog til en af denne sæsons mest bissede spillere, og hvis han hævner noget mod Tottenham og får gult lørdag, så giver 2,70 hos Unibet/888sport og hele 3,00 hos Danske Spil*.

Tre gule kort er det blevet til i sæsonen for Cesar Azpilicueta, der fik gult i forrige kamp mod Tottenham og har gult i to indbyrdes opgør. Gult kort giver 3,75 hos Danske Spil* og hele 4,50 hos Unibet/888sport.

Tre gule kort er Victor Wanyama også noteret for i sæsonen, men med nul indbyrdes kampe har han naturligvis aldrig fået gult mod Chelsea. 25 frispark i sæsonen placerer ham blandt de helt hårde hunde, og samtidig er Eden Hazard som mulig direkte modspiller den spiller, der tiltrækker flest frispark i ligaen. Unibet/888sport giver 2,40 for gult til Wanyama, mens Danske Spil* er oppe i 3,50.

Mousa Dembele fik gult i seneste opgør mod Chelsea og har tidligere fået gult i indbyrdes opgør. Han var indblandet i mange bataljer i opgøret i maj, og han kunne godt være en, som Chelsea-spillerne gerne vil i infight med. Får han selv gult igen, så giver Unibet/888sport odds 4,50.

Højt odds på Fabregas

Cesc Fabregas er med 58 gule kort (41 i anden halvleg) på top-50-listen over flest gule kort i Premier League. Han har fået gult i næsten hver fjerde kamp, men har kun fået et enkelt gult kort i de indbyrdes opgør. Han blev dog savet ned og trådt på i seneste opgør, så er han med, så har han noget, der skal hævnes, og får han gult, så giver det 7,00 hos Danske Spil*.

Dele Alli og N'Golo Kante har begge fået to gule kort i sæsonen og har begået ret så mange frispark, men de har aldrig set gult i de indbyrdes opgør. Alli var dog heller ikke med i kampen i maj, mens Kante jo først er kommet til i sommer. Unibet/888sport giver 2,90 på Dele Alli, mens Danske Spil* er oppe i odds 5,00 på samme spiller. Unibet/888sport giver 3,75 på N'Golo Kante, mens Danske Spil* er oppe i 5,50.

Også Danny Rose havde været et oplagt spil, men han er ude med karantlne efter at have fået sit femte gule kort i sæsonen, hvilket er mere end nogen anden. Han har nemlig også fået gult kort i de to seneste indbyrdes opgør, men er altså ikke med lørdag.

Værd at have i baghovedet er det også, at Chelsea med 1490 gule kort er den klub, der har fået flest gule kort i Premier Leagues historie, mens Tottenham er nummer fem på listen med 125 færre advarsler.

Lørdagens dommer Michael Oliver er til gengæld ikke en af dem, der giver flest kort, men har alligevel givet 20 røde kort i Premier League i karrieren. Han giver klart flest kort i anden halvleg og også lidt flere til udeholdet end
hjemmeholdet.

FLEST GULE KORT I 23 INDBYRDES SIDEN 2006
5 Ivanovic
4 Vertonghen
4 Drogba
3 Kane
3 Walker
3 Bentaleb
3 Ramires
3 Huddlestone
3 Mikel
3 Terry
3 J.Cole
3 A.Cole
2 Willian
2 Rose
2 Eriksen
2 Dier
2 Dembele
2 Matic
2 Azpilicueta
2 Sandro
2 Dawson
2 Bale
2 Gallas
2 Adebayor
2 Essien
2 Assou-Ekotto
2 Pavlyuchenko
2 Jenas
2 Ballack
2 Ghaly
1 Cahill
1 Mason
1 Lamela
1 Cuadrado
1 Paulinho
1 Fabregas
1 Chiriches
1 Lampard
1 Naughton
1 Townsend
1 Torres
1 Parker
1 Gomes
1 Alex
1 Deco
1 Zhirkov
1 Bassong
1 Palacios
1 Modric
1 Belletti
1 Bosingwa
1 Keane
1 Zokora
1 Tainio
1 Lennon
1 Carvalho
1 Cech
1 King
1 Ferreira

ANTAL GULE KORT I SÆSONEN
5 - Danny Rose
4 - Diego Costa
4 - Jan Vertonghen
3 - Cesar Azpilicueta
3 - Kyle Walker
3 - Victor Wanyama
2 - Dele Alli
2 - Moussa Dembele
2 - Eric Dier
2 - Eden Hazard
2 - Branislav Ivanovic
2 - N'Golo Kante
2 - David Luiz
2 - Pedro
1 - Marcos Alonso
1 - Willian
1 - Gary Cahill
1 - Thibaut Courtois
1 - Oscar
1 - Ben Davies
1 - Erik Lamela
1 - Moussa Sissoko
1 - Son Heung-Min
1 - John Terry
1 - Kevin Wimmer

FLEST FRISPARK I SÆSONEN
26 - Vincent Janssen (kun overgået af Pogba)
25 - Victor Wanyama
17 - Dele Alli
16 - N'Gole Kante
13 - Erik Lamela
12- Kyle Walker
12 - Danny Rose
11 - Mousa Dembele
11 - Diego Costa
10 - Marcos Alonso
9 - Gary Cahill
9 - Cesar Azpilicueta
8 - Jan Vertonghen
8 - Moussa Sissoko
7 - Eden Hazard
7 - Branislav Ivanovic
6 - Willian
6 - Pedro
6 - David Luiz
6 - Christian Eriksen
5 - Victor Moses
5 - Oscar

Kort i 10 års opgør ml. Chelsea - Tottenham (23 kampe)


2/5-16 CHE-TOT
Willian, Ivanovic, Mikel
Walker, Vertonghen, Rose, Lamela, Eriksen, Dier, Kane, Dembele, Mason

29/11-15 TOT-CHE
Rose, Kane, Walker, Vertonghen
Matic, Azpilicueta

1/3-15 CHE-TOT
Willian, Cahill, Cuadrado
Dier, Bentaleb

1/1-15 TOT-CHE
Bentaleb, Paulinho, Kane
Fabregas

3/12-14 CHE-TOT
Matic
Chiriches

8/3-14 CHE-TOT
Lampard, Azpilicueta
Bentaleb, Naughton, Sandro RØDT KABOUL

28/9-13 TOT-CHE
Townsend, ERiksen, Vertonghen, Dawson, Dembele
Torres, Ivanovic GUL/RØD Torres

8/5-13 CHE-TOT
Ramires
Vertonghen, Bale

20/10-12 TOT-CHE
Huddlestone,Gallas, Walker
Ivanovic, Ramires

15/4-12 TOT-CHE
Gallas, Adebayor, Parker
Drogba, Mikel

24/3-12 CHE-TOT
Essian
Assou-Ekotto, Sandro

22/12-11 TOT-CHE
Adebayor, Bale
Ivanovic, Ramires

30/4-11 CHE-TOT
Ivanovic, Drogba, Terry
Pavlyuchenko

12/12-10 TOT-CHE
Assou-Ekotto, Gomes
Essien, Drogba

17/4-10 TOT-CHE
Huddlestone, Pavlyyuchenko
Alex, Deco, Terry, Zhirkov GUL-RØD Terry

20/9-09 CHE-TOT
-
Bassong, Jenas

21/3-09 TOT-CHE
Palacios, Modric
Belletti, Ballack

31/8-08 CHE-TOT
J.Deco, A.Cole, Bosingwa
-

19/3-08 TOT-CHE
Keane, Huddlestone
A.Cole, J.Cole

24/2-08 TOT-CHE
Zokora, Tainio, Lennon, Jenas
Mikel, Carvalho, Cech

7/4-07 CHE-TOT
J.Cole, Drogba
Ghaly

11/3-07 CHE-TOT
-
-

5/11-06 TOT-CHE
Dawson, Ghaly, King
Ferreira, A. Cole, Makelele, Terry, Ballack GUL-RØD Terry

Tottenham vinder aldrig

Er man ikke til spil på kort, så er det måske værd at spille et mere forsigtigt spil. Inden for de sidste 10 år er der som skrevet spillet 23 kampe, og blot i to kampe - begge i 2012 - har udeholdet vundet. En 1X-gardering er altså gået hjem i 21 af 23 opgør og giver odds 1,20 hos Betfair/Bet365 og er set ned til 1,16. 


Går man længere tilbage i tiden og tager samtlige 48 Premier League-kampe spillet mellem de to mandskaber, så er det interessant, at Tottenham blot har vundet fire gange, mens det er blevet til 25 Chelsea-sejre, så det bakker kun op om 1x- spillet, mens Chelseas nederlag i denne sæson til andre tophold som Liverpool og Arsenal taler mod.

I de 48 kampe er der blot givet fire straffespark, så det virker der ikke til at være værdi i at spille på. Måske kan det til gengæld være interessant med et spil på rent bur til Chelsea. Det er således sket i 21 af de 48 kampe, mens Tottenham kun har holdt Chelsea fra at score syv gange.

Chelsea kommer desuden med seks kampe på stribe i sæsonen uden at lukke mål ind. Rent bur til Chelsea giver 2,62 hos Bet365/Betfair og er set ned til 2,55. Er man mere modig, så giver Chelsea til at vinde med rent bur 3,10 hos Jetbull/Betfair/Bet365, mens det er set ned til 3,00.

Dog er syv af de seneste 10 opgør gået over 2,5 mål. Kommer de igen over 2,5 mål, så giver Jetbull 1,81, mens det er set ned til odds 1,75.

I 14 af de 23 opgør i de seneste 10 år har begge hold scoret. Det giver odds 1,71 hos Cashpoint* og er set ned til 1,66, men omvendt har begge hold i år et meget stærkt forsvar, så måske er odds 13,00 på 2-2 hos Betfair*, som det blev i forrige indbyrdes opgør, et godt spil, som er set ned til 11,00.

1-1 har Tottenham spillet ofte på det seneste, og det er fire af de 23 seneste indbyrdes opgør også endt. 1-1 er tilgængeligt til odds 7,50 hos Danske Spil/Unibet/Bet365/Betfair, mens det er set ned til 6,00.

Og for at slutte, hvor det begyndte, så har Tottenham modtaget 97 gule kort mod Chelseas 85 advarsler i de 48 opgør, mens Tottenham også fører i røde kort med 5-f4. Spørgsmålet er, hvordan det ser ud med kort-statistikken efter lørdagens opgør.

- Vi hader Tottenham. Alle i Chelsea hader Tottenham, forklarede formanden for Chelseas uofficielle fanklub (cfcuk), Dave Johnstone før seneste opgør til Daily Mail, hvor Eden Hazard også sagde, at man ville gøre alt for, at Tottenham ikke skulle have guld.

Dengang tog Chelsea mesterskabsdrømmen fra Tottenham, og på lørdag vil Tottenham have hævn over det brutale opgør fra maj, hvor de kan bidrage til, at Chelsea mister førstepladsen.