Spanske Barcelona skal have en ny træner til sommer, da Xavi har meddelt, at han stopper i den katalanske storklub. Bookmakerne er ude med odds på FC Barcelonas næste træner og vi giver dig her et overblik over de bedste odds. 

Barcelona med den danske midterforsvarer Andreas Christensen vandt La Liga 22/23-trofæet i sidste sæson med hele 10 point ned til rivalerne Real Madrid på andenpladsen. Men resultaterne har svigtet i denne sæson og træner Xavi Hernández har valgt at træde tilbage til sommer.

Odds på ny Barcelona træner

Så Barcelona skal finde en ny træner op til næste sæson for at føre dem tilbage på La Liga-tronen og succes i Champions League.

Og der er en række interessante kandidater i spil til posten. Bookmakerne har den succesfulde Arsenal-manager Mikel Arteta som favorit, mens også den tidligere Barca-forsvarer Rafael Marquez nævnes som mulig kandidat.

Blandt langskuddene finder vi f.eks Pep Guardiola, og mange Barca-fans håber nok på, at det vil lykkes at lokke Pep væk fra hans oliepenge-eventyr i Manchester City. Hos Bet365* finder vi også Thomas Frank på listen og de tilbyder odds 67,00 for den danske Brentford-manager.

Odds på FC Barcelonas næste permanente cheftræner

Udvalgte odds Højeste odds Bookmaker
Mikel Arteta 4,00
Rafael Marquez 5,00
Jürgen Klopp 9,00
Michel Sanchez 10,00
José Mourinho 11,00
Hansi Flick 11,00
Luis Enrique 13,00
Thiago Motta 13,00
Xabi Alonso 15,00
Zinedine Zidane 20,00
Antonio Conte 21,00
Roberto De Zerbi 23,00
Pep Guardiola 26,00
Diego Simeone 35,00
Thomas Frank 67,00

Mikel Arteta er bookmakernes favorit

Som ung, håbefuld talent driblede Mikel Arteta rundt i Barcelonas berømte akademi La Masia, og slog igennem i Premier League i Everton og blev anfører for Arsenal under manager Arsene Wenger.

Mikel Arteta var assistenttræner for Pep Guardiola i Manchester City, inden han i 2019 blev manager for Arsenal.

Straks efter Xavi annoncerede, at han ville trække sig, så opstod der rygter i den spanske sportspresse om, at Mikel Arteta ville overtage posten til sommer. Men Arteta har selv været ude og skyde de rygter ned som fake news og understreget, at han har det godt i Arsenal.

Er Pep Guardiolas på vej tilbage til Barcelona? Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Fansene drømmer om Pep Guardiola og Jürgen Klopp

Pep Guardiola har været manager for Manchester City siden 2016 og efter sidste sæson med The Treble har han formået at vinde alt med den engelske klub. Så spørgsmålet er om Pep nu ønsker nye udfordringer og kan lokkes til et comeback på Nou Camp? 

Han har en tæt forbindelse med Barcelona og var en del af legendariske Johan Cruyff's Dream Team og Guardiola blev også anfører for Barcelona. Pep Guardiola havde også stor succes, da han var træner for Barcelona fra 2008 til 2012, hvor Xavi var blandt de største profiler sammen med Iniesta og selvfølgelig Lionel Messi.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil også være et populært valg og tyskerne vil være fri på markedet, da han har meddelt, at han forlader Anfield til sommer.

Det blev både til triumf i Premier League og Champions League for Jürgen Klopp, der dog har ikke tidligere erfaring med spansk fodbold eller en forbindelse med Barcelona.

Her er de seneste FC Barcelona-trænere

November 2021 til 30. juni 2024: Xavi Hernández 

August 2020 til 28. oktober 2021: Ronald Koeman

Januar 2020 til august 2020: Quique Setién

Juli 2017 til janauar 2020: Ernesto Valverde

Juli 2014 til juni 2017: Luis Enrique

Juli 2013 til juni 2014: Gerardo Martino

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvem er træner for Barcelona?
Xavi Hernández er fortsat træner for FC Barcelona, men han har meddelt, at han stopper efter denne sæson.

🔎 Hvem bliver Barcelonas næste træner?
Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal være den kommende træner for Barcelona, men bookmakerne har den nuværende Arsenal-manager Mikel Arteta som favorit.