SF’s spidskandidat i København, Sisse Marie Welling, vil have et forbud mod spilreklamer i bybilledet i København Kommune. 

Kommunalvalget er på trapperne, og i den sammenhæng gælder det for partiernes kandidater om at komme ud med deres mærkesager. Spidskandidaten for SF i København hedder Sisse Marie Welling, og hun går efter at blive Københavns nye børne- og ungdomsborgmester. 

En af Sisse Marie Wellings mærkesager er at beskytte de unge mod spilreklamer i bybilledet. Derfor vil hun have indført et totalforbud mod reklamer for spillefirmaer i byen. Det skriver TV 2 Lorry

Skrøbelig økonomi harmonerer ikke med spil

Ifølge artiklen fra TV 2 Lorry er det særligt reklamer ved busstoppesteder, togstationer og metro, som SF-spidskandidaten mener er et problem. 

Hertil skal et forbud forhindre, at spiludbyderne kan lokke unge, der for de flestes vedkommende ikke har mange penge at gøre med, ind på hjemmesiderne. Det siger Sisse Marie Welling.

- De unge har en skrøbelig økonomi i forvejen, så der skal ikke meget til at vælte læsset. Det er en rigtig dårlig start på voksenlivet at starte i RKI med en stor gæld, der skal afbetales. Som mulig kommende ungdomsborgmester mener jeg, vi skal undgå at bombardere unge med de her reklamer for spil og betting. 

Stigning i antallet af unge ludomaner

Missionen om at forbyde spilreklamer i det offentlige rum stammer formentlig ikke mindst fra tal fra Center for Ludomani. Her viser det sig, at andelen af ludomaner, der er under 25 år, er steget fra syv procent til 48 procent fra 2009 til i dag. 

Hertil henviser SF-kandidaten til, at vi i dag har et forbud mod reklamer for tobak, hvorfor det også virker relevant ”at stille krav for vanedannende spil og reklamer for betting”, som potentielt kan efterlade folk i stor gæld.