Der er allerede kommet odds ud på opgøret mellem FC København og Celtic. De to nationale mestre møder hinanden i Europa Leagues 1/16-finaler. Det stod klart, efter UEFA mandag trak lod til de to europæiske turneringer. 

”Løverne” var i gruppespillet parret med Dynamo Kiev, Malmö FF og Lugano. Og der skulle en overraskende og tidlig julegave til fra sidstnævnte, inden Ståle Solbakkens mandskab kunne booke billetten til europæisk fodbold i det nye år. I den sidste gruppekamp skulle FCK blot undgå at tabe hjemme mod Malmö FF for at vinde gruppen og gå videre. 

Det klarede de som bekendt ikke, og derfor skulle københavnerne bruge det yderst overraskende 1-1-resultat, som Lugano fik med hjem fra Kiev, for at gå videre. Alt det er historie nu, og nu gælder det to spændende opgør mod Celtic. 

Her er de højeste odds til det første møde i Parken

1X2 odds, FC København - Celtic, Tor. 20. feb. 2020 kl. 18:55

Over/Under odds, FC København - Celtic, Tor. 20. feb. 2020 kl. 18:55 Linje: 2.5

Hvem går videre Højeste odds Bookmaker
FCK 2,85
Celtic 1,44

Boomakernes dom: Endestationen for FCK

Ifølge bookmakerne er Celtic forholdsvis klare favoritter til at tage billetten til 1/8-finalerne. Det ses både ved odds 1,44 for samlet skotsk avancement samt faktum, at de fleste bookmakere vurderer opgøret i Parken som noget nær 50-50. FCK har dog en god europæisk historik i Parken, hvorfor Celtic næppe får noget foræret. Det var heller ikke tilfældet, da de senest gæstede den danske hovedstad i Champions League-gruppespillet i 2006. Her vandt "Løverne" med 3-1. 

En gentagelse af de cifre skal vi dog ikke forvente igen, kigger man på bookmakernes odds. Her er under 2,5 favorit, og Betfair Sportsbørs har fx blot odds 1,65 for spillet. 

Vigtige koefficientpoint på spil

Det er ikke blot et opgør om at gå videre i Europa League, vi har med at gøre. De to lande, som holdene repræsenterer, kæmper begge om at komme op omkring de helt sjove pladser på UEFAs koefficientrangliste. Her ligger Danmark i øjeblikket på 13.-pladsen med samlet 27.500 point for de seneste fem sæsoner, inklusive indeværende. Det betyder, at der kun er to pladser op til 11.-pladsen, som næsten med sikkerhed giver en direkte billet til Champions League-gruppespillet. 

Skotland indtager med 26.625 point p.t. 16.-pladsen, men har halet godt ind på Danmark i indeværende samt i sidste sæson. Mens Danmark blot har samlet 3.375 point sammen i denne sæson, og kun har FC København tilbage at hænge sin hat på, har skotterne indsamlet hele 8.500 point. Hertil kommer, at landet med nationalretten haggis har to hold tilbage i Europa; foruden Celtic er der også Rangers FC, som i deres 1/16-finale møder SC Braga. 

Danmark skal overhale Østrig og Tyrkiet, der har henholdsvis 32.125 og 32.800 point, for at erobre den eftertragtede 11.-plads. 

Foruden en drøm om atter at få de danske mestre direkte i et Champions League-gruppespil er der også en vigtig top-15-placering på spil. Der er med andre ord rigeligt med incitament til at kæmpe til sidste blodsdråbe, når FC København og Celtic tørner sammen i det nye år.

Det første opgør spilles i Parken den 20. februar. En uge senere gælder det så returopgøret på Celtic Park.