De britiske bookmakere er lynhurtige til at udelukke og limitere vindende spillere. Det har aldrig været værre end nu, siger britisk spilekspert.  

Flere spillere herhjemme i Danmark føler sig uretfærdig hårdt ramt af limits, men det er for intet at regne sammenlignet med spillernes forhold i Storbritannien.

Det siger den britiske forfatter og bettor, Mick McDermott.

"De britiske bookmakeres brug af limits er blevet markant værre i løbet af de seneste år og har nu nået et kritisk lavpunkt. Forholdene for valuebettere er virkelig dårlige, og mulighederne for at tjene penge på en lang række sportsgrene er næsten lig nul," siger han til BetXpert i et mailinterview.

Limits og udelukkelser i stor stil

McDermott udgav i 2013 bogen Speaking With Forked Tongues om bookmakerbranchen i Storbritannien. I bogen påviser han, hvordan bookmakerne systematisk udelukker vindende spillere fra at spille hos dem. Enten i form af kraftige limiteringer eller lukkede spillekonti. 

Tilbage i august skrev The Guardian, at de britiske bookmakere alene i første halvår af 2016 har lukket 20.000 konti. McDermott tøver derfor ikke med at kritisere de britiske bookmakere for at være gået alt for langt i jagten på profit.

"Bookmakerne vil ikke længere opfylde den traditionelle forventning, som folk har til dem: At kampen mellem spiller og bookmaker er en fair kamp, hvor begge parter både kan vinde og tabe. De giver gerne indtrykket af, at det forholder sig sådan, mens de i virkeligheden - med stor effektivitet - udelukker de vindende spillere, så de kun har de tabende spillere tilbage," siger Mick McDermott. 

Men der er måske hjælp på vej til de mange limitramte og udelukkede britiske spillere. Som BetXpert skrev fredag morgen, så har de britiske konkurrencemyndigheder The Competition and Markets Authority (CMA) indledt en undersøgelse af bookmakerne for at behandle spillerne uretfærdigt.

"At spille indebærer i sagens natur en risiko, men det skal ikke være bondefangeri. Vi er bekymrede for, at spillerne taber, fordi bettingsiderne gør det svært for spillerne at forstå de vilkår, de spiller under, og ikke behandler dem ordentligt. Vi vil nu undersøge, om bettingfirmaerne bryder loven," siger Nisha Arora, senior director i CMA.

Læs hele historien her: UK-bookmakere kulegraves: Anklages for bondefangeri.      

  

Hestesporten hårdt ramt 

Ifølge Mick McDermort er det særligt de briter, der vinder penge på hestesport online, som bliver ramt af bookmakernes limits. Hestesport har traditionelt været et af de spillemarkeder med størst likviditet i Storbritannien, men det er ved at ændre sig.

"Mange bookmakere vil ikke tage imod rimelige indsatser på hestesport, selv når man lige har åbnet en konto hos dem. Og de lukker din konto eller limiterer dig kraftigt, hvis du efter to-tre væddemål har spillet på en hest, hvor oddset sidenhen falder. Det er slet ikke unormalt, at man kun får lov til at spille for 2,5 pund (20 kroner, red.)," siger Mick McDermott.

"Der er små og mindre variationer fra bookmaker til bookmaker i forhold til deres ageren på dette område. Men de benytter sig alle af limits og udelukkelser i stor stil," fortsætter han og nævner Boylesports, Skybet og Stan James som de værste.

BetXpert har kontaktet de tre britiske bookmakere for at få deres kommentar til Mick McDermotts udtalelser, men ingen af dem har svaret på vores henvendelser. 

Spændende, ny bookmaker

På grund af de dårlige vilkår for de britiske valuebettere ser Mick McDermott også positivt på den nye britiske bookmaker Black Type Bet. Den arbejder ikke med personlige limits og garanterer, at alle kunder som minimum kan vinde 500 pund pr. bet.

"Jeg håber virkelig, at Black Type Bet lykkes. Hvis de får succes, vil det være en god ting for os spillere, der bare ønsker at spille for et fair beløb til et fair odds. Og så kunne man jo håbe, at de andre bookmakere ville følge efter, så vi kan få genindført integriteten i bookmakerbranchen," slutter Mick McDermott.