Aviskrigen raser i Danmark, og der er ingen tvivl om, at markedet er mættet, og at det vil få konsekvenser for nogle af de nye gratisaviser.

Betway.com har sat odds på, hvilken af de nye aviser der først lukker, skifter strategi, og også hvilken chefredaktør, der først skal kigge dybt i job opslagene – hos en anden avis.

”Vi har fulgt udviklingen og debatten omkring de nye gratisaviser tæt, og det er tydeligt, at nogle vakler mere end andre. Dato virker noget forhastet, og ifølge branchen har de overordentligt svært ved at få gang i annonceringen. Danmark var, allerede før den nye bølge af gratis aviser, temmelig godt dækket ind med Metroxpress og Urban. Derfor tror jeg, at aviskonsortierne er ved at bygge babelstårne. Det kommer til at koste en eller flere af dem livet, og jeg tror, at det bliver Dato, i første omgang”, siger Jacob Leslie, Landechef for Betway.com.

Betway.com har sat følgende odds på ”krigen”:

Hvilken af følgende aviser lukker først?
Dato - odds 1.15
Nyhedsavisen - odds 4.50
24 Timer - odds 15.00

Hvilken avis skifter først fra at udkomme selvstændigt hver ugedag til at udkomme på en anden måde (f. eks som indstik eller i weekenden)?

Dato - odds 1.30
Nyhedsavisen - odds 3.75
24 Timer - odds 8.50

Hvilken af følgende aviser skifter først chefredaktør?

Nyhedsavisen - odds 1.42
Dato - odds 2.60
24 Timer - odds 15.00

Selvom Nyhedsavisen ikke en gang er udkommet, tror Betway.com altså på, at den kan overleve Dato.

”Nyhedsavisen og de mange islandske penge vil sikre, at de kan få arbejdsro i et godt stykke tid. Jeg tror, at dette prestigeprojekt har en fordel frem for de andre ved at være bedre gennemtænkt, og at deres planlægning er stærkere. På lang sigt vil Politikens avis, 24 Timer, og Nyhedsavisen kæmpe om tronen mellem de nye”, mener Jacob Leslie.