Efter måneders tovtrækkeri og udsættelser, ser det nu endelig ud til at der indenfor den nærmeste fremtid falder dom i den såkaldte Gambelli-sag ved EU-domstolen.

Gambelli-sagens indhold har store ligheder med den situation vi kender omkring spillemarkedet i Danmark, da den omhandler fri bevægelighed for varer og tjenestydelser EU-lande imellem.

I Gambelli-sagen har den italienske regering dømt Piergiorgio Gambelli for at formidle og modtage spil fra andre italienere og placeret disse spil hos en bookmaker bosat i et andet (EU-)land. I hht. italiensk lov er dette ikke lovligt, og derfor blev Gambelli (og andre) dømt.

Sagen blev efter den italienske dom rejst ved EU-domstolen under det argument at det strider mod principperne om fri bevægelighed indenfor EU, og det er nu den sag der forventes at falde dom i d. 6. november 2003.

I marts anbefalede EU´s generaladvokat Siegfried Alber en EU-dom der omstøder den italienske dom, men selvom udtalelserne har en vis vægt, er det ikke altid at domstolen følger anbefalingerne.

I Danmark har den i marts vedtagne tips- og lottolov mange af de samme "forbud" som den italienske regering har henholdt sig til i deres dom mod Gambelli, og såfremt dommen ved EU ender med at omstøde den italienske dom i sagen, kan det få store konsekvenser for de EU-medlemslande der (som bl.a. Danmark, Sverige og Norge) har meget restriktive lovgivninger på spilleområdet.

Dommen er derfor ikke helt uinteressant for det fremtidige spillemarked i Danmark.

Albers anbefaling vedr. Gambelli-sagen