Vil vi primært beskæftige os med de nuværende mandlige danske håndboldspillere i 2024. Vi vil først og fremmest dykke ned i, hvem der er blandt de bedste danske håndboldspillere for mænd i 2024. Derefter vil vi tage et kig på nogle af de mest kendte internationale håndboldspillere, som har gjort sig særligt bemærket ved OL, VM og EM-slutrunderne, og lave en liste over 10 af verdens bedste håndboldspillere.

De danske håndboldspillere mænd

Den danske talentmasse på herresiden i håndbold har nok aldrig været bedre, hvilket har medført, at vi gennem de seneste slutrunder har stået øverst på sejrsskamlen.

håndboldspillere

Vi vandt VM i håndbold både i Egypten i 2021 og igen i Polen og Sverige i 2023. Til EM i 2022 i Ungarn og Slovakiet opnåede vi en tredjeplads. Ved OL i Brasilien i 2016 sikrede vi os guld, mens vi ved OL i Tokyo i 2020 tog sølv. Disse holdtitler er selvfølgelig et resultat af et stærkt kollektiv, men vi må også indrømme, at vi på den danske herrelandshold i håndbold har nogle spillere, der kan lidt ekstra og skiller sig ud fra mængden. Det er dem, der kan afgøre kampene, når det spidser til. Det er dem, der i de store kampe påtager sig et kæmpe ansvar, og ikke mindst er det dem, man tænder TV’et for at se, når EM eller VM-slutrunderne ruller.

Vi har fokuseret på disse individualister, og du kan læse mere om dem på listen nedenfor

Top 3 - de største danske håndbold spillere mænd

Vi har fokuseret på disse individualister, og du kan læse mere om dem på listen nedenfor

1. Håndboldspillere Mikkel Hansen

Det er svært at komme udenom den mest hæderskronede danske håndboldspiller. Mikkel Hansen, som i dag er 36 år, og spiller for Aalborg Håndbold har været vidt omkring siden han startede sin håndboldkarrierer i Virum-Sorgenfri. Vi husker alle hans mål på frikast mod Rusland under VM2008, og den måde, han bruger sin arm og håndled på, var simpelthen en stil vi ikke havde set før.

Udover at have ændret håndboldspillet har Mikkel Hansen vundet adskillige personlige priser. Han har blandt andet vundet IHF World Player of the Year for mænd i 2011, 2015 og 2018, en titel, der tildeles verdens bedste mandlige håndboldspiller.

Derudover har han været på et hav EM, VM og OL All-Stars hold i perioden fra 2011- 2021. Han har været EHF Champions League Topscorer i EHF Champions League 2011-2012 og 2015-16.

Så det er klart at Mikkel Hansen skal med på listen, over store danske håndboldspillere, og han er helt klart en af de bedste mandlige håndboldspillere der har været, ikke kun i Danmark, men også globalt.

Det er usikkert om han tager flere titler som verdens bedste mandlige håndboldspillere, og Mikkel Hansen forventer også, at EM i håndbold 2024 i Tyskland bliver den sidste EM-slutrunde i hans karriere.

Inden du begynder at ærgre dig, skal vi lige minde om, at den næste EM-slutrunde spilles i 2026. Men før det venter flere slutrunder med dansk deltagelse.

Sommer 2024 skal Danmarks håndboldherrer deltage ved OL i Paris, og lige præcis Paris fylder en stor del for Mikkel Hansen, som tilbragte ti år som spiller for Paris Saint-Germain. Derudover så ligger der en VM-slutrunde i begyndelsen af 2025, der blandt andet spilles på hjemmebane i Danmark. Så selvom det måske bliver det sidste EM med Mikkel Hansen, så har vi potentielt glæde af en af verdens bedste mandlige håndboldspillere lidt endnu.

2. Håndboldspillere Nicklas Landin Jacobsen

Den 35-årige danske landsholdsmålmand stod overfor en stor udfordring efter Kasper Hvidt, som vogtede buret i 219 kampe i perioden fra 1996-2010. I Kasper Hvidts tid vandt Danmark bronze ved VM i Tyskland i 2007, samt EM-bronze i 2002, 2004 og 2006 i henholdsvis Sverige, Slovenien og Schweiz, og desuden EM-guld i 2008 i Norge.

Så opgaven var stor for Landin, men han har vist sig særdeles værdig. Med en guldmedalje til EM 2012, VM 2019, 2021 og 2023 samt OL guld i 2016 er der ikke meget at sætte en finger på.

Om Nicklas Landin har ændret håndbold i samme grad som Mikkel Hansen vil vi lade være usagt, men han i hvert fald fået en personlige priser og anerkendelser i næsten samme omfang som netop Mikkel Hansen. Nicklas Landin har vundet IHF World Player of the Year – Men: 2019 og 2021. Hvilket vil sige at han har vundet dem back to back, da der ikke blev udelt en IHF World Player of the Year i 2020.

Derudover har Nicklas Landin også modtaget priser såsom All-Star Goalkeeper of the World Championship i 2013 og 2019, samt All-Star Goalkeeper of the European Championship 2014 og til sidst All-Star Goalkeeper of the Olympic Games 2016. På klubplan har Nicklas Landin vundet All-Star Goalkeeper of the EHF Champions League: 2014, 2016, 2020, 2021 og 2022.

At Niklas Landin skulle vinde alt, der er at vinde, og blive verdens bedste håndboldspiller lå ikke ligefrem i kortene. Som helt lille blev han ramt af meningitis. Han overvandt sygdommen, men ikke uden mén, og desværre kostede sygdommen ham hørelsen på venstre øre, hvilket har betydet flere udfordringer, men ikke nok til, at han ikke skulle blive en af verdens bedste mandlige håndboldspiller.

3. Håndboldspillere Mathias Gidsel

Har man set håndbold under de seneste slutrunder så burde man have fået øje på den 24-årige Mathias Gidsel, som er på vej til at blive en af verdens allerbedste herrespillere.

Gidsel spiller til dagligt i Füchse Berlin og blev ret hurtigt en central figur på det danske herrelandshold i håndbold.

Mathias Gidsel har været med til at vinde guld ved VM i 2021 og 2023, OL-sølv i 2020 og EM-bronze i 2022, og han har været en af de mest fremtrædende spillere ved alle disse slutrunder. Kigger vi på hans individuelle præstationer, vandt han MVP (Most Valuable Player) ved OL i 2020 og VM i 2023 (hvor han også var topscorer med 60 mål). Han blev udvalgt til All-Star holdet ved VM i 2021 og EM i 2022.

Som man måske bemærker, har den dygtige højre back endnu ikke vundet titlen som IHF World Player of the Year, men måske er tiden ved at være inde. Sikkert er det, at Gidsel er et af de næste store danske håb til at lægge billet ind på IHF-titlen som verdens bedste håndboldspiller

Gidsel har dog en del konkurrenter til IHF-titlen på den modsatte back, hvor vi udover Mikkel Hansen også har Michael Damgaard (SC Magdeburg) og Simon Pytlick (SG Flensburg Handewitt). Sidstnævnte havde en voldsom slutrunde debut i 2023, hvor han blev kåret til slutrundens bedste spiller.

Top 10 - De bedste håndboldspillere mænd

Når vi kigger på navnene ovenover, så er de også værd at have med på denne liste over de 10 bedste mandlige håndboldspillere, men vi har haft lidt fokus på nogle de spillere vi regner med, vil kunne drille det danske herrelandshold til de kommende slutrunder.

Dika Mem

Dika Mem er en spiller, som de danske håndboldspillere kender ganske godt. Han var nemlig med, da Frankrig vandt OL-guld og slog Danmark med 25-23, hvor Dika Mem kom på tavlen tre gange. Den franske højre back spiller til dagligt i FC Barcelona og har været en del af EHF Champions League All-Star-holdet i både 2021 og 2022.

Jim Gottfridsson

Den svenske venstre back, der til dagligt spiller i danskerklubben SG Flensburg-Handewitt, har tidligere vist sit værd på den store scene, og har stået overfor de danske spillere før. Det gjorde han blandt andet i VM-finalen 2021, hvor han scorede to mål, selvom Sverige tabte finalen med to mål. Sverige havde mere held i 2022, hvor de blev europamestre, og Gottfridsson blev kåret som verdens bedste håndboldspiller af Handball Planet.

Sander Sagosen

Den næste på listen er endnu en skandinavisk storspiller, nemlig den norske playmaker Sander Sagosen. Sander Sagosen, har han haft mere succes i sin klubkarriere end på landsholdet. Sagosen har nemlig vundet det danske mesterskab i 2017, det franske mesterskab i 2018, 2019 og 2020 samt det tyske mesterskab i 2021 og 2023. Sagosen kan dog sagtens blive en spiller, som det danske landshold kommer til at kæmpe mod i mange år, da han blot er 28 år gammel.

Talant Dujshebaev

Talant Dujshebaev var en af håndboldsportens allerstørste spillere, og vandt IHF World Player of the Year i 1994 og 1996. – Han har sønnen Alex Dujsjebajev der også er ret god til håndbold.
Alex Dujsjebajev er en store stjerne for Spanien, og har ved tidligere slutrunder scoert et hav af mål mod Danmark.  Han er blandt kandidaterne til at tage titlen, som dette års bedste højre back hos EHF, og han vil med stor sandsynlighed være en af dem de danske spillere skal kæmpe mod til de kommende slutrunder.

Ómar Ingi Magnússon

Islandske Ómar Ingi Magnússon er en spiller, der kan volde Danmark problemer i de kommende slutrunder. Til daglig spiller Magnússon for SC Magdeburg, men spillede for Aarhus Håndbold fra 2016-2018 og Aalborg Håndbold fra 2018-2020.
Ómar Ingi Magnússon blev topscorer ved sidste EM-slutrunde, hvor han lavede 59 mål på 80 skud, hvilket gav en udnyttelsesprocent på 73,8%. Det var markant bedre end nummer to på listen – Mikkel Hansen, som scorede 47 mål og havde en udnyttelsesprocent på 69,1%.

Aleix Gomez Abello

Aleix Gomez Abello har tidligere ødelagt festen for de danske håndboldspillere. I EM2022-semifinalen havde Aleix Gomez Abello 14 skud, der resulterede i 11 mål. Han var en af de bærende kræfter, der tvang Danmark til at spille om bronzemedaljen i stedet for en finale.
Den spanske højrefløj spiller til daglig i FC Barcelona og er blot 26 år gammel. Der er potentiale for, at han igen kan blive en udfordring for de danske håndboldspillere.

Juri Knorr

Et ubeskrevet navn på listen her må være Juri Knorr, som under VM2023 blev kåret til Best Young Player of the World Championship. Han var tæt på at udfordre Mathias Gidsel til titlen som topscorer ved VM i 2023, hvor han lavede 53 mål mod Gidsels 60. Det værd at bemærke ved Juri Knorr er, at han blot er 23 år, så Danmark kommer sandsynligvis til at stå overfor ham i de kommende slutrunder.

Nedim Remili

Nedim Remili er en del af det stærke franske håndboldlandshold, som vandt OL-guld i 2020 mod Danmark, hvor han blev fransk topscorer med 5 mål.
Remili spiller til dagligt i Telekom Veszprém, men har tidligere været en stor profil hos Paris Saint-Germain.

Hampus Wanne

Hampus Wanne er venstrefløj for FC Barcelona og det svenske håndboldlandshold, hvor han er en stor profil. Det viste han bl.a. i VM-finalen i 2021, hvor han var svensk topscorer, da Danmark slog svenskerne i finalen.
Hampus Wanne er blandt verdens bedste fløjspillere og kom på All-Star-holdet til VM 2021 og EHF Champions League i 2022.

Domagoj Duvnjak

Lad os slutte listen af med en legende, som tidligere har givet det danske landshold problemer. Den kroatiske bagspiller, bedre kendt som Duvnjak, spiller til dagligt for THW Kiel. Selvom hans store bedrifter ligger lidt tilbage i historien (han blev IHF World Player of the Year i 2013), så har han stadig nogle åbenlyse kvaliteter. Især i forsvaret er han en betonblok, der kan gøre tingene bøvlede for de danske spillere.

I den tidlige fase af håndboldens indtog i Danmark var det de danske håndboldspillere kvinder, der førte an og var blandt eliten. Anja Andersen var blandt andet den første dansker til at vinde IHF Player of the Year i 1997. Siden da er der kommet flere danskere på listen over verdens bedste håndboldspillere, især på herresiden, hvor Danmark har udviklet spillere, der tilhører den absolutte elite.

Spørgsmål og svar om håndboldspillere mænd

Hvem er verdens bedste mænd håndboldspiller?

Niklas Landin vandt titlen som verdens bedste håndboldspiller i herrehåndbold i 2021. Desuden er de to landsholdstrænere Nikolaj Jacobsen og Jesper Jensen også blev valgt som verdens bedste efter deres medaljehøst i 2021. Så der har været fuld plade for Dansk håndbold i 2023.

Hvem er kendt som Danmarks største mænd håndboldspiller gennem tiderne?

Der er to store danske håndboldspillere mænd: Mikkel Hansen og Lars Roslyng Christiansen. Hvis vi skal plukke en ud, så må det være Mikkel Hansen. Han er ikke den spiller der har scoret flest mål, eller spillet flest kampe. Her er Lars Roslyng Christiansen suveræn med 338 landskampe og 1503 mål. Men Mikkel Hansen har været en af de mest vindende håndboldspillere gennem tiden, og når det gælder, har han altid taget det største ansvar, og det må kvalificere ham til den største danske håndboldspiller gennem tiderne.

Hvilke spillere fra Danmark har vundet guld til OL håndbold mænd?

Niklas Landin Jacobsen, Mads Christiansen, Mads Mensah Larsen, Casper U. Mortensen, Jesper Nøddesbo, Jannick Green, Lasse Svan Hansen, Rene Toft Hansen, Henrik Møllgaard, Kasper Søndergaard, Henrik Toft Hansen, Mikkel Hansen, Morten Olsen og Michael Damgaard var OL håndbold mænd spillerne der var vandt Guld i 2016 i Rio.