Ny rapport sender tennissporten helt i top på en kedelig liste over flest mistænkelige og potentielt fixede kampe. Interesseorganisationen ESSA mener, at det kræver særlig målrettet indsats at bekæmpe problemet.

Tennissporten er med afstand matchfixernes yndling.

Det viser en ny rapport fra betting-interesseorganisationen ESSA fra årets første kvartal. Rapporten viser, at der i de tre første måneder af 2015 blev registreret 27 tilfælde af usædvanlige betting-spillemønstre i forbindelse med tenniskampe. 17 af disse tilfælde er ved nærmere eftersyn stemplet som mistænkelige. 

Der er i alt rapporteret om 49 tilfælde af usædvanlige spillemønstre - og tennissportens 27 tilfælde udgør således over halvdelen af alle tilfælde ifølge ESSAs rapport. Fodbold er den næstmest repræsenterede på den lidet flatterende liste, men her er kun 3 af 13 udsædvanlige spillemønstre i forbindelse med kampe klassisficeret som mistænkelige.

Udover tennis og fodbold er der længere nede på listen også registreret usædvanlige spillemønstre på kampe i bordtennis, ishockey og snooker.

Kræver internationalt samarbejde

Formand for ESSA Mike O'Kane slår i rapporten fast, at matchfixere underminerer sporten og udgør stor fare for både bookmakere og bettere.

"Det er et problem, der volder både økonomisk og social skade, og som kræver internationalt samarbejde på tværs af landene. ESSA og vores medlemmer er opsatte på at samarbejde med alle interessenter for at stoppe disse ulovligheder. Vi arbejder fortsat tæt sammen med organisationer som IOC, Europa-Komissionen og Europarådet for at blive i stand til at registrere og afskrække disse matchfixere."

Læs mere i rapporten her