Her to dage efter Gambelli-dommen er den sagte ulmen så småt ved at blive til gløder på det bål, hvor mange forventer at den danske tipslov skal ristes. Før eller siden.

Reaktionerne fra forskellige sider fredag vidner i hvert fald om at loven i nær fremtid vil blive udfordret kraftigt fra flere fronter.

Politisk pres
På den politiske scene vil de radikales skattepolitiske ordfører, Anders Samuelsen, i næste uge indkalde skatteminister Svend-Erik Hovmand (V) i samråd for at få uddybet reaktionen på Gambelli-dommen. En uddybning som også Ole Stavad (S) efterlyste allerede torsdag.

Anders Samuelsen var med i det udvalg der i det tidlige 2003 stod for behandlingen af den nye tipslov, og udmærkede sig ved at stille sig skeptisk overfor loven. Hans ord fra behandlingen får således ny og markant vægt nu.

Sagerne droppes?
Også fra juridisk side udvises handlekraft. Siden lovens vedtagelse i marts 2003 har Spillemyndigheden anmeldt et ganske pænt antal sager, som nu står og vakler. Bl.a. mod Tipsbladet, BT, en i Danmark bosiddende oddssætter hos Unibet*, m.fl. De forsvarsadvokater der skal føre sagerne for de anmeldte, tvivler alle på om sagerne overhovedet bør opretholdes.

Så længe den danske lov står ved magt, vil sagerne dog højst sandsynligt skulle føres alligevel - hvis ellers det politiske flertal lader loven stå uændret efter den har været en tur gennem drejemøllen på Christiansborg.

Velbekomme!
Spændende bliver det at se de politiske reaktioner fra begge parter efter samrådet i næste uge. Ikke mindst fra Skatteministeriet, som vel stadig skylder en god forklaring på hvorfor loven stadig er så guddommeligt holdbar.

Som et lille kuriosum melder Berlingske Tidende at Freddy Blak har vundet sit personlige væddemål mod Svend-Erik Hovmand. Dette gik på om Gambelli-dommen faldt ud til den ene eller den anden side.

Blak og Hovmand skal nu dele en middag på sidstnævntes regning...Relaterede links:
1-0 til Freddy Blak, Berlingske Tidende
Afblæs rets- sager om spil, Berlingske Tidende
Dansk spillelov prøves af, Jyllands Posten