Torsdag aften danner 02 Arena i London med 20.000 fans på lægterne rammen om afgørelsen på Premier League Darts 2017. Læs Johnny Kirks optakt til finaledagen her.
 
Vinderen skal findes, når verdens fire bedste spillere tørner sammen i den prestigefyldte turnering Premier League Darts, som de sidste 15 torsdage har været fyldt med dramaer og tætte kampe i de forskellige arenaer. Tabellen endte med følgende topstilling:

1. Michael van Gerwen - 24 point 
2. Peter Wright - 23 point 
3. Phil Taylor - 19 point 
4. Gary Anderson - 18 point 

Det betyder, at Michael van Gerwen møder Gary Anderson, og Peter Wright møder Phil Taylor i torsdagens to semifinaler. 

 
Tre af de resterende fire spillere har tidligere vundet Premier League Darts. Bare Peter Wright har endnu ikke løftet det eftertragtede trofæ. Sidste år vandt Michael van Gerwen, og da han endte øverst efter de 15 spilledage, vurderer bookmakerne, at han er klar favorit til at tage titlen igen. Forrige år vandt Gary Anderson, mens Phil Taylors seneste sejr er tilbage fra 2012, hvor han stod øverst på sejrsskamlen. 
 

Premier League Darts Tips og Odds

Michael van Gerwen er stor favorit til at vinde turneringen. Og som i så mange andre turneringer synes jeg ikke, at der er værdi på van Gerwen til et lavt odds. I år har han ikke været helt oppe at ringe, som i 2016 hvor han vandt utrolige 25 turneringer. Han har endda tabt 6-0 flere gange i år - til både Ian White og Peter Wright. Om det har været på grund af rygproblemet, eller det faktum at han snart skal være far, skal jeg ikke gøre mig klog på. 

 
Odds 5 på Peter Wright er nok på grænsen til værdi. Han har måske den nemmeste semifinale mod Phil Taylor, men en eventuel finale mod Michael van Gerwen eller Gary Anderson i en kamp, hvor formatet er blevet længere (bedst af 21 legs) bliver svær. 
 

Premier League Darts Odds, vinder

Bedste odds Bookmaker
Michael van Gerwen  1,66 Betfair
Peter Wright 5,50
Bwin
Gary Anderson 6,50
NordicBet
Phil Taylor 12,00
Bet365

Anderson flest 180'ere mod van Gerwen til odds 2,50 hos Unibet*

Jeg tror, at vi kan forvente 180'ere i første semifinale med to af verdens bedste highscorere. Jeg synes, at der er værdi på Anderson til at lave flest. Van Gerwen har lavet 54, mens Anderson har lavet 53 i løbet af turneringen. Van Gerwen skal være lille favorit til at lave flest, men Anderson plejer at være skarp på dette felt i diverse afgørende finalekampe. Hvem husker ikke VM-finalen, hvor han satte samlet 180'er-rekord. I den finale lavede Anderson 22 180'ere, mens van Gerwen lavede 20. CV: 47 % på van Gerwen, 10  på lige mange og 43 på Anderson. Betvalue: 107,5 %

 Du kan også følge med i Johnny Kirks darttråd her, hvor der løbende vil komme spilforslag. 

1. semifinale

Michael van Gerwen
Hans år har ikke været problemfrit. Eksempelvis måtte han stå over med rygproblem i en af de tidlige runder, men trods det er han for femte år i træk samlet vinder i tabellen med et fremragende gennemsnit på 104,68.
 
Som verdensmester og forsvarende Premier League-vinder er han klar favorit og forventes at møde op i O2 Arena frisk og klar. Han valgte at stå over i den netop overståede European Tour i Gibraltar for at være helt klar. 
 
Gary Anderson
Ud over Michael van Gerwen er det kun Gary Anderson, som har et samlet gennemsnit på over 100 nemlig 102,16. Det er altså et par highscorere af format, der tørner sammen her.
 
Semifinalen bør blive fantastisk, ligesom deres VM-finale var det for et halvt år siden. Gary Anderson elsker kampe, hvor der er højt tempo uden afbrydelser, og den stil er Michael van Gerwen helt med på.

Michael van Gerwen Gary Andersen
1,34 3,60
 NordicBet  NordicBet
 

2. semifinale

Peter Wright
Hvilket fantastisk 2017 han har gang i. Hidtil i karrieren havde han aldrig vundet en Major-titel, og allerede i marts i år tog han sin første Major-titel, da han vandt UK Open. Udover den har han taget tre titler på European Tour plus et par finalesejre i gulvturneringer på pro-touren.
 
Ved seneste European Tour i Gibraltar lykkedes det dog ikke at tage sejren, da han måtte se sig slået af Michael Smith i semifinalen. I den turnering viste han lidt svaghedstegn på lukkerne, hvor han ellers har været eminent i starten af året.
 
Ret tidligt i darttråden faldt jeg for odds 9 på Wright, og nu er han så i odds 5. Jeg synes ikke, at formen ser helt så stærk ud, som den gjorde i starten af året, og jeg vil ikke påstå, at der nu er værdi i odds 5.
 
På spilledag 5 i Exeter præsterede han det næsthøjeste gennemsnit set nogensinde på tv 119,50, men det er over to måneder siden. De højder har han ikke været helt oppe på i den senere tid, selvom han fornylig i en European Tour-finale i Tyskland slog Michael van Gerwen så klart som 6-0.
 
Det er endvidere første gang, han nået helt frem til play-offs i Premier League, hvilket måske vil virke overvældende på ham i den store 02 Arena i London. Her har de tre andre mere rutine. Men ser vi på samlede præstationer i 2017, vil jeg påstå han har været bedst af alle 
 
Phil Taylor 
Det er hans sidste optræden i Premier League, hvor han har fejret store triumfer. VM i december bliver hans sidste turnering. Det er svært at sige, hvad vi kan forvente fra ham. Som de tre øvrige kan han gå hele vejen, hvis han rammer den rigtige dag, og det bliver næppe en walk over for Peter Wright.
 
Peter Wright Phil Taylor
1,57 2,63
Betsafe
Unibet