Af Andreas Kostakis, Texaspoker.dk

I sidste uge udkom Full Tilt Poker med en halvvejs beklagelse for de seneste måneders kaos i forbindelse med deres krak på Black Friday. Men når man fortsat skylder i omegnen af $150.000.000 til sine kunder, kan en beklagelse så bruges til noget som helst?

Kun de færreste havde en anelse om hvor galt det kunne gå for Full Tilt Poker - dette er også grunden til, at så mange midler med ét blev indefrosset, da Black Friday ramte 15. april i år.

Men udover skandalens enorme omfang, rent økonomisk, har Full Tilt Poker været udsat for massiv kritik for sin kommunikative håndtering af sagen. Før weekenden fik det Full Tilt Poker’s advokat, Jeff Ifrah, til at komme med en undskyldning for de seneste måneders stilleleg:

Full Tilt Poker apologizes for its lack of communication with its customers over the last month and a half, but it has been grappling with unexpected and complex legal and financial issues arising from Black Friday and its aftermath. In addition, the company has had to be circumspect about disclosing the progress of negotiations with potential investors because there is often a requirement of strict confidentiality.

Den fulde pressemeddelelse fra Full Tilt Poker kan findes her.

For lidt og for sent

Denne beklagelse blev dog ikke modtaget med ubegrænset glæde hos flere af brugerne hos 2+2 (amerikansk pokerforum, red.) der påpegede, at Full Tilt Poker har været mere eller mindre stille i sagen siden 15. april – og altså ikke kun i den seneste 1½ måned.

Ikke desto mindre forklarede Jeff Ifrah, at Full Tilt Poker vil forsøge at forbedre kommunikationen udadtil – men kun i en grad, hvor det ikke bringer selskabets fremtidige eksistens i fare.

Hvem vil investere i Full Tilt?

Og netop den fremtidige eksistens kan man tillade sig at sætte særligt spørgsmålstegn ved. For ganske vist hævder Ifrah at ” Full Tilt Poker's number one priority remains the same: to secure an infusion of capital to repay all of its worldwide customers” og det hævdes, at der lige nu er seks potentielle investorer, hvoraf det dog kun er en enkelt, der er kendt af offentligheden; Jack Binion, der er amerikansk rigmand og kendt fra casinoindustrien.

Vi tillader os at spørge os selv, hvorvidt det er sandsynligt, at en investor vil gå ind og påtage sig ansvaret for at betale minimum $115.000.000 tilbage til spillere, som formentlig – på trods af lovning om totaludskiftning i ledelsen – aldrig vil sætte sig til bords ved Full Tilt Poker igen.

Full Tilt Poker har ganske vist en gigantisk spillerdatabase, men eftersom der ikke har været nogen form for aktivitet i de seneste 3-4 måneder, og alle disse spillere må formodes at være i gang andetsteds, så er det meget svært at se, hvordan investeringen umiddelbart skal give sorte tal på bundlinjen.

Svindel og kostbare fejl

 Udover de mange indefrosne midler, har der været gentagne eksempler på kostbare fejl og svindel internt i Full Tilt Poker’s organisation; fra september i fjor til februar i år, har der således været et tab på op mod $60.000.000 som konsekvens af en tilsyneladende procedurefejl i betalingssystemet, der medførte, at penge der blev indsat på spillernes konti, aldrig blev trukket fra deres kreditkort.

Mange har dog svært ved at tro, at der blot var tale om en almindelig fejl. Selv i et stort firma som Full Tilt Poker, lægger man mærke til når summer i den størrelsesorden mangler i kassen. Der kan læses mere om den sag her

Endnu mere kendt er formentligt historien om de $42.000.000 der ganske enkelt blev stjålet fra Full Tilt Poker af en central ’payment processor’ (eller kasserer om man vil) i firmaet – pengene blev suget ud under dække af en stor reklamekampagne. Så vidt vides, har pengene aldrig fundet vej tilbage til Full Tilt Poker’s konti. Kasseren er sidenhen blevet anholdt for omfattende svindel, og sidder på nuværende tidspunkt fængslet.

Det ser sort ud

De lyssky sager er piblet frem hos Full Tilt Poker siden Black Friday – og selskabets troværdighed må vurderes at være helt i bund. Det er naturligvis ærgerligt for de mange – herunder danske – pokerspillere, der endnu savner at få en afklaring på deres tilgodehavender.

Det er på nuværende tidspunkt svært at forestille sig, at Full Tilt Poker nogensinde kommer tilbage på fode igen. Nogle vil mene, at det er en skam at lade et så stærkt brand gå tabt, imens andre vil hævde, at det engang så gode navn er umuligt at reetablere.

Beklagelsen fra Full Tilt Poker klinger således voldsomt hult af flere årsager. Spillerne står fortsat uden penge, og på trods af visse påstande om det modsatte, så virker det ikke til, at seriøse investorer står i kø for at smide penge i projektet.

Hvad mener du?

Det er bestemt ikke rart at skulle skrive en nekrolog over Full Tilt Poker, og det kan jo stadig vise sig, at jeg tager fejl. Men at de øvrige pokerudbydere har kastet sig som gribbe over det selvdøde kadaver, er en indikation på, at det er svært at forestille sig et Full Tilt Poker som det tog sig ud i fordums tider.

I dagene efter spillelicensen på Alderney blev frataget Full Tilt Poker, så man den ene promotion efter den anden som var nøje målrettet mod netop Full Tilt Poker’s spillere. Af samme grund var det næsten ikke til at komme i kontakt med diverse country managers fra det minut gravplyndringen havde sat ind.

Næste skridt i hvad der efterhånden kan kaldes ’farcen om Full Tilt Poker’ bliver taget i London d. 19. september. Her skal en høring af selskabet bag sitet skal finde sted.

Artiklen her er naturligvis udtryk for en personlig holdning – nogen vil givet have en anden mening, og jeg håber da også inderligt, at jeg tager fejl. Uanset hvad, skal I være meget velkomne til at smide kommentarer herunder.

Denne artikel er skrevet af Andreas Kostakis fra Texaspoker.dk 

Texaspoker.dk har eksisteret siden 2005, og er et af Danmarks største og mest aktive pokerfora, med speciale i rakeback, blogs og alt andet inden for online poker.

BetXpert kan varmt anbefale at man kigger forbi hos Texaspoker.dk