Bookmakerne er ude med odds på FC Barcelonas næste træner. BetXpert giver dig her et overblik over de bedste odds og vurderer desuden et par af kandidaterne. 

Sent onsdag aften offentliggjorde FC Barcelona, at Ronald Koeman er færdig som træner i klubben. I denne artikel ser vi på odds på FC Barcelonas nye træner, og vi sætter også et par ord på enkelte af dem. 

FC Barcelona: odds på ny træner

Herunder har BetXperts samlet de bedste odds på markedets FC Barcelona træner odds. P.t. er den tidligere midtbanemand og FC Barcelona-anfører Xavi Hernández storfavorit, men sådanne ting kan hurtigt ændre sig, hvis pressen begynder at skrive heftigt om andre kandidater. 

Feltet af mulige FC Barcelona-trænere er stort og flot, og catalanerne får næppe det store besvær med at finde en på papiret kapabel afløse for Ronald Koeman. 

Odds på FC Barcelonas næste permanente cheftræner Højeste odds Bookmaker
Xavi Hernández 1,11
Roberto Martínez 10,00
Andrea Pirlo 23,00
Erik ten Hag 25,00
Frank Rijkaard 26,00
Antonio Conte 35,00
Marcelo Gallardo 40,00
Joachim Löw 40,00
Thierry Henry 50,00
André Villa-Boas 80,00
Massimiliano Allegri 80,00
Luis Enrique 100,00
Laurent Blanc 100,00
Mikel Arteta 100,00
Arsène Wenger 101,00

OBS: Odds på FC Barcelona træner odds er fra torsdag den 28. oktober klokken 11.10.
Bemærk, at her er tale om den næste permanente træner i FC Barcelona. 

Bookmakernes odds på en ny FC Barcelona træner er ikke til at tage fejl af: Xavi Hernández er storfavorit til at overtage jobbet. Dog går tingene ikke altid, som præsten prædiker, og spørgsmålet er nu, om nogle af de andre kandidater kan overhale den tidligere FC Barcelona-spiller – eller om de rent faktisk allerede er mere ønskede af FC Barcelona-ledelsen. 

Vi bliver formentlig meget snart lidt klogere på det hele. Her og nu tager vi et kig på nogle stykker af dem, som bookmakerne har som kandidater til at blive den nye FC Barcelona træner. 

Opdatering: Bedst som denne artikel skulle til at udgives, melder flere spanske medier om, at Albert Capellas, tidligere U21-landstræner for Danmark og nuværende ungdomskoordinator i FC Barcelona, overtager cheftrænerjobbet på midlertidig basis. Rygterne går videre på, at Xavi og FC Barcelona allerede er enige om et snarligt samarbejde, der vil gøre Xavi til den næste permanente cheftræner i klubben. Bemærk dog, at her blot er tale om ubekræftede rygter. 

Se eventuelt også BetXperts artikel om odds på næste Aston Villa-manager

Xavi Hernández – det oplagte valg

Ledelsen i den catalanske storklub har tidligere vist, at de gerne vil have Xavi som FC Barcelona træner. Xavi fik nemlig tilbudt jobbet tilbage i januar 2020, da klubben dengang fyrede Ernesto Valverde. 

Xavi afslog imidlertid jobtilbuddet, da han mente, at det kom for tidligt i hans trænerkarriere. I stedet ansatte klubben Quique Setién og sidenhen Ronald Koeman. Er turen så kommet til Xavi Hernández nu? 

Den tidligere storspiller er blevet 41 år og har kun den qatarske klub Al-Sadd SC på sit træner-cv. Dem har han nu stået i spidsen for siden juli 2019, og kontrakten går helt indtil juni 2023. Syv pokaler har han allerede været med til at vinde for Al-Sadd, hvoraf mesterskabet fra i fjor samt fire cupturneringstrofæer må stå som de største. 

Er ovenstående mon nok for FC Barcelona-ledelsen? Er det nok til, at de tror på, at han kan vende skuden? Og mindst lige så vigtigt: Er det nok til, at Xavi selv mener, at han er klar?

På papiret er Xavi langt hen ad vejen det oplagte valg: Han er tidligere FC Barcelona-spiller og er en Barcelona-dreng helt ind til knoglerne. Han var tilmed anfører for klubben og var med som spiller, da den oplevede en af sine bedste perioder i historien. 

Spørgsmålet er vel alligevel, om ikke både Xavi selv og FC Barcelona gerne havde set ham prøve trænergeringen af i Europa, inden han skal hjem og sidde i FC Barcelona-trænersædet. 

Roberto Martínez – har bevist sit værd

Bookmakernes næststørste favorit er en anden spanier, nemlig Roberto Martínez. Den nuværende landstræner for Belgien har modsat Xavi masser af trænererfaring på cv’et. 

48-årige Roberto Martínez har stået i spidsen for Belgiens verdensstjernespillere siden august 2016, og selvom holdet endnu ikke har vundet noget, har spanieren gjort det godt for Belgien. Det vidner et pointgennemsnit per kamp på 2,41 meget godt om. Dette fordelt over 66 kampe. 

Inden tiden som landstræner for Belgien stod Roberto Martínez først spidsen for Swansea, så Wigan og senest Everton. 

Tager vi et hurtigt kig på Martínez’ spillerkarriere, er der heller ikke noget, der taler imod et skifte til FC Barcelona. Han har hverken optrådt for lokalrivalerne Espanyol eller ærkefjenderne fra Real Madrid. 

Roberto Martínez skal alt i alt være et solidt bud på en ny FC Barcelona træner. 

Antonio Conte – verdens bedste quickfix?

En anden erfaren herre i trænerfaget er Antonio Conte. Italieneren har siden 2010 fået nyt job seks gange. Alle gangene har han været i klubben i ét-to år og har derefter typisk raget uklar med ledelsen. 

Fælles for næsten alle de steder, Antonio Conte har været, er dog, at han har leveret resultater på den korte tid, han har fået. Lad os se på det:

  • 2010/2011: Rykkede op i Serie A med Siena (pointgennemsnit på 1,44)
  • 2011/2012: Italienske mestre med Juventus (pointgennemsnit på 2,19)
  • (Pause som træner for Juventus fra juni til december)
  • December 2012 til juli 2014: 2 x italienske mestre med Juventus og 2 x Super Cup-vindere med Juventus (pointgennemsnit på 2,28)
  • August 2014 til juni 2016: Landstræner for Italien med et pointgennemsnit på 2,00 per kamp. Fik Italien til VM 2014, hvor holdet dog skuffede ved ikke at gå videre fra gruppespillet. Herefter fik Conte Italien til EM 2016, hvor holdet røg ud via straffesparkskonkurrence mod Tyskland i kvartfinalerne
  • Juli 2016 til juli 2018: Et Premier League-trofæ og en FA Cup-triumf med Chelsea (pointgennemsnit på 2,12)
  • Maj 2019 til maj 2021: Et italiensk mesterskab med Inter, hvilket var klubbens første af slagsen i 11 år. 
  • Maj 2021 til nu: Ledig på markedet

Antonio Conte har ikke for vane at blive hængende ret længe ad gangen, men han gør det som regel meget godt i den tid, han er der. Spørgsmålet er vel, om det ikke lige præcis er, hvad FC Barcelona har brug for her og nu? En mand, der gentagne gange har vist, at han kan levere i ét-to år, og så enten smutter han eller får sparket. 

Kan Conte vende skuden i FC Barcelona her og nu, har ledelsen i klubben ikke råd til at tænke på, hvordan det går med Conte ved roret om ét eller to år. Det vigtigste må være at få gang i holdet hurtigst muligt. 

Dermed bør Antonio Conte også været et udmærket bud på næste FC Barcelona træner. Dette selvom bookmakerne odds ikke just peger i den retning.

Med alt det sagt, så er der et stort aber dabei angående Antonio Conte: Han er bookmakernes favorit til at blive næste manager i Manchester United. Ole Gunnar Solskjær har dog efter sigende fået lidt mere snor i det engelske, hvorfor Conte meget vel pludselig kan blive et varmt navn i FC Barcelona.  

Øvrige kandidater til at blive ny FC Barcelona træner

BetXpert tager her et hurtigt kig på yderligere tre af bookmakernes opstillede kandidater. 

Andrea Pirlo:
Det er svært at se, hvorfor NordicBet* mener, at Andrea Pirlo skal være tredjestørste favorit til at blive ny FC Barcelona træner. Bevares, der er en kæmpe spillerkarriere på cv’et, men han er endnu meget uprøvet som træner. Han har været i spidsen for Juventus’ U23-mandskab og fik siden 52 kampe som træner for førsteholdet – uden den store succes, vel at mærke. Hertil kommer, at Andrea Pirlo ikke har noget tilhørsforhold til FC Barcelona. 

Jürgen Klopp:
Der kan næppe være mange, der er i tvivl om, hvorvidt tyskeren har evnerne til at få stillingen som ny FC Barcelona træner. Oddset på ham afspejler dog nok meget fint chancerne for, at det sker i denne omgang. Klopp har stadig gang i noget stort i Liverpool, og så har han tilmed sagt, at hans næste trænerjob formentlig bliver et sted, hvor han kan snakke tysk – det bliver i hvert fald ikke et sted, hvor han ikke kan lokalsproget. 

Jürgen Klopp kunne med største sandsynlighed gøre det rigtig godt i FC Barcelona, men klubbens fans må formentlig se langt efter tyskeren. 

Erik ten Hag
Hollænderen er 51 år og har godt med trænererfaring. Siden 2009 har han været assistenttræner i PSV Eindhoven i tre år, cheftræner i Go Ahead Eagles i ét år, cheftræner for Bayern Münchens andethold i to år, cheftræner for Utrecht FC i halvandet år og er lige nu på lønningslisten i Ajax Amsterdam som deres cheftræner. Hos sidstnævnte har han været siden december 2017. 

I tiden hos Ajax er det blevet til to mesterskaber og to pokaltriumfer. Herudover har hans Ajax-mandskab til tider spillet blændende fodbold i Champions League, hvor de i 2019 kom helt til semifinalerne. 

Erik ten Hag har ikke selv noget forhold til FC Barcelona, men det er almenkendt, at den catalanske klub gennem historien har haft et godt øje til spillere og trænere fra Tulipanlandet.