Man kan ikke anklage Champions League for at hvile særligt længe på laurbærrene. Blot en måneds tid efter Barcelonas sejr over Manchester United i 2009-finalen, går turneringen i dag i gang med den nye sæson.

Blandt deltagerne i 1. kvalifikationsrunde er SAS Liga-mester FC Københavns kommende modstander...

Runden implicerer kun fire klubber, fra små nationer:

30. juni: Hibernians Paola (Malta) - FK Mogren Budva (Montenegro)
1. juli: Tre Fiori (San Marino) - Sant Julia (Andorra)

Returkampe d. 7./8. juli.

FCKs modstander: Hibernians eller Mogren
Lodtrækningen har maget det sådan at vinderen af Hibernians-Mogren skal møde FCK i 2. kvalifikationsrunde der finder sted 14./15. og 21./22. juli.

Staale Solbakkens drenge skal altså op mod enten den maltesiske mester eller den montenegrinske ditto. Og meget tyder på at det bliver sidstnævnte; læs Torben N. Sørensens analyse af dagens kamp (start kl 18:30).

Herfra er der langt til det forjættede land, gruppespillet der har første runde d. 15. september. For de klubber der skal i ilden i dag, gælder det om at overleve tre kvalifikationsrunder plus en playoff-runde; altså i alt fire runder.

Læs også Torbens artikel om den nye struktur i Champions League.

Europa League
På torsdag gælder det så starten på Europa League (nyt navn for UEFA Cuppen). Også her har Torben tip ude, bl.a. til mødet mellem Randers FC og nordirske Linfield. 

Også for Europa Leagues vedkommende har vi en artikel der kigger nærmere på turneringens struktur (det er nemlig ikke kun navnet der er nyt).