Efter AGFs skuffende EL-exit er det nu FCK og Horsens, der i midtugen skal forsøge at holde den danske fane højt i Europa...

3. runde i kvalifikationen til gruppespillet i såvel Champions League som Europa League afvikles her i midtugen, og to danske hold skal i ilden og forsøge at spille sig videre til den afgørende runde i kvalifikationen.

De forsvarende vice-meste fra FC København træder ind i CL-kvalen hvor de onsdag skal op mod de belgiske vicemestre fra Club Brügge. FCK-træner Ariel Jacobs har masser af kendskab til onsdagens modstander efter flere års trænergerning hos Anderlecht – der vandt det belgiske mesterskab i sidste sæson – men det må dog også konstateres, at FCK på nuværende tidspunkt ikke holder samme internationale niveau som for bare få år siden, og salget af Dame N’Doye har ikke just forbedret chancerne for at FCK igen finder vej til CL-gruppespillet.

Uffe Andreasen har udlagt et tip til FCK-Club Brügge, hvor nationalfølelsen er lagt på hylden og anbefalingen går på et spil på at Brügge over to opgør klarer sig videre på bekostning af FCK. Læs analysen her.

AC Horsens er klar til europæisk fodbold for første gang i klubbens historie (med undtagelse af et par Intertoto Cup-deltagelser for over 40 år siden), og torsdag indledes det europæiske eventyr mod svenske Elfsborg. ”Den gule fare” fra Danmark tager imod ”de gule” fra Sverige – og svenskerne kommer med betydelig mere europæisk erfaring end Horsens; Elfsborg er således for fjerde sæson i streg klar til europæisk fodbold.

Elfsborg har været i gang i den svenske liga i lang tid og fører Allsvenskan an efter 17 runder, med blot 17 mål lukket ind. Det er dog primært via en stærk hjemmebane føringen er kommet i hus (om end 13 point på udebane er blandt ligaens bedste statistikker på fremmed græs – i en liga, der er mere domineret af hjemmeholdet end vi er vant til i Superligaen), og bookmakerne holder Horsens som svag favorit i opgøret.

En infoanalyse af kampen finder du her - og kom gerne med inputs til kampen via kommentarfunktionen.