Danmarks eneste tilbageværende repræsentant i UEFA Cuppen, FC København, skal dyste med norske Rosenborg, spanske Valencia, franske Saint-Etienne og belgiske Club Brügge.

Sådan blev sammensætningen af gruppe G da UEFA tirsdag trak lod til gruppespillet der går i gang d. 23. oktober.

Bestemt ikke en nem gruppe, men det kunne have været værre i en uhyre stærkt besat turnering der indeholder storklubber som Schalke 04, Benfica, Galatasaray, Sevilla, Tottenham, Manchester City, Milan, HSV, Ajax og CSKA. Og andre farlige hold, såsom Michael Laudrups Spartak Moskva (der er kommet i gruppe med Tottenham, Udinese, Dinamo Zagreb og Wolfsburg).

Rosenborg - med danske Kris Stadsgaard på holdet - er ikke helt hvad den mangeårige Champions League-deltager har været, men trondheimerne var altså stærke nok til at slå Brøndby ud med sejr både i Danmark og i Norge.

Valencia blev blot nr 10 i den spanske Primera i sidste sæson, men generelt er der tale om et fremragende hold - der da også fører den hjemlige liga lige nu. 16 point for seks kampe - og EM-vinder David Villa har scoret seks kasser. Han bliver næppe nem at holde for det københavnske forsvar.

Så er der Saint-Etienne der blev nr fem i den franske liga i sidste sæson hvor klubben fra helgenbyen havde en virkelig god trup. Den er imidlertid blevet udvandet betragteligt med salget af den offensive storspiller Feindouno, og FCK står bestemt ikke uden chancer for at havne foran franskmændene - selv om de stadig råder over folk som den bomstærke landsholdsangriber Gomis.

Endelig er der det gamle storhold Club Brügge der ikke har vundet det belgiske mesterskab siden 2005, men som ikke skal undervurderes. Brügge blev nr 3 i Jupiler League i sidste sæson og er også med i toppen i denne, side om side med Anderlecht og Standard de Liège. Og belgisk fodbold er nok stadig en tak eller to bedre end dansk.

Spilledatoer

FCK lægger ud på hjemmebane i Parken mod Saint-Etienne, torsdag d. 23. oktober. Derefter gælder det Valencia på udebane, Rosenborg hjemme og til sidst Club Brügge i Belgien.

23. oktober: FCK - Saint-Etienne
6. november: Valencia - FCK
27. november: FCK sidder over
4. december: FCK - Rosenborg
17. december: Club Brügge - FCK

Grupperne

Gruppe A
Schalke 04
Paris SG
Manchester City
Racing Santander
Twente Enschede

Gruppe B
Benfica
Olympiakos
Galatasaray
Hertha Berlin
Metalist Kharkiv

Gruppe C
Sevilla
VfB Stuttgart
Sampdoria
Partizan Beograd
Standard Liège

Gruppe D
Tottenham
Spartak Moskva
Udinese
Dinamo Zagreb
NEC Nijmegen

Gruppe E
AC Milan
Heerenveen
SC Braga
Portsmouth
VfL Wolfsburg

Gruppe F
Hamburger SV
Ajax Amsterdam
Slavia Prag
Aston Villa
MSK Zilina

Gruppe G
Valencia
Club Brugge
Rosenborg
FC København
Saint-Etienne

Gruppe H
CSKA Moskva
Deportivo La Coruna
Feyenoord
Nancy
Lech Poznan