Den bedste franske fodboldrække, Ligue 1, har kurs mod en spændende sæsonafslutning. Vi ser nærmere på top- og bundholdene i håbet om at give odds-inspiration til folket.

 

Furie, frille, fristerinde... Som trofaste læsere/hvæsere vil vide, har jeg i tidens løb (cirka 13 år) kaldt Ligue 1 mange ting - hvoraf førnævnte f-ord har været nogle af de pænere tilnavne. Mit forhold til den franske madamme er ikke kun præget af afmagt og frustration - jeg nærer også frankofil beundring for hendes uforudsigelighed og egensindighed - men jeg erkender blankt:

 

Mer, mer, mer jeg dog dig elsker hver gang du ler..

Bortset fra en horribel måned i august, har ”Marianne” faktisk været lattermild og nådig over for undertegnede i denne sæson (105 tips med en tilbagebetaling på 110%), men samtidig har hun gang i et vældigt spændende mesterskab med ikke færre end fire realistiske titelbud.

 

Det har givet en tilsvarende intens kamp i medierne hvor klubrepræsentanterne skiftes til at svine hinanden (og dommerne) til. Eksempelvis har Lyon været ude efter den dommertække stjernerige PSG muligvis nyder. Noget er der måske om det - pariserne får mange frispark og straffespark; har scoret på 6 af sidstnævnte, heraf 1 mod netop Lyon. Men Lyon får nu også en del - ligatopscorer Lacazette har konverteret 5 spark fra straffepletten til scoring.

 

Og mest handler det nok om at de gode hold har bolden meget og desuden har stærke angribere der logisk fremprovokerer en del nødbremser.

 

Hvorom alting er, må mesterholdet PSG regnes som storfavorit til at genvinde titlen. Pariserne er pt 1 point efter Lyon, men har gjort det godt i 2015 efter et skidt efterår, og når først det parisiske tog kører, er det svært at bremse. Medmindre fortsat deltagelse i fire turneringer kommer til at koste... Odds 1,25 virker et stykke fra værdi. Hvorimod odds 5 for Lyon frister mig en del.

 

Nedrykningen er også en gyser - Metz og Lens ser ildestedte ud, men tredje Sorteper kan gå til næsten hvem som helst. Selv ikke midterhold som Nantes og Lille kan føle sig helt sikre. I praksis er det dog nok især hold som danskerklubberne Evian, Toulouse og Reims der har nedrykningsspøgelset pustende sig i nakken.

Der mangler 11 runder (12 for Monaco og Montpellier) af 2014/15-sæsonen. Tid til at gøre status. Herunder følger et nærmere kig på de mest oplagte kandidater til henholdsvis mesterskab og nedrykning.

Er der værdi i oddsene på guld- og/eller nedrykningsspil? Jeg ved det helt ærligt ikke på stående fod. Men måske kan denne status-rapport give dig (og evt også mig selv) inspiration. Om ikke til sæsonspil, så til de konkrete kampe. Værsgo at læse og kommentere.

 

Odds

Vinder mesterskabet

Bedste odds Bookmaker
PSG 1,25
Bet365
Lyon 5,00
Ladbrokes
Marseille 21,00
Unibet
Monaco 67,00 Bet365

Rykke ned

Bedste odds Bookmaker
Lens 1,07 Bet365
Metz 1,10 Bet365
Evian 2,87 Bet365
Toulouse 4,50 Bet365
Reims 4,00 Bet365
Lorient 5,00 Bet365
Bastia 9,00 Bet365

 

Guldkampen


LYON
Nr 1: 54 point for 27 kampe

Kampprogram
Resterende topkampe: Ude mod Marseille 15. marts.

Programmet ser umiddelbart ikke så slemt ud, med kun een decideret topkamp. Dertil kommer hjemmekampen mod lokalrivalen Saint-Étienne 18. april. Helgenbyens klub (nr 5) gav Lyon en afklapsning på 3-0 i efteråret. Men for Lyons mesterskabs-ambitioner taler at klubben er ude af Europa League, pokalturneringen og ligacuppen.

Form og trupstatus

Lyon har et særdeles talentfuldt hold. Ungt, men med masser af stamina og moral.

 

Der er nogle få rutinerede klassespillere, som højreback Jallet, midterforsvarer Bisevac og offensiv-midtbane Gourcuff, men det er værd at bemærke at Lyon har klaret sig glimrende uden Gourcuff der pga skader kun har fået 6 ligakampe fra starte i denne sæson, og uden Bisevac der - ligeledes pga skader - kun har fået 13 kampe.

Lige nu ser Lyon dog ud til at savne knæskadede Bisevac (der misser resten af sæsonen). Serberen har været væk siden 1. februar, og siden har holdet kun fået 5 point i 4 kampe.

Men faktisk har afløser Koné gjort det glimrende, så formnedgangen hænger nok mest sammen med angriber Lacazette. Han er suveræn hold- og ligatopscorer med 21 mål (heraf 5 på straffe), men har ikke nettet siden 25. januar hvor han scorede for niende kamp i træk, men hvor han også blev ramt af en skade der holdt ham ude den næste måneds tid. Efter endt rekonvalescens har han været med i Lyons seneste to kampe, men uden at nette.

Finder Lacazette målstøvlerne frem igen, kan Lyon nok godt true PSG alvorligt i dysten om mesterskabet.

 

Vinter-transfers

Ind: Cornet (angriber - 18-årig reserve i Metz)
Ud: Ingen

 

PARIS SG
Nr 2: 53 point

 

Kampprogram
Resterende topkampe: Ude mod Marseille 4. april.

 

PSG er desuden stadig med i Champions League (returkamp mod Chelsea 11. marts efter 1-1 hjemme i Paris) samt i både pokalturnering (vandt kvartfinale mod Monaco denne onsdag) og ligacup. Pariserne har en bred trup, men holdet risikerer alligevel at sætte sig mellem fire stole...

 

Form og trupstatus
Efter et skidt efterår har PSG taget sig anderledes sammen i 2015 der har givet 10 sejre og 4 uafgjorte i 14 kampe (i alle turneringer). En udvikling der nok især hænger sammen med at verdensklasse-forsvarsstyrmand Thiago Silva for een gangs skyld har været helt skadesfri og i fremragende form. Han har faktisk ikke begået een eneste fejl i år...

Det kniber mere i den anden ende af banen. Zlatan Ibrahimovic der blev ligatopscorer i både 2012/13 og 2013/14, med henholdsvis 30 og 26 mål, har kun nettet 11 gange i denne sæson hvor han har været plaget af skader. Lige pt skulle han være nogenlunde skadesfri, men det kniber med at genfinde den normale hurtighed og skarphed. Det kan dog være det har hjulpet at han har misset de seneste 2 kampe pga karantæne. Nu har han friske ben.

Samtidig har angrebskollega Cavani svært ved at leve op til potentialet. Han scorer, men det er for sporadisk. Dels fordi han ofte gemmes af vejen på en fløj, dels fordi han har tendens til at ”choke” når han endelig får chancen i yndlingsrollen som centreforward.

 

Vinter-transfers

Ind: Ingen

Ud: Chantome (defensiv midtbane - reserve)

 

MARSEILLE

Nr 3: 50 point.

 

Kampprogram
Resterende topkampe: Lyon hjemme 15. marts, PSG hjemme og Monaco hjemme 9. maj.

Et hårdt program, men til gengæld er Marseille ude af alle andre turneringer og kan altså fokusere 100% på titelræset. Desuden giver topkampene Marseille muligheden for at vinde point på bekostning af de direkte konkurrenter, og hjemmebanefordelen er betragtelig i Velodromens heksekedel.

 

Form og trupstatus
Dvs - sådan så det ud indtil for nyligt. Marseilles hjemmebanestatistik sagde imponerende 11-0-1 (inkl et nederlag mod Montpellier i allerførste spillerunde), men nu siger den pludselig 11-1-2 efter 2-2 mod Reims og 2-3-tab mod Caen.

I begge kampe var Marseille foran, mod Caen var stillingen endda 2-0 før hjemmeholdet nedsmeltede.

Een af årsagerne ligger lige for: Forsvarsstyrmand NKoulou har været væk siden start-januar, først pga De Afrikanske Mesterskaber, derefter pga en skade (som nok holder ham indtil slutningen af april). Han har efterladt et forsvar uden egentlige midterforsvarere (bortset fra nogle purunge reserver), og Fanni (egentlig højreback) og lille Morel (egentlig venstreback) er altså ikke verdens mest solide makkerpar. Især Morel begår fejl på samlebånd.

 

Toulouse-Marseille Over 2,5 mål: Odds 2,15 hos Tipico

Sydfransk lokalderby. Marseille (nr 3) mangler tre idealstartere i forsvaret, Toulouse (nr 17) har rækkens næstringeste defensiv. Marseille (rækkens næstbedste offensiv) vil måske spille relativt forsigtigt pga fraværene, men chancen for mål ser pæn ud.
Fuld tip-analyse

Marseille havde faktisk en på papiret vældigt dygtig midterforsvarer til rådighed, i talentet Doria, men da han var blevet hentet af klubben uden træner Bielsas velsignelse, nægtede den temperamentsfulde argentiner at bruge brasilianeren, og Doria blev sendt tilbage til Sydamerika i januar.

Et klassisk eksempel på Bielsas begrænsninger. Han er en dygtig taktiker og langt hen ad vejen en ditto motivator, men hans hidsighed (ikke for ingenting at han kaldes ”El Loco”) og egensindighed har skabt en del konflikter hos Marseille - hvor topscorer Gignac for nyligt blev udelukket fra en træningssession efter at være kommet nogle minutter for sent. På sin vis passer El Loco dog ganske fint ind i Marseille der jo kaldes ”Sydens galehus” og er berygtet for en meget konkurrence-præget atmosfære hvor truppens spillere ofte hader hinanden af et godt hjerte.

 

Truppen er ikke desto mindre så god - især offensivt - og Bielsa så dygtig at Marseille alligevel er med i topkampen. Men rækker mentaliteten til et mesterskab i denne sæson? 2015-indsatserne tyder ikke på det.

 

Vinter-transfers

Ind: Lucas Ocampos (offensiv midtbane/fløj - Monaco-indskifter)

Ud: Doria (midterforsvar - reserve)

MONACO

Nr 4: 44 point for 26 kampe

Kampprogram
Resterende topkampe: Marseille ude 9. maj.

Dertil kommer deltagelse i Champions League (Monaco står med rigtigt gode kort på hånden i 1/8-finalen mod Arsenal efter 3-1-sejr i London - returkamp i fyrstendømmen 17.marts). Men monegaskerne røg ud af pokalturneringen denne onsdag (0-2-tab hos PSG).

 

Form og trupstatus
Man må sige at Monaco-træner Jardim (der er gået i Mourinhos og Villas-Boas' fodspor som ung, talentfuld portugiser-manager) forstår vigtigheden af at være fleksibel...

Han kom til Monaco sidste sommer med en klar plan om at spille offensivt og seværdigt fodbold. Det måtte han dog hurtigt droppe - pga dårlige resultater, og fordi stjerneangriber Falcao blev afhændet (kreatør-stjernen Rodriguez var allerede blevet solgt). Og hvad gør man så? Man opbygger da bare ligaens stærkeste forsvar i stedet for...

Onsdagens pokalkvartfinale i Paris blev tabt 0-2, men det opgør kan betragtes som en parantes, al den stund at Monaco var meget fraværsramt og derudover sparede flere nøglespillere.

Monegaskerne har kun lukket 19 mål ind i 26 ligakampe og kun EET mål i de seneste 11 runder. Uhyggeligt solidt. Og det endda selv om især midterforsvaret sæsonen igennem har været ramt af skader og karantæner. Årsagen er tredelt: Jardims forsigtige taktik, stærke vikarer (fx defensiv-midtbanemand Toulalan) og en stærk keeper i Subasic.

 

Men det koster i den anden ende. Monaco har kun scoret 26 mål i denne Ligue 1-sæson - et måltal der er langt efter det de andre tophold kan præstere. Og selv om man siger at offensiven vinder kampe, mens defensiven vinder mesterskaber, så kan det komme til at knibe for monegaskerne. De har en kamp i hånden, men selv hvis den vindes, er der syv point op til Lyon, seks op til PSG og tre op til Marseille. Det virker usandsynligt at alle tre skulle kunne indhentes.

 

Jeg har primært taget Monaco med som ”realistisk” titelkandidat fordi holdets sjove tal fortjener lidt fokus. I praksis er mesterskabschancen nok temmelig lille.

 

Vinter-transfers

Ind: Matheus Carvalho (angriber/fløj - Fluminense-reserve), Alain Traoré (offensiv midtbane/hængende angriber - Lorient-indskifter)

Ud: Ocampos (offensiv midtbane/fløj - indskifter), Borja Lopez (midterforsvar - reserve)


Bundkampen

METZ

Nr 20: 22 point

Kampprogram
Tophold: PSG ude 12. april, Marseille 2. maj, Monaco 16. maj. Tre andre top 10-modstandere.
Bundhold: Toulouse hjemme 4. april, Lens hjemme 18. april, Lorient hjemme 9. maj

 

Form og trupstatus

Metz vandt Ligue 2 i sidste sæson og så i lang tid ud til at kunne bide sig fast i den bedste række. Truppen er umiddelbart glimrende, og spillet har langt hen ad vejen virket velorganiseret. Men også mere og mere impotent. Metz er uden sejr i de seneste 15 ligakampe (11 nederlag), dvs siden 1. november, og har kun nettet syv gange i de 15 opgør.

Lige nu siger målstatus 1 mål i de seneste seks ligakampe (det mål faldt dog i sidste weekend). Og det trods angribere som Fálcon og Maïga, en kreativ midtbane med blandt andre den gamle landsholdsstjerne Malouda (dog pt skadet) samt en angrebsdygtig venstre wingback i Bussmann.

Måske kom der alligevel for mange nye folk til sidste sommer (der kom også nogle stykker i januar). Der mangler måske en holdånd at falde tilbage på når tingene ikke lige kører.

Metz HAR potentiale, men ikke meget tyder på redning. Der er ni point op til stregen og kun 11 kampe at gøre godt med. Kampe der tæller modstandere som PSG, Monaco og Marseille (men dog også hjemmekamp mod Toulouse, Lens og Lorient.

Vinter-transfers
Ind: To unge tunesiske landsholdsspillere: Ben Youssef (angriber/fløj) og Sassi (defensiv midtbane). Desuden Ikaunieks (offensiv midtbane - 19 år - scorede 23 mål i 32 kampe for Letlands-klubben Liepaja i 2014)

Ud: Cornet (angriber - reserve)

LENS

Nr 19: 22 point

Kampprogram
Tophold: PSG ude 7. marts, Marseille hjemme 22. marts, Monaco hjemme 25. april. Fire andre top10-modstandere.
Bundhold: Toulouse hjemme 13. marts, Lorient hjemme 12. april, Metz ude 18. april.

 

Form og trupstatus

Det er ingen overraskelse at Lens ligger i bunden. Den nordfranske oprykker har store økonomiske problemer (så store at klubben ikke kunne hente nye spillere, hverken sidste sommer hvor flere derimod blev afhændet, eller i januar).

Det hjælper heller ikke at hjemmekampene pga stadionombygning spilles i Amiens, 60 km væk.

Men det er lidt ærgerligt. Lens har nemlig een af Frankrigs allerstørste fanbaser - på størrelse med Marseilles og PSGs. De mange fans har man dog ikke set meget til i denne sæson. Normalt er der cirka 50.000 tilskuere til en Lens-hjemmekamp. Når der spilles i Amiens, er der snarere 10.000.

Den tynde trup er langt fra uden talent, og Lens har flere gange vist tænder og drillet med målsøgende (og ind i mellem effektivt) spil. Men det sker for sjældent, og klubben der ligesom Metz har ni point op og også mangler PSG, Marseille og Monaco, må nok belave sig på en endnu en omgang i den næstbedste række.

Lens-mandskabet skal dog nok kæmpe for sagen - det er i hvert fald ikke gejst og gåpåmod der har manglet.

Vinter-transfers: Ingen

TOULOUSE

Nr 18. 29 point for 27 kampe. Dvs tredjesidst og under stregen.

Kampprogram
Tophold: Marseille hjemme 6. marts, Monaco ude 2. maj. Fire andre top10-modstandere.
Bundhold: Lens ude 14. marts, Metz ude 4. april, Lorient 18. april.

 

Form og trupstatus
Toulouse har egentlig for god en trup til at nedrykning bør være et tema. Men det har man sagt før om andre gode hold - der så alligevel har måttet tage turen ned.

Hvad er der sket i forhold til sidste sæson hvor Toulouse blev nr 9? Hjemmebanen er stadig temmelig solid (kun 3 tab i 13 kampe), men udebanen... I 2013/14 sagde statistikken 7-4-8, nu siger den 3-0-11.

Skal man pege på nogle konkrete årsager, er følgende oplagte: Færre oplæg og manglende kontinuitet i forsvaret.

Angriberne Ben Yedder og danske Braithwaite der i sidste sæson scorede henholdsvis 16 og 7 mål (i 38 og 32 kampe), står denne gang noteret for 8 og 3 mål (26 og 24 kampe), dvs en del færre. Dertil kommer kollega Pesic der har fået sit gennembrud og har nettet 6 gange. Men samlet har Toulouse kun scoret 28 mål i 27 kampe, hvor det i sidste sæson blev til 46 kasser i 38 kampe. Og det hænger nok især sammen med at holdets bedste oplægger, højre wingback Aurier, blev solgt til PSG sidste sommer.

Og så er der midterforsvaret der har været ramt af en masse skader. Truppen har faktisk en del ganske gode midterforsvarere, men skaderne har gjort det svært at nå frem til en sammenspillet enhed.

Endnu er alt dog ikke tabt. Toulouse er to point under stregen, men allerede fredag kan Braithwaite & Co såmænd være over linjen. Nemlig ved at vinde hjemmekampen mod Marseille. Et tophold og dermed en stærk modstander, men Marseille-formen ser tvivlsom ud, og holdet er svækket af skader og karantæner. Toulouse har dog rækkens næstdårligste defensiv, så der skal strammes op hvis Marseille-svækkelserne skal udnyttes til point.

Vinter-transfers

Ind: Kana-Biyik (midterforsvar - dygtig, men spillede ikke for Rennes i efteråret pga transfer-uenighed)

Ud: Ingen


Toulouse-Marseille Over 2,5 mål: Odds 2,15 hos Tipico

Sydfransk lokalderby. Marseille (nr 3) mangler tre idealstartere i forsvaret, Toulouse (nr 17) har rækkens næstringeste defensiv. Marseille (rækkens næstbedste offensiv) vil måske spille relativt forsigtigt pga fraværene, men chancen for mål ser pæn ud.
Fuld tip-analyse

LORIENT

Nr 17: 31 point

Kampprogram
Tophold: PSG ide 20. marts, Marseille ude 25. april, Monaco hjemme 23. maj. Tre andre top10-modstandere
Bundhold: Lens ude 12. april, Toulouse hjemme 18. april, Metz ude 9. maj

 

Form og trupstatus

Mange (også undertegnede) tvivlede på at Ripoll - assistent under navnkundige Christian Gourcuff indtil sidste sommer - kunne leve op til chef-ansvaret, men efter en slingrende start (inkl en elendig september der gav 4 nederlag med en samlet målscore på 0-8) har han fået sat nydeligt skik på holdet.

Et hold der ser meget anderledes ud end i sidste sæson - pga mange transfers og fordi Ripoll har prioriteret anderledes end Gourcuff gjorde. Men Ripoll har i vid udstrækning holdt fast i spillestilen: Offensiv og teknisk velfunderet. Især hjemme på Le Mousoir-kunstgræsset, men ude-styrken ser også ud til at have fået et spark opefter.


Lorient åbnede 2015 på skidt vis med pokal-elimination mod en sekundaklub samt 1-3-tab i Nice. Men siden har det set solidt og velspillende ud. 7 kampe har givet 3 sejre, 2 uafgjorte (inkl mod topholdet Lyon) og 2 knebne nederlag.

Eet af disse nederlag kom dog denne onsdag mod bundkollega Evian. En rodet (og nervøs) kamp hvor Lorient burde have fået uafgjort (scorede til sidst, men dommeren glemte fordelsreglen og fløjtede for frispark), men tabet betyder at de to klubber byttede plads, og Lorient er nu kun 2 point over stregen.

Vinter-transfers

Ind: Bruno (angriber - Evian - teknisk dygtig, men ingen målsluger), Ndong (midtbane/kant - 20 år, hentet i Tunesien), Romain Philippoteaux (offensiv midtbane - Dijon/L2 - 7 mål+5 assists i efteråret)

Ud: Reale (midtbane - reserve), Alain Traoré (offensiv midtbane/hængende angriber - indskifter), Sunu (fløj/angriber - indskifter)


EVIAN
Nr 16: 32 point

Kampprogram
Tophold: Monaco hjemme 7. marts, Lyon ude 2. maj. Fire andre top10-modstandere.
Bundhold: Bastia hjemme 25. april, Reims hjemme 9. maj.

 

Form og trupstatus

Den lille østfranske danskerklub ligger typisk i den tunge ende af tabellen, men plejer alligevel at redde sig. Går det denne gang? Godt spørgsmål.

Af truppens fire danskere er det umiddelbart kun Daniel Wass der har en hovedrolle i klubben. De tre andre, målmand Jesper Hansen, venstreback Juelsgaard og angriber Nicki Bille, sidder mest på bænken.

Wass, derimod, er meget markant - han er faktisk holdets topscorer. Han har været holdets bedste spiller de seneste to-tre sæsoner, og i denne sæson er han oven i købet trådt i karakter som fremragende frisparksskytte (i forvejen havde han taget vejen fra back over fløj til central offensivmand).

Wass har været så god at diverse større klubber løbende har meldt deres interesse - men Evian har hver gang sagt nej. Til stor fortrydelse for den unge dansker der blev så skuffet over det manglende salg sidste sommer at han i ren depression spillede elendigt i de første spillerunder. Og det gjorde Evian så også. Ironisk hvis det er de point der mangler i sidste ende...

Efter et interessant transfervindue i januar, virker Evian-offensiven dog mindre afhængig af Wass end før. Til er nemlig kommet den farlige angriber Duhamel og den dygtige kantspiller Sunu. Desuden er kreative Tomasson trådt i karakter.

Lige nu kan Evian bryste sig af tre sejre i træk (og Wass har manglet i dem alle; var sen indskifter i den første, blev udvist og havde så karantæne i de næste to) - over tre andre bundhold (Lens, Metz og Lorient). Enormt vigtigt. Spillet har ikke været overbevisende (onsdagens gevinst mod Lorient var således ret så heldig), men de ni point luner uanset.

Vinter-transfers

Ind: Nounkeu (rutineret Cameroun-landsholdsforsvarer, højreback eller midten, fra Granada hvor han dog spillede meget lidt i efteråret), Ramirez (angriber - Costa Rica-landsholdsmand, dog ikke med til VM), Blandi (angriber - San Lorenzo hvor han dog mest var indskifter), Sunu (fløj/angriber - Lorient-indskifter), Mathieu Duhamel (angriber - Caen - starter/topscorer)
Ud: Bruno (angriber - indskifter), Benezet (fløj/offensiv midtbane - indskifter)

REIMS
Nr 15: 32 point

Kampprogram
Tophold: Monaco hjemme 22. marts, Lyon ude 25. april, PSG ude 23. maj. Tre andre top10-modstandere.
Bundhold: Bastia 18. april, Evian ude 9. maj.

 

Form og trupstatus
Vi tager lige endnu en danskerklub med i overvejelserne. Reims lå egentlig pænt til, men sølle fire point i otte kampe i 2015 har bragt holdet i nærheden af stregen.

Et par solide uafgjorte på udebane (Marseille og Bordeaux) i de seneste runder (og så glemmer vi en pinlig nullert på hjemmebane mod agterlanterne Metz) giver dog håb - og en del af årsagen til den triste start på året skal nok findes i at en række spillere, herunder topscorer Moukandjo, var væk pga De Afrikanske Mesterskaber (de kom siden tilbage, men var trætte).

Den skudstærke danske midtbanemand Mads Albæk har været skadet siden oktober, men det er næppe hans fravær der er skyld i nedgangen - han var mest at regne som indskifter.

Vinter-transfers

Ind: Ingen

Ud: Atar (angriber - reserve), Courtet (angriber - indskifter)


BASTIA

Nr 14: 33 point

Kampprogram
Tophold: Monaco ude 13. marts, Lyon ude 15. april, Marseille ude 23. maj. To andre top10-modstandere
Bundhold: Reims hjemme 18. april, Evian ude 25. april

Dertil kommer ligacup-finalen 11. april (mod PSG).

 

Form og trupstatus
Bastia bør ikke for alvor komme i fare - hvis korsikanerne altså holder fast i den stabilitet og styrke der har præget dem i 2015. Året har givet 4 sejre, 3 uafgjorte og kun 1 nederlag. Dette nederlag kom i sidste weekend, men ude mod ligeledes formstærke Lorient.

Efter trænerskifte i november så Bastia allerede klart bedre ud i slutningen af året end i de første måneder af sæsonen, og nogle gode januar-handler har gjort korsikanertruppen endnu bedre. Især er tilgangen af angriber Sio et løft.

Og så er det værd at nævne at den bomstærke centreforward Brandao nu endelig er fri af den lange karantæne der holdt ham ude siden august (faktisk sluttede karantænen allerede i februar, men han skulle også lige komme sig over en skade). Det vil så vise sig om han overhovedet er i spilbar form - og om den hidsige angriber kan afholde sig fra at nikke skaller igen...

Vinter-transfers

Ind: Gaël Danic (fløj/offensiv midtbane - Lyon-reserve), Giovanni Sio (fløj/angriber - Basel-indskifter)

Ud: Et par marginalspillere/reserver