Når du beslutter dig for at prøve poker, skal du starte forsigtigt ud. Det er der mange årsager til, men den primære grund er at du skal undgå store tab i starten, pga. manglende kendskab til spillene.

Grundreglen er at starte ud med at spille ved borde med lav Fixed Limit for at få en fornemmelse af spillets gang, for at se hvor ofte man vinder på et par, på tre ens, på en flush etc. Ved at sætte dig ved de billige borde, holder dine penge længere, for selvom større puljer kan virke tillokkende, så mind dig selv om at den tid nok skal komme...

Når man spiller poker lærer man også at River kortet (det femte kort på bordet i Texas Hold’em) kan være meget frustrerende, fordi det kan ødelægge udsigterne til en vinderhånd. Det man skal finde er en taktik, hvor man begrænser tab med en ellers potentiel vinderhånd, som man ender med at blive pga. femte og sidste community card. Dette fænomen kaldes at end hånd bliver sucked out, rivered eller out drawn.

Det gælder om - med måde! - at gøre det dyrt for de resterende spillere at få de hænder der sidder og venter på. F.eks. ligger der to kort på bordet til en flush (samme farvetræk) og du sidder med 3 ens. Så gælder det om at gøre det dyrt for modstanderne at få deres flush, så de ikke går med på den sidste bud-runde før River kortet vendes i håbet om at få den flush der kan ødelægge det for dig.

Grundlæggende handler det altså om, at man i de første måneder undgår tab. Endnu gælder det ikke så meget om at vinde - den tid kommer. Efter nogen tid hvor man har fået mere føling med spillet og overblik over dets gang, kan man opbygge en fornuftig saldo og med tiden lade sig stige i graderne og spille ved de dyrere borde.

Spillere der får et ordentlig slag over fingrene den første måned, har tendens til at tro, at de kan vinde det hele tilbage ved at spille dyre borde og vinde to heldige hænder. Får man disse tanker, kan man let blive ludoman og gå fallit, hvilket vi ikke ønsker for vores brugere. Derfor: hav tålmodighed, og vær tro mod dig selv mht. dit aktuelle niveau.

At spille poker handler om føling og flair for spillet. Det tager tid at erhverve sig og poker er kun en indtægtskilde for de færreste.

Nogle gode råd er at du aldrig skal spille når du er træt, deprimeret, frustreret eller sulten. Dit spil bliver ukoncentreret og du kommer til at lave drastiske calls og raises i takt med at din konto tømmes. Lad dig ikke provokere, men hold hovedet koldt. Kan du mærke at der simpelthen ikke er noget der lykkes for dig, så sluk computeren og nyd en curlingkamp i TV med vennerne. Tab ikke modet. Der vil med garanti komme perioder hvor ALT går galt. Før eller siden.

De dårlige perioder skal overvindes og formår man det uden at miste gejsten, går man gode tider i møde og kan med tiden blive en ganske habil spiller, der måned efter måned laver et lille, om end pænt overskud på sit pokerspil. Dette er bestemt en mulighed, fordi der på nettet altid vil være nybegyndere og hovedløse spillere der kaster om sig med $, som om de aldrig havde bestilt andet.