Onsdag aften klokken 21.00 gælder det årets finale i Europa League, og den står mellem Frankfurt og Rangers. BetXpert bringer her udvalgte odds på Europa League-finalen. 

Både Frankfurt og Rangers har før spillet store europæiske finaler, men vi skal en del år tilbage for at finde seneste finaledeltagelse for begge klubber. Særligt for Frankfurts vedkommende. Her skal vi helt tilbage til UEFA Cup-finalen i 1979/80-sæsonen for at finde deres seneste deltagelse i en europæisk finale. 


Dengang i 1980 vandt Frankfurt finalen med 1-0 over Borussia Mönchengladbach på et sejrsmål af salig Fred Schaub. Schaub døde i en trafikulykke i april 2003. 

Rangers stod senest i en europæisk finale i 2008, og ved den lejlighed tabte de UEFA Cup-finalen med 0-2 til Zenit. 

Spil 100 kr. på EL-finalen og få et bonusbet på 100 kr. til ECL-finalen hos Cashpoint*

 • Gå til Cashpoint.dk og log ind/opret konto
 • Spil minimum 100 kroner på Europa League-finalen
 • Når væddemålet er afgjort, får du automatisk tildelt et bonusbet på 100 kroner til Conference League-finalen
 • Der er ingen omsætningskrav i forbindelse med dit bonusbet
 • Eventuel gevinst på dit bonusbet inkluderer ikke indsatsen

Hent tilbud hos Cashpoint

Odds på Frankfurt - Rangers

Nedenfor finder du de bedste odds på Europa League-finalen mellem Eintracht Frankfurt og Rangers FC. Der er kampstart onsdag klokken 21.00, og du kan se finalen direkte på TV 2 og TV 2 Play. Finalen spilles på Ramón Sánchez Pizjuán, der til daglig er hjemmebane for Sevilla. 

Odds på Frankfurt - Rangers: 1X2 Højeste odds Bookmaker
Eintracht Frankfurt 2,39
Uafgjort 3,58
Rangers 3,28
Odds på Frankfurt - Rangers: over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,96
Under 2,5 mål 2,03
Europa League-finale odds på Frankfurt - Rangers: begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,71
Nej 2,17
Odds på EL-finalen: Frankfurt - Rangers: målscorerodds Højeste odds Bookmaker
Rafael Borré scorer 2,90
Jens Petter Hauge scorer 4,00
Daichi Kamada scorer 4,75
James Tavernier scorer 5,30
Ryan Kent scorer 5,90
John Lundstram scorer 9,20

Europa League-finale odds er senest opdateret mandag den 16. maj klokken 12.32.

Spil på EL-finalen hos NordicBet

Som det kan ses herover, så er Frankfurt favoritter til at vinde Europa League 21/22 ifølge bookmakerne. Du kan få odds 2,39 på Frankfurt-sejr i ordinær tid hos Marathonbet*, mens uafgjort giver odds 3,58, og Rangers-sejr giver odds 3,28 hos selvsamme. 

Der er lige nu ingen spilforslag til Europa League-finalen her på sitet, men du kan se alle spilforslag fra BetXperts ekspertpanel her, skulle det have interesse

"Jeg forventer en meget svær kamp"

BetXpert har interviewet den skotske sportsjournalist Jason Soutar, der arbejder for Football365. Han har desuden været fan af Rangers siden barndommen. Soutar forventer en hård finalekamp onsdag.  

- Jeg forventer en meget svær kamp. Frankfurt har vist, at de kan slå hvem som helst på dagen. De vandt i Barcelona og gjorde det relativt nemt af med West Ham, fortæller Soutar og fortsætter:

- Ibrox har været en stor del af Rangers' succes i turneringen, og Rangers vil naturligvis ikke have den fordel i finalen, men forvent, at Rangers-fansene vil gøre deres tilstedeværelse kendt i Sevilla. 

- Rangers vandt sin første europæiske titel i 1972. Hvad ville det betyde for klubben at vinde en europæisk titel igen her 50 år efter?

- Det ville være helt utroligt - især i klubbens 150-års jubilæumsår. Alle ved, hvor Rangers var for ti år siden, så at vinde en europæisk turnering ville være en utrolig præstation, og der var ikke mange, der troede på Rangers i starten af turneringen, lyder det fra Jason Soutar.

- Hvad betyder det for Rangers' selvforståelse, at de nu igen er i en europæisk finale?

- Det giver helt sikkert klubben troen på, at de hører til her. Ingen levnede dem en chance, og de har slået nogle klassemandskaber på vejen dertil, siger Jason Soutar og fortsætter:

- Det var skuffende, at man ikke kvalificerede sig til Champions League-gruppespillet, men det er måske endt med at blive en velsignelse i forklædning.

"At mangle Lindstrøm vil gøre ondt"

BetXpert har også interviewet tyske Christopher Michel, der til hverdag arbejder som Eintracht Frankfurt-ekspert hos SPORT1. Michel har dækket klubben tæt siden 2016, og han er desuden også født i byen. 

- Hvad betyder det for Frankfurt og dets fans at være tilbage i en europæisk finale 42 år efter seneste gang? 

- Finalen har en gigantisk, historisk betydning for Eintracht Frankfurt og dets fans. Den yngre generation af Eintracht-fans oplever i øjeblikket mange store øjeblikke, siger Christopher Michel og fortsætter:

- I 2018 vandt klubben den tyske pokalturnering, og i 2019 var Eintracht i Europa League-semifinalen. Men en sejr i denne turnering ville overgå alt dette, også fordi klubben dermed ville kvalificere sig til Champions League.

- Eintracht Frankfurt ville være i stand til at komme sig hurtigere økonomisk ovenpå coronaperioden, og måske ville de kunne holde på stjerner som Filip Kostic eller Evan Ndicka. I hvert fald ville presset for at sælge ikke længere være så stort, så at vinde Europa League ville være enestående økonomisk, følelsesmæssigt og sportsligt, lyder det fra Christopher Michel. 

- Hvad forventer du dig af finalekampen? Tror du, at Frankfurt vinder titlen?

- Jeg forventer en meget lige kamp. Rangers har spillet en meget god Europa League-sæson, hvor de har slået to tyske tophold ud. Eintracht Frankfurt slog FC Barcelona og fulgte derefter op mod West Ham, hvilket også var meget stærkt, siger Christopher Michel og fortsætter:

- De er også stadig ubesejrede i denne Europa League-sæson og med folk som Kostic, Borré, Sow, Ndicka og Trapp, så ledes holdet af topspillere. 

- Desværre er Martin Hinteregger, der er en vigtig spiller, højst sandsynligt ude af finalen. En sejr mod Rangers vil ikke være en sensation, og det bliver meget svært mod dem, men mine penge går dog på, at Eintracht trækker sig sejrrigt ud af det, fortæller Michel.

- Jesper Lindstrøm har haft en flot første sæson i Frankfurt. Hvad ville det betyde for holdet, hvis han ikke bliver klar til at spille onsdag?

- At mangle Jesper Lindstrøm vil gøre ondt. Lindstrøm har meget tempo, virkelig god boldkontrol, er kreativ og en måltrussel. Selv hvis Lindstrøm ikke spiller en god kamp, så er der en genistreg fra ham i hver kamp, men det bliver tæt med ham, om han bliver klar eller ej. 

- Han har ikke spillet kamp i næsten tre uger, så jeg spekulerer på, om det ville være en god idé at bringe ham fra start. Jens Petter Hauge er reserven, men han er blevet mere sikker i sine handlinger på det seneste, men træner Oliver Glasner vil gerne kunne bringe Lindstrøm, lyder det fra Christopher Michel. 

Spil 100 kr. på EL-finalen og få 100 kr. bonusbet til CL-finalen 

 • Gå til ComeOn.dk og log ind/opret en konto - det tager under 5 minutter
 • Foretag en indbetaling, hvis du ikke allerede har penge på din konto
 • Spil for 100 kroner på aftenens Europa League-finale (minimum odds 1,80)
 • Du modtager dit bonusbet, når dit 100-kroners spil på Europa League-finalen er afgjort
 • Dit bonusbet kan bruges på alle spil til Champions League-finalen, og der er intet krav om minimumsodds
 • Kampagnetilbuddet er for nye såvel som eksisterende ComeOn-kunder
 • Kampagnen gælder til klokken 23:59 i aften

Få dit bonusbet her

Bud på startopstillinger

Frankfurt: Trapp - Touré, Ndicka, Tuta - Knauff, Sow, Rode, Kostic - Kamada, Hauge - Borré

Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic - Kamara, Lundstram, Jack - Kent, Aribo, Wright 

Jesper Lindstrøm har haft en fantastisk første sæson i Frankfurt, og han blev for nylig kåret til den bedste unge spiller i Bundesligaen 21/22. Lindstrøm er dog som nævnt desværre tvivlsom til den store finale onsdag. Mens Frankfurt formentlig er uden Lindstrøm, er det sikkert, at de er uden Martin Hinteregger, som også Christopher Michel kom ind på ovenfor. Højrebacken Danny da Costa er desuden også tvivlsom. 

Hos Rangers er man uden Ianis Hagi, Filip Helander og Alfredo Morelos til finalen. Morelos har lavet fire mål i Europa League-turneringen for Rangers, hvilket gør ham til den næstmest scorende Rangers-spiller i Europa League 21/22. Kun James Tavernier har scoret flere med sine syv mål. Den engelske back er også topscorer i Europa League, hvilket må siges ikke ligefrem at være hverdagskost for en forsvarsspiller. 

Det er første gang siden 1959/60-sæsonen, at Frankfurt og Rangers mødes. Dengang tørnede de sammen i semifinalerne i Mesterholdenes Europa Cup, og Frankfurt sejrede dengang med samlet 12-4.