Sponsoreret indhold fra Danske Spil

De seneste ti år har det spanske mesterskab været en knivskarp duel mellem storklubberne Real Madrid og FC Barcelona.

Men lige nu peger pilen på spansk guld til Atletico Madrid, der med fem runder tilbage af La Liga indtager førstepladsen – tre point foran Real Madrid og fire foran FC Barcelona.

- Efter Barcelonas overraskende nederlag til Granada har vi nu for første gang i løbet af sæsonen Atletico Madrid som favorit til at snuppe det spanske mesterskab, fortæller Hans-Henrik Busk Stie, oddssætter hos Danske Spil.


Et mesterskab til Atletico Madrid giver lige nu odds 2,20, men Real Madrid er lige i hælene på lokalrivalerne. Ender guldet hos Cristiano Ronaldo og kompagni giver det odds 2,25, mens FC Barcelona må finde sig i at være outsider i mesterskabskampen med odds 5,50.

Odds er faldet fra 70
Da årets La Liga-sæson blev sparket i gang, lå oddset på et mesterskab til Atletico Madrid ellers i et helt andet leje.

- Vi startede ud i odds 70 på Atletico Madrid som mestre. Som de fleste andre var vi sikre på, at det igen var Real Madrid og FC Barcelona, der skulle kæmpe om titlen. Men Atletico Madrid har virkelig spillet en fremragende sæson med stor stabilitet, og det er helt fortjent, at de har bragt sig selv i spil som den største favorit til det spanske mesterskab, siger Hans-Henrik Busk Stie.

Atletico Madrid er bedre indbyrdes end Real Madrid på andenpladsen og derfor skal Diego Simeones tropper tabe point mindst to gange i de sidste fem kampe for at guldet glider Atletico Madrid af hænde.

- Atletico Madrid vundet 26 ud af 33 kampe i denne sæson, men de har to svære udekampe på programmet, der kan forpurre deres guldchancer. Først møder de Valencia, og i sidste runde venter Barcelona på Camp Nou. Så det lader til at blive en uhyggeligt spændende afslutning på sæsonen, siger Hans-Henrik Busk Stie.

Sidste gang hverken Real Madrid eller FC Barcelona vandt det spanske mesterskab var i 2004, hvor Valencia tog titlen.

Odds på vinderen af La Liga 2013/2014:
Atletico Madrid – 2,20
Real Madrid – 2,25
FC Barcelona – 5,50

Slutprogram for de spanske topklubber
Spillerunde – modstander – hjemme(H)/ude(U)

Atletico Madrid:
34. Elche (H)
35. Valencia (U)
36. Levante (U)
37. Malaga (H)
38. Barcelona (U)

Real Madrid:
34. Valladolid (U)
35. Osasuna (H)
36. Valencia (H)
37. Celta Vigo (U)
38. Espanyol (H)

Barcelona:
34. Atletic Bilbao (H)
35. Villarreal (U)
36. Getafe (H)
37. Elche (U)
38. Atletico Madrid (H)