NemID forsvinder og bliver erstattet af MitID, men du kan dog - indtil videre - fortsat logge ind hos bookmakerne og spille uden at benytte MitID. Læs her, hvad der ændringen kommer til at betyde for dig. 

Du har måske allerede fået besked i e-boks med information om muligheden for at tilmelde sig MitID, der fremover skal skal bruges til alt det, som vi nu bruger NemID til.

Det vil blandt andet også til at oprette spillekonto, logge ind hos bookmakeren samt godkende overførelser i netbank.

MitID er næste generation NemID og er udviklet i samarbejde mellem det offentlige og pengeinstitutterne, og blandt nyhederne er, at MitID også kan fås som chip.

Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen forklarer:

- Med MitID styrker vi det digitale Danmark og sikrer, at vi fortsat kan færdes trygt på nettet med vores digitale ID. Nu begynder overgangen til MitID, hvor flere end fem millioner borgere over de kommende måneder skal begynde at tage det nye ID i brug – og det skal være en tryg oplevelse for alle.

- Derfor får alle NemID-brugere i disse dage et brev i Digital Post, hvor de får at vide, hvad de skal gøre for at få MitID, ligesom der vil være grundig information og hjælp at hente i overgangen til hele Danmarks nye digitale ID.

Se eventuelt også BetXperts oversigt over bookmakere med dansk spillelicens

Sådan undgår du MitID, når du vil oddse

Det kan være en anelse besværligt at skulle benytte MitID til at logge ind hver gang, man gerne vil placere et væddemål hos bookmakerne.

Der er heldigvis en smutvej og præcis som du kan logge ind hos bookmakerne fra din mobiltelefon og Ipad uden at benytte NemID, så vil det samme også gælde for MitID.

På nuværende tidspunkt har de danske Spillemyndigheder besluttet at udskyde kravet om MitID fra mobile enheder indtil den 31. december 2022.

Ved oprettelse af konto hos en bookmaker skal du dog verificere din spillekonto ved at logge ind med NemID/MitID. 

Hvordan kommer MitID så til at fungere?

Der kommer stort set ikke til at være de store ændringer i forhold til NemID, men for at tilmelde dig MitID skal du dog først opdatere dine ID-oplysninger i din nuværende NemID-nøgleapp.

Dette kræver, at du har et gyldigt pas.

Derudover kræves det, at du har en nyere telefon, der kan scanne chippen i passet. Det er blandt anden en iPhone 7 og nyere modeller samt Android-telefoner med Android 7.0 eller nyere udgaver af Googles mobilsoftware.

Hvis du ikke har et gyldigt pas, kan du få hjælp i Borgerservice i din kommune med at opdatere dit ID i appen.

Overgangen til MitID påbegyndes i oktober 2021, og de sidste borgere skal være overgået fra NemID til MitID senest 30. juni 2022.

Alle NemID-brugere får i løbet af de kommende måneder direkte besked via netbank, mobilbank eller Digital Post, når det er deres tur til at få MitID.

Få flere informationer om MitID hos Digitaliseringsstyrelsen her.