Når årets første store prisuddeling – The Golden Globes – finder sted i Los Angeles på søndag d.17.januar, er det med meget store favoritter hos bookmakerne.

Skal man tro spillerne, ligner det stensikre Golden Globe-statuetter til Meryl Streep og Christoph Waltz, ligesom Avatar vinder kraftigt ind i kategorien bedste film.

”I kategorien Bedste Film fik vi i midten af december masser af indskud på vores favorit Up in the Air,” siger pressechef Per Marxen fra Unibet*. ”Men siden da er væddemålene kun gået én vej: På Avatar. Det virker som om, at jo flere mennesker der ser filmen, desto flere indskud får vi på den; og da 60% af alle indskud netop nu er placeret på Avatar er oddset da også røget ned fra 5,0 til 3,5.”

En anden megafavorit er Meryl Streep for rollen i Julie & Julia. Her er 90% af alle indskud placeret på hende. Men den suverænt største favorit til en statuette, er østrigske Christoph Waltz, der spiller SS-Standartenführer Hans Landa i Inglorious Basterds.

”Her havde vi faktisk regnet med en tæt kamp, fordi Matt Damon og Woody Harelson også er nominerede. Men kunderne vil det i hvert fald anderledes: Oddset på Waltz begyndte i 1.80 – og kunderne sagde ”tak for en tidlig julegave” ved at placere hele 95% af indsatserne på ham, så oddset er nu nede i 1.10; en indikation af, at det nærmest vil være sensationelt hvis han ikke vinder prisen.”

Bedste film (Drama)
Up In The Air 1,65
Avatar 3,50
The Hurt Locker 6,00
Inglourious Basterds 8,00
Precious 10,00

Bedste mandlige birolle
Christoph Waltz – Inglourious Basterds 1,10
Stanley Tucci – The Lovely Bones 7,00
Matt Damon – Invictus 12,00
Woody Harrelson – The Messenger 15,00
Christopher Plummer – The Last Station 20,00

Bedste kvindelige hovedrolle (Musical/Komedie)
Meryl Streep – Julie & Julia 1,20
Marion Cotillard – Nine 5,00
Sandra Bullock – The Proposal 10,00
Julia Roberts – Duplicity 18,00
Meryl Streep – It's Complicated 20,00

Se den komplette liste over odds på Golden Globes hos Unibet* under Specials > Global > Golden Globes.