Der er ikke meget på spil forud for sidste spillerunde i LaLiga, men der er trods alt spænding om andenpladsen, hvor Real Madrid kan ende med at snuppe sølvet for snuden af Atletico Madrid, såfremt resultaterne flasker sig i den sidste spillerunde.

Der er ikke meget på spil i sidste runde af LaLiga: Barcelona har vundet mesterskabet, men går ikke ubesejret igennem sæsonen, mens alle europæiske hold såvel som nedrykkere er fundet: der er således kun meget lidt på spil forud for sidste runde.

Det gør det naturligvis svært at spotte værdien før sidste spillerunde. Motivationen mangler ganske enkelt i mange kampe, og det er en svær størrelse at målsætte: hvor meget betyder det for det enkelte hold, at de ikke har noget på spil? 

Så lad os fokusere på de kampe, hvor der er noget på spil. Her tænker jeg navnligt på Madrid-kampene, der vil fylde det meste af denne fodbolddebat, da kampen om andenpladsen i allerhøjeste grad lever.

Det gør den fordi LaLigas placeringer først og fremmest afgøres efter indbyrdes opgør, og da Atletico Madrid og Real Madrid spillede uafgjort i begge deres indbyrdes opgør, skal der i stedet kigges på målscoren. Her er Real Madrid foran, hvorfor de vil gå forbi Atletico Madrid, såfremt de indhenter de tre point de mangler.

Det kræver dog i første omgang, at Real Madrid tager tre point på udebane om lørdagen, mens Atletico Madrid snubler hjemme mod Eibar dagen efter.

Real Madrid kan tage sølvet - men chancen er spinkel

For at Real Madrid skal overhale Atletico Madrid, kræver det først og fremmest en sejr i deres lørdagskamp. Det kan blive en svær opgave af flere årsager. Modstanderen er nemlig Villarreal på udebane, og oddsene indikerer, at det kan blive en svær opgave: 

Villarreal - Real Madrid

I skrivende stund er det ifølge bookmakeren en helt lige kamp, og det er en vurdering, jeg er enig i lige nu, og alt efter team news kunne jeg sagtens forestille mig, at Villarreal starter kampen som (mere klare) favoritter.

Det skyldes dels, at Villarreal trods alt har noget at spille for: de slutter nemlig enten på femte- eller sjettepladsen, og selvom det i sidste ende giver samme godbid i form af en plads i Europa League-gruppespillet, så er der selvfølgelig en større stolthed og prestige i femtepladsen. Og også en større pose penge.

Den anden årsag er, at Real Madrid har en Champions League-finale forude. Der er ganske vist en uge mellem de to kampe, men Zinedine Zidane har vist, at han satser alt på den europæiske turnering, hvorfor jeg slet ikke vil blive overrasket, hvis han sparer en spiller som Cristiano Ronaldo, der netop er vendt tilbage efter en skade, samt flere profiler. Faktisk vil jeg nok snarere blive overrasket, hvis han ikke sparer profiler. I løbet af torsdagen eller fredagen vil de spanske medier begynde at skrive nyheder om, hvorvidt de sparer spillere eller ej, såvel som hvilke der spares. 

Det er således slet ikke sikkert, at Real Madrid overhovedet skaffer de tre point, som de har brug for.

Men betyder det så, at værdien er på Villarreal? Tja. Meget afhænger af, hvordan Real Madrid stiller op, ligesom man skal huske, at selv Real Madrids "reserver" - der blandt andet tæller en formstærk Gareth Bale - sagtens kan spille op mod et Villarreal-hold, der for nyligt tabte 5-1 til FC Barcelona. Under de nuværende forudsætninger bliver det nok en kamp uden væddemål herfra.

Atletico med finaletømmermænd?

Det andet kriterie for, at Real Madrid skal sikre sig sølvet, er, at Atletico Madrid skal tabe hjemme mod Eibar, der ikke har noget at spille for, og det er nok her, det for alvor bliver svært for Real Madrid. Oddsene indikerer da også, at Atletico er favoritter:

Atlético Madrid - Eibar

Når det så alligevel er lidt realistisk, så skyldes det, at Atletico Madrid har mulighed for at vinde en europæisk titel i midtugen. Om onsdagen spiller de nemlig finale i Europa League mod Marseille, og alt afhængig af resultatet kan det påvirke deres søndagskamp mod Eibar.

De vil næppe være fysisk trætte efter kampen. Der er fire dage mellem de to kampe. Men både et nederlag såvel som en sejr kan føre til en psykisk udmattelse, der i sidste ende kan koste dem sejren mod Eibar.

Umiddelbart tænker jeg, at 1X2-oddsene på selve kampen ikke er specielt interessante i øjeblikket. Atletico Madrid er mestre i at spille efter et resultat, og det er svært at forestille sig, at de ikke skal komme ud af kampen med minimum ét point.

Men jeg synes faktisk, at der kan presses værdi ud af kampen: et motivationsløst Eibar-hold mod et mentalt udmattet Atletico-hold kan godt lyde som opskriften på en målfattig kamp. Det især, fordi Eibar også er et defensivt solidt hold, der kun har indkasseret to mål i de seneste fem kampe. Der kan i øjeblikket hentes odds 1,98 på under 2,5 mål hos 888sport*, Unibet* og LeoVegas*, og det synes jeg holder værdi (52 %). Hvis jeg får tid, kommer der en analyse på dette spil.

I sidste ende må det dog stå klart, at det i høj grad peger på, at Atletico Madrid vinder kampen om andenpladsen. De skal blot bruge ét point, mens Real Madrid skal vinde, og selvom det sidstnævnte sagtens kan lade sig gøre, så virker det svært at se Atletico Madrid tabe mod Eibar - men... hvad nu hvis de får en endefuld i Europa League-finalen mod Marseille? Kan de i så fald rejse sig igen? 

Andre spændende kampe i LaLigas sidste runde

Ok, det er måske en tilsnigelse at kalde den sidste runde for spændende, men ikke desto mindre synes jeg, at man kan finde et par spændende kampe trods alt.

  • Det kunne godt ligne en målfattig kamp i Malaga - Getafe. Begge hold kan naturligvis spille frit, fordi det er sidste runde, og deres skæbne er afgjort, men holdene har deres force i det defensive, mens de begge er stærkt begrænset offensivt. På det seneste er Malagas defensiv dog begyndt at vakle, men til odds 1,90 for under 2,5 mål hos Betfair*, 888sport*, Unibet* eller LeoVegas* kan jeg godt blive fristet.
  • Der foregår ting i Barcelona, som virker vanvittige. For eksempel er de i løbet af denne uge rejst til Sydafrika for at spille en venskabskamp om onsdagen (hvor Messi er med i truppen - modsat 5-4-nederlaget mod Levante). Søndag møder de formstærke Real Sociedad i Barcelona. Jeg kunne godt se fidusen i et handikap-spil på Real Sociedad, men det tygger jeg lidt over i de kommende dage.
  • Om lørdagen gæster Betis Madrid-holdet Leganes. I øjeblikket finder man odds 2,45 flere steder på Betis. Leganes har været svagt spillende på det seneste, og de har ikke rigtigt noget på spil, mens Betis stadig kan nå en rigtig flot femteplads, som de utvivlsomt er interesserede i. Jeg skal kigge nærmere på kampen, før jeg kan udtale mig om værdien.
  • Afslutningsvist kan det godt undre, at oddset på Levante fortsætter med at være så højt. Sejren mod Barca var ekstremt overraskende, men ingen kan være i tvivl om, at de er i storform. Odds 3,35 på et DNB-spil på Levante virker ret interessant.