Onsdag aften skal FC Midtjylland i aktion i Champions League-kvalifikationen, hvor schweiziske Young Boys fra Bern kommer forbi heden. BetXpert bringer her de højeste odds på det vitale opgør for de danske mestre. 

FC Midtjylland har ikke leveret godt i Europa i de seneste år, men det har de mulighed for at rette op på onsdag, hvor de schweiziske mestre gæster MCH Arena i en utroligt vigtig kamp for begge parter. Grundet coronakrisen spilles kvalifikationskampene kun over én kamp, hvilket måske burde være en lille fordel for FC Midtjylland, da de spiller på hjemmebane onsdag. Fordelen skal dog ikke tales meget op. Der må stadig ikke komme tilskuere på stadion til europæiske kampe, men midtjyderne slipper da for en flyvetur og kan lade op i vante rammer. 


Sidste år lykkedes det ikke FC Midtjylland at kvalificere sig til et europæisk gruppespil, da man tabte med samlet 3-7 til Rangers FC i tredje kvalifikationsrunde. Rangers slog i øvrigt Legia Warszawa med sammenlagt 1-0 i playoff-kampen i runden efter. Faktisk skal vi fire-fem år tilbage for at finde seneste gode sæson for FC Midtjylland i Europa. Dengang formåede de at spille sig videre fra gruppen, hvor Manchester United ventede i sekstendedelsfinalen. Det var i øvrigt i returkampen, at Marcus Rashford brillerede, og man for alvor lærte hans navn at kende. Midtjylland vandt ellers første opgør i Herning med 2-1, og ulvene kom også foran på Old Trafford ved netop hjemvendte Pione Sisto, men herefter gik det galt, og United sejrede med 5-1 og altså 6-3 samlet. 

Siden dengang i 15/16 har FC Midtjylland ikke været tæt på et europæisk gruppespil. For to år siden var de forholdsvist tæt på efter at have fået 2-2 i første kamp mod Malmö på svenskernes hjemmebane, men i returen tabte FC Midtjylland skuffende med 0-2, og derfor bookede Malmö billetten til Europa League-gruppespillet. 

FC Midtjylland - Young Boys: De højeste odds på kampen

Nedenfor finder du udvalgte odds på den meget vigtige Champions League-kvalifikationskamp mellem FC Midtjylland og Young Boys. Der er kickoff klokken 20.30 på onsdag, og du kan følge kampen direkte på TV3+. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland 2,95
Uafgjort 3,50
Young Boys 2,45
Hvem går videre? Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland 2,06
Young Boys 1,85
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 2,04
Under 2,5 1,82
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,81
Nej 2,00
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ronnie Schwartz scorer 2,88
Jean-Pierre Nsame scorer 2,90
Taulant Seferi scorer 3,55
Moumi Ngamaleu scorer 3,65
Junior Brumado scorer 3,65
Christian Fassnacht scorer 3,80
Anders Dreyer scorer 3,90
Bozhidar Kraev scorer 4,00
Miralem Sulejmani scorer 4,00
Nico Maier scorer 4,60
Pione Sisto scorer 4,80
Gianluca Gaudino scorer 5,10
Awer Mabil scorer 5,60
Michel Aebischer scorer 6,25
Erik Sviatchenko scorer 8,00

Odds er senest opdateret mandag den 14. september klokken 12.46.

Selvom FC Midtjylland spiller hjemme mod Young Boys, så er schweizerne i bookmakernes øjne favoritter til at gå videre, omend det er tæt. Young Boys har endnu ikke åbnet sæsonen i den hjemlige liga. Til gengæld vandt de den schweiziske pokalturnering den 30. august med en 2-1-sejr mod Basel i finalen. Marvin Spielmann scorede sejrsmålet i det 89. minut. Få dage før pokalfinalen spillede Young Boys sig videre i Champions League-kvalifikationen mod færøske Klaksvik, der blev besejret med 3-1 hjemme på Wankdorf Stadion. 

FC Midtjylland åbnede Superligasæsonen i fredags mod SønderjyskE på Sydbank Park, hvor det blev til et skuffende 0-2-nederlag. Alexander Bah åbnede scoringen for SønderjyskE, og nyerhvervelsen Haji Wright scorede til 2-0 i kampens døende minutter. Pione Sisto startede ude, men kom på banen efter 67 minutter, hvor han erstattede Anders Dreyer.

Det var dog ikke meget væsen, Sisto gjorde af sig, men han viste da, at hans hurtige vendinger og boldkontrol stadig er i høj klasse. Netop Sisto kan være en nøglespiller for Midtjylland onsdag aften, men om Brian Priske vælger at starte med ham inde, må tiden vise. Det er dog nærliggende at tro, at han vil prøve den hjemvendte Sisto fra kampens begyndelse i sæsonens vigtigste kamp. 

Lykkes det for Midtjylland at slå Young Boys ud, så er de nemlig sikret europæisk gruppespil i den kommende sæson for første gang i fem år. Det er lige så længe siden, at Young Boys har misset et europæisk gruppespil. Det schweiziske mesterhold, der i øvrigt har vundet mesterskabet tre år i træk, har været i et europæisk gruppespil de seneste fire sæsoner, men det er dog ikke lykkedes dem at gå videre fra gruppen i nogle af tilfældene.

I 2018/2019 var Young Boys med i Champions League-gruppespillet, hvor de befandt sig i en meget svær gruppe med Juventus, Manchester United og Valencia. Her endte Young Boys ikke overraskende sidst i gruppen, men de fik alligevel skrabet fire point sammen, hvor hjemmesejren mod Juventus var det mest iøjnefaldende resultat. 

FC Midtjylland og Young Boys har mødt hinanden før i europæisk sammenhæng. Tilbage i 2012 mødtes de i Europa League-kvalifikationen, og her sejrede Young Boys med samlet 3-2. Kampen blev egentlig afgjort i første opgør, hvor schweizerne vandt med hele 3-0. Midtjyderne var dog tæt på at levere sensationscomebacket i returkampen i Schweiz, hvor det blev til en 2-0-sejr. 

Bud på startopstillinger

FC Midtjylland: Hansen - Cools, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Cajuste, Onyeka - Sisto, Evander, Dreyer - Kaba

Young Boys: von Ballmoss - Lefort, Lustenberger, Camara, Garcia - Sulejmani, Aebischer, Martins, Ngamaleu - Fassnacht, Nsame 

Det er vigtigt at understrege, at disse opstillinger blot er et bud. Frank Onyeka var ude til kampen mod SønderjyskE i fredags på grund af tragiske omstændigheder. Den stærke nigerianer har mistet sin far til sygdom, og derfor var han ikke med i Haderslev. Sory Kaba så på ingen måde farlig ud mod SønderjyskE, og spørgsmålet er, om Brian Priske vil bringe Junior Brumado fra start. Brasilianeren var den store helt i kampen mod Ludogorets, hvor han blev matchvinder.