Den danske landsholdsspiller Simon Kjær er tæt på at skifte fra Wolfsburg til franske Lille. Et godt valg – der er nemlig udsigt til fast spilletid...

 

Kjærs nuværende klub, tyske Wolfsburg, og Lille er blevet enige, og lægetjekket (der sandsynligvis sker i denne uge) er umiddelbart det eneste der står mellem danskeren og en kontrakt i Nordfrankrig.

 

Det skriver den anerkendte franske sportsavis L'Equipe (og tyske Kicker bekræfter: Kjær udeblev forleden fra træningen i Wolfsburg, pga forhandlingerne med Lille).

 

Kjær tager over for solgte Chedjou

Det er gode nyheder for det danske fodboldlandshold. Simon Kjær der mistede sin stamplads hos Wolfsburg mod slutningen af den forgangne Bundesliga-sæson, har nemlig udsigt til fast spilletid hos Lille. Efter salget af Chedjou til Galatasaray, er der lige præcis plads til Kjær ved siden af rutinerede Basa i midterforsvaret.

 

Basa og Kjær – rutine/snuhed og speed, og begge er vældigt hovedstødsstærke. Det ser fornuftigt ud. Der er umiddelbart ingen i truppen der kan true deres stampladser. Der er erfarne Rozehnal, men han er ret langsom og har kun været reserve i de seneste sæsoner. Medmindre Kjær dummer sig gang på gang, bør tjekken fortsætte reservetilværelsen. Der er også dygtige Franck Béria, men han er primært back og spiller normalt kun i midterforsvaret som vikar.

 

Lille har også været interesseret i stærke midterforsvarere som Mangane, Diawara og Civelli - men i sidste ende er valget altså faldet på danskeren.

 

Traditionel topklub med ny træner

Den nordfranske klub blev kun nr 6 (men i en tæt sub-top) i sidste sæson, men er traditionelt med helt i toppen af den franske liga - blev således mester i 2011 og nr 3 i 2012.

 

Efter salget af stjernespiller Hazard i sommeren 2012 kneb det med at finde samme niveau, men der er stadig tale om et virkelig godt hold, med folk som back-stortalentet Digné, midtbane-dynamoerne Mavuba og Balmont samt angriberne Kalou (der dog kan være på vej væk) og Roux. Senest er den dygtige offensivmand Payet blevet solgt til Marseille, men til gengæld har Lille (hos Bastia) snuppet den yderst interessante Thauvin der lige nu gør sig bemærket for det franske U20-landshold ved VM i Tyrkiet.

 

Lille har i øvrigt fået ny træner siden 2012/13-sæsonen sluttede. Der er sagt farvel til Rudi Garcia (skiftet til Roma) og goddag til René Girard, en rutineret herre der skabte store ting (herunder et mesterskab i 2011/12) med et lille budget i Montpellier. Han står generelt for en offensiv, teknisk betonet spillestil, men har meldt ud at en ny midterforsvarer til at erstatte Chedjou er førsteprioritet.